image
Columbustravel

Top 6 gezinsvriendelijke bestemmingen: kies jouw favoriete familiereis

Het idee om samen met je kinderen op avontuur te gaan naar verre oorden kan wat spannend klinken. Een lange vlucht, andere culturen, onbekende gerechten en misschien toch ook wel een beetje een jetlag … Toch is een verre reis met je gezin een wereldbelevenis! Er zijn tal van verre bestemmingen die juist voor kinderen fantastisch zijn.

Sterker nog: een goed geplande verre reis kan jullie gezin dichter bij elkaar brengen, nieuwe werelden laten ontdekken en blijvende herinneringen creëren. Bij KidsReizen weten ze daar alles van. Als reislustige ouders hebben de reisspecialisten zelf al tal van verre reizen met hun gezin gemaakt. Zij weten dan ook als geen ander welke bestemmingen leuk zijn om samen met je kinderen te ontdekken. Laat je alvast inspireren door deze zes kindvriendelijke bestemmingen die niet alleen veilig zijn, maar ook garant staan voor plezier, avontuur en ontspanning voor het hele gezin.


1. Indonesië: rijstvelden, dolfijnen en tempels

Op vakantie met je gezin naar Indonesië? Ontdek de rijstvelden, dolfijnen en tempels. Foto: KidsReizen

Indonesië herbergt een schatkist aan natuur, cultuur en geschiedenis, verspreid over duizenden eilanden. Onder gezinnen is Bali met kindvriendelijke stranden, prachtige rijstterrassen en levendige cultuur een populaire bestemming, maar ook andere eilanden zoals Java en Sumatra hebben veel te bieden. Bezoek de beroemde Borobudur-tempel, beklim de Bromo-vulkaan en spot de orang-oetan. Bij veel accommodaties zijn er gezinsvriendelijke faciliteiten, zoals zwembaden en familiekamers. Bovendien zijn Indonesiërs dol op kinderen en heel gastvrij, waardoor je je overal welkom voelt.

Boek je Indonesië-gezinsvakantie bij KidsReizen.


2. Maleisië: van bruisende steden tot tropische eilanden

Maleisië - Van bruisende steden tot tropische eilanden. Foto's: KidsReizen

In Maleisië vind je een perfecte mix van avontuur, natuur en ontspanning. Begin je reis in de moderne hoofdstad Kuala Lumpur, waar je kinderen zich kunnen vergapen aan de imposante Petronas Twin Towers. Breng ook een bezoek aan het interactieve Petrosains Discovery Centre en ontdek de wonderen van de wetenschap. Voor een dosis natuur is Borneo een aanrader. Hier kunnen jullie orang-oetans spotten in het wild en meer leren over de unieke biodiversiteit van het Maleisische regenwoud. Ook de verschillende tropische eilanden zoals Langkawi en de Perhentian Islands zijn kindvriendelijk. De stranden zijn wit en de zee kalm; hier kunnen jullie zeker een aantal dagen ontspannen.

Ontdek Maleisië met je gehele gezin met KidsReizen.


3. Tanzania: combineer safari met strand

Tanzania – Combineer safari met strand. Foto's: KidsReizen

Tijdens een safari in Tanzania voelt elke dag als een hoofdstuk uit een spannend boek. Op de Serengeti staan jullie oog in oog met de koningen van de savanne: leeuwen, olifanten en giraffen. Samen getuige zijn van de grote migratie van duizenden wildebeesten en zebra’s is een onvergetelijke ervaring. Terwijl de zon langzaam ondergaat, kleurt de lucht rood en oranje en brengt de avond rust in de luxe lodges of glampingtenten. Deze accommodaties zijn speciaal ingericht voor gezinnen, zodat iedereen comfortabel van dit safari-avontuur kan genieten. Na alle opwinding tussen het wild is Zanzibar de perfecte plek om bij te komen. Dit tropische eiland wordt gekenmerkt door witte zandstranden en helderblauw water, perfect voor een paar dagen strandplezier.

Met je gezin op vakantie naar Tanzania? Je regelt het met KidsReizen.


4. Verenigde Staten: oneindig veel mogelijkheden

Ontdek de vele mogelijkheden tijdens je vakantie in Amerika. Foto: KidsReizen

Of jullie nu dromen van een roadtrip door de woestijn, een bezoek aan het magische Disneyland Park of op avontuur willen in de nationale parken, in Amerika kan het allemaal. De Verenigde Staten zijn het perfecte land voor een gezinsvakantie, vooral omdat alles groot en kindvriendelijk is opgezet. Bezoek de Grand Canyon, waar kinderen én volwassenen zich verwonderen over de immense natuurpracht, of plan een dag in Universal Studios in Los Angeles. Voor een mix van natuur en avontuur is een rondreis door het westen van Amerika, inclusief een bezoek aan nationale parken als Yosemite, Zion en Bryce, ideaal. En als je even wilt ontspannen, dan kan dat op de stranden. Bijvoorbeeld in Florida, waar jullie rustig alle belevenissen van de afgelopen dagen kunnen laten bezinken. 

Ga groots, grootser, grootst in Amerika met Kidsreizen


5. Thailand: de glimlach van Azië

Thailand - De glimlach van Azië. Foto's: KidsReizen

Thailand wordt niet voor niets 'Het Land van de glimlach' genoemd. Waar je ook komt word je hartelijk ontvangen door de locals én Thailand is een ware speeltuin voor gezinnen. Elk avontuur begint in het bruisende Bangkok, een stad die alle zintuigen prikkelt. Stap op de fiets, trap door de smalle straatjes en laat je meevoeren in het leven van de inwoners.  Verken de levendige chaos op de markten, proef andere smaken en bezoek blinkende tempels, waar de Boeddhabeelden ongetwijfeld indruk maken op je kinderen. En dit is pas het begin! Reis door naar naar Chiang Mai in het noorden, waar de bergen en jungle roepen. En dan zijn er nog de eilanden met witte zandstranden en helderblauw water, zoals Koh Samui en Koh Phangan. Met zwembaden, waterparken en activiteiten als snorkelen is hier voor kinderen van alle leeftijden wel iets te beleven.

Boek je familiereis naar Thailand bij KidsReizen.


6. Zuid-Afrika: op zoek naar de Big Five

Zuid-Afrika – Op zoek naar de Big Five. Foto's: KidsReizen

Zuid-Afrika is dé bestemming voor een familievriendelijke safari. Hier vind je een overvloed aan natuur, van de Big Five in Kruger National Park tot het adembenemende landschap van de Drakensbergen. Veel safarilodges zijn aangepast aan gezinnen, met kindvriendelijke safari’s waarbij je kids alles leren over de dieren en de natuur. Maar Zuid-Afrika is meer dan safari’s! Neem de kabelbaan naar de top van de iconische Tafelberg in Kaapstad en spot waggelende pinguïns bij Boulders Beach. En wat dacht je van de prachtige kustlijn langs de Tuinroute, waar je met je gezin kunt wandelen, walvissen spotten of ontspannen op de witte stranden?

Maak met Kidsreizen een onvergetelijke familiereis naar Zuid-Afrika.


KidsReizen: van en voor reislustige ouders

De specialisten bij KidsReizen weten als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. Ze hebben zelf met hun eigen gezin verre reizen gemaakt en begrijpen precies wat belangrijk is voor een geslaagde gezinsvakantie. Van accommodaties met familiekamers en wifi tot reisroutes met voldoende rustdagen: de experts zorgen ervoor dat je reis perfect aansluit bij de wensen en behoeften van jouw gezin, of je nu met een peuter of tiener reist. Kidsreizen kent de leukste kindvriendelijke activiteiten, deelt de handigste tips voor lange vluchten en weet de beste accommodaties om met kinderen te verblijven. De reisspecialisten zorgen ervoor dat je samen met je gezin zorgeloos kunt genieten. De wereld ligt aan jullie voeten!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.