silver

profiel silver

Naam

sjef silvertand

Reviews

9

Foto's & tips

220

Blogs

7

Lid sinds

04 maart 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Mexico

Fav. stad

Havanna

Over mij

Ik werk om te leven en leef niet om te werken, pluk de dag en geniet van alles. Probeer in alles het positieve te zien.

Mijn Motto

'Reis met open geest en open ogen en je wordt zo rijk dat had je nooit kunnen dromen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

d7100 Nikon 18-105

Overige

olympus tough nikon d60

 

20 reactie(s) bij "silver"

 • profile image comment

  Hallo Sjef, wat leuk dat mijn foto bij jou favorieten mag pronken, daar ben ik blij mee. Jammer genoeg heb je helemaal gelijk, we moeten elkaar wat meer licht in de ogen gunnen.. Groetjes, Linda

  Door TicoTica • geplaatst op 2019-01-13 19:52:39
 • profile image comment

  Hoi Sjef, Ik ben normaalgesproken ook niet zo van dit soort tenten. Ik was op dat moment ook voor wat anders is Agios Nikolaos, toen ik hier toevallig langsliep. Leuk voor op de foto, maar verder niet binnen geweest. Jij ook een goed reis jaar toegewenst. groet, Sietse

  Door blauwvinger • geplaatst op 2019-01-01 14:45:05
 • profile image comment

  Thx Jef. Fijne jaarwisseling.

  Door marcvankessel • geplaatst op 2018-12-31 13:53:49
 • profile image comment

  Wat heerlijk Maleisië. Veel plezier alvast.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-12-30 10:54:11
 • profile image comment

  Dat moet wel lukken, aan de oostkant is genoeg te doen maar CR is niet zo groot en de wegen zijn goed dus je het hele land lukt wel in 3 weken. Je zou vanaf de indianen ook naar Panama kunnen reizen. Bocas del Torro ligt hier om de hoek. Hoe ga je reizen daar? Wij hebben een auto met tent gehuurd en dat is echt heel goed bevallen (staat ook ergens een foto van op de site).

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-12-29 18:18:46
 • profile image comment

  Bedankt ;-) Wat versta jij onder ‘niet meer zo piepjong’? Zijn schilderprogramma is een tijd lang herhaald op zondagmorgen :-).

  Door baatjes • geplaatst op 2018-12-29 18:14:25
 • profile image comment

  Dag Sjef, Madagaskar is het beste te bereizen met een auto met chauffeur/gids. Een nadeel is, dat je vrij veel contant geld mee moet nemen, omdat de pinautomaten weinig geld per keer geven. Peter Daniëlse, de 'blogkoning' van vroeger is dit jaar op deze manier naar Madagaskar geweest, wat goed is bevallen. Ik wil hem wel vragen of je contact met hem kunt opnemen. Hij is namelijk niet meer actief op deze site. Fijn weekend, Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-12-29 10:57:42
 • profile image comment

  Hoi Sjef, dank voor je reactie op mijn foto van de Canon del Sumidero. Ik ben er in 2015 geweest. Jij bent zelf ook een fervent Mexico-reiziger?

  Door Nicole Matijssen • geplaatst op 2018-12-27 14:08:51
 • profile image comment

  Hoi Sjef, Bedankt voor je reactie! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2018-12-23 10:21:34
 • profile image comment

  Bedankt sjef! De zonsopkomst bekijken is zeker de moeite waard (aangezien vele toeristen er dan nog niet zijn) maar je zult waarschijnlijk wel meer kans hebben op een mooie zonsondergang dan zonsopkomst. Volgens de locals kwam dit niet heel vaak voor aangezien het vaak bewolkt is in de bergen. 's avonds konden we wel elke dag van de zon genieten! Maar het is sowieso altijd het proberen waard haha

  Door Sophie Otten • geplaatst op 2018-12-05 14:18:34
 • profile image comment

  Hallo Sjef, bedankt voor je reactie bij mijn blog. Wat leuk dat je naar Maleisië toe gaat! Wij zijn vanuit Tioman Island naar Taman Negara gegaan, niet vanuit de richting KL. Groetjes!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-11-20 13:56:45
 • profile image comment

  probeer eens, dan weet ik zeker of het werkt.....................................

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-11-09 20:03:15
 • profile image comment

  Leuk dat je vriendin lijkt op de vorige profielfoto, maar dat was Christina niet Maria. Het verhaal van Christina ken je wel? Zij ligt mij ook zeer na aan het hart, jullie vriendin zal ik dan ook wel best leuk vinden, fijne zondag.

  Door geo • geplaatst op 2018-11-03 21:23:58
 • profile image comment

  Hola Sjef, Bedankt voor je reactie's bij de Corubo foto's? Je hebt volledig gelijk als mensen iets niet willen moet je dat respecteren. Hier was dit niet het probleem, het meest waarschijnlijke piste is dat ze de camera's met de grote lenzen voor vuurwapens hielden met gekende gevolgen. Ik heb ze ervaren als weliswaar ruwe maar heel vriendelijke mensen, ik hoop er ooit nog eens terug te keren. Vele groetjes, ook aan jullie vriendin, Geo en familie.

  Door geo • geplaatst op 2018-11-03 21:17:14
 • profile image comment

  Hoi Sjef, dank je wel voor je uitgebreide reactie bij mijn foto van de Bastei. Het was voor mij niet de eerste keer dat ik er was en ik wist la hoe mooi het er zou zijn. Het was we voor het eerst dat we daar overnacht hebben en dat ik de zon heb zien opkomen, echt de moeite waard..

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-10-26 11:37:23
 • profile image comment

  Dag Sjef, leuk je reactie's, echt wel indrukwekkende foto's van de lichtshow, tot je reactie bij aardbeving, jullie vriendin bedoelt het echt wel goed met jullie, er zijn plaatsen waar het niet aan te raden is om alleen te verkennen, Antigua, Chichicastenango, Solola, Tikal zijn goed te doen, daarbuiten zou ik toch ook raden met een gezelschap te gaan of je moet zoals Geo ervaring in de omgang en de taal goed beheersen, liefst ook nog een paar woorden van hun dialect. Een 100% zekere raad is niet mogelijk, Jullie vriendin kan jullie zeker nuttige tips geven,als je die volgt is Guatemala een schat aan cultuur, lieve mensen en natuur de lago's zijn echte parels. Is jullie vriendin ook een Maya? Doe haar hartelijke groeten van ons. Groetjes Maria-Dolores, Geo en familie.

  Door geo • geplaatst op 2018-10-18 13:09:43
 • profile image comment

  leuk een lotgenoot op de site te vinden. Ik ga ook bijna wekelijks met een IVN groep op pad. Eerst planten, dan paddenstoelen en daarna mossen. Altijd gezellig en ik "profiteer" meteen ook nog eens van hun kennis van zaken. Morgen naar Vlodrop in het Meinweggebied. Benieuwd wat we vinden. De soep in de Dalheimer Mühle (D.) is sowieso al de moeite waard om daarheen te gaan. Veel plezier nog vanavond bij je kluppie. Gerard

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-10-16 17:51:46
 • profile image comment

  Dat heb je nou eenmaal Sjef met een macro. 2 mm is gemiddels, maar er zullen er ook wel van 3 mm tussen zitten. De druppeltjes die je overigens ziet zijn geen dauwdruppels, maar zgn. guttatiedruppels. Dat is overvloedig vocht dat door de zwam wordt "uitgezweet".

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-10-16 13:02:26
 • profile image comment

  hoi sjef, dank voor je aanvullende info over de brug bij grave; kleurig sinds 1999, ik word oud :-)

  Door marjolijn • geplaatst op 2018-10-10 21:02:12
 • profile image comment

  Bedankt weer voor je reactie op mijn foto 'Paradijs op aarde' en inderdaad dan heb je toch wel het ultieme vakantiegevoel

  Door rendua • geplaatst op 2018-10-01 08:57:37

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (220)

'499276' door silver '499276' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Water, groen en weer.

silver

Dominica is je bewegen van het ene water naar het andere en daar tussen is groen, groen en nog eens groen. Overal waar we ook maar even de benen strekten was het groen en stuiten we al snel op een beek of rivier. Ze zeggen ook niet voor niets in Dominica dat ze een rivier voor elke dag hebben. Het mooiste is dat dit water overal kraak helder is. We hebben buiten de stad nergens ook maar iets in het water gevonden dat er niet thuis hoorde. Geen plastic, geen blikjes of wat dan ook. Alleen kraak helder water, planten vissen, krabben en insecten en ga maar door. Alles zoals wij het graag willen hebben. ;-)

'493919' door silver '493919' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Spanny water fall

silver

Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeker de moeite waard en de prijs. Je begint met een kaartje te kopen voor 3$ pp. Je denkt dan waarom moet ik voor een bospad betalen. Totdat je een minuut of 5 onderweg bent, dan ben je blij dat die mensen voor zo weinig zo'n mooi pad aanleggen en onderhouden. De paden zijn redelijk vlak gemaakt en aan de randen staan de mooiste planten die je anders alleen ziet tussen het stuikgewas of zelfs helemaal niet. Nu laten ze via de berm zien wat er allemaal groeit en bloeit in Dominica. Hierdoor heb je ook nog kans om kolibries en vele vlinders te zien. Na +/- 30 minuten kom je zo ver de jungle in dat het pad anders wordt en dat er zelfs trappen gemaakt zijn om redelijk verder te kunnen, het is zeker geen rolstoelpad. De begroeiing is anders en je verwacht elk moment dat Tarzan voorbij komt. Na de nodige calorieën verbrandt te hebben kom je dan bij een prachtige waterval waar ze een mooi bordes hebben gemaakt. Hier staand kan je alles goed overzien zonder natte voeten te hoeven krijgen. Vanaf hier kunnen de fitste onder ons nog naar waterval 2. Je klimt dat via een pad waar ze een touw bij gemaakt naar boven. Zonder dit touw is het wel erg lastig om er te komen. Je herkend dan ook het pad bijna niet. De terugweg gaat over hetzelfde pad, maar dat merk je alleen omdat je het weet, zo anders ziet het er uit. Mensen zonder richting gevoel hebben het niet in de gaten.

'457888' door silver '457888' door silver

CubaVaradero

CubaVaradero

Uitzicht dat Al Capon

silver

Al Capone was dan wel een boef maar hij wist wel waar hij wilde wonen. Een pracht van een uitzicht. Ik denk wel dat hij andere stoeltjes had. Zijn voormalige villa is nu een eetgelegenheid waar ze overigens heerlijke koffie schenken. Het is een mooie wandeling via de straat van de hotelzone naar het huis van Al en dan via het strand terug. Onderweg wat leuke winkeltjes en rustplaatsen om wat te drinken of een praatje met de locals te maken. Let op ze hebben je zo een leuke auto verkocht.

Laatste blogs (7)

2 Dagjes Playa. Donderdag 10 maart Slecht geslapen het was zeker te warm of ik had te veel gegeten. Pas om 8 uur gaan ontbijten. Daarna naar de Mega broodjes en drinken halen om een dagje aan... Lees meer

Deel 2 van dag 2 Bij de kruising aan gekomen hadden we geluk. De bus kwam samen met ons aan bij de kruising. Playa? Ok, yes, yes. Dus instappen. 5 Minuten later stopt de bus op een kruising aan... Lees meer

Mijn fans (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (7)

'1089377' door TicoTica '1089377' door TicoTica

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

De bosjesmannen...(vr

TicoTica

Tsumkwe is de hoofdstad van de San (de bosjesmannen). Hier hebben we ongeveer 60 km van Botswana een dorp bezocht. Het is voor deze oude traditionele stammen niet makkelijk om hun eigen cultuur te laten overleven in een steeds meer modernere omgeving. In Namibië wonen in totaal 30.000 San waarvan circa 2000 mensen op traditionele wijze leven. Het nomaden- en jachtbestaan van de San sluit steeds moeilijker aan bij een samenleving die land vooral voor commerciële landbouw en veeteelt wil gebruiken. De streek Bushmanland , rondom Tsumkwe, biedt nog wel ruimte en gelegenheid voor traditionele levenswijze, al is het zelfs voor Bushman niet gemakkelijk om in dit droge gebied te overleven. Als je de foto opent zie je deze dame wat groter ;-)

'1082955' door marcvankessel '1082955' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

The church of the Goo

marcvankessel

Waarschijnlijk is het de meest gefotografeerde kerk van Nieuw Zeeland; The church of the Good Shepherd aan de oevers van Lake Tekapo. Het is een gebaand pad ten voeten uit. Maar dat maakt het uitzicht er natuurlijk niet minder om. Zeker niet om 6 uur 's-ochtends, wanneer er niemand anders te bekennen is.

'1063332' door deerik '1063332' door deerik

PolenWarschau omgeving

PolenWarschau omgeving

Kung fu fighting

deerik

Ben de vorige week een aantal dagen naar Polen geweest voor de Zeearenden. Niet aan zee, maar in het binnenland, waar ze in de winter veelal te vinden zijn. Het was een ware belevenis om deze giganten, met een spanwijdte van 2,5 meter in actie te mogen zien. Hier deden ze zich te goed aan een overleden reebokje. Erg relaxed ging het er niet aan toe, veel raven op de loer en veel onderlinge strijd tussen de arenden. Ik schat dat er deze dag zo'n 30 à 35 in actie waren. Op deze foto een van de vele gevechten deze dag. Canon EOS 1D-X mkII Canon 500mm 4.0L F/4 ISO 400 1/1250 2/3 onderbelicht