Fly-drive

Fly-drive

Het concept van een fly-drive vakantie is simpel: vlieg naar de bestemming van je keuze, haal je huurauto op en laat het avontuur beginnen. Rijd de vrijheid tegemoet door zelf te bepalen welke route je aflegt en hoe lang je op dezelfde plek verblijft. Een fly-drive is ideaal voor de avonturier die graag meer ziet van een land dan alleen de omgeving van een hotel.

Waar kan ik heen voor een fly-drive vakantie?

Landen als Spanje, Italië en Kroatië zijn enorm populair om per (huur)auto te verkennen. Maar ook buiten Europa vind je uitstekende locaties die zich lenen voor een fly-drive vakantie. Denk hierbij aan de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Heb je altijd al de Route 66 af willen leggen in een typisch Amerikaanse auto? Of gaat jouw hart sneller kloppen van een roadtrip over de Tuinenroute in een cabriolet? Het is allemaal mogelijk met een fly-drive.

Welke soort auto?

Er is een groot aanbod als het gaat om huurauto’s. Je kiest zelf een auto die aansluit bij je wensen. Wil je een kleine auto of juist een luxe uitvoering, handgeschakeld of automaat, hatchback of sedan… De meeste autoverhuurbedrijven hebben een ruime keuze aan types en modellen, waar altijd wel iets geschikts voor jou bij zit. En ook de eventuele extra’s zoals kinderzitjes en navigatieapparatuur zijn eenvoudig bij te boeken.   

Wel of geen hotel boeken?

In principe bestaat een fly-drive vakantie uit, zoals de naam al aangeeft, een retourvlucht en autohuur. De verdere invulling van die ene perfecte reis ligt helemaal bij jou. Waar wil je overnachten en hoe lang verblijf je op een plek? Wil je alle overnachtingen vastleggen of boek je het liefst voor een gedeelte van je reis? Door de vrijheid die je hebt kun je je hele reis helemaal zelf bepalen. De keuze voor wel of geen overnachtingen hangt vooral af van de vraag hoe avontuurlijk je bent ingesteld en hoe goed je het land al kent. Voor een eerste kennismaking met een land dat je nog niet zo goed kent, is een compleet verzorgde fly-drive misschien een goede optie. Alles is geregeld. Het enige wat jij nog moet doen is van de ene mooie plek naar de andere rijden. Ken je een bestemming al op je duimpje of laat je je graag verrassen? Dan vind je het vast leuk om onderweg een bijzondere slaapplek te zoeken.  

Voordat je je fly-drive vakantie boekt

Onbezorgd op reis? Dat vraagt om een goede voorbereiding. Naast de vragen waar je heen wil en hoe je wil overnachten, dien je rekening te houden met een aantal zaken van praktische aard. Rijden in een ander land betekent in sommige gevallen andere verkeersregels, zoals links of rechts rijdend verkeer. In bepaalde landen heb je –naast je reguliere rijbewijs- een internationaal rijbewijs nodig. En bedenk dat het huren van een auto het nodige papierwerk met zich meebrengt, zoals de verzekeringen die je af moet sluiten. Maar als dit eenmaal geregeld is, staat niets je nog in de weg en kun je in alle rust genieten van je onbezorgde reis.