image
Pexels

Van het gebaande pad: de 6 beste 4x4's om offroad mee te gaan

Heb je plannen om naar een afgelegen plek te rijden en wil je zeker weten dat je op je bestemming aankomt? Dan heb je een 4x4-terreinwagen nodig. Deze zes verrassende auto's zijn ideaal om offroad mee te gaan! 

1. Dacia Duster

De beste 4x4's: Dacia Duster

Wie zin heeft in een avontuurlijke offroadrit, hoeft daarvoor geen fortuin uit te geven, zo bewijst de Dacia Duster. Voor een mooie prijs krijg je een zeer capabele auto met een stoere uitstraling. Als je een Duster met vierwielaandrijving aanschaft, parkeren ze standaard een van de best uitgeruste modellen voor je deur.

De crossover heeft een 4WD-systeem dat zich op de normale wegen kan aanpassen naar voorwielaandrijving. In de vergrendelde modus verdeelt de Duster de kracht gelijkmatig over alle vier wielen. Met een korte eerste versnelling en een bodemvrijheid van 21 centimeter zul je niet snel vast komen te zitten. O, en het gewicht is met 1.300 kilogram (leeg) ook nog eens redelijk laag.


2. Ford Ranger

Beste 4x4's: Ford Ranger

De Ford Ranger is een robuuste pick-up die zich positioneert onder de grote F-150, waardoor hij geschikt én aantrekkelijk is voor de Europese markt. De pick-up is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Single, Super en Double Cab) en met diverse krachtige motoren, zoals de zuinige 2.0 EcoBlue-diesel en de krachtige 3.0 EcoBoost-benzine met 292 pk.

Laatstgenoemde motor is specifiek aanwezig in de indrukwekkende Ranger Raptor, een high-performance versie van de Ranger. Deze variant is op verschillende vlakken versterkt en verbeterd om de offroad-ervaring te optimaliseren. Met een bodemvrijheid van 26 centimeter biedt de Ranger een solide rijervaring.


3. Jeep Wrangler

Beste 4x4's: de Jeep Wrangler

De Jeep Wrangler mag niet ontbreken in deze lijst. In vier generaties is deze stoere 4x4-auto uitgegroeid tot een waar icoon. Vanuit de militaire Willys MB en latere Civilian Jeeps voor dagelijks gebruik was de Wrangler voorbestemd om de show te stelen.

Hoewel het oorspronkelijke concept grotendeels intact is gebleven, zijn de hedendaagse modellen van de Jeep Wrangler zeer geavanceerd en uitgerust met slimme technologieën en voorzieningen. Deze alleskunner met een indrukwekkende bodemvrijheid van 26 centimeter is een topkeuze voor off-road avonturen.


4. Land Rover Defender

Beste 4x4's: Land Rover Defender

Waar de Amerikanen de Wrangler hebben, hebben de Britten de Land Rover Defender. In 2020 verscheen dit legendarische model met een monocoque en een compleet nieuw design, geïnspireerd op zijn iconische, praktische voorganger. Ondanks de vernieuwing behoudt de Defender zijn uitstekende offroad-capaciteiten.

Het blijft een gedegen modderhapper: als robuuste terreinwagen kan hij met zijn verstelbare ophanging en 23-29 centimeter bodemvrijheid elk terrein aan. De Defender kan hellingen tot veertig graden aan en beschikt over slimme terreinmodi om zich uit lastige situaties te redden. Tegelijkertijd is het een luxe en ruime auto, verkrijgbaar in drie lengtematen en met diverse motoren, waaronder hybride opties!


5. Suzuki Jimny

Beste 4x4's: Suzuki Jimny

De Suzuki Jimny verleidt vriend en vijand met zijn charmante looks. Maar vergis je niet: net als het origineel is de huidige Jimny een capabele alleskunner die zich niet zomaar laat kisten. De Jimny heeft net als de Wrangler een ladderchassis en lage gearing, waardoor het een uitstekende offroader is. 

Door zijn compacte formaat en lichte gewicht is hij verrassend wendbaar; zelfs in drukke steden manoeuvreer je er moeiteloos mee. Bovendien profiteer je van de bewezen betrouwbaarheid van Suzuki's technologie. Naast de Jimny heeft de Japanse autofabrikant met de Ignis, een avontuurlijke stadsauto, nog een interessante 4x4 in het assortiment.


6. Toyota Land Cruiser

Beste 4x4's: Toyota Land Cruiser

De Toyota Land Cruiser is al jaren de standaard voor terreinauto's. Het is dan ook de favoriete keuze van mensen die betrouwbaar vervoer zoeken in afgelegen gebieden. De Land Cruiser is een robuust werkpaard dat haast onverwoestbaar is. Dankzij de wendbare vierwielaandrijving, het stevige chassis en de ruime bodemvrijheid kun je ermee gaan en staan waar je maar wilt.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.