Laatste foto's & tips

'1063552' door Jan10e '1063552' door Jan10e

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torre del Paines

Jan10e

We maken tijdens de excursie vanuit El Chaltén een lunchbreak bij de Cascade Rio del Paines. Wat een mooie plek. (niet wetende dat het hierna nóg beter ging worden) Heel heel in de verte liggen de Torres. We komen er tijdens deze excursie niet echt in de buurt. Dan moet je echt gaan hiken. Dat zit er niet in bij deze dagtocht. Wel in de namiddag een andere korte wandeling nog gemaakt. Een prachtdag die het aantal uur bussen toch de moeite waard maakt!

'1063551' door Jan10e '1063551' door Jan10e

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Rio Paines waterval

Jan10e

Tijdens de excursie vanuit El Calafate naar Torres del Paines zijn er diverse stops om van de indrukwekkende bergen en meren te genieten. Zo ook deze waterval Rio Paines. Om het lunchpakket te nuttigen. De lunchpakketten zijn bij de excursie prijs inbegrepen. t Is een prachtige plek zonder picnictafels. Dus lekker in het gras of op een kei zitten. Alvorens het lunchpakket te nuttigen eerst nog alle kanten van deze waterval bekeken. Mooi hoe het water hier twee kanten naar beneden valt.

'1063550' door Jan10e '1063550' door Jan10e

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Cuernas Uitzichtpunt

Jan10e

Vanuit El Calafate hebben we een lange dagtocht gemaakt naar Torres Del Paines. Met zo'n truckbus. Alles keurig netjes geregeld en verzorgd. We zijn niet echt dichtbij de Torres geweest... een dagtocht lopen heb ik gewoon niet (meer) in de benen zitten... Dus om dan daar te overnachten om te hiken, dat was voor ons niet van toepassing. Als ik erover lees, de 'W' enzo... te gek, maar dan had ik eerst flink moeten trainen en die tijd had ik helaas niet (zat nog heerlijk in Kaapstad te overwinteren) Met deze excursie maak je behalve de 2,5 uur heen en 2,5 uur terug... inclusief de grensovergangen genoeg mee om toch een prachtige dag te hebben. De truck stopt bij diverse miradors, zijn steeds omringd door machtige pieken, we lunchen (lunchbox inclusief) bij Cascadas Rio Paines, passeren prachtig blauwe meren, zien de Salto Grande vanaf de weg en maken tot slot een wandeling vanaf Refugio Pedeto naar Mirador Cuernos v.v. Op de foto is het keerpunt van deze wandeling te zien. De echte 'mirador' ligt nog wat verder als ik op google maps kijk. Wij zijn tot hier gekomen. T is met wat tegenlicht, maar het is zoals het was... De hele dag hadden we te maken met deze dreigende wolken, maar gelukkig is er geen spatje regen uitgevallen. t' Was wel koud, had mijn handschoenen aan en sjaal om. De wind woei ijzig.

'1063549' door schaef '1063549' door schaef

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Kirkjufellsfoss...IJs

schaef

IJsland in Juni, de midzomernachtzon is er dan. Dit betekent 24uur per dag licht en ook nog eens in nacht prachtig licht. De zon gaat net niet onder maar tikt de horizon aan en komt weer omhoog. Deze foto gemaakt bij de berg Kirkjufell met de waterval Kirkjufellsfoss met de ondergaande zon rond 01:30 in de nacht.

'1063546' door kimroelofshuender '1063546' door kimroelofshuender

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Lekker lopen in Londe

kimroelofshuender

Londen is mijn stad. Lang geleden heb ik er twee jaar gewoond, gestudeerd en veel beleefd. In oktober was ik weer eens terug, samen met het gezin. Ik wil dan zoveel mogelijk 'boven de grond' blijven, omdat je de stad dan nog meer mee krijgt. Een heel goed te belopen rondje langs veel highlights begint bij Victoria Station. Op 10 minuten wandelen ben je al bij Buckingham Palace. Vervolg je route via St. James Park naar de Horseguards. Daar aangekomen kun je linksaf richting Trafalgar Square of je gaat rechts. Via Downingstreet nr. 10 wandel je zo door naar Westminster Abbey, de Big Ben, de London Eye en de Thames. Waar je dan, bij goed weer, heerlijk kunt lunchen en genieten wat er allemaal te zien is. Heb je maar een dagje in Londen, dan heb je in korte tijd al veel gezien! De foto schoot ik bij Downing Street. Het zoemde daar i.v.m. de Brexit onderhandelingen. Veel bewaking, journalisten, camera's. Iedereen op scherp, maar de bewaker met baard had zoveel lol in zijn ogen, dat ik hem op de foto moest zetten! Tof!

'1063545' door schaef '1063545' door schaef

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Jonge Poolvos

schaef

Een jonge poolvos maakt een sprong in de lucht ook wel muizen genoemd. Dit doen ze vooral in de winter als de muizen en lemmingen zich onder de sneeuw bevinden. De vos hoort dit en probeert zo de locatie te bepalen en dan met een hoge snoekduik de sneeuw in om zo de prooi te vangen, Dit vosje deed dit in de herfst en is de sprong aan het oefenen,

'1063544' door Wilmaha '1063544' door Wilmaha

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Tempels

Wilmaha

Luang Prabang is een prachtige stad in Laos. Liggend aan de Mekong is dit een plek die je zeker niet moet overslaan. Een plek om tot rust te komen. Zittend aan de Mekong met een lekkere kop koffie. Of lopende door de leuke straatjes met de heerlijke restaurantjes. Maar natuurlijk de mooie tempels. Onderweg naar deze tempel heb ik deze foto gemaakt het spel van de prachtige kleuren. De lucht en de in bloei staande boom maken deze mooie kleurige compositie. Waar ik per ongeluk tegen aan liep omdat ik omhoog keek. En zo gaat het soms met fotograferen en die zijn vaak het mooist.

'1063543' door Wilmaha '1063543' door Wilmaha

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Angkor Wat

Wilmaha

Angkor wat is prachtig maar ook heel druk. Wil je het redelijk rustig bekijken draai dan de locaties om. En eindig met het grote tempelcomplex. Let op bij Boedistische feestdagen is de 3 e verdieping dicht. Als je er rekening mee kunt houden doe dat dan het uitzicht is prachtig. En ga ook met een zonsopgang. Per fiets is het prima te bereiken en een avontuur op zich Deze locatie is een must in je reis in dit mooie land met deze vriendelijke mensen die altijd lachen en behulpzaam zijn. Ik heb dit land in iedergeval in mijn hart gesloten

'1063542' door AlinevanWeert '1063542' door AlinevanWeert

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Ballonvaart boven de.

AlinevanWeert

Hoe geweldig is het als je de kans krijgt om boven de Masai Mara tijdens de zonsopkomst in Kenia met een hete luchtballon boven dit gebied te "varen". De zon kwam op tussen de wolken en zorgde voor mooie lichtstralen. De dieren en de paden die zij nemen onder je te zien, "vliegend" over olifanten en giraffen die je nakijken. Je voelt je bevoorrecht en nietig.

'1063539' door antwan '1063539' door antwan

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Kerkje van Etretat

antwan

Al van ver zie je dit pittoreske kerkje liggen. Bovenop een klif naast het strand van Etretat. Een steile wandeling brengt je vanaf het strand tot bij het kerkje. De kerk zelf, met de mooie naam Notre Dame de la Garde zelf is niet echt bijzonder maar het uitzicht op de omgeving des te meer. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht op Etretat, het strand, de krijtsteenrotsen en de beroemde rotsboog Falaise d’Aval. Dus ben je in Etretat, ga dan zeker naar boven om het uitzicht vanaf de kerk te bewonderen. En oh ja, voor degene die niet van wandelen houden, je kunt ook gewoon met je auto naar boven rijden en deze parkeren bij de parkeerplaats naast de kerk.

'1063537' door baatjes '1063537' door baatjes

MadagaskarMasoala NP

MadagaskarMasoala NP

Witkopmaki's

baatjes

Dit groepje witkopmaki’s zit gezellig op een boomstam terwijl ze ons heel goed in de gaten hebben. Degene met het witte hoofd is het mannetje de andere zijn vrouwtjes. Deze soort leeft alleen in het noordoosten van Madagaskar en werd vroeger gezien als ondersoort van de bruine maki. Hij is zowel overdag als ‘s nachts actief. Net als alle maki’s wordt hij bedreigd in zijn bestaan. Verlies van leefgebied is hier het grootste probleem.

'1063536' door Huff '1063536' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

De Ma Pileng Pass.

Huff

Hoog boven in Vietnam ligt de Ma Pileng Pass. Het is een bochtige weg langs de bergwand en breed is hij niet, maar de uitzichten en het landschap is er fenominaal.