Brazilië feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Brazilië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Brazilië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari Nieuwjaarsdag
 

21 april Dag van Tiradentes
Herdenking van Tiradentes die in opstand kwam voor een onafhankelijk Brazilië.

1 mei – Dag van de arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

7 sept   Onafhankelijkheidsdag
Viering dat Brazilië in 1822 onafhankelijk werd van Portugal.

12 oktober Dag van onze beschermvrouw
Herdenking van de beschermvrouw van Brazilië, Heilige Maagd Maria. Deze dag wordt ook wel gevierd als kinderdag gevierd.

2 november Allerheiligen
Herdenking van overleden dierbaren.

15 november Dag van de Republiek

Herdenking van de proclamatie van de republiek op 15 november 1889. De keizer werd afgezet en vervangen door een republikeinsstelsel.

25 & 26 december Kerstmis

Carnaval

Carnaval vindt 7 weken voor pasen plaats. Dit is hét hoogtepunt van het jaar in Brazilië. Sambamuziek, schaarsgeklede mensen en kleurrijke optochten. Vanuit de hele wereld komen mensen op dit spektakel af. De bandas of blocos, speciale orkesten, gaan feestend de stad door, iedereen gaat gegarandeerd uit zijn plaats! Vooral Rio de Janeiro is the place to be met carnaval.

Informatie over Brazilië

Meer Brazilië inspiratie

'473182' door Ankie '473182' door Ankie

Brazilië

Brazilië

Openbaar Vervoer

Ankie

In juli 2009 heb ik 2,5 week door Brazilie gereisd en meer dan 4000km gemaakt. De route die ik heb gedaan is SaoPaulo-Campo Grande-Bonito-Pantanal-Campo Grande-Foz do Iguazu-Curitiba-SaoPaulo-Itajuba-SaoPaulo. Alles gedaan met het openbaar vervoer en dan vooral met de lange afstands bussen. Er zaten een paar trips bij tussen de 1000 en 1500 km bij. Dit is erg goed bevallen. Ik was verrast over hoe goed dit is geregeld in Brazilie. Alles werkt met reserveringen, waarbi je ID belangrijk is. Al heb je je kaartje, zonder vertoon van je ID, kom je de bus niet in! Bagage wordt gelabeld en zonder bewijs, krijg je het niet mee. En de bussen zelf, deze zijn nieuw enbetrouwbaar en rijden goed op tijd. Tijdens 1 rit een vertraging van een paar uur opgelopen door het breken van een achteras, waar niemand iets van heeft gemerkt! Helaas kregen we een oude vervangende bus waar de airco op standje ijsbeer stond... In de normale bussen is dit prima te doen. Helemaal als je een Leito (slaapbus) neemt, want daar zit standaard een deken bij. Mocht je twijfelen over een georganiseerde trip of toch op jezelf? Ik zou in Brazilie echt voor het laatste kiezen!

'479095' door rianne '479095' door rianne

Brazilië

Brazilië

Pas op met pinnen in.

rianne

Wanneer je naar brazilië gaat probeer zo min mogelijk te pinnen. Neem van te voren al een bedrag op of probeer zoveel mogelijk geld te wisselen of aan de balie bij een bank op te nemen. Het komt steeds vaker voor dat je bij een pin automaat geskimt wordt. Bij ons is het zelfs gebeurd bij de automaat op het vliegveld van natal. Daarnaast heb ik van ongeveer 80% van de mensen die de laatste tijd in Brazilië zijn geweest gehoord dat er bedragen tot €3000 zijn afgeschreven. Uiteindelijk krijg je al het geld terug van de bank maar een kan een behoorlijke vakantiedomper zijn! Een gewaarschuwd mens....

'329922' door Bowral '329922' door Bowral

Brazilië

Brazilië

Kunst

Bowral

Sao Jorge is een dorp zo'n 260 kilometer ten noorden van de hoofdstad Brasilia. Het is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park 'Chapada dos Veadeiros'. In het dorp - met alleen maar zandpaden - wonen slechts een paar honderd mensen, waaronder opvallend veel kunstenaars. Er hangt een heerlijk relaxt sfeertje. De dame op de foto is een van de bekendste kunstenaars uit het dorp. Ze heeft haar woning annex atelier van prachtige muurschilderingen voorzien.

Bekijk alle foto's en tips