Laatste foto's & tips

'1000519' door Huff '1000519' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Lekkere soep.

Huff

Op de zaterdagmarkt van Can Cao is het druk en levendig met de mensen uit de hele omgeving. Er zijn veel minderheden en het is dan ook een kleurig gezicht. Ook eet iedereen er aan lange tafels soep, de Pho, en als je wilt dan schuif je gewoon aan.

'1000518' door stefanborkos '1000518' door stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Begin herfstig beeld

stefanborkos

De Dinkel. Kijk eens hoe mooi en rustig ons mooie Twente is, Het begin van de herfst met zijn kleurige bladeren, Het begin van kortende dagen en mistige morgens. De Dinkel gaat langzaam zijn eigen stille weg, De weg door ons mooie unieke landschap, Het landschap van de Witte Wieven en het trotse volk, Die trots die ons oude landschap nog steeds zichtbaar maakt. Dat is die Dinkel in een weelde van zijn heerlijkheid, Die heerlijkheid voor ieders oog, Die heerlijkheid van herfstige schaduwen. Die Dinkel in een begin herfstig beeld gevangen.

'1000517' door agrotewal '1000517' door agrotewal

FrankrijkProvence

FrankrijkProvence

Zonsondergang boven d

agrotewal

Het is onze tweede dag op reis naar het zonnige zuiden, als we het lieflijke Chateauneuf du pape binnenrijden. Volgens de aanwijzingen is er een parking bij de restanten van een oud kasteeltje waar we met de camper in de winter mogen overnachten. Het is een prachtplek. De muren die er nog staan stellen weinig voor, maar het uitzicht over de vallei is schitterend. En als de zonsondergang dan ook nog barst van de kleuren is het feest compleet. Ik vond het zelf heel mooi dat de gloed van de laatste zonnestralen schitterde op de bedrading van de kale wijnstruiken. We waren de enige camper die hier heeft overnacht, deze koude nacht in februari. Wil je hier ook een kijkje nemen de coordinaten zijn: N44.0582 en E4.82866

'1000516' door corriedewinter '1000516' door corriedewinter

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Serengeti, mooie...he

corriedewinter

Tijdens het opschonen kwam ik deze foto van een luie leeuw nog tegen. In 2003 was het nog lang zo druk niet in de Serengeti. Deze leeuw lag dan ook vlak naast het pad waar wij met de jeep langs moesten, te dutten na een uitgebreide maaltijd. Een paar meter verder was zijn kroost met de laatste restjes van een gnoe bezig, terwijl de jakhalzen zaten te wachten. Zoals je ziet is het gortdroog; de dieren moeten ver lopen voor wat water. De schutkleur is trouwens perfect.

'1000515' door LRison '1000515' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Klif langs Mekong.

LRison

De Mekong rivier stroomt als grensrivier tussen Laos en Thailand, hij slingerd tussen bergen en rotsen door, in het Pha Taem nationaal park zijn daardoor in duizenden jaren kliffen ontstaan van meer dan 60 meter hoog, vanop die kliffen heb je een prachtig uitzicht over de rivier en omgeving.

'1000514' door ManonVanGoethem '1000514' door ManonVanGoethem

QatarDoha

QatarDoha

Traditie gecombineerd

ManonVanGoethem

Het was inmiddels zonsondergang, ik had de Souq Waqif bezocht en stond op mijn taxi te wachten om terug naar mijn hotel te gaan. Totdat opeens de traditionele Qatari guards ter paard langs kwamen lopen. Daar moest ik natuurlijk snel weer mijn camera voor uit de tas halen! En blij dat ik dat gedaan heb, want ik vind het toch wel een mooi contrast zo: de mannen in traditionele kledij op hun mooie paarden, met op de achtergrond de moderne wolkenkrabbers, waarvan er nog een aantal in aanbouw zijn. De Souq Waqif is een van de grote trekpleisters in Doha. Een doolhof van steegjes en straatjes met verschillende winkeltjes. Het is gerestaureerd in 2008, en een van de weinige plekken in de stad waar je nog een idee krijg van hoe het er vroeger uit zag.

'1000513' door Moraima '1000513' door Moraima

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Straat@Mandraki

Moraima

Nisyros is een eiland met mooie en authentieke dorpjes. Mandraki is de grootste plaats van het eiland. In dit dorp vind je heerlijke steegjes en pleintjes om te slenteren waar je de witte huisjes met de platte daken ziet. Een bezoek naar de vulkaan mag absoluut niet missen tijdens je verblijf op Nisyros. Vanaf de haven, die op Mandraki ligt, vertrekken de bussen naar de vulkaan.

'1000512' door dennisenroel '1000512' door dennisenroel

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Schotse hooglanders i

dennisenroel

In de Bollekamer, een prachtig natuurgebied in het zuidwesten van Texel, vind je grote kuddes Exmoore pony's en Schotse hooglanders. Deze buitengewoon indrukwekkende dieren maken dankbaar gebruik van de verkoelende plassen in het gebied. En het gedrag dat ze vertonen is heel interessant om te volgen. Een echte aanrader als je op zoek bent naar het safari-gevoel in eigen land!

'1000511' door hamminga '1000511' door hamminga

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Wandelen in Schotland

hamminga

Nog een paar weken en dan mogen we weer: op avontuur in de Schotse Hooglanden. In de herfst is dit gebied extra mooi: met de herfstkleuren, de burlende edelherten, de open haard in de cottage, we kunnen niet wachten. Hier wandelden we in de buurt van Loch Ness, in de eindeloze wouden waar je geen mens tegenkomt...

'1000508' door pixelfun '1000508' door pixelfun

Groot-BrittanniëIsle of Wight

Groot-BrittanniëIsle of Wight

Spinnaker Tower

pixelfun

De Spinnaker Tower in Portsmouth (bijnaam Pompey - uit te spreken als 'pompie'). Een leuke stad om een paar dagen rond te lopen! Het gebied rondom de Spinnaker toren is privé-eigendom, dus we werden weggestuurd door de beveiliging toen we daar foto's aan het maken waren met een statief. De beveiliger vond het zelf ook niet prettig om ons weg te sturen, aangezien nergens aangegeven staat dat het niet mag en hij deze situatie natuurlijk meerdere keren per dag heeft ;-) NB: de bestemming 'Isle of Wright' klopt trouwens niet, maar de juiste regio en stad staan niet in het keuzelijstje. En ik ben er achter gekomen dat als je geen keuze maakt, je de foto niet kunt oploaden.

'1000505' door Graaf '1000505' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Marktkraampje

Graaf

Ergens langs de weg een kleine markt, deze vrouw probeerde zich angstvallig tegen de zon te beschermen. Vanwege het beperkte assortiment ben ik niet verder gaan kijken en ik heb haar dus ook helemaal niet gezien.

'1000504' door martinhectors '1000504' door martinhectors

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Losee Canyon

martinhectors

Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlakbij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Deze laatste is nog vrij onbekend bij het grote publiek. Vanaf de parkeerplaats beginnen diverse trails. Bij het begin van de Arches Traill loop je over de bodem van de canyon en op de heuvels naast je zie je rode hoodoos en andere zandsteenformaties. Na 0,1 mijl bereik je een splitsing. Daar begint een loop-trail van een halve mijl lang. Je klimt omhoog en komt op die manier dichter bij de rotsformaties. De klim is wat steil, maar zeker niet moeilijk. Onderweg zie je Losee Arch, een natuurlijke boog met een wijdte van 8 meter. Ook erg mooi is een groep van diverse kleinere arches op een rij. Vanaf het hoogste gedeelte heb je een weids uitzicht over de omgeving. De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair. Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust. Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Als je genoeg tijd hebt is dit een mooi plekje om te bezoeken!