mo7ster

profiel mo7ster

Homepage

Naam

Monique Sevenster

Positie

346

Score

411

Reviews

0

Foto's & tips

9

Blogs

0

Lid sinds

27 oktober 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

San Francisco

Over mij

Al van jongs af aan hou ik er van om op vakantie te gaan en daar uitgebreid verslag van te doen in woord en beeld. Eerst was dat nog van plekken dichtbij huis in Europa maar na een reis naar Japan met mijn gezin was ik verkocht. Besmet met het reisvirus!

De smaak te pakken gekregen om meer van de wereld te gaan zien en ervaren.
Indrukwekkende reizen naar Amerika, Indonesië en Azerbeidzjan volgden maar ook prachtige vakanties in Europa zoals o.a. Corsica, Sicilië, Toscane en een campertrip door Noorwegen.

Ook kreeg ik steeds meer plezier in het fotograferen van al het moois wat we zagen. De reisreporters van Columbus waren hierbij een enorme stimulans. Vandaar dat ik nu zelf reisreporter ben geworden in de hoop andere mensen net zo te kunnen inspireren met mijn foto's en verhalen. Ik wil graag mijn foto's naar een hoger level tillen dus advies is welkom.

Mijn Motto

'Ontdek, beleef, ervaar, bewonder en verwonder!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

a 58

 

3 reactie(s) bij "mo7ster"

 • profile image comment

  Welkom en veel plezier op de site!

  Door karinm • geplaatst op 2018-11-11 16:39:41
 • profile image comment

  Welkom als reisreporter op de community van Columbus. Heel veel reisplezier en inspiratie toegewenst!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-11-08 19:30:54
 • profile image comment

  Super dat je de fotos van jullie mooie reizen hier laat zien!

  Door Jan10e • geplaatst op 2018-11-08 15:06:30

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (9)

'1057822' door mo7ster '1057822' door mo7ster

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Iljen-krater

mo7ster

Ons plan om de Bromo-vulkaan te bezoeken kan door omstandigheden niet doorgaan. Maar onze gids heeft echter een fantastisch alternatief nl. de Iljen-krater in Oost-Java. s' Ochtends vroeg worden we in het donker met de auto naar het basiskamp gebracht vanwaar het nog een stevige klim de berg op was. Eenmaal boven heb je een fascinerend uitzicht op de vulkaan en omgeving. We zijn een klein stukje afgedaald de krater in maar de zwaveldampen werden ons teveel. En dan te bedenken dat kleine mannetjes met manden vol stukken zwavel elke dag vanuit de krater omhoog lopen om het vervolgens naar het basiskamp te brengen. Respect voor het doen van dit loodzware werk!

'1057000' door mo7ster '1057000' door mo7ster

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Route 1

mo7ster

Voor de 2e keer rijden we Route 1 maar nu van San Francisco naar Los Angeles. Steeds prachtige vergezichten op de Pacific Ocean tijdens het rijden van deze route. Zo mooi dat je overal wel zou willen stoppen. Ook zijn er nog verschillende andere stops mogelijk zoals b.v Hearst Castle, Monterey, Carmel, de Elephant Seals en Santa Barbara. Wel aan te raden om ergens te overnachten als je erg veel wil gaan bekijken.

'1062280' door mo7ster '1062280' door mo7ster

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Maanlandschap!

mo7ster

Tijdens het laatste stukje naar de top van de Etna lijkt het wel of je in een maanlandschap bent beland. In combinatie met het opstuivende lava van de wielen van de jeeps wordt het helemaal surrealistisch. Helemaal rechts zie je nog 2 mensen op de rand van een oude krater lopen. We hadden alleen verwacht dat we nog dichter bij de top zouden komen maar dat lukt alleen maar onder begeleiding van een gids en is nog wel een stevige tippel. Als je foto opent heb je een beter beeld!

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1063358' door CBurgstad '1063358' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Spiegelend

CBurgstad

In de provincie Yunnan in het zuiden van China vind je diverse unieke en bijzondere landschappen. De Red Earth, de Earth Peaks , de felgele koolzaadvelden en de rijstterrassen van Yuanyang. Drie dagen rijden we door het gebied van de rijstterrassen en we stoppen op vrijwel elk uitzichtpunt. We treffen het ontzettend met het weer en hebben vrijwel geen last van de hardnekkige mist die hier soms dagenlang kan hangen. Telkens zijn de kleuren weer anders! Elk klein stukje terras is in deze tijd van het jaar gevuld met water en het water spiegelt de wolken en blauwe lucht. Daarnaast is het water gekleurd door algen en mineralen. Wat is dit toch een onwerkelijke en bizarre wereld. Je gelooft je ogen soms niet...

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1063337' door antwan '1063337' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Wandelen in een...ong

antwan

North Coyote Buttes is een van de vele relatief onbekende pareltjes in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het gebied is eigenlijk een klein stukje van het Vermillion Cliffs N.M.. Dit N.M. is een ruig en erg ontoegankelijk gebied op de grens van Utah en Arizona en wordt slechts zelden bezocht door toeristen. Omdat het gebied erg fragiel is en grote aantallen toeristen er voor zouden zorgen dat van het gebied binnen een paar jaar niets meer over is heeft het Amerikaanse Bureau of Land Management (BLM), dat het gebied beheerd, bepaald dat er dagelijks maar twintig mensen het gebied mogen bezoeken. Om iedereen gelijke kansen te geven is een loterij ontwikkeld om permits te verkrijgen. Tien permits worden vier maanden van te voren verloot via een online loterij. Inschrijven voor deze loterij doe je op de site van de BLM. De andere tien permits worden een dag van te voren verloot in het Grand Staircase-Escalante National Monument Visitor Centre in Kanab. Binnen North Coyote Buttes is the Wave eigenlijk het bekendste stukje. Toch is er hier nog veel meer moois te vinden. Dus heb je ooit het geluk een permit te bemachtigen voor North Coyote Buttes bezoek dan niet alleen the Wave maar ga zeker eens verder op ontdekkingstocht.

Je hebt nog geen favoriete blogs