Buenos Aires

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buenos Aires image

Buenos Aires

Buenos Aires
Argentinië
Nans

Mi Querida Argentina

Mi querido Argentina

Samen met de eerste sneeuw in België beginnen ook de echte voorbereidingen van onze reis naar Argentinië en aangrenzende landen.
Terwijl de eerste ‘de laatste keer-taken’ in ons leven beginnen binnen te dringen, realiseren we ons dat Argentina dichterbij is dan we kunnen vermoeden. De laatste keer naar de bib, de laatste keer naar de markt, de vriezer leegwerken, niet teveel fruit aankopen,...
We kijken er naar uit om oud op nieuw door te brengen aan de andere kant van de ‘godverdomse bol’, zodat we de rest van ons leven zonder aarzelen kunnen antwoorden op de vraag op wat we deden met oud op nieuw in 2008 – 2009.
Maar reeds met de Sint worden we meegenomen in de zak voor stoute kinderen ! We zitten er niet mee in : time for a break, time for a travel.
De inventaris van de zaken die weldra in de rugzak zullen verdwijnen, wordt gemaakt, de eerste stapeltjes beginnen zich te vormen, de laatste bestellingen worden geplaatst, de laatste aankopen geregeld.
De luisterboeken die ons gezelschap zullen houden op de lange, lange busritten (domestic flights vallen wat té duur uit) worden momenteel geript. Khaled Hosseini’s ‘Vliegeraar’ en Dimitri Verhulst’pissein minimaliseren zich momenteel tot het formaat van een SD-kaartje.
Nog net op de valreep een nieuwe versie van de ‘bijbel’ voor Argentina gevonden want voor een degelijke reisvoorbereiding was er spijtig genoeg weer geen tijd.
Wel ben ik tevreden over mijn sportieve reisvoorbereiding. Met een (ongeveer) tweedaagsloopje dat momenteel prima verloopt, hoop ik toch op zijn minst voorbereid te zijn op de Hiking in Torres del Paine.
Ook al kon ik 10 jaar geleden zonder al teveel problemen door de Anders naar de pieken van de Cerro Torres. Jo gelooft er niet echt in dat ik het ‘op mijne oude dag’ nog ga aankunnen. We zullen zien......
Het dilema van voldoende eten meenemen en het gewicht van dat eten dat je die dagen moet meesleuren, speelt weer op. Voldoende, warme kleding en slaapgerief is het tegengewicht dat me belangrijker lijkt.... Het is een moeilijke keuze. Honger onderweg bevorderd de prestaties ook niet echt.
De natuurwonderen wachten op ons. Er zijn watervallen en watervallen en dan is er Iguazu !
Er is ijs en ijs van duizende jaren oud : Perito Moreno, dat oorverdovend afkalft in het staalblauwe meer van Lago Argentina. En alleen al het gedacht dat Tierra del Fuego zich een laatste stap voor Antarictica bevindt.
Maar er is meer, er is cultuur. De Tango, de Estancias, de Gauchos, de wijn, de beef en de mate.
Ondertussen is de proefopstelling van onze trekkerstent in de living tot een succes gekomen.
Of dat ook zo vlot gaat lukken bij 8 beaufort zullen we weten te zeggen in enkele weken.

Don’t dream your life, live your dream.....