neretslok

profiel neretslok

Homepage

Naam

Rene K

Positie

6

Score

43035

Reviews

93

Foto's & tips

2814

Blogs

67

Lid sinds

10 juli 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Birma

Fav. stad

San Francisco

Over mij

Maak graag zo nu en dan een reisje.

Mijn Motto

'Reis en sta versteld!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

40D

 

20 reactie(s) bij "neretslok"

 • profile image comment

  Hoi René, de klim was zeker de moeite waard. En ik kon zelf gelukkig het hardst lachen om mijn “ellende”. Weet ik meteen dat mijn schoenen een stuk minder grip hebben dan ik dacht ;)

  Door wendier • geplaatst op 2018-07-02 16:55:46
 • profile image comment

  Ha Rene, oeps verkeerd op de kaart aangegeven, kan het niet meer aanpassen....

  Door kburgers1 • geplaatst op 2018-06-24 18:36:04
 • profile image comment

  Hoi René, jij bent een bofferd met de AWD in de achtertuin! Ik was samen met Jaap Burgers, ook voor hem is het de achtertuin.

  Door karinm • geplaatst op 2018-06-21 14:37:12
 • profile image comment

  Bedankt voor jouw reactie op mijn zwart wit foto. Met opzet deze in zwart wit gemaakt omdat het licht niet goed was voor een mooie foto. Midden op de dag met zeer fel licht. In het zwart/witte komen de bergen en daarbij het karretje mooier uit. Mijns inziens in ieder geval. Dank voor jouw reactie.

  Door JBussers • geplaatst op 2018-06-19 12:04:55
 • profile image comment

  Dat ben ik helemaal met je eens, René. Dank je wel voor je leuke reactie. Fijne avond nog, groetjes Ellen

  Door EvanderHel • geplaatst op 2018-05-08 22:43:34
 • profile image comment

  ben ik toch wel benieuwd in welke gemeente je huis staat?

  Door vulture1960 • geplaatst op 2018-05-02 13:56:58
 • profile image comment

  Nuh... ik ga toch maar voor de twee dagen!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-04-29 16:48:26
 • profile image comment

  Natuurlijk zijn er dansfoto's van mij bij de Arbore, maar ja dat mag niet van de faq ;)

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-04-28 16:56:28
 • profile image comment

  Hoi René, dat is nou juist het stomme... ik weet echt niet meer welk klooster dit is. Zeker niet het nonnenkloostertje, want dat was kleiner en had niet zo'n mooie poort. Maar alle genoemde kloosters zijn zeker de moeite waard, voor mij sprongen Jokhang en Ganden er wel uit.

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-28 12:55:15
 • profile image comment

  Bedankt voor de reactie Rene. En dat zonder tekst......... Terwijl ik er zo mijn best voor gedaan heb. Bij de eerste 3 reacties was niks aan het handje en dan ineens is de tekst weg..... Bij Jeanne is ook i.d. aan de hand zo te zien. Ze maken er idd een potje van die ict-ers van Columbus. Nu al ruim een maand dat het niet naar behoren gaat. Ik heb de redactie inmiddels verwittigd. Gerard

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-04-27 20:36:20
 • profile image comment

  Hoi Rene. Dank voor je reactie bij mijn olifanten. Ik doe inderdaad af en toe weer een uploadje. Probeer een beetje promo te maken voor onze vrienden in Noordoost India. Voelen ons daar heel erg thuis dus qua reisbestemmingen is het bij ons wat eenzijdig. Hoe gaat ie met jou/ jullie ?

  Door doppie • geplaatst op 2018-04-26 12:53:39
 • profile image comment

  De Bardenas Reales is zeker een bezoek waard. Wij waren 3 dagen in Tudela (een erg leuke echte Spaanse stad) en dat is vlakbij. Was wel ons geluk want we hadden een dag regen en gelukkig scheen de volgende dag de zon weer. Achteraf zijn de foto's tijdens de regenachtige dag gemaakt mooier ivm de kleuren.

  Door Willemien • geplaatst op 2018-04-24 21:45:34
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je rode ster! Mooi reismotto heb je trouwens

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-04-24 00:08:00
 • profile image comment

  Muktinath en Jomsom zijn ook geweldig René! Ik ben nu 2x in Nepal geweest, 1x Annapurna Base camp gelopen, en 1x Annapurna circuit. Bij die laatste was ik 20 dagen in de bergen, en dus ook door Muktinath en Jomsom gelopen. Ik zou direct weer willen, maar er is nog zoveel moois te ontdekken. Maar Nepal staat toch voor een 3e keer nog op t lijstje hoor! Jullie gaan het vast geweldig krijgen!

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-15 19:15:34
 • profile image comment

  Bril nodig René? Het rode busje was het eerste wat mij opviel. Je mag mijn bril wel lenen hoor! ;)

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-04-15 14:45:44
 • profile image comment

  Laat je niet tegenhouden om toch een keer naar de Keukenhof te gaan, ik was er op een zaterdag, wellicht is het door de week rustiger, die luxe had ik helaas niet. Vond het park wel heel mooi aangelegd en de bloemen zijn prachtig, ook al was er nog veel groen omdat het zo lang koud is geweest.

  Door VerelleSmith • geplaatst op 2018-04-15 14:44:25
 • profile image comment

  En gaan jullie ook naar upper mustang? Lower ben ik wel geweest, ben zo benieuwd naar upper!

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-13 22:22:06
 • profile image comment

  \Wat gaaf dat jullie naar Mustang gaan trouwens! Ik kom wel even verhaal halen als je weer terug bent, is het nog steeds zo dat je een dure permit nodig hebt en alleen georganiseerd kunt?

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-13 16:45:09
 • profile image comment

  Dank je René, de redactie dacht er blijkbaar ook zo over....;-)

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-13 16:44:15
 • profile image comment

  Dank Rene!

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-04-10 21:23:14

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (2814)

'498705' door neretslok '498705' door neretslok

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Bald eagle

neretslok

Schreef ik gisteren dat het met wildlife in het algemeen ietsje tegen viel in Canada, met de eagles was dat een ander verhaal. Ze komen veel voor en je ziet ze ook gemakkelijk. Zoals deze jongen, die wat grumpy kijkt, maar dat hoort wel bij adelaars vind ik. Wat betreft de autovakantie, je maakt hier een geweldige roadtrip. Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen al deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'456883' door neretslok '456883' door neretslok

BirmaBagan

BirmaBagan

De vlakte van Bagan

neretslok

Tja, wat moet je er nog over zeggen? Als je tegen de avond op een van de toegankelijke platforms van een pagode gaat staan, kun je over de vlakte van Bagan kijken. Honderden torentjes, tempeltjes en pagodes kun je dan onderscheiden. Een geweldige belevenis!

'457332' door neretslok '457332' door neretslok

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Wonen op het water

neretslok

Bij Inle Lake gebeurt veel op het water: wonen, groenten verbouwen etc. De huizen staan hoog boven het water op palen. De straten zijn het meer. De kinderen zijn vanaf jonge leeftijd al in staat om alleen in een bootje te roeien. Ze moeten wel!

Laatste blogs (67)

Niets wijst er op dat we de heetste stad van Europa naderen. We rijden over de A92N, richting Cordoba. In de zomer wordt het hier onafgebroken minimaal 35 graden, iedere dag. Daarmee is Cordoba de hit... Lees meer

We varen over een riviertje in centraal Myanmar. Het water is hier van levensbelang. Alles speelt zich op en nabij het water af. Dat maakt een boottochtje tot een waar kijkspektakel. Slaperige dorpjes... Lees meer

Mijn fans (12)

Je bent nog geen fan van een reporter.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (48)

'569134' door MiekeDeHaas '569134' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Glas in lood

MiekeDeHaas

Hier kijk je vanaf grote hoogte op het rijstterras Laohuzui, gelegen in Yuanyang. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant. Dit wilde ik perse ooit eens zien. Dat is gelukt. Denk niet dat je hier alleen bent. Deze rijstterrassen worden druk door de Chinezen bezocht. Wanneer je naar Honghe gaat heb je de rijstterrassen voor jezelf. En die zijn ook machtig

'553209' door marcvankessel '553209' door marcvankessel

IndiaAgra

IndiaAgra

Jungle book aan de...

marcvankessel

Voor € 3 kun je een bootje huren die je over de Yamuna river naar de achterkant van de Taj Mahal brengt. Op die manier zie je het prachtige mausoleum in een ander perspectief en dat ook nog zonder een enkele toerist. Je kunt er ook voor kiezen om nog verder naar links te varen. Daar tref je een vervallen tempel aan die gedeeltelijk is overwoekerd door de dichte vegetatie. Het deed me een beetje denken aan een beeld uit Jungle Book. Met wat fantasie zie je Mowgli lopen langs de oever, gevolgd door Baloe, terwijl Oetang Louie onderuitgezakt op het bordes van de vervallen tempel zit.

'546922' door AdriaanV '546922' door AdriaanV

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Wat een kleur!

AdriaanV

Met deze sombere donkere dagen in je eentje kan ik zo verlangen naar deze plek! Warmte ,kleur,samen zijn, Maar ik zal het met deze dierbare herinneringen moeten doen. Voor allen die deze foto zien, en warm liefdevolle kerst en een mooie jaarwisseling

Mijn favoriete blogs van anderen (1)