Laatste foto's & tips

'1093706' door Kaatje64 '1093706' door Kaatje64

TurkmenistanDarvaza

TurkmenistanDarvaza

‘ Gate of Hell’ ...in

Kaatje64

Midden in de woestijn in Turkmenistan (welk land overigens grotendeels uit woestijn bestaat) boorden wetenschappers (van destijds Rusland) in 1971 naar aardolie. De bodem was echter zo poreus dat de hele installatie door de grond zakte (zonder slachtoffers). Er kwam gas onder vandaan wat men in enkele weken dacht af te fakkelen..... zoals te zien brand het er heden ten dage nog steeds. En Hoe! Het is methaangas en stonk zó dat de bewoners van het nabijgelegen kleine dorpje gewoon naar 100 km verderop verplaatst werden. Midden in de woestijn, zonder enige voorzieningen, zoals de Sovjet-Unie destijds wel vaker handelde. Sinds 1971 zijn er diverse pogingen ondernomen om het gas weg te leiden of te stoppen, maar dat is klaarblijkelijk nog niet gelukt. Wij waren daar bijzonder blij mee, want het is een spectaculair en hypnotiserend gezicht!

'1093705' door Dragonfly '1093705' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Een heel klein visje

Dragonfly

Als je dagen achter elkaar 2 x per dag duikt, ga je steeds beter kijken en ook steeds meer dingen opvallen onderwater. Dat was ook zo in de jungel, waar ik aanvankelijk de monitorlizzards niet vlak voor ons in de boom zag zitten. Je kijkt er domweg overheen. In het koraallandschap werkt dat hetzelfde. Het geoefende oog ziet meer details en kleine visjes gaan ineens ook opvallen. Ook omdat ze soms prachtig zijn en opvallend hun best doen om je aandacht te trekken, omdat je je in hun terretorium bevindt. Dit kleine visje is slechts enkele cm groot. Zo ook deze kleine. De naam er van weet ik niet, maar schattig is hij wel, toch?!

'1093702' door LRison '1093702' door LRison

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Worst verkoopster.

LRison

In de bergen van noord Thailand ligt het bergdorpje Mae Kom Pong, er is één wat je zou kunnen noemen restaurantje ( weinig keus alleen rijst ), maar voor de deur stond deze vrouw heerlijke worst te verkopen dus toen maar lekkere worst gegeten.

'1093700' door Jan10e '1093700' door Jan10e

Zuid-AfrikaWestern Cape

Zuid-AfrikaWestern Cape

Windmill Beach...Simo

Jan10e

Altijd leuk om naar Simonstown te gaan. Eerst hebben we weer gejut bij Glencairn with the Beach Co-op deze keer. In Glencairn ontdekten we een heel leuke 'antiek'winkel. Wat een enorme hoeveelheid ouwe meuk maar leuk om te zien. Zeker voor verzamelaars. En daarna hebben we alle winkeltjes in Simonstown afgestruind (kijken kijken niet kopen) en verlaat ontbijtje genuttigd. Er stond veel wind dus niet echt strandweer. Maar toch gaan we naar een favoriete plek net naast Boulders Beach (ja. die met de vele puinguins) nl. Windmill Beach. Hier alleen wat lokale bezoekers. T ligt net ff uit de loop. Toch uit de wind tussen de vele rotsen. Ik vind de rotsen links net olifanten trouwens. Jullie ook? Daarna nog wel de pinguïns opgezocht door achterlangs het reservaat te wandelen. Je hoeft hier geen entree voor te betalen en toch zie je dan de pinguïns op of nabij hun nest. De hoofdentree is vandaag superdruk zag ik en dus ook het uitkijkpunt. Maar je ziet dan wel de kolonie pinguïns. En dat is toch best bijzonder. Moet je toch wel doen mocht je hier verzeild raken.

'1093698' door akerkvliet '1093698' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Ha ! gedis

akerkvliet

Tijdens een bezoek aan Augrabies kwam ik deze mooie hagedis tegen en natuurlijk moet ik er een foto van maken hij zat er zo mooi voor dus ik kon het ook niet laten. En bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn geplaatste foto's wordt enorm gewaardeerd.

'1093681' door hansdewildt '1093681' door hansdewildt

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Meer (2)

hansdewildt

In de stad Kandy kun je niet om het grote meer heen dat midden in de stad ligt. Daardoor kun je je altijd goed oriënteren in deze grote drukke stad. In het meer ligt een eilandje met enkele palmbomen. Het eilandje lijkt een beetje te 'zweven' op het water. Je kunt een prachtige wandeling rond dit meer maken en het is telkens weer genieten van een ander uitzicht.

'1093679' door konne000 '1093679' door konne000

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Baobablaan

konne000

Langs een lange zandweg in Morondava staan vele, vele baobab bomen, waarvan sommige wel 800 jaar oud. Elke avond komen hier de toeristenbussen om naar de zonsondergang te kijken. Op een groot leeg veld is het dan zo druk, dat je je soms in bochten moet wringen om een foto te kunnen maken! Mooi is het wel!!

'1093675' door hardom '1093675' door hardom

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Gautapé

hardom

Gautapé ligt op circa 90 km van Medellín aan een groot stuwmeer. Een belangrijke bron van inkomsten is het toerisme. Tijdens weekenden en in Colombiaanse vakanties kan het er erg druk zijn. Op het stuwmeer vinden vele watersporten plaats, Escobar had er één van zijn "optrekjes" en ook de nabij gelegen Piedra de Peñol (een schitterende granieten rots) trekt dan vele dagjesmensen. De huizen in Gautapé zijn kleurrijk en vele zijn beschilderd met kleine verhaaltjes. Gautapé kun je het beste op een doordeweekse dag bezoeken. Het is er minder druk en ook de prijzen zijn een stuk lager. Vanuit Medellín worden dagexcursies aangeboden naar Gautapé. Een goede optie is ook om in dit pittoreske plaatsje te overnachten.

'1093654' door karinm '1093654' door karinm

MaliBamako

MaliBamako

8 jerrycannetjes wate

karinm

Het is hard werken als je niet zomaar je water uit je eigen kraan kunt tappen. Voor ons een onbekend iets, in arme landen een terugkerend ritueel. In de wijk Sikoroni in de hoofdstad Bamako is een waterput met een klein soort watertoren (chateau d’eau) die uitmondt in een kraan, waar tegen geringe betaling water gehaald kan worden. Reken maar dat dit zwaar is, 8 jerrycans van zo’n 20 liter elk.... de man op de achtergrond is nog aan het wachten op zijn beurt en zal straks ook moeten sjouwen.

'1093650' door Hoihoi '1093650' door Hoihoi

Nederland

Nederland

Voorjaarswandeling...

Hoihoi

Wandelen rondom de Ennemaborg in Midwolda. De Ennemaborg stamt uit de veertiende eeuw. Naast deze prachtige sloot tref je een keur van dieren en planten aan. Daarnaast is de atelier van Maya Wildevuur in het Ennemaborg gevestigd.

'1093635' door Esther Greece '1093635' door Esther Greece

Griekenland

Griekenland

Sifnos - Vestingmuur.

Esther Greece

Dit is de vestingmuur die rondom het dorpje Kastro op het eiland Sifnos loopt. Vanaf de muur heb je een fantastisch uitzicht over de Aegeïsche Zee, met in de verte Antiparos. Links beneden zie het kerkje van de Zeven Martelaren, op een rots in zee, dat via een lange trap vanaf Kastro te bereiken is. Een wandeling over de vestingmuur moet je zeker maken, een prachtige ervaring. Uiteraard is "verdwalen" door de smalle straatjes, steegjes en poortjes van Kastro zelf ook een mooie belevenis. Met als afsluiting een drankje en een hapje in één van de gezellige tavernes in het dorpje met ongetwijfeld een prachtig uitzicht.

'1093633' door agrotewal '1093633' door agrotewal

MarokkoSahara

MarokkoSahara

Wat een koopwaar...

agrotewal

Wanneer we van Merzouga terugkeren naar de bewoonde wereld, staat er iedere keer een bezoek aan Rissani op het programma. Het is ongeveer 35 km rijden en het schijnt dat er veel toeristen uit dit stadje vertrekken naar de Sahara. Het zal echt wel zo zijn, maar je ziet deze mensen niet in de Medina of de kleine smalle straatjes die naar de dierenmarkt leiden. Heerlijk rustig is het en de mensen worden niet meteen geprikkeld als ik foto's maak. Deze man is bezig zijn rommelige koopwaar te herschikken. Leuk om te zien al zal ik er niet snel iets kopen. Het lijkt op de winkel van Malle Pietje.