Natuurreizen

Natuurreizen

Heb jij een enorme liefde voor de natuur en kan de omgeving voor jou niet groen genoeg zijn? Dan past het thema ‘natuurreizen’ helemaal in jouw straatje. Avontuur, ontspanning en het ontdekken van nieuwe werelden; het valt allemaal te combineren in een geweldige natuurreis.

Natuurreis bestemmingen

Overal ter wereld vind je prachtige natuur. Zowel ver weg, als dicht bij huis. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige nationale parken van Canada. Je kunt hier urenlang wandelen of kanoën door de wildernis. Als je van planten en dieren houdt dan is het Amazonegebied de place to be. Hier vind je honderdduizenden plantensoorten en bijna tweeduizend soorten vogels en zoogdieren. Ook Afrika kent vele onontdekte pareltjes als het gaat om natuur. Wat dacht je van een reis naar de binnenlanden van Kameroen of Gabon?
Binnen Europa kun je denken aan Scandinavië met zijn imposante fjorden en meren. Verken de Schotse Hooglanden of ga op ontdekkingstocht door de vrijwel onbekende parken van Oost-Europa. Voor natuur kun je vrijwel overal terecht.

Bouw je natuurreis op maat

Een natuurreis is pas geslaagd als deze volledig op je interesses aansluit. Misschien ga je er graag tussenuit met een (internationale) groepsreis waar je andere natuurliefhebbers ontmoet, of geniet je liever met z’n tweeën van de schoonheid van Moeder Aarde. Ben jij een echte wandelaar of hou je meer van fietsen? Je kunt je ideale natuurreis zelf samenstellen. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er tal van mogelijkheden.  

Natuurreizen en ecotoerisme

Natuurreizen hangen nauw samen met het begrip ecotoerisme. Verantwoordelijk reizen, het sparen van het milieu en respect voor de lokale bevolking zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Ecotoerisme kan eenvoudig en primitief zijn – de natuur staat immers centraal - maar luxe en comfortabele reizen behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Natuurbestemmingen en vakantieverblijven zijn er in iedere prijsklasse en je vindt ze overal ter wereld.
Gelukkig worden veel landen steeds milieubewuster en beseffen ze dat de natuur een uniek en onvervangbaar goed is.

Activiteiten tijdens je natuurreis

Je kunt van de natuur genieten door enkel en alleen te observeren. Echter, voor een complete natuurbeleving kun je activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld duiken, fietsen of bergbeklimmen. Kajak over een idyllisch meer of bedwing een reusachtige vulkaan. Neem een kijkje in het binnenste der aarde tijdens een tour door de grotten of neem een verfrissende duik onder een waterval. Je komt tijdens het reizen op verschillende fronten in aanraking met de natuur. Natuur houdt niet op bij kijken. De beleving, daar draait het om.