martinhectors

'1095452' door martinhectors '1095452' door martinhectors

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Op de markt...

martinhectors

De Bai is een volkerengroep in Yunnan. Ze leven langs de oevers van het Erhai-meer. Bai betekent 'wit'. Toen we in Dali waren brachten we een bezoekje aan de lokale markt. Op een markt is het altijd leuk om de lokale bevolking bezig te zien in hun doen en laten. Deze man zat netjes op de grond wat rond te kijken.

'1095396' door martinhectors '1095396' door martinhectors

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Epupa Falls

martinhectors

In het noorden van Namibië, aan de grens met Angola, stroomt de Kunene rivier. Vanuit onze lodge konden we een mooie wandeling maken naar de Epupa Falls. De Epupa Falls worden gevormd door een serie watervallen van 1,5 km. Hier stort het water zich gemiddeld 60 m naar beneden. Het Kaokoland is enorm droog, maar hier aan de Kunene rivier is het landschap totaal anders. Het is er groen en weelderig begroeid. Best even openen.

'1095350' door martinhectors '1095350' door martinhectors

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

No stress....

martinhectors

We logeerden in Jambiani op het eiland Zanzibar. Je kan er heerlijk langs het strand wandelen. Maar een bezoek aan het dorpje dat achter onze lodge lag, was ook best interessant. Hier gaat alles polé polé (langzaam). Deze man had een 'leuk kledingwinkeltje'. Of er veel klanten kwamen weet ik niet....

'1095143' door martinhectors '1095143' door martinhectors

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Bai-vrouwtje

martinhectors

Vanuit Xizhou hebben we een bootocht gemaakt over het Erhai-meer. Aan de overkant van het meer hebben we enkele huizen van het Bai-volk kunnen bezichtigen. Dit vrouwtje kwam naar ons toe en vroeg wat centjes om oogzalf te kunnen kopen. We vonden haar zo lief dat we dan ook geld gegeven hebben. Wat later zagen we haar terug met een tube zalf in haar hand. Ons geld was dus goed besteed.

'1095118' door martinhectors '1095118' door martinhectors

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Herero oma

martinhectors

In Opuwo zie je een mengelmoes van traditie en modernisering. Hier lopen traditioneel geklede Himba's, Herero-vrouwen in hun Victioriaanse jurken, kinderen in schooluniform en jeugd in strakke broeken en naveltruitjes. Hier leven de Himba's en Herero's vreedzaam naast elkaar; Ze zijn wel duidelijk herkenbaar. De Herero's kwamen in contact met de Duitsers op het einde van de 19de eeuw. Vroeger liepen de vrouwen van zowel de Himba's als de Herero's met het bovenlichaam bloot en het onderlichaam bedekt met schaarse dierenhuiden. Toen de Duitse missionarissen de bevolking wilde kerstenen, dienden ze zich te kleden conform de toenmalige Europese mode nl. Victoriaanse kleding. De Herero's veranderden hun kleding, de Himba's niet. Zodoende dragen deze vrouwen nog steeds Victoriaans aandoende jurken met daaronder vele onderrokken. Op hun hoofd dragen ze een haaks geplaatste grote hoed.

'1095032' door martinhectors '1095032' door martinhectors

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Dead Horse Point Stat

martinhectors

Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah. Rijd vanuit Moab 11 mijl in noordwestelijke richting, via State Highway 191. Neem de afslag State Highway 313 in zuidwestelijke richting. Na 18 mijl bereik je opnieuw een afslag; als je rechtdoor rijdt kom je uit in Canyonlands National Park (het Island in the Sky district). Als je linksaf gaat, bereik je na enkele mijlen Dead Horse Point State Park. Het is een klein, hoog gelegen park, dat vooral bekend is dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heendraait. Behalve de bekende Dead Horse Point Overlook komen er nog enkele andere uitkijkpunten in het park voor, die via een 2,5 kilometer lang wandelpad met elkaar zijn verbonden. De meeste toeristen beperken zich tot een bezoek aan het panoramische uitkijkpunt aan het einde van het park. Het aantal wandelmogelijkheden en overige activiteiten is erg beperkt, het is dan ook geen park waar je veel tijd kunt doorbrengen. Maar als je op weg bent naar het nabijgelegen Canyonlands is de korte omweg via Dead Horse Point absoluut de moeite waard. Het uitzicht is spectaculair mooi.

'1095017' door martinhectors '1095017' door martinhectors

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa Rica Amazone

martinhectors

Toen we in Uvita logeerden, hadden we vanuit onze lodge een prachtig uitzicht op de zee en het omringende woud. We werden daar werkelijk verwend door de vele vogels die we daar konden zien. Deze Costa Rica Amazone papegaai zat lekker van een of andere vrucht te smullen.

'1094810' door martinhectors '1094810' door martinhectors

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Ik maak veel stof hoo

martinhectors

Aan zebra's gewoonlijk geen gebrek als je op safari bent. Hier in de Ngorongoro krater zagen we verschillende zebra's en gnoe's wachten om een weg over te steken. Wachten tot er een het lef had om verder te gaan. Deze enkeling hield het voor bekeken en ging voor een zandbad.

'1094761' door martinhectors '1094761' door martinhectors

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Even rusten

martinhectors

In Yellowstone NP kom je regelmatig bizons tegen. Deze kolos lag in z'n eentje ergens rustig te verpozen. Gelukkig bleef hij mooi liggen zodat ik hem goed op de foto kreeg.

'1094727' door martinhectors '1094727' door martinhectors

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

De zon gaat onder in.

martinhectors

In 2017 zijn we voor de 2de maal door Death Valley gereden. Deze keer vanuit Panamint Springs richting Amargosa Valley. We hebben toen mooie wandelingen gemaakt en het werd al vrij laat toen we verder reden. Het nadeel was dat we nog wel enkele kilometers moesten rijden, maar het voordeel was dat we konden genieten van een mooie rode avondgloed. Zo krijg je meteen een andere kijk op dit gebied.

'1094664' door martinhectors '1094664' door martinhectors

ThailandPhang-nga

ThailandPhang-nga

Koh Panyee

martinhectors

Koh Panyee is een eilandje in de baai van Phang Nga. Het wordt bewoond door moslims, afkomstig uit Indonesië. Het dorpje is volledig op palen gebouwd. Vroeger leefden ze voornamelijk van de visvangst, maar tegenwoordig hebben ze talrijke restaurants die de toeristen voorzien van een seafood-lunch. Het dorp heeft een eigen school, een moskee en vele souvenirwinkeltjes.

'1094314' door martinhectors '1094314' door martinhectors

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Samen op stap

martinhectors

Toen we in het Serengeti NP waren hadden we het geluk om deze 2 luipaarden te kunnen volgen. Het was een moeder en haar dochter die samen op stap gingen naar de plaats waar de moeder een impala had gedood.

'1093025' door martinhectors '1093025' door martinhectors

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Een magische wereld

martinhectors

Als je wil wandelen tussen glooiende zandstenen wanden met prachtige kleuren, moet je een bezoek brengen aan de Upper of Lower Antelope Canyon. De verschillen tussen de twee canyons: Upper is 90m lang en de Lower 400m. Bij de Upper loop je zo naar binnen door een smalle opening in de rotswand. De ingang van de Lower is een smalle horizontale spleet in de rotsbodem. Je gaat hier via een stalen trap naar beneden. Upper heeft een zanderige vlakke bodem die goed begaanbaar is. De Lower heeft verschillende plaatsen waar hoogteverschillen voorkomen en je via steile stalen trappen verder moet. Upper staat bekend om de zonnestralen die rond het middaguur de wanden prachtig verlichten. Bij de Lower is de structuur van de wanden veel gevarieerder. Wij bezochten de Lower Antelope Canyon met Ken's Tours - 6 mijl ten oosten van Page. Hier moet je niet op voorhand reserveren. Wij hadden een geweldige gids die echt de tijd nam om zijn uitleg te geven en ons rustig foto's te laten maken. Als je in de buurt bent, zeker een aanrader! Best even openen.

'1092963' door martinhectors '1092963' door martinhectors

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Geiserland

martinhectors

Als je het Yellowstone NP wil bezoeken, dan trek je best een paar dagen hiervoor uit. Wij hadden op voorhand een planning opgemaakt zodat we niet kriskras het park moesten doorkruisen. Het is een prachtig park om te bezoeken, niet enkel omwille van de warmwaterbronnen en geisers maar ook het landschap is heel bijzonder. Bovendien kan je hier - met wat geluk - beren en wolven zien. Voor Upper Geyser Basin buigt de Grand Loop Road naar het noorden, richting Madison. Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen. De Biscuit Basin Trail begint 3 mijl ten noorden van Old Faithful. Via een houten wandelpad kan je de kleine geisers en poelen bekijken. Op de foto de kleine, maar wel erg actieve Rusty Geyser.

'1092935' door martinhectors '1092935' door martinhectors

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Coal Mine Canyon

martinhectors

Coal Mine Canyon ligt in het noorden van de staat Arizona, dicht bij de plaats Tuba City. De Navajo indianen gaven Coal Mine Canyon de naam Honoo Jί. Dat betekent ‘zaagtandvormig’, ‘met scherpe kartelranden’. De canyon staat dan ook vol met grillig gevormde hoodoos en rotspilaren, die veel gelijkenis vertonen met de hoodoos die in het bekende Bryce Canyon National Park te vinden zijn. Wat Coal Mine Canyon zo speciaal maakt zijn de kleuren: de heldere rode, bruine, witte, grijze en zelfs blauwe tinten zorgen voor een geweldig schouwspel. Helemaal bovenin de canyon vind je ook een gitzwarte laag, dat is de koollaag waaraan de canyon haar naam te danken heeft. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1092898' door martinhectors '1092898' door martinhectors

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Welwitschia Mirabilis

martinhectors

Vorige week plaatste ik een foto van de Welwitschia Drive. De route leidt naar een bijzondere plant: de Welwitschia Mirabilis. De rit op zich is de moeite waard om te rijden. Je passeert een maanlandschap en eindeloze zandvlaktes. Tot slot kom je bij een vlakte waar deze bijzondere planten groeien. De Welwitschia wordt in het Afrikaans "tweeblaarkanniedood" genoemd. Hij komt voor in de kuststreken van Angola en Namibië. Hij heeft slechts 2 bladeren en groeit zeer langzaam. De bladeren zitten aan een korte stam. De plant tweehuizig d.w.z. dat er aparte mannelijke en vrouwelijke planten zijn. Voor de bestuiving is hij aangewezen op een rode wants. Gemiddeld worden ze 500 tot 600 jaar oud, maar er zijn ook exemplaren van wel 2000 jaar bekend. Bron: Wikipedia

'1092886' door martinhectors '1092886' door martinhectors

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Imposant

martinhectors

Toen we 's morgens in het Tarangire NP toekwamen duurde het niet lang of we zagen een kudde olifanten die vanuit het struikgewas recht voor onze auto de weg overstaken. Eén van deze dikhuiden had net zand over zich gegooid en bleeft ons nog even aankijken. Wat zijn het toch imposante dieren!

'1092838' door martinhectors '1092838' door martinhectors

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Swainson's toekan

martinhectors

We logeerden in Uvita aan de kust. Vanuit onze lodge had je een prachtig zicht op het omringende woud en op de zee. In de verte kon je de brulapen horen roepen. Het krioelde er van de vogels. Plots zagen we deze toekan. Hij vloog alsmaar dichter en dichter en ging dan uiteindelijk lekker voor ons poseren!

'1092806' door martinhectors '1092806' door martinhectors

TanzaniaGreat Rift Valley

TanzaniaGreat Rift Valley

De Hadzabe-stam

martinhectors

Het is nog heel vroeg in de morgen als we vertrekken naar de Hadzabe-stam. We rijden met een extra gids die ons de weg wijst in het donker over allerlei bospaden. Hij alleen weet waar de Hadzabe wonen. Plots stoppen we bij twee grote baobabbomen en zien we in het schemerdonker het lichtschijnsel van vuurtjes. We genieten eerst nog van ons ontbijt in open lucht. De zon is stilaan aan het opkomen. Als we bij de stam arriveren zitten de vrouwen zich te warmen aan een vuurtje. De kleintjes kruipen lekker bij mama om het warm te krijgen. De mannen maken zich klaar voor de jacht. Een nieuwe dag breekt weer aan.

'1092770' door martinhectors '1092770' door martinhectors

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Gebrul uit de bomen

martinhectors

We waren nog maar net in het Volcan Tenorio NP aangekomen of we hoorden het lawaai van brulapen. We gingen af op hun gebrul en na een tijdje hadden we ze gevonden. Dit kleintje zat lekker op mama's rug te genieten van hun tochtje door de bomen.

'1092681' door martinhectors '1092681' door martinhectors

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Paria Movie Set

martinhectors

De Paria River Road is een onverharde weg, die begint tussen de milemarkers 30 en 31 aan Highway 89. Dat is ongeveer 30 mijl ten oosten van Kanab (Utah) en 44 mijl ten westen van Page (Arizona). Vroeger werden in deze omgeving filmscénes opgenomen. De Paria River Road loopt door een gebied met bijzonder mooie badlands, met kleurrijke horizontale strepen. Wij vonden dit korte uitstapje zeker de moeite waard. Niet vanwege de inmiddels niet meer bestaande Movie Set, maar wel dankzij de mooie rit er naar toe, en de prachtige badlands aan het einde van de weg. Een ideale picknickplek!

'1092663' door martinhectors '1092663' door martinhectors

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Bezoek aan de Masai

martinhectors

Toen onze safari in Tanzania erop zat, besloten we om toch nog een bezoekje te brengen aan een Masai-dorp. De Masai is toch wel de bekendste stam van Afrika. Met hun opvallende rode gewaden zie je ze veel wanneer je op een safari trip in de beroemde wildparken van Tanzania en Kenia bent. Wanneer je een bezoek brengt aan een Masai dorp, zul je ongetwijfeld getrakteerd worden op een voorstelling van zang en dans. De meest opvallende dans is waar de krijgers in een halve cirkel staan en één voor één in het midden op en neer springen. Het is daarbij zeer imponerend hoe hoog de toch al lange krijgers daarbij komen. Ook opvallend is het gezang, waarbij ze vanuit hun keel een zeer lage hummende basklank produceren. Uiteraard kan je op het einde van je bezoek hun zelfgemaakte kettingen en andere spulletjes bekijken (kopen). Het is een toeristische attractie maar ja, als je ze aan het werk wil zien moet je dat er voor over hebben.

'1092608' door martinhectors '1092608' door martinhectors

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

Zandduinen in Death..

martinhectors

Als je in Stovepipe Wells Village logeert, ben je niet zo ver van deze zandduinen. Je kan hier mooie foto's nemen. De zandduinen van Stovepipe Wells in Death Valley, worden omringd door bergen en daarmee is het niet alleen een woestijn- maar ook een berglandschap.

'1092601' door martinhectors '1092601' door martinhectors

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Welwitschia Nature...

martinhectors

De Welwitschia Nature Drive in het Namib-Naukluft NP biedt de kans om een bijzondere plant te zien: de welwitschia. Deze rit kan je met je eigen wagen ondernemen. Het is een mooie route waarin je een maanlandschap passeert en ook heuvels waarin je het donkere doleriet kan zien.