kruytflo

'977232' door kruytflo '977232' door kruytflo

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Langteenkievit bij...

kruytflo

Deze Langteenkievit spotte we bij lake Manyara een prachtig meer in Tanzania wat bekend staat om zijn kolonie Flamingo's. Op het moment dat wij er waren was pas een gedeelte gearriveerd van de trek. In het park ligt een duur resort met de lodges als boomhutten. Het ligt ver in het park waardoor je laat nog midden tussen de dieren bent. Een troep leeuwen veraste ons vlakbij de overs van het meer en een troep Baboons sperde halverwege de weg. Een prachtig park met veel dieren en prachtige vergezichten.

'975857' door kruytflo '975857' door kruytflo

Nederland

Nederland

Gouda vanaf het water

kruytflo

Gouda met zijn prachtige stadhuis bezoeken vanaf het water. Gouda heeft vanuit de oudheid een geschiedenis met water en handel. Er is zelfs een tijd geweest dat Gouda de poort was waar alle handelaren langs kwamen. In die tijd was je verplicht drie dagen te blijven zodat niet alleen gehandeld maar ook geld uit gegeven werd. Het stadsrondje Gouda is een heel leuke en leerzaam rondje. Het enige wat mist is een bankje onderweg waar je even mag genieten van al het moois. Ook het wegvaren volgens de oude route is een tochtje langs oude panden en geschiedenis.

'974479' door kruytflo '974479' door kruytflo

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Sossusvlei

kruytflo

Sossusvlei en Deadvlei zijn het centrum van een meer dan fantastisch duinlandschap. De duinen zijn heel hoog en golvend wat prachtige landschappen oplevert met de op en onder gaande zon en de schaduwen die ontstaan.

'973064' door kruytflo '973064' door kruytflo

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Yellow Billed Hornbil

kruytflo

In Etosha NP zie je heel veel vogels waaronder de diverse soorten Hornbill. Vaak zijn de verwachtingen hoog voor de Big five waarmee het oog op de kleine dieren en natuur verloren gaat. In Etosha kan er makkelijk zelf gereden worden waardoor de keuzes niet bepaald worden door wat anderen zien en dat dat nagejaagd wordt maar dat je zelf de keuzes maakt en daarmee zoveel meer ziet.

'887503' door kruytflo '887503' door kruytflo

NederlandDordrecht

NederlandDordrecht

Gearriveerd op uw...b

kruytflo

Zonder de KLM kan er met een kano of een motorbootje welke je huurt in de omgeving van de Brabantse Biesbosch een prachtige safari gedaan worden door het mooiste delta gebied van Nederland. De kleuren groen zijn zeer divers en de hoeveelheid vogels en watervogels enorm. Met een kano ervaar je de stilte in de kleine kreken en met een motorbootje wil ik adviseren laat het bootje even uitdrijven met de motor uit. In de Biesbosch kan je in Hank of bij de Spiering sluis bootjes huren. Buiten de Biesbosch heb je in Drimmelen de mogelijkheid klein of groot staal of sloep en voor een weekeinde kan daar ook een varend huisje gehuurd worden. Te kust en te keur. Voor wie niet zelf varen wil kan je op een van de rondvaart boten stappen. Daar moet ik wel bij zeggen dat je veel ziet maar weinig ervaart.

'883124' door kruytflo '883124' door kruytflo

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Waar oerwoud en...rij

kruytflo

We landen na een lange vlucht met twee overstappen op Flores bij het plaatsje Ende. Zo van het vliegtuig het busje in met privé chauffeur die ons over smalle weggetjes een prachtige lodge in de buurt van de Kelimutu vulkaan brengt . Onderweg stop hij sporadisch in verband met de tijd maar als hij stopt is de natuur wel prachtig. Het weer lijkt somber door de wolken, de uitzichten zijn er niet minder mooi door. Flores is weinig toeristisch wat het heerlijk maakt om te verkennen. De route is eenvoudig aangezien er niet heel veel wegen over het Eiland gaan en er is één doorgaande weg. Er zijn naast de mooie natuur ook een aantal mooie bezienswaardige plekken zoals de historische dorpjes bij Bajawa en de spider ricefields.

'870808' door kruytflo '870808' door kruytflo

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Hyena aan het werk

kruytflo

Etosha is een erg rouw stukje landschap met de de zoutpan als middelpunt. Prachtige vergezichten en dicht struiken wisselen elkaar af. Deze hyena was langs de weg een laatste rest van een giraf aan het bewerken. Want voordat er een hapje genomen kon worden was het een sleur en trekwerk. Een prachtig gezicht en zeker van zo dichtbij.

'867367' door kruytflo '867367' door kruytflo

NederlandDordrecht

NederlandDordrecht

Grote kerk van...Dord

kruytflo

Dordrecht is een stad van cultuur, evenementen en de groene achtertuin. Cultuur vindt je vooral in de stadswandeling die je langs alle mooie plekjes van de stad brengt. Onderweg kan je genieten op een bankje van het uitzicht over de drie rivieren, Noord, Benden Merwede en de Maas. Evenementen zijn er het hele jaar door. Dordt in Stoom is net geweest en Big Rivers festival staat voor de deur. Dat zijn slechts 2 van de vele evenementen die de stad biedt. De groene achtertuin heet Nationaal Park de Biesbosch waar je in vele vormen kan genieten van de natuur, de Vis en de Zeearend.

'844478' door kruytflo '844478' door kruytflo

Nederland

Nederland

Visarend in de...Bies

kruytflo

Een wandeling door de Noordwaard kan je zomaar belonen met een Visarend die overvliegt of op een tak zit. Mijn liefde voor de Biesbosch is groot. Wij varen er graag en genieten het meest van de stilte als de dagjes toerist weer verdwenen zijn.

'842829' door kruytflo '842829' door kruytflo

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Etosha National Park

kruytflo

Bij je bezoek aan Etosha is geduld een belangrijke eigenschap. Rondrijden en verwachten dat je zomaar iets spot kan altijd. Bij een waterplaats een uurtje gaan staan en genieten van wat er is of komt een veel rustiger. De dieren gaan komen want er is water en die stelling blijft waar. Zo zagen wij met een beetje geduld deze zebra's en een gezinnetje struisvogels.

'842720' door kruytflo '842720' door kruytflo

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Tarangire NP

kruytflo

Tarangire National Park is veelzijdig park in al zijn facetten. Het dierenleven, de landschappen en de safari mogelijkheden. Wij hebben er twee dagen rondgereden, meer had ook gemogen. Een gamedrive overdag en ‘s nachts en een wandelsafari gaven ons een prachtig beeld van de natuur en zijn gevaren. Met een wandelsafari zie je niet alleen de natuur maar je ruikt en voelt hem. Fantastisch om mee te maken. De gamedrive overdag werd een feestje mede dankzij de kudde olifanten die naar de rivier trokken en de Nijlvaraanen die op boomtakken lagen te rusten. ’s Nachts is het vooral oogjes spotten van alles wat zich wil laten zien. Altijd spannend.

'842670' door kruytflo '842670' door kruytflo

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Hamerkop vogel

kruytflo

Deze Hamerkop vogel stond er helemaal klaar voor om op de foto te gaan. Mooi op zijn of haar tak. Etosha biedt veel soorten vogels. Een genot om naar te kijken. Wiki kon me het volgende erover vertellen: De hamerkop is met zijn lengte van 50 tot 56 centimeter een watervogel van gemiddelde grootte. Vrouwtjes wegen gemiddeld 470 gram en mannetjes 530 gram. De hamerkop vertoont enige gelijkenis met reigers en ooievaars, maar de nek en poten zijn korter. Hij heeft een afgeplatte, dolkvormige, zwarte snavel met een licht gebogen snavelpunt. Op het achterhoofd steekt een opvallende kam horizontaal naar achteren. Hierdoor lijkt de kop op een hamer wanneer de vogel zijn nek uitsteekt, maar meestal is deze ingetrokken en rust de kam op zijn rug. Het verenkleed is bij beide geslachten gelijk en is donkerbruin, met een paarse iriserende gloed op de rug en lichter gekleurd op de keel.[2] Dankzij zijn karakteristieke uiterlijk kan de hamerkop moeilijk verward worden met andere vogels.

'841970' door kruytflo '841970' door kruytflo

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

De bomen van Deadvlei

kruytflo

De bomen van Deadvlei in het Namib Naukluft park zijn misschien wel de meest gefotografeerde bomen. Het is een heel bijzondere sfeer op de vroege ochtend als de zon nog over de duinen moet komen. Een indrukwekkende stilte die ervoor zorgt dat je zelf ook rustig praat met je reisgenoot. Een plek waar je stil kan staan en genieten om het genieten.

'841485' door kruytflo '841485' door kruytflo

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Lambertsbaai

kruytflo

Lambertsbaai staat bekend om zijn kolonie Jan van Genten. Op het vogeleiland zijn meerdere kolonies vogels te vinden. Een genot om naar te kijken en heerlijk om foto's van te maken. Het dorpje is best arm waardoor de overnachting en de restaurantjes wat tegen vielen. Het mocht echter de pret niet drukken.

'836885' door kruytflo '836885' door kruytflo

Namibië

Namibië

Big Daddy bij Deadvle

kruytflo

In Namib Naukluft is veel te zien. Van Dune 45, Big Daddy en Deadvlei tot de meer rustige Sossusvlei en Naravlei. Iedereen heeft het altijd over Sossusvlei daar moet je zijn. Het leuke is dat de meeste mensen parkeren op Sossusvlei en wandelen naar Deadvlei en Big Daddy dune beklimmen met zijn 325m. Het zal een prachtig uitzicht geven alleen waren wij bang voor de hitte en hebben de omgeving vanuit het dal verkend. Het is een prachtige omgeving waar je vooral in de vroege ochtend of de late middag met zonsopkomst of ondergang moet zijn. Dan zijn er schaduwen waardoor het ook mooi is. Als de zon hoog staat vervlakt het beeld en wil je voor de hitte ook liever niet hier zijn.

'835938' door kruytflo '835938' door kruytflo

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Europese Bijeneter

kruytflo

Deze Bijeneter zat er heel parmantig bij. In Etosha NP zijn heel veel vogels te zien. Iedereen wil de big five en de grote roofvogels spotten. Kijk ook uit naar de vogels en dieren van kleiner formaat en die minder bekend zijn. Als ik daar niet weet wat het voor vogel is dan heb ik thuis altijd de napret van het opzoeken.

'835326' door kruytflo '835326' door kruytflo

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Haastige Struisvogel

kruytflo

Deze struisvogel zagen we rennen. Even de auto stil gezet om een foto te maken. Waarvoor hij zo'n haast had weten we niet. Wel erg leuk om te zien omdat deze reuzen meestal in alle rust aan het wandelen zijn.

'835277' door kruytflo '835277' door kruytflo

PeruArequipa

PeruArequipa

Basilica Cathedral of

kruytflo

Basilica Cathedral of Arequipa bevindt zich op de "Plaza de Armas" van de stad Arequipa. Het is de belangrijkste katholieke kerk van de stad en ook van het grotere rooms-katholieke aartsbisdom Arequipa omdat het de basis is van de aartsbisschop en de Metropolitaanse Council. De kathedraal wordt ook beschouwd als een van Peru's meest ongewone en beroemde koloniale kathedralen sinds de Spaanse verovering.

'834144' door kruytflo '834144' door kruytflo

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Reiger vangt schildpa

kruytflo

Deze blauwe reiger probeerde met alle macht een schildpad te verorberen. Het zag er wat komisch uit het keer op keer een beetje loslaten en opnieuw in zijn snavel positioneren. We hoorden ook het tikken van het schild tegen de snavel. Hoe het afgelopen is weten we niet omdat de reiger achter een struik verdween.

'825891' door kruytflo '825891' door kruytflo

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Vervet monkey met bab

kruytflo

Dit prachtig aapje met kleintje beschermde haar baby erg goed. Als je inzoomt kan je net het koppie achter de boom zien. Voor ons kijkers natuurlijk erg jammer maar ze deed het goed. Tanzania en het Nationaal Park Tarangire hebben mijn hart gestolen. Zoveel moois is er te zien en Tarangire is zeer divers van natuur.

'825745' door kruytflo '825745' door kruytflo

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Poortwachter

kruytflo

Deze Hornbill hield de wacht. Midden op de weg iedere auto werd bekeken en weggaan ho maar. Hij gaf ons mooi de kans om foto's te maken en te genieten van zijn prachtige verschijning.

'825604' door kruytflo '825604' door kruytflo

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

SprookjesBeelden aan.

kruytflo

De Sprookjesbeelden aan zee van Tom Otterness zijn een feest om naar te kijken. Het kleine mannetje wat over de zee tuurt is onderdeel van het beeld Twee werelden. De 23 beelden horen bij het Museum Beelden aan Zee. Wiki den Haag zegt het volgende erover: De Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness boetseerde drieëntwintig beeldengroepen geïnspireerd op legenden over de zee, waarvan de grootste - de Haringeter - maar liefst dertien meter hoog is. Deze beelden werden in 2004 op de boulevard geplaatst. De beelden van mensen en dieren op een balkon, trappen, eilandjes, zitbanken en sokkels verbeelden bekende verhalen als Gullivers reizen, Hans en Grietje, Pinokkio en Moby Dick. Verder zijn er minder bekende sprookjes als De leeuw en de muis, en Oh Lars, mijn jongen te zien. De beelden variëren qua grootte van 30 centimeter tot dertien meter. Om het geheel een ware ontdekkingstocht te maken voor zowel kinderen als volwassenen bevinden zich op de grotere beelden nog soms nogal verstopte kleine mensfiguren. Aangezien deze beelden van Sprookjes aan Zee buiten staan, zijn ze het gehele jaar door gratis te bezichtigen.

'572906' door kruytflo '572906' door kruytflo

Zuid-AfrikaCederberg

Zuid-AfrikaCederberg

De ruigheid van...Ced

kruytflo

Cederberg heeft een prachtig ruig landschap waar je met een 4x4 heerlijk kan rijden en genieten. Wij hebben ook een prachtige wandeling gemaakt in de onherbergzame landschap. Vooral de kleinere dieren vielen ons op.

'572819' door kruytflo '572819' door kruytflo

Namibië

Namibië

Red Billed Hornbill

kruytflo

In Etosha zijn heel erg veel vogels. De neushoornvogels komen daar veel voor. Neushoornvogels zijn relatief grote, slank gebouwde vogels met een lange nek en korte brede vleugels en vaak een lange staart die bestaat uit tien staartpennen. Bepaalde delen van de kop en de nek bestaan uit naakte huid met opvallende kleuren. Alle neushoornvogels nestelen de boomholtes. Het vrouwtje wordt "ingemetseld" totdat er een klein gaatje overblijft. Hierdoor is zij en haar nakomelingen beschermd tegen predatoren. Het mannetje is verantwoordelijk voor de voedselvoorziening tot aan het uitvliegen van de jongen.