Tierra del Fuego

Tierra del Fuego of Vuurland is een archipel dat verdeeld is onder Tierra del Fuego en Chili. De pieken worden afgewisseld met valleien waar rivieren en glaciale meren ontstaan. Er zijn wandelroutes en je kunt verschillende dieren spotten. Ushuaia is de meest bekende stad in het gebied, dat ook wel 'Fin del Mundo' (einde van de wereld) wordt genoemd.

Informatie over Tierra del Fuego

Beste foto's & tips van Tierra del Fuego

'457087' door quagga '457087' door quagga

ArgentiniëTierra del Fuego

ArgentiniëTierra del Fuego

Eendaagse wandeling..

quagga

Na een aantal jaren reizen richting (verre) oosten (India, Vietnam, Birma) wilden we eens wat anders. Maar wat? Er is zoveel moois te zien op deze wereld. Daarom oude Columbusnummers erbij gepakt en bladeren. Tot ons oog viel op een reportage over Patagonie (Argentinie/Chili) notabene door RR Corrie de Winter. Prachtige foto's van een ongelooflijk landschap. M.n. het verhaal over de leegte en de prachtige foto's van overweldigende natuur sprak ons aan. Echt iets anders dan dichtbevolkte gebieden in Azie met veel tempels. Ja, Argentinie moest het worden. Maar welke keuzes maak je dan. Het is zo groot. Uiteraard: de Perito Moreno moesten we zien. Net als Ushuaia (Beagle kanaal) en Tierra del fuego (zie foto). Verder nog geweest in Peninsula Valdes, Buenos Aires, Torres del Paine, Salta en omgeving en de Iguazu watervallen. Een reis om nooit te vergeten.

'444934' door quagga '444934' door quagga

ArgentiniëTierra del Fuego

ArgentiniëTierra del Fuego

Magisch licht

quagga

Het zal wellicht ook met de schone lucht te maken hebben maar het licht in zuidelijk Patagonie (deze foto is tegen de avond gemaakt tijdens een hike door nationaal park Tierra del Fuego) geeft fraaie kleuren aan het landschap.

'512359' door Obiwan '512359' door Obiwan

ArgentiniëTierra del Fuego

ArgentiniëTierra del Fuego

Toetje

Obiwan

Terwijl we Beagle Canal weer invaren richting Ushuaia en de belevenissen van Antarctica nog aan het bezinken zijn opeens de kreet: "DOLFIJNEN". Camera heb ik aan boord continue bij mij. Je weet maar nooit tenslotte. Vanuit een rare hoek over de verschansing op een bewegend schip razendsnel springende dolfijnen fotograferen. Best lastig. Maar wat een heerlijk toetje aan het einde van de reis.

Laat kaart zien