Argentinië feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Argentinië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Argentinië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari Nieuwjaarsdag

6 januari  Driekoningen
Viering van de dag dat drie wijzen (later Koningen) een bezoek brachten aan het kind Jezus, met behulp van een wonderlijke ster die hen daarnaartoe had geleid.

24 maart  Herdenkingsdag voor Waarheid en Gerechtigheid
Herdenking van de slachtoffers van de militaire dictatuur die plaatsvond van 1976 tot 1983.

April Goede vrijdag
Herdenking van de dood van Jezus.

April Pasen

2 april Falklands herdenkingsdag
Herdenking van de dag dat de Falklandoorlog begon, toen op 2 april 1982 het Argentijnse leger een invasie uitvoerde op de Falklandeilanden.

 1 mei Dag van de arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

25 mei  Dag van de Revolutie
Herdenking van de revolutie op 25 mei 1810, wat de eerste stap was naar een onafhankelijk Argentinië.

20 juni – Dag van de vlag
Feestdag gewijd aan de Argentijnse vlag en de herdenking van zijn schepper, Manuel Belgrano. Het wordt gevierd op 20 juni, de dag Belgrano in 1820 overleed.

9 juli  Onafhankelijkheidsdag
Feestdag ter ere van Argentinië dat op 9 juli 1816 onafhankelijk werd verklaard.

17 augustus Herdenkingdag José de San Martin
Herdenking van de nationale held José de San Martin, een onafhankelijkheidsstrijder van Zuid-Amerika.

12 oktober Columbusdag
Herdenking van de dag dat Columbus voet zette op Amerikaanse bodem op 12 oktober 1492.

8 december  -  Onbevlekte Ontvangenis van Maria
De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

25 december  -  Kerstmis

Informatie over Argentinië

Meer Argentinië inspiratie

'357626' door marije161 '357626' door marije161

Argentinië

Argentinië

Salinas Grandes,...zo

marije161

Al die km´s lang door de woestijn zagen we ze al van veraf liggen, de Salinas Grandes. Ze zijn 100 km lang en 26 km breed en daarmee de op twee na grootste zoutpan ter wereld. We bevinden ons hier op de Altiplano, 3600 m hoogte, een volledig andere planeet!

'476535' door antwan '476535' door antwan

Argentinië

Argentinië

Per camper door...Arg

antwan

Argentinië en Chili zijn misschien niet de eerste camperbestemmingen waar je aan denkt maar toch kun je ook hier tegenwoordig een camper huren. Dat geldt voor zowel het zuiden als het noorden van deze landen. De landen lenen zich uitstekend voor een camper vakantie. Een redelijk goed wegennet (wel veel onverhard), prachtige natuur en een redelijke hoeveelheid campings of andere plekken waar je je camper neer kunt zetten. De campers hier zijn niet extreem groot, zeker niet zoals in de V.S. en Canada. Vaak is het een omgebouwde Mercedes sprinter met één 2 persoonsbed en 2 losse bedden, een klein keukentje, eigen douche en toilet en voldoende kastruimte. Helaas zijn er slechts enkele camperverhuurders en als je beide landen wilt aandoen kun je alleen terecht bij een Argentijnse camperverhuurder, zij geven namelijk toestemming de grens over te gaan. In Nederland zijn er enkele organisaties die campers in Argentinië aanbieden maar je kunt net zo goed rechtstreeks in Argentinië boeken. De 3 bekendste verhuurders zijn; Rutasur (www.rutasur.com), Motorhome Time (www.motorhometime.com) en Andean Roads (www.andeanroads.com). Wij hebben zelf 6 weken rondgereden in een camper van Andean Roads en behalve het feit dat de camper vrij klein was (2 personen in een 4 persoons camper, en toch een beetje krap) was het heerlijk. Wel zou ik adviseren om in ieder geval een camper te nemen voor meer personen dan je daadwerkelijk bent. Qua prijs moet je rekenen op ongeveer € 100 per dag. Dit is redelijk prijzig maar als je de kosten van autohuur optelt bij de kosten van een overnachting ben je duurder uit. Zeker in het zuiden, waar de autohuur ook erg prijzig is.

'529874' door timovanwegen '529874' door timovanwegen

Argentinië

Argentinië

De zoutvlakte Salinas

timovanwegen

Dit is een foto van de zoutvlakte Salinas Grandes, dat ligt in het noorden van Argentinië. Je kunt hier zelf met de auto naar toe rijden vanuit Parmamarca of vanuit San Antonio de los Cobres. De Salinas Grandes is een echte aanrader om het te bekijken. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de zoutvlakte, met de bergen er omheen op de achtergrond. Als de zoutvlakte gaat bezoeken is mijn advies om wel een goede zonnebril mee te nemen. De zon schijn hier heel erg fel met de weerkaatsing op het zout.

Bekijk alle foto's en tips