karinm

profiel karinm

Homepage

Naam

Karin Mooren

Positie

20

Score

27803

Reviews

14

Foto's & tips

360

Blogs

3

Lid sinds

27 februari 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Kaapstad, Sydney, Lhasa, NY

Over mij

Mijn grootste passie is reizen, vooral naar plekken met ruige, overweldigende natuur, weidse vergezichten of bergachtig gebied. Heerlijk om daar te fotograferen en thuis met die foto's nog na te genieten, zodat de reis nog iets langer duurt. Ook de kennismaking met andere culturen fascineert me.
Graag maak ik verre reizen, maar vaak kan een plek dichter bij huis ook prachtig zijn.
Mijn eerste echt verre reis (buiten Europa) ging naar Mali, ik was toen 19. Inmiddels heb ik al veel van de wereld kunnen zien, maar er blijft gelukkig nog heel wat te ontdekken over!

Ik ben vereerd als je mijn foto's wilt gebruiken, maar vraag vooraf wel even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen: zo veel mogelijk mooie plekken ontdekken, mensen ontmoeten, mooie foto's maken en vooral: genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon lens 18-70 1:3.5-4.5 Nikon lens 70-300 ED 1:4-5.6 Nikon lens 200-500 ED VR 5.6 En soms m'n iPhone SE

 

20 reactie(s) bij "karinm"

 • profile image comment

  Karin, bedankt voor je bericht bij mijn foto met de rode ster

  Door Bobvaneck • geplaatst op 2018-07-21 12:29:10
 • profile image comment

  Dankjewel voor je reactie en het favo maken van mijn blog over Giethoorn , verder gaat het goed met mij, moet alleen veel geduld hebben.

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-07-21 09:17:23
 • profile image comment

  Canada! Enorm veel zin in. Jij nog ff volhouden! Ga jij nog een mooie reis maken of ga je genieten van het fantastische weer in Nederland?

  Door baatjes • geplaatst op 2018-07-20 22:45:45
 • profile image comment

  Dag Karin, Dank je voor je fijne reactie op mijn foto van het bootje in de fjord. Ik zoek in mijn foto's vaak een rustpunt en in ieder geval een duidelijk hoofdonderwerp met niet te veel afleidende beeldelementen. Dit onderwerp leende zich daar goed voor vond ik.

  Door Schopman • geplaatst op 2018-07-20 22:39:47
 • profile image comment

  Dank voor je reactie op ‘Lake Wabby’. We waren daar helaas niet zelf met een 4wd, maar met een groep in een bus. Niet echt ons ding, maar we hebben er toch van genoten. En ja, we hebben dingo’s gezien. Erg leuk. Hartelijke groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-07-20 21:24:51
 • profile image comment

  Dank je, Karin, ik ben blij verrast. Goed begin van mijn vakantie! Hartelijke groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-07-20 21:12:34
 • profile image comment

  Karin dank voor je reactie bij mijn Chang Naga. Ik snap je opmerking over het weghalen van dat halve hoofd onderin. Ik heb gespeeld met de uitsnede maar als ik dat onderste deel weghaal wordt het beeld van de hoofdpersoon 'topzwaar ' naar mijn smaak en verdwijnt er veel diepte. Met pijn in mijn hart heb ik het hoofdje dus maar geaccepteerd. Vind het altijd erg leuk om over dit soort zaken feedback te krijgen. Dank daarvoor.

  Door doppie • geplaatst op 2018-07-18 21:37:06
 • profile image comment

  Heerlijk vooruitzicht Karin.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-07-16 20:53:54
 • profile image comment

  Dag Karin, helemaal mee eens. Duiken in een kooi vind ik verschrikkelijk. Niet natuurlijk en slecht voor de haaien. Ik bedoelde dan ook lekker in de vrije zee duiken. Al hoef ik dan een witte haai ook liever niet tegen te komen.

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-07-16 12:02:04
 • profile image comment

  Hartelijk dank voor je felicitatie, Karin. Bon Siman = fijne week!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-07-15 21:43:16
 • profile image comment

  Dag Karin, dank voor je felicitaties. Ik be er zeker blij mee

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-07-15 09:25:07
 • profile image comment

  Dag Karin, De veehouders in Mburo lopen inderdaad tussen het wild, maar ze blijven wel in de buurt van hun dorp. De dieren worden 's avonds wel opgehaald en binnen een omheining gebracht. Groet van Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-07-14 21:06:01
 • profile image comment

  Bij mij is het ook niet altijd een voltreffer hoor! Probeer alvast je sluitertijd minimum op 1/500ste in te stellen. Dat helpt! Het is inderdaad oefenen en nog eens oefenen en soms vooral volhouden!

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-07-11 17:08:45
 • profile image comment

  Nee zonder statief. Meestal heb ik die ook niet bij als we gaan wandelen.

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-07-11 16:34:15
 • profile image comment

  Hoi Karin, Heb de website voor de Marrakech fietstour even toegevoegd! Gr. Hans

  Door konne000 • geplaatst op 2018-07-11 14:08:47
 • profile image comment

  Hallo Karin, ik gebruik een macrolens Nikkor 105 VR maar de foto van de libel is wel met mijn Nikkor 200-500 VR gemaakt. Gr Martin

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-07-11 13:53:59
 • profile image comment

  Hoi Karin, Dank voor je reactie op mijn "oryx-foto in het landschap". Fijn dat je kritisch meekijkt. Daar hou ik van. Ik had dat stukje rots nog niet eens ontdekt, maar idd is het beter om het weg te snijden. Groet, Jaap

  Door jaapburgers • geplaatst op 2018-07-11 13:44:50
 • profile image comment

  Dank voor je reactie bij mijn Hornbill Festival foto. Leuke verrassing dat het de foto van de week is geworden. Blij mee. Groet, Karel.

  Door doppie • geplaatst op 2018-07-09 21:31:58
 • profile image comment

  dat kan ik me zo goed voorstellen, zucht.... ( maar een pietsie jaloers hoor)

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-07-09 17:54:00
 • profile image comment

  Hallo Karin, Bedankt voor je felicitatie, nog een fijne zondag. Gr Moraima

  Door Moraima • geplaatst op 2018-07-07 13:54:55

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (360)

'552913' door karinm '552913' door karinm

TibetLhasa

TibetLhasa

Uitzicht over Ganden.

karinm

Pas plaatste ik een foto van het Gandan klooster in Mongolië, deze foto is van het Ganden klooster in Tibet. Het klooster ligt ten oosten van de hoofdstad Lhasa, op een berg op 4300m hoogte. Het is één van de 3 grote kloosters van de gelugpa-orde. De reis ernaar toe is al een belevenis; in de pelgrimsbus zitten vooral boeddhisten die naar het klooster gaan om daar te mediteren en de kora te lopen, een type meditatie waarbij rond een klooster of stupa wordt gelopen. Het is goed mogelijk dat je de enige toerist bent, en op zichzelf een bezienswaardigheid! Na vele haarspeldbochten kom je aan bij het Ganden klooster, er zijn 2 kora's, een lage en een hoge. De lage kora loopt min of meer om het klooster, de hoge kora gaat nog hoger de berg op. Het is verstandig om te zorgen dat je voldoende geacclimatiseerd bent, anders is met name de hoge kora erg heftig! Bij de hoge kora klim je nog een paar honderd meter omhoog, en loop je een ronde met een prachtig uitzicht over de vallei, samen met pelgrims en monniken. Je komt ook langs een sky-burial site, waar de lichamen van overledenen worden achtergelaten om opgegeten te worden door dieren, vooral gieren. Voor ons best een luguber idee, voor de boeddhisten is de ziel dan al uit het lichaam en blijft slechts een omhulsel over. Meestal worden buitenstaanders niet toegestaan bij dit soort luchtbegrafenissen, wij hebben het ook niet gezien. Natuurlijk zie je tijdens het lopen van de kora veel gebedsvlaggen, dat maakt het heel kleurrijk!

'553877' door karinm '553877' door karinm

MaliDogonland

MaliDogonland

Dogon dorpje

karinm

(Even foto openen) Als je in Mali bent moet je zeker de Dogon bezoeken. Het is een gebied ten noord-oosten van Bamako en ook de naam van de bevolkingsgroep die er woont. Met een local heb ik hier meerdere malen een wandeltocht gemaakt van een aantal dagen. Onontbeerlijk om een lokale gids mee te hebben, hij weet veel van de Dogon-cultuur en spreekt natuurlijk de taal. Meestal komt hij ook uit een van de dorpen die je bezoekt, en maak je kennis met z'n familie. De Dogon staan bekend om hun kleurrijke maskers, ceremonies en ze hebben een eeuwenoude cultuur. Op de foto zie je een stukje van een klif-dorp, deze dorpen worden volgens een specifieke structuur gebouwd. De Dogon kennen een complexe religie met vele rituelen. Heel bijzonder zijn de rituelen rondom het overlijden, ik kan me de nachtelijke lange gezangen in de verte, begeleid door trommelmuziek, nog herinneren. Voordat de Dogon het gebied bevolkten, woonden de Tellem er, hun vervallen huisjes liggen hoger tegen de klifwand aan. Tijdens je wandeltochten zul je ook kennismaken met het uitgebreide begroetingsritueel van de Dogon; nog ver nadat mensen elkaar gepasseerd zijn klinken over en weer de begroetingen.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste blogs (3)

Tijdens mijn wereldreis, alweer lang geleden, was er ook het idee om naar Tibet te gaan vanuit China. We probeerden uit te zoeken of het kon, maar stuitten steeds weer op een aantal regels: je moet ge... Lees meer

Noorwegen, het land van fjorden, ruige nationaal parken, gletsjers, dat wordt onze bestemming deze zomer! Omdat we niet al te veel tijd hebben, besluiten we om alleen Zuid-Noorwegen te verkennen. We k... Lees meer

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (9)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (25)

'849961' door ThijsVanDenBurg '849961' door ThijsVanDenBurg

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Mistige morgen op Inl

ThijsVanDenBurg

Myanmar of het voormalige Birma staat bekend om hun erg vriendelijke mensen. De prachtige tempelstad Bagan en de bekende U-Bein bridge foto's. Ook de 'traditionele' vissers op Inle Lake worden regelmatig op de kijker gezet. Of ze ook nog eens echt vissen binnenhalen is een tweede. Ze hengelen in ieder geval wel handig geld van toeristen binnen. De foto's zijn meestal wel prachtig. maar om de echte vissers te zien is vroeg opstaan om een boottocht te maken over het meer een aanrader. En vroeg betekent als het donker is vertrekken. Met de ochtendgloren zie je de bedrijvigheid al op het water. Wij hadden geluk met het weer en het licht. Op afstand heb ik deze vissers kunnen fotograferen. Vooral de leegte en sfeer spreken me aan. Uitvergroot komt deze foto echt tot zijn recht.

'845281' door Obiwan '845281' door Obiwan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zondag markt van...Ba

Obiwan

Babao town, Guanngnan county in Wenshan. De eerste serieuze markt die we bezochten tijdens de reis door Yunnan was meteen prijsschieten. Een onvoorstelbaar kleur pallet van de diverse verschillende minderheid groeperingen.

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

Je hebt nog geen favoriete blogs