kkosmeier

profiel kkosmeier

Naam

Karel Kosmeier

Reviews

0

Foto's & tips

31

Blogs

0

Lid sinds

27 mei 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Namibië

Fav. stad

Belgrado

Mijn Motto

'Het is overal prachtig, als je er maar oog voor hebt.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

Powershot SX50 HS

Overige

Kodak Z7590 Nikon Coolpix S6200

 

13 reactie(s) bij "kkosmeier"

 • profile image comment

  Hallo Karel, Mijn naam is Tjam en ik ben vierdejaars HBO-student Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik zie dat u in Afrika geweest bent en tevens uw favoriete werelddeel is en dat heeft mijn aandacht getrokken. Voor mijn afstudeeronderzoek wil ik u graag interviewen. Ik wil u enkele vragen stellen over uw reizen naar Afrika. De gegevens worden anoniem verwerkt en zullen alleen gebruikt worden voor school. Zou ik uw e-mail/telefoonnummer kunnen krijgen, zodat ik contact met u op kan nemen? Alvast bedankt voor uw medewerking. Groeten, Tjam.

  Door CHE-student • geplaatst op 2011-09-20 15:07:49
 • profile image comment

  Moet je zeker doen. Wij hebben zuidelijk Afrika rondgetoerd met onze eigen 4x4 die we hadden verscheept van Australie naar Zuid-Afrika. Twee keer hebben we een lange reis daar gemaakt. De auto is nu weer terug in Australie. Overal heb je goede campings, de wegen zijn bijna overal prima begaanbaar, overal zijn supermarkten. En die belevenis vergeet je nooit weer! Dus zeker een aanrader.

  Door albertensandra • geplaatst op 2011-04-29 23:01:19
 • profile image comment

  Met een kampeer reis door Zuid-Afrika, Namibie, Botswana en Zambia, onze organisatie was Baobab reizen, maar als ik de kans krijg zou ik graag een keer op de bonnefooi met een 4x4 willen. Wie weet word deze droom ooit werkelijkheid.

  Door kkosmeier • geplaatst op 2011-04-29 22:46:57
 • profile image comment

  Ben je zelfstandig gegaan of met een toer?

  Door albertensandra • geplaatst op 2011-04-29 22:41:10
 • profile image comment

  Hoi karel, bedankt voor je reactie. Ik zie aan je profielfoto dat je er ook bent geweest en in je profiel dat het je favoriete land is, daar kan ik me helemaal in vinden. Wij vonden Namibie fantastisch, we zijn er nu twee keer geweest. En jij?

  Door albertensandra • geplaatst op 2011-04-29 20:07:44
 • profile image comment

  enne bedankt dat je mijn fan bent geworden !!! wat leuk !!!

  Door trijntje1 • geplaatst op 2010-06-15 14:28:29
 • profile image comment

  hallo Karel dus heel ver woon je niet uit de buurt.... groetjes Trijntje

  Door trijntje1 • geplaatst op 2010-06-15 14:19:43
 • profile image comment

  hey Karel dank je voor je reactie op de hangende keukentjes.....ben je in Appingedam geboren ? Leuk....ik werk er..... woon in Delfzijl groetjes Trijntje

  Door trijntje1 • geplaatst op 2010-06-14 14:08:04
 • profile image comment

  Hoi Karel, welkom op RR en veel plezier op deze site! Gr Diana

  Door Diana • geplaatst op 2010-06-12 15:44:52
 • profile image comment

  Hey Karel, bedankt voor je leuke reactie op mijn tip. Leuk dat je er ook geweest bent! Groetjes Annemieke

  Door Annemieke50 • geplaatst op 2010-05-29 13:45:57
 • profile image comment

  Hoi Karel, Leuk je reactie op mijn tip! groet Jelle

  Door Jelle51 • geplaatst op 2010-05-28 21:15:29
 • profile image comment

  Hoi Karel, Welkom bij de club van RR'ers. Een tip: plaats niet te veel foto's achter elkaar op één site, hooguit 2. Op deze manier krijgen ze niet de aandacht die ze zeker verdienen. Nu loop je de kans dat de mensen er snel overheen kijken en jij niet de waardering krijgt die ze verdienen!! Als je op deze manier slechts 3 of 4 stemmen krijgt i.p.v. de 10 die ze verdienen is dat zonde!! Veel succes verder op de site!! Groetjes, Hans

  Door konne000 • geplaatst op 2010-05-28 15:40:44
 • profile image comment

  Hoi Karel, Welkom op de site. Hopelijk vind je later nog de tijd om je profiel in te vullen, zodat de andere RR je beter leren kennen :-) In ieder geval veel plezier toegewenst! Groetjes, Sheila

  Door scubasheila • geplaatst op 2010-05-27 16:28:58

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (31)

'475262' door kkosmeier '475262' door kkosmeier

Zuid-AfrikaRobbeneiland

Zuid-AfrikaRobbeneiland

Bezoek aan...Robbenei

kkosmeier

Het is niet eens zo zeer een tip alswel een must om dit historisch waardevolle (zei het niet op een positieve manier) eiland te bezoeken. Wie kent de naam Nelson Mandela nou niet ? Om een nog beter beeld van de tijd en omstandigheden te krijgen is het wellicht een idee om de autobiografie van Nelson Mandela te lezen voordat je Robbeneiland bezoekt. De gidsen, allen ex-gevangenen van Robbeneiland (voor zolang dit nog mogelijk is, de ex-gevangenen zijn steeds schaarser geworden en zullen er op termijn niet meer zijn) vertellen over de omstandigheden en het leven van alle dag op het eiland, het heeft op mij in ieder geval enorm veel indruk gemaakt. Daarom vind ik het een must voor iedereen die Kaapstad aandoet, een bezoek aan Robbeneiland te brengen.

'475266' door kkosmeier '475266' door kkosmeier

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Rondvlucht boven de..

kkosmeier

Ik heb met Scenic Air (google tip) een rondvlucht gemaakt boven Skeleton Coast en de Namib Dessert, zeer de moeite waard, het kleurenpallet dat men woestijn noemt ziet er werkelijk prachtig uit vanuit de lucht. Je vliegt o.a. langs Sossusvlei/Dune 45, de restanten van de kampementen van diamant zoekers, nu ghost towns, wrakken aan de Skeleton Coast. We hebben zelfs een aangespoelde (in staat van ontbinding verkerende) walvis gezien. Het is ook prachtig als je laag bij de grond vliegend de struisvogels en Spiesbokken (heel duidelijk) ziet lopen/vluchten. Na al dat mooit te hebben gezien vond onze vrouwelijke piloot het wel leuk, aangezien we allemaal jeugdig waren, nog even haar vliegkunsten te vertonen. Dat houd in, van redelijke hoogte heel stijl naar beneden te vliegen (je ziet alleen maar water voor je), om vervolgens met een zeer scherpe draai omhoog te vliegen en vlak over de zandduinen die pal aan de kust liggen te scheren. Na de tweede keer hebben we haar verzocht dat het echt enig was maar wel genoeg. Met het verzoek van de pilote geen melding te maken bij haar leiding, je kunt wel raden waarom denk ik. Met een beetje draaierige maag, maar een super ervaring rijker zijn we weer verder gegaan.

'257721' door kkosmeier '257721' door kkosmeier

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Bordje bij stoplicht

kkosmeier

Bij een voetgangers oversteekplaats met stoplicht kom je dit soort bordjes tegen, het staat er in het engels en het afrikaans op, ik blijf het afrikaans een mooi taaltje vinden.

Ik ben fan van (1)