karinm

profiel karinm

Homepage

Naam

Karin Mooren

Positie

17

Score

34385

Reviews

16

Foto's & tips

374

Blogs

3

Lid sinds

27 februari 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Kaapstad, Sydney, Lhasa, NY

Over mij

Mijn grootste passie is reizen, vooral naar plekken met ruige, overweldigende natuur, weidse vergezichten of bergachtig gebied. Heerlijk om daar te fotograferen en thuis met die foto's nog na te genieten, zodat de reis nog iets langer duurt. Ook de kennismaking met andere culturen fascineert me.
Graag maak ik verre reizen, maar vaak kan een plek dichter bij huis ook prachtig zijn.
Mijn eerste echt verre reis (buiten Europa) ging naar Mali, ik was toen 19. Inmiddels heb ik al veel van de wereld kunnen zien, maar er blijft gelukkig nog heel wat te ontdekken over!

Ik ben vereerd als je mijn foto's wilt gebruiken, maar vraag vooraf wel even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen: zo veel mogelijk mooie plekken ontdekken, mensen ontmoeten, mooie foto's maken en vooral: genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon lens 18-70 1:3.5-4.5 Nikon lens 70-300 ED 1:4-5.6 Nikon lens 200-500 ED VR 5.6 En soms m'n iPhone SE

 

20 reactie(s) bij "karinm"

 • profile image comment

  RR van de week, wat een mooie eer, gefeliciteerd!

  Door hamminga • geplaatst op 2018-09-21 14:02:17
 • profile image comment

  Leuk RR van de week, gefeliciteerd!

  Door Esthers • geplaatst op 2018-09-21 13:58:49
 • profile image comment

  Ooh gaaf! Je hebt de nieuwe Mavic air. Ik stuntel nog steeds met mijn DJI spark. Hij is lekker klein maar maakt minder goede opnames. Bevalt de Mavic air een beetje? Jammer dat het steeds moeilijker gemaakt wordt om te vliegen want het zijn leuke speeltjes. Ben benieuwd naar je volgende drone plaatjes. Goed weekend alvast en de groeten. Rob

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2018-09-21 12:30:27
 • profile image comment

  Ja, er ligt daar het hele jaar sneeuw. Het is ook hoog, bergen van 4000 meter zijn geen uitzondering.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-09-20 21:36:24
 • profile image comment

  Door jouw opmerking bij mijn foto in de duinen bedenk ik mij ineens... het is geen ree maar een damhert. Ik heb mij door het donkere snuitje laten misleiden. Verschil ree en hert is de staart die de ree mist (en die heeft dit diertje wel) en het gewei dat toch duidelijk aan elkaar vergroeid is (wat bij een damhert hoort en niet bij een ree). Dank voor je opmerking!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-09-20 21:34:20
 • profile image comment

  Hallo Karin. Van harte gefeliciteerd met je verdiende RR-titel van de week!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-09-20 20:01:16
 • profile image comment

  Ik dacht, ik zal weer eens ff kijken op de site. En ben je gewoon RR van de week geworden. Gefeliciteerd Karin.

  Door marcvankessel • geplaatst op 2018-09-19 20:07:11
 • profile image comment

  En naast 2 sterren ook nog RR van de week. Het kan niet op! Gefeliciteerd! Wat ontzettend jammer van je 200 foto's! Hopelijk niet ook foto's van je vakantie naar Zuid Afrika?!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-09-18 18:26:26
 • profile image comment

  Klopt, het weer slaat om. Het is hier (in Leeuwarden) vandaag, en ook morgen, schitterend weer.... nou ja, Hillebrand maakt er altijd wel een feestje van.

  Door sidonius • geplaatst op 2018-09-18 17:04:53
 • profile image comment

  Wat leuk Karin, ik hoop dat jullie goed fotoweer hebben. Veel plezier vrijdag!

  Door sidonius • geplaatst op 2018-09-18 16:46:10
 • profile image comment

  Aaaaaaai!!! Ruim 200 foto's weggegooid. Wat zonde!! Er bestaan reddingsplannen voor je sd-kaart, maar die mogelijkheden heb je waarschijnlijk al bekeken?

  Door jaapburgers • geplaatst op 2018-09-18 15:46:55
 • profile image comment

  Dank je Karin en jij van harte met de weektitel

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-09-18 07:20:32
 • profile image comment

  Hi Karin, gefeliciteerd met RR van de week. Dubbel en dwars verdiend

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-09-17 18:43:06
 • profile image comment

  O ja, ook nog gefeliciteerd met je titel! Wat een week! Groet, Jaap

  Door jaapburgers • geplaatst op 2018-09-15 20:59:04
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je toppers en je eretitel Karin!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-09-15 11:19:21
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je toppers en je eretitel Karin!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-09-15 11:19:21
 • profile image comment

  En ook nog RR van de week. Jij gaat lekker. Gefeliciteerd!

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-09-14 16:23:48
 • profile image comment

  Hi Karin, ik dacht laat ik jou eens feliciteren met je twee rode sterren zie ik hier ook nog dat RR van de week bent geworden. Jouw week kan niet meer stuk ;-)) Geniet van deze titel !! Prettig weekend. Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2018-09-14 14:59:27
 • profile image comment

  Hi Karin, Allereerst gefeliciteerd met je titel. De redactie heeft de toppers voor deze week weten te selecteren. Echter wil ik je laten weten dat we de rechterkolom momenteel niet kunnen updaten door een probleempje :-( aan de achterkant. Maandag is onze webdeveloper er weer en zal dit dan voor ons oplossen. Excuses voor het ongemak. Groeten Saphira en alvast een fijn weekend!

  Door Saphira • geplaatst op 2018-09-14 14:48:21
 • profile image comment

  Hi Karin, We zijn blij om jou dit keer te mogen uitroepen tot de Reisreporter van de week. Door je enthousiasme en de verschillende input in zowel tekst als beeld, wist je er afgelopen week uit te springen. Wij feliciteren je met de titel en hopen dat je nog even enthousiast bent om door te gaan. We wensen je een fijn weekend! Groeten de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2018-09-14 14:08:33

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (374)

'552913' door karinm '552913' door karinm

TibetLhasa

TibetLhasa

Uitzicht over Ganden.

karinm

Pas plaatste ik een foto van het Gandan klooster in Mongolië, deze foto is van het Ganden klooster in Tibet. Het klooster ligt ten oosten van de hoofdstad Lhasa, op een berg op 4300m hoogte. Het is één van de 3 grote kloosters van de gelugpa-orde. De reis ernaar toe is al een belevenis; in de pelgrimsbus zitten vooral boeddhisten die naar het klooster gaan om daar te mediteren en de kora te lopen, een type meditatie waarbij rond een klooster of stupa wordt gelopen. Het is goed mogelijk dat je de enige toerist bent, en op zichzelf een bezienswaardigheid! Na vele haarspeldbochten kom je aan bij het Ganden klooster, er zijn 2 kora's, een lage en een hoge. De lage kora loopt min of meer om het klooster, de hoge kora gaat nog hoger de berg op. Het is verstandig om te zorgen dat je voldoende geacclimatiseerd bent, anders is met name de hoge kora erg heftig! Bij de hoge kora klim je nog een paar honderd meter omhoog, en loop je een ronde met een prachtig uitzicht over de vallei, samen met pelgrims en monniken. Je komt ook langs een sky-burial site, waar de lichamen van overledenen worden achtergelaten om opgegeten te worden door dieren, vooral gieren. Voor ons best een luguber idee, voor de boeddhisten is de ziel dan al uit het lichaam en blijft slechts een omhulsel over. Meestal worden buitenstaanders niet toegestaan bij dit soort luchtbegrafenissen, wij hebben het ook niet gezien. Natuurlijk zie je tijdens het lopen van de kora veel gebedsvlaggen, dat maakt het heel kleurrijk!

'553877' door karinm '553877' door karinm

MaliDogonland

MaliDogonland

Dogon dorpje

karinm

(Even foto openen) Als je in Mali bent moet je zeker de Dogon bezoeken. Het is een gebied ten noord-oosten van Bamako en ook de naam van de bevolkingsgroep die er woont. Met een local heb ik hier meerdere malen een wandeltocht gemaakt van een aantal dagen. Onontbeerlijk om een lokale gids mee te hebben, hij weet veel van de Dogon-cultuur en spreekt natuurlijk de taal. Meestal komt hij ook uit een van de dorpen die je bezoekt, en maak je kennis met z'n familie. De Dogon staan bekend om hun kleurrijke maskers, ceremonies en ze hebben een eeuwenoude cultuur. Op de foto zie je een stukje van een klif-dorp, deze dorpen worden volgens een specifieke structuur gebouwd. De Dogon kennen een complexe religie met vele rituelen. Heel bijzonder zijn de rituelen rondom het overlijden, ik kan me de nachtelijke lange gezangen in de verte, begeleid door trommelmuziek, nog herinneren. Voordat de Dogon het gebied bevolkten, woonden de Tellem er, hun vervallen huisjes liggen hoger tegen de klifwand aan. Tijdens je wandeltochten zul je ook kennismaken met het uitgebreide begroetingsritueel van de Dogon; nog ver nadat mensen elkaar gepasseerd zijn klinken over en weer de begroetingen.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste blogs (3)

Tijdens mijn wereldreis, alweer lang geleden, was er ook het idee om naar Tibet te gaan vanuit China. We probeerden uit te zoeken of het kon, maar stuitten steeds weer op een aantal regels: je moet ge... Lees meer

Noorwegen, het land van fjorden, ruige nationaal parken, gletsjers, dat wordt onze bestemming deze zomer! Omdat we niet al te veel tijd hebben, besluiten we om alleen Zuid-Noorwegen te verkennen. We k... Lees meer

Mijn fans (9)

Ik ben fan van (10)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (29)

'995871' door elisleem '995871' door elisleem

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Eenzame boom in...Sos

elisleem

Sossusvlei is één van de bekendste plaatsen van Namibië én helemaal terecht. De duinen zijn hier om ter hoogst... Veel mensen brengen een bezoek aan 'Dune 45' als ze het park voor de eerste keer bezoeken. Deze duin is zo genoemd omdat ze op 45 km van de ingang van het park is gelegen. Wat wij persoonlijk een veel mooiere duin vonden is deze die ter hoogte van kilometerpaal 40 is gesitueerd. Het boompje aan de voet van de duin en de prachtige welving net voor de top maken dat wij deze nog mooier vonden dan zijn bekendere broertje. Kom hier bij voorkeur een uurtje voor zonsondergang. Je bent er helemaal alleen (alle andere zitten nog op Dune 45) en de ondergaande zon geeft de duin een donkerrode gloed. Genieten!

'986482' door ejbaaijens '986482' door ejbaaijens

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Praatje en dutje op..

ejbaaijens

Durbar Square is een fijne plek om mensen te kijken. Het was er lekker rustig, zodat sommigen in het zonnetje een dutje deden en anderen gezellig aan het keuvelen. Ik vond het een mooi beeld.

'984863' door wisseschout '984863' door wisseschout

NoorwegenAlesund

NoorwegenAlesund

Hard werken

wisseschout

Het is hard werken voor moeder Otter om haar drie kinderen te voeden. Maar wat kan ze goed vissen. In no time haalt ze de de ene na de andere vis, die soms groter is dan haarzelf uit het fjord. En ik zit op een soort dammetje toe te kijken. Wow wat leuk om dit te zien. Foto genomen ergens in een buitenwijk van Alesund.

Je hebt nog geen favoriete blogs