Noordoost Brazilie beste reistijd

Het weer in Noordoost Brazilie

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordoost Brazilie te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordoost Brazilie? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordoost Brazilie

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost-Brazilië:
De kust van Noordoost Brazilie heeft een tropisch klimaat. In Fortaleza in het noordoosten begint de regenperiode al in april. Tussen augustus en december is daarmee de beste tijd om naar Noordoost Brazilie te gaan. Ook in het regenseizoen is het daar trouwens prima te doen.


Reisadvies
Voor Noordoost Brazilie geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
7 sept Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Nossa Senhora Aparecida, 2 november Día dos Finados, 15 november Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noordoost Brazilie

Beste foto's & tips van Noordoost Brazilie

'280387' door jeannette '280387' door jeannette

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Spelen

jeannette

Met al zijn energie rende dit spelende jongetje door de duinen met regenwater van het Nationale park Lencois de Maranhenses gelegen in het noord-oosten van Brazilie. Dit is een waanzinnig mooie plek. We zijn er een hele dag geweest en hebben gepoedeld in het warme water.

'333990' door Lione Kolsteren '333990' door Lione Kolsteren

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Tongetje

Lione Kolsteren

Het voordeel van leguanen is dat ze enige tijd mooi stil blijven zitten. Maar opgepast, ineens bewegen ze heel snel. Zo ook hier: met zijn nog half opgerolde tongetje keurt hij wat er vóór hem ligt. Hij herkent het als zijn favoriete lekkernij en dan, binnen no time is het ook weg. Hap, die zit er weer in.

'331728' door Lione Kolsteren '331728' door Lione Kolsteren

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Draak met japanse roo

Lione Kolsteren

Deze leguaan zat mooi op het marmeren terras van het zwembad van onze poussada. We kwamen er achter dat hij de Japanse roos als een delicatesse beschouwde en daar sprong ik uiteraard op in. Blaadje voor hem neerleggen en wachten tot hij toehapt!

Laat kaart zien

Laatste Noordoost Brazilie artikelen

Door: Nienke Balk
VIDEO: Dolfijnen werken met vissers

Dolfijnen staan bekend om hun behendige en strijdlustige jachttechnieken. Maar dat ze ooit samen zouden werken met degenen die normaliter het voedsel onder hun neus vandaan jatten, is op zijn minst bijzonder te noemen. Toch doet dit wonder zich voor in Laguna, een klein dorpje in Brazilië...

Dolfijnen staan bekend om hun behendige en strijdlustige jachttechnieken. Maar dat ze ooit samen zouden werken met degenen die normaliter het voedsel...

Fotograaf maakt de mooiste foto's van golven

De Hawaiiaan Clark Little maakt de meest unieke golffoto’s. Hij duikt in ’s werelds grootste golven en weet de wereld nét even anders vast te leggen. Ondanks het gevaar voor eigen leven weerhoudt zijn passie hem er niet van deze bizarre hobby uit te oefenen. In deze video zie je hoe de Hawaiiaan ove...

De Hawaiiaan Clark Little maakt de meest unieke golffoto’s. Hij duikt in ’s werelds grootste golven en weet de wereld nét even anders vast te leggen....