Laatste foto's & tips

'1089603' door marcvankessel '1089603' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

The Remarkables

marcvankessel

Het was druk in NZ met de aanwezigheid van de RR-ambassadeurs. Fransje, Mieke, Paul en ik hebben -afzonderlijk van elkaar- dit mooie land het afgelopen jaar bezocht. NZ telt talloze highlights zoals Milford Sound, Abel Tasman NP, Rotorua en MT Cook om er maar een paar te noemen. Maar daar blijft het niet bij. Het gehele land (met name het zuidereiland) is op veel stukken oogverblindend. Bovenstaande panorama is genomen vanaf highway 6 (provinciale weg) in Otago en biedt een blik op de bergketen The Remarkables.

'1089602' door corriedewinter '1089602' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Trek in de rivier

corriedewinter

We trekken door het zuiden van Madagaskar en rijden langs de westkust naar het noorden. Bij Toliara is een asfaltweg aangelegd met een brug over de rivier Fiherenana. De rivier ligt nu, in november, droog en daar maken de bewoners van de dorpen op de oevers graag gebruik van. Boeren met zeboes, kinderen die naar school gaan, het scheelt enorm in tijd. De asfaltweg is daar aangelegd door China. Zij willen de katoenoogst uit het gebied zo snel mogelijk verschepen, want ook hier geldt: tijd is geld.

'1089601' door Jan10e '1089601' door Jan10e

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Stenenbakkerij in het

Jan10e

Het is onze eerste reisdag van Tana naar Antsirabe. Langs de N7. En zijn al helemaal verliefd op Madagaskar. Zo'n voor ons weer bijzondere bestemming. Op zich is Madagaskar heel vruchtbaar. In maart 2013 was het een goed rijstseizoen. En behalve rijst worden er ook groentes verbouwd. Maar om nog wat extra inkomsten te realiseren, zijn er ook stukjes land waar de klei wordt gebruikt om bakstenen mee te maken. En nu maar hopen dat er geen sprinkhanen plaag of tropische storm de oogst vernield.

'1089600' door Graaf '1089600' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Mijn dorp

Graaf

Dit is "de tuin" van het eerste huis als je "mijn dorp" binnenkomt. (zie kaart) Als 's ochtends de zon opkomt vind ik dit een heel mooi hoekje. Deze foto staat ook in het maandblad ZIN, waar een reportage over mij als Columbus Reisreporter staat waarbij de mooiste foto's en bestemmingen toegelicht worden in een persoonlijk verhaal. De komende maand ben ik dus aan de beurt, het nieuwste tijdschrift ligt nu in de winkels.

'1089599' door doppie '1089599' door doppie

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Blij op de Mela.

doppie

Geen technisch perfect plaatje, geen hoogstaand verhaal. Gewoon een leuk spontaan plaatje van dit meisje op de jaarmarkt in Calcutta. De Kolkata Mela wordt elk jaar gehouden in het Central Park van Salt Lake. Vanuit het hele land en ver daaromheen strijken handelaren hier neer met hun negorij. Complete meubelpaleizen en autoshowrooms worden voor een paar dagen uit de grond gestampt. Daartussen eetkraampjes en een onafzienbare hoeveelheid bling-bling en plastic rommel. En..., kermis natuurlijk. Geen enkele attractie zou bij ons door de keuring komen, maar dat deert de opgewonden koters, kleuters, kinders en pubers helemaal niets. Rondom het 3e weekend van januari.

'1089598' door hestermaasdam '1089598' door hestermaasdam

RoemeniëTranssylvanië

RoemeniëTranssylvanië

Roemeens Orthodoxe...

hestermaasdam

Alba Iulia ; pronkstuk van de stad is de grote Cetatea ( citadel). de meeste bezienswaardigheden liggen binnen de muren van de citadel. Dit is de Roemeens Orthodoxe Kathedraal - gebouwd in 1921.

'1089597' door Jan10e '1089597' door Jan10e

ArgentiniëPurmamarca

ArgentiniëPurmamarca

Kerkhof Purmamarca

Jan10e

In de tekst bij mijn foto Achterom Purmamarca heb ik het over het kerkhof dat je passeert. Kerkhoven laten zien dat nabestaanden de overledenen nog in herinnering hebben en houden. Goed verzorgd en fleurig door de (nep) bloemen. Hier bij Purmamarca ligt het kerkhof op een heuvel, buiten het dorp. Hier geen paadjes tussen de (familie) graven. Dat heb ik bij andere kerkhoven wel gezien.

'1089596' door TicoTica '1089596' door TicoTica

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Blazen op een schelp.

TicoTica

In veel culturen wordt er een schelp gebruikt om ceremonieel op te blazen. In Mexico noemen ze deze schelp caracol. Je blaast op de schelp en je roept aan; de roep klinkt ver weg… als een scheepshoorn. -Scan 2006-

'1089595' door Columbo '1089595' door Columbo

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Australische Zeemeeuw

Columbo

Wat zijn het toch eigenlijk mooie vogels die zeemeeuwen. Er zijn er genoeg maar als je goed kijkt zie je dat ze erg mooi en ook grappig en brutaal zijn.

'1089594' door antwan '1089594' door antwan

OmanNizwah

OmanNizwah

Nizwa fort

antwan

Het Nizwa fort is een van de mooiste plekken in Nizwa en misschien wel van heel Oman. Het fort is een goed voorbeeld van traditionele Omaanse architectuur. Het zeer goed bewaarde fort stamt uit de 9e eeuw en is in de 17e eeuw volledig gerenoveerd. Het fort is sinds die tijd perfect onderhouden. Je kunt prima enkele uren doorbrengen in dit fort en elke keer weer nieuwe plekjes ontdekken. Ik ben zelf helemaal niet zo'n cultuurliefhebber maar deze plek had ik absoluut niet willen missen. Het fort is dagelijks voor bezoekers geopend tussen 9 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds.

'1089593' door ThijsVDenBurg '1089593' door ThijsVDenBurg

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Flamingo in een...spi

ThijsVDenBurg

Tijdens het plaatsen van mijn laatste blog ging ik nog eens door mijn foto's van de Salar de Uyuni. Prachtige uitgestrekte bizarre en extreme landschappen is wat deze omgeving kenmerkt. De zoutvlakte zelf is onbeschrijfelijk mooi, een sneeuwwit landschap met bijzondere natuurlijke uitstulpingen. Echter is dee weg er naartoe of vandaan vaak net zo mooi. Het beeld is genomen op de heenweg bij een van de vele meertjes die je tegenkomt. Een klein koud briesje zorgde helaas dat het geen superstrakke spiegel werd. Koude die de flamingo's niet echt lijkt te deren. En ik altijd maar gedacht dat ze alleen in wamre oorden voorkwamen. Ondanks dat het de grootste toeristen trekpleister is van Bolivia voel je je vaak erg alleen omdat het zo uitgestrekt is.

'1089592' door LRison '1089592' door LRison

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Rijst drogen in de...

LRison

Op veel plaatsen in Thailand wordt de rijst nog op de oude manier gedroogd op grote betonvloeren wordt de rijst uitgestrooid en een paar maal per dag met een hark of bezem omgekeerd, wanneer de werkers weg zijn zie je er zwermen vogels op duiken die heerlijk van de rijst zitten pikken.