La Paz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Paz image

Carnaval in La Paz

La Paz
Bolivia
Droomreis

Carnaval in La Paz

Lang leve carnaval! Wie mij kent, krabt nu even achter zijn oren, want uit mijn mond klinkt dit heel vreemd, maar hier is het echt waar! En waar is hier?; in La Paz.

We hadden ons voorgenomen rustig naar de optocht te gaan kijken, maar al snel kunnen we de verleiding niet weerstaan om ons echt in het Zuid-Amerikaanse carnavalsgedruis te storten. Niet dat de optocht niet prachtig is om te zien hoor, maar carnaval is hier gewoon een water- en schuimfestijn.

Kleine ballonnetjes met water worden met 10 of 12 stuks tegelijk gekocht en dan gooien maar, maakt niet uit naar wie! Dat willen wij ook! We waren al regelmatig ongewild doelwit geworden, dus dat vraagt om maatregelen, toch? Aangezien we met z’n vieren zijn, hebben we afgesproken dat zodra we iemand naar één van ons zien gooien, dat we dan direct alle vier tegelijk de gooier bekogelen. Dat rennen op zo’n 3.600 meter hoogte voor ons laaglanders toch wel veel moeite kost, daar stonden we niet echt bij stil… De Bolivianen zelf vinden het schitterend dat wij ook meedoen. Meejoelen als we een voltreffer gooien en nog harder als we er één incasseren, echt een heerlijke sfeer.

Om een uur of 4 verdwijnt de zon langzaam en begint het licht te regenen. Aangezien we werkelijk tot op onze navel kliedernat en koud zijn, besluiten we toch maar terug te gaan naar het hotel. Onderweg worden we door iedereen toegelachen en af en toe krijgen we nog een extra schuimsliert op onze kop, we zitten echt compleet onder. Bij het hotel begint de receptioniste ook al te gniffelen en glippen we snel naar boven om te douchen.

De optocht hebben we misschien 10 minuten gezien, het andere was véél leuker!
Carnaval in La Paz, dat mag je niet missen!

Foto's

ed37b.jpg
ed37b.jpg
Droomreis
9637e.jpg
9637e.jpg
Droomreis
9637e.jpg
9637e.jpg
Droomreis