Iguazu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Iguazu image

Florinaopolis en de Iguazu watervallen

Iguazu
Brazilië
Marije161

Florinaopolis en de Iguazu watervallen

Brasil

Een week geleden leggen we de eerste lange afstand van deze reis af, van Nederland naar Brazilië. Lange afstanden reizen zijn nooit leuk. Zeker niet als je twee keer moet overstappen op een vlucht, moet wachten-wachten-wachten en als je dan eindelijk in slaap valt, er alweer snel uit wordt gehaald door jankende kinderen en hevige turbulentie.

Maar gelukkig hebben we als eerste bestemming een idyllisch strand aan de Braziliaanse kust gekozen, Florianopolis. Een warme zon kan het soort misère van een verreisd gevoel dus snel wegnemen. Als ie ook daadwerkelijk zou schijnen natuurlijk... Verlekkerd kijken we naar de prachtige kustlijn en een aangenaamd strand..maar blijven in de buurt van het hostel om niet na enkele stappen al drijfnat te zijn. Het regent pijpenstelen!

Na deze natte maar niet minder leuke start van de reis, en een al te leuk oud&nieuw, pakken we de nachtbus naar de Iguazu watervallen. Het is hier superheet, zo´n 40 graden en we lopen letterlijk in file, de Efteling is er niets bij. De kracht, omvang en impressie van deze 275 vallende wateren op het 3-landen punt Brazilië, Paraguay en Argentinie moeten zelf beleefd worden om het te bevatten...Wat een natuurschoon!! We bezoeken de ene dag de Braziliaanse kant, waar je meer de overview hebt en de volgende dag de Argentijnse, waar je zeer dicht langs het kletterende water loopt. Adembenemend!

Morgenochtend vervolgt de reis zich door Argentinie. In 25 uur reizen we met de bus naar Salta.

Hasta luego!

Foto's

8e827.jpg
8e827.jpg
Marije161
31e61.jpg
31e61.jpg
Marije161
8dbc1.jpg
8dbc1.jpg
Marije161