Laatste foto's & tips

'845561' door lsteentjes '845561' door lsteentjes

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Mmmm, lekker!

lsteentjes

Dit jonge vosje in de duinen bij Scheveningen loopt trots met een konijntje in zijn bek. Maar...niet hij, maar zijn moeder heeft hem gevangen! De familie bij deze burcht heeft 3 jongen dit jaar en die te zien spelen en ravotten is erg leuk om te zien.

'845560' door ThijsVanDenBurg '845560' door ThijsVanDenBurg

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Orpierre tussen de...

ThijsVanDenBurg

Een anderhalve week heb ik in dit kleine pittoreske dorpje mogen vertoeven. Orpierre in de buurt van Gap aan de rand van de Alpen in het Zuidwesten van Frankrijk. Een relatief onbekend plaatsje totdat een 20 tot 30 jaar geleden de economie een boost moest krijgen. Rondom het dorp staan de rotswanden hoog uit het landschap geplakt. De reden om hier heen te gaan is rotsklimmen. Dit is dan ook het voornaamste publiek. Maar ook wandelen in de prachtige omgeving is genieten. Mocht dat allemaal te actief of spannend zijn kun je nog altijd aansluiten bij de dagelijkse Jeu de Boules wedstrijden in het dorp.

'845559' door jeannette '845559' door jeannette

LesothoKatse Dam

LesothoKatse Dam

Lesotho

jeannette

Onderweg naar de Katse dam kwamen we deze adembenemende landschappen tegen van heuvels en rode aarde. Ook de mensen zijn nog heel authentiek. Lesotho heeft op mij een fantastische indruk gemaakt.

'845558' door gekkofan '845558' door gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Parque forestal Pedro

gekkofan

In het Noord-Oosten even onder Riberinha heb je het prachtig natuurreservaat Parque Forestal Pedro Miguel. Je vind er onder andere alle soorten endemische planten, struiken en bomen . Vanuit de uitkijkposten heb je een geweldig zicht op deze mooie omgeving.

'845557' door agrotewal '845557' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Zandduinen zover het.

agrotewal

Erg Chebbi, voor mij een magische plek in Marokko, heeft zandduinen zover het oog reikt. Je moet dan wel de moeite nemen om het hoogste duin op te gaan en dat is voor mij een hele uitdaging. Klimmen en klauteren terwijl het warme zand onder je wegzakt. Het kostte mij bijna een uur om het duin om te gaan, maar het uitzicht was zonder meer onvergetelijk. Nu het in Nederland tropisch warm is en veel mensen morgen het strand opzoeken een toepasselijke foto. Al zullen we de duinen vast met meer mensen moeten delen dan het paar op de foto.

'845556' door LRison '845556' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Zonsondergang.

LRison

Tussen Rayong en Chantaburi loopt langs de hele kust een kustweg die over en rond rotsbergen gaat en langs heel stille stranden, er zijn een aantal uitkijkpunten waar je prachtige zonsondergangen kunt zien.

'845555' door Huff '845555' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Geld wegbergen.

Huff

Op de markt van Lung Phin komen vele stammen om hun inkopen te doen. Je ziet er prachtige mensen met hun klederdrachten en hoofddeksels in allerlei kleuren en maten. Welke deze minderheid is weet ik niet, maar ergens anders heb ik ze niet gezien. Na goed zaken gedaan hebben, is het goed om je geld veilig op te bergen.

'845554' door inge55 '845554' door inge55

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Drinken en eten

inge55

Tijdens onze rondreis door het uitgestrekte Krugerpark zagen we dit dier met een ossenpikker op zijn rug Die vogel pikt allerlei luizen en teken van zijn rug

'845553' door M. Kruijt '845553' door M. Kruijt

China

China

Verbijstering van de.

M. Kruijt

Het gebied waar de film avatar is opgenomen is nu een officiële toeristische attractie. De pieken van steen lijken net op kleine eilandjes door alle stukken groen die zich er op bevinden. Nu de bekende film er is opgenomen staat het op het verlanglijstje van vele mensen. Dit heeft ervoor gezorgd dat je je door de mensen massa's heen moet wurmen om toch dat ene mooie plaatje te pakken te krijgen. Al het geluid en geduw maakt dat je je toch bijna omdraait en de bene neemt maar als je dan eindelijk bij een van de uitkijkpunten komt is dit het dubbel en dwars waard. Ik heb een plaatje weten te schieten van het landschap met op de voorgrond een groepje toeristen waarvan de verwondering afspat.

'845552' door M. Kruijt '845552' door M. Kruijt

China

China

Het mooie aan deze...

M. Kruijt

Ik ben op reis geweest naar het prachtige China en heb daar veel prachtige dingen gezien. Ik ben in de Chinese cultuur opgeslokt en heb er prachtige foto's gemaakt. China is zeker een aanrader. Het is een prachtig veelzeidig land. Of je nou landschappen of cultuur voor je lens wilt krijgen, het kan allemaal. Deze foto is genomen in Pingyao, één van de oudste steden van China met een prachtige oude stadsmuur eromheen. De cultuur is hier nog prachtig instand gebleven al zie je dat de modernisering hier toch ook toeslaat.

'845551' door geervannesmeed '845551' door geervannesmeed

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Uitsluiping van een..

geervannesmeed

Het volgen van het uitsluiping van een libel is een geduldwerkje. Het hele proces duurt toch al gauw 2 uur. Eindelijk, als ik mijn geduld bijna begin te verliezen, is het toch zover...... Nadat de nog kleurloos en ongeopende vleugels uitgestrekt zijn, houdt hij zich echter nog minstens een half uur vast aan het huidje en pompt zichzelf en zijn vleugels door middel van lichaamsvloeistof op. Je ziet de vleugels gewoon groter worden. Dan worden ze in één keer uitgeklapt en als die na een tijdje gedroogd en uitgehard zijn en na nog wat voorzichtig gefladderd te hebben, vliegt deze viervlek de wijde wereld in alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ongelooflijk eigenlijk dat uit zo'n lelijk, vies, eng en aliën-achtig beest zo'n prachtige viervlek libel kan komen. Wat is de natuur toch mooi en wat zit het goed in elkaar. Na zo'n moment kan mijn dag niet meer stuk.....

'845550' door OutOfTheBlue '845550' door OutOfTheBlue

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Marokkaans blauw

OutOfTheBlue

Prachtige kleurencombinatie in de kasbah Oudayas in Rabat, Marokko. Deze kasbah (fort) staat sinds 2012 op de werelderfgoed lijst en een deel is ingericht als museum. Rondom het museum ligt een Andalusische tuin, aangelegd in 1920.