Argentinië

Argentinië ligt in Zuid-Amerika en heeft meer dan 42 miljoen inwoners. Aangrenzende landen zijn Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili en Bolivia. Verder grenst het land aan de Atlantische Oceaan en de Andesgebergte. Er heersen verschillende klimaatsoorten in Argentinië, variërend van een droogwoestijnklimaat tot zeeklimaat en van gematigd klimaat tot bergklimaat. Het landschap van Argentinië is divers. De ruige bergen van de Andes gaan naar het oosten toe over in uitgestrekte graslanden en meer tropische gebieden. Wilde dieren die er wonen zijn onder meer jaguars, krokodillen en flamingo's. Of spot de nationale vogel - de Hornero - het symbool van Argentinië. Om wilde dieren te spotten ga je naar Peninsula Valdes.

Buenos Aires is de hoofdstad en wordt ook regelmatig het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Je vindt er vele boulevards, achitectuur uit de 19e eeuw, gekleurde wijken en bruisend nachtleven. Start met de verkenningstocht op Plaza de Mayo, met Casa Rosada, waar de president van Argentinië zit. Bezoek La Recoleta, de begraafplaats en de omliggende wijken waar je mooie architectuur zult tegenkomen. Eén de meest charmante buurten is San Telmo met geplaveide straten, koloniale gebouwen en een klassieke sfeer. Vergeet ook niet door de kleurrijke wijk La Boca te lopen en dan met name door de straat El Caminito waar je vele restaurants en souvenierswinkels hebt.

De op een na grootste stad is Cordoba en mag absoluut niet vergeten worden. Het is een levendige stad met tal van bezienswaardigheden, zoals het stadhuis Cabildo, La Catedral en het Jezuïetenkwartier dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Genoeg van de stad? In de bergachtige omgeving kun je de rust opzoeken. Salta gelegen aan de Andes staat bekend om de prachtige natuur en koloniale gebouwen, zoals het Iglesia San Francisco. Je kunt de San Bernardo heuvel opklimmen voor een goed uitzicht over de stad en de bergen.

De stad Bariloche is de ideale vakantiebestemming voor actievelingen. Bezoek Nahuel Huapi NP, neem de kabelbaan naar Cerro Otto of hit the slopes: op naar Cerro Catedral. San Martín is de mildere versie van Bariloche en heeft twee piekperioden: winter voor skiën in Cerro Chapelco en in 's zomers om bijvoorbeeld te wandelen of te klimmen in de omgeving van Lanín NP.
De meest zuidelijkste stad in de hele wereld, Ushuaia , helemaal aan het einde van vuurland mag je ook niet vergeten. Het Glaciares NP ligt hier vlakbij met meren, bergen en overweldigende natuur. De stad ligt tussen een bergketen en een kleine gletsjer.

Tango, steaks, gauchos, voetbal, koloniale steden, Patagonië, Andes … Argentinië wacht op je!

Informatie over Argentinië

Alle highlights van Argentinië

Beste foto's & tips van Argentinië

'357626' door marije161 '357626' door marije161

Argentinië

Argentinië

Salinas Grandes,...zo

marije161

Al die km´s lang door de woestijn zagen we ze al van veraf liggen, de Salinas Grandes. Ze zijn 100 km lang en 26 km breed en daarmee de op twee na grootste zoutpan ter wereld. We bevinden ons hier op de Altiplano, 3600 m hoogte, een volledig andere planeet!

'529874' door timovanwegen '529874' door timovanwegen

Argentinië

Argentinië

De zoutvlakte Salinas

timovanwegen

Dit is een foto van de zoutvlakte Salinas Grandes, dat ligt in het noorden van Argentinië. Je kunt hier zelf met de auto naar toe rijden vanuit Parmamarca of vanuit San Antonio de los Cobres. De Salinas Grandes is een echte aanrader om het te bekijken. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de zoutvlakte, met de bergen er omheen op de achtergrond. Als de zoutvlakte gaat bezoeken is mijn advies om wel een goede zonnebril mee te nemen. De zon schijn hier heel erg fel met de weerkaatsing op het zout.

'526507' door Suuzer '526507' door Suuzer

Argentinië

Argentinië

De Ceibo, nationale..

Suuzer

De Ceibo is een soort koraalboom, een bloeiende plant met prachtige helder rode bloemen. De plant komt oorspronkelijk uit Argentinië, Uruguay, Brazilië en Paraguay. In de Zuid-Amerikaanse steden (en de V.S.) wordt hij veel aangeplant in Parken, straten en tuinen. De bloem van de boom is sinds 1942 de nationale bloem van Argentinië en Uruguay.

Praktische informatie over Argentinië

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  april, mei, september & oktober
 • Internet extentie
  ar
 • Hoofdstad
  Buenos Aires
 • Aantal inwoners
  38 miljoen
 • Oppervlakte
  4x Frankrijk
 • Reistijd
  14:45
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek (92%)
 • Tijdverschil
  4 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  4 uur vroeger
 • Telefooncode
  54
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Buenos Aires (BUE),
 • Nationale feestdagen
  25 mei Herdenking Revolutie 1910, 9 juli Onafhankelijkheidsdag, 25 mei Revolución de Mayo

Kaart van Argentinië en omgeving

Columbus-clip: ongeziene beelden van Patagonië

Columbus Reisreporter Erik Joosten vertrok in opdracht van Columbus naar Patagonië. Het plan: in vijf dagen rond de fjorden en gletsjers van Vuurland navigeren, het zuidelijkste stukje van Patagonië, dat op zijn beurt het zuidelijkste stukje van Zuid-Amerika is. Een wereld van extremen die nog maar...

Columbus Reisreporter Erik Joosten vertrok in opdracht van Columbus naar Patagonië. Het plan: in vijf dagen rond de fjorden en gletsjers van Vuurland...

Heb je deze al gezien? Prachtig natuurgeweld in Argentinië

Bulderend en donderend stort hij ineen, de brug van de Perito Moreno gletsjer in Argentinië. De brug van ijs in het Los Glaciares National Park was uitgesleten door het stromende water eronder, tot het gewicht te zwaar werd.

Bulderend en donderend stort hij ineen, de brug van de Perito Moreno gletsjer in Argentinië. De brug van ijs in het Los Glaciares National Park was ui...

Op paardentocht door Patagonië

Het indrukwekkende landschap van Patagonië, met zijn in sneeuw gehulde bergen en massieve gletsjers, ontdek je idealiter te paard.

Het indrukwekkende landschap van Patagonië, met zijn in sneeuw gehulde bergen en massieve gletsjers, ontdek je idealiter te paard.