karinm

profiel karinm

Naam

Karin Mooren

Reviews

22

Foto's & tips

521

Blogs

5

Lid sinds

27 februari 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Kaapstad, Sydney, Lhasa, NY

Over mij

Mijn grootste passie is reizen, vooral naar plekken met ruige, overweldigende natuur, weidse vergezichten of bergachtig gebied. Heerlijk om daar te fotograferen en thuis met die foto's nog na te genieten, zodat de reis nog iets langer duurt. Ook de kennismaking met andere culturen fascineert me.
Graag maak ik verre reizen, maar vaak kan een plek dichter bij huis ook prachtig zijn.
Mijn eerste echt verre reis (buiten Europa) ging naar Mali, ik was toen 19. Inmiddels heb ik al veel van de wereld kunnen zien, maar er blijft gelukkig nog heel wat te ontdekken over!

Ik ben vereerd als je mijn foto's wilt gebruiken, maar vraag vooraf wel even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen: zo veel mogelijk mooie plekken ontdekken, mensen ontmoeten, mooie foto's maken en vooral: genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon AF-S 10-24mm F/3.5-4.5G ED DX Nikon AF-S 18-70mm F/3.5-4.5 ED DX Nikon AF-P 70-300mm F/4.5-5.6 ED VR Nikon AF-S 200-500mm F/5.6E VR ED En soms m'n iPhone SE

 

20 reactie(s) bij "karinm"

 • profile image comment

  Dank voor je felicitaties Karin, we zijn blij met onze rode sterren.

  Door lijn • geplaatst op 2019-08-21 18:46:56
 • profile image comment

  Ik vond de drukte in Cappadocië reuze meevallen. We waren er midden in de zomer op de bonnefooi en konden echt overal overnachten. Misschien is het hier drukker in het voor- en naseizoen, want 's zomers is het er erg warm en dat weerhoudt veel mensen om naar de binnenlanden van Turkije te gaan. Maar met schoolgaande kinderen heb je die keus niet als je er toch naartoe wilt gaan.

  Door Dianadm • geplaatst op 2019-08-21 13:26:20
 • profile image comment

  bedankt voor je felicitatie bij mijn foto Mzungu in the mist waarvoor ik een rode ster mocht ontvangen.

  Door keunings76 • geplaatst op 2019-08-15 21:04:10
 • profile image comment

  Karin dank je wel voor de felicitatie bij mij review. Groet Karel.

  Door doppie • geplaatst op 2019-08-14 21:27:03
 • profile image comment

  Dank voor je felicitatie met mijn rode ster, beetje laat, kindervakantie, dus was op pad..

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-08-14 17:35:31
 • profile image comment

  Hoi Karin, Ja, we hebben er meerdere condors gezien! Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-08-14 16:08:40
 • profile image comment

  Bedankt voor de felicitaties voor m’n blog! Vind ik leuk hoor ;-)

  Door Elleke • geplaatst op 2019-08-14 13:45:16
 • profile image comment

  Zo mag je wel iedere week in de glazen bol kijken, bedankt voor je leuke reactie.

  Door Esthers • geplaatst op 2019-08-14 13:44:46
 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitatie bij de rode sterren, Karin. Vind het ook een hele eer.

  Door Dalix • geplaatst op 2019-08-14 13:32:17
 • profile image comment

  Ik las je berichtje aan Marleen over de Schotse achtergrond van je man. Wist je dat ik ook de titel "Lady" mag dragen omdat we een stukje grond in Schotland hebben? Verder niets bijzonders in de familiegeschiedenis aan die kant. Wel van (Duitse) adel aan mijn moeders kant... en ook van mijn man zijn kant hebben we een familiewapen. Alles al eens uitgezocht door famileden :)

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2019-08-09 23:02:28
 • profile image comment

  Hoi Karin, Wat leuk dat je m'n blog over Antarctica gelezen hebt! Dank voor je leuke reactie. Ik hoop dat je deze reis een keer kunt maken. Ik beloof je dat dat een hoogtepunt in je reizende leven zal worden! Maar het is wel duur. Toch is het elke cent waard. Groetjes en fijn weekend alvast, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-08-09 15:03:08
 • profile image comment

  Heel interessant die familie geschiedenis en vooral als ze voorkomen in de archieven en boeken. Snap direct dat je terug gaat naar de plekken waar de voorouders vandaan komen. Had het even gegoogled maar dat lag ook niet zo ver van Culloden af. Ga je ook wel eens naar zo’n familiebijeenkomst? Ik kan ook terug in de familie rond die tijd. Rosa, een dame van adelijk bloed, werd verliefd op een gewone man en moest kiezen tussen haar familie of haar nieuwe liefde. Ze koos voor het laatste, heel romantisch !!!! Maar toen was de kans mijn adelijke titel verloren haha. Het landgoed (in een dorpje vlakbij Oss) bestaat helaas ook niet meer.

  Door aticketto • geplaatst op 2019-08-09 13:18:21
 • profile image comment

  Hi Karin, wat bijzonder dat je zo ver terug kun gaan in de familie van je man. Maar heette Bonnie Prince Charlie niet Prins Charles Stuart die na de slag vluchtte naar Frankrijk?

  Door aticketto • geplaatst op 2019-08-09 08:30:12
 • profile image comment

  Karin wat een geweldig leuke reactie op mijn review. Ik heb een aantal maanden geleden een foto geplaatst van een hoelok: https://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/assam/reisreporter/fotos/1000819 ,hopelijk schept dat duidelijkheid....

  Door doppie • geplaatst op 2019-07-17 19:20:44
 • profile image comment

  Leuke reactie van je op mijn foto met de kinderen. Dank je wel!

  Door jeroenkleiberg • geplaatst op 2019-07-17 09:13:26
 • profile image comment

  Dank je wel voor je mooie reactie en felicitatie voor de rode sterren, karin! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-07-17 09:10:35
 • profile image comment

  Dank je Karin voor de felicitatie.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2019-07-17 09:05:44
 • profile image comment

  Ha Karin, van harte gefeliciteerd met je winterse rode ster!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-07-15 18:55:11
 • profile image comment

  Hallo Karin, Bedankt voor de felicitaties, een hele verrassing om na 7 jaar deze titel te krijgen, en dan ben ik er helemaal niet om er van te genieten. Maar goed dat ik naderhand nog een paar reacties gezien heb. Groetjes, Jetty

  Door Graaf • geplaatst op 2019-07-12 06:58:27
 • profile image comment

  Nee die zijn al uitgedeeld deze week dus helaas.

  Door Dianadm • geplaatst op 2019-07-09 19:15:25

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (521)

'552913' door karinm '552913' door karinm

TibetLhasa

TibetLhasa

Uitzicht over Ganden.

karinm

Pas plaatste ik een foto van het Gandan klooster in Mongolië, deze foto is van het Ganden klooster in Tibet. Het klooster ligt ten oosten van de hoofdstad Lhasa, op een berg op 4300m hoogte. Het is één van de 3 grote kloosters van de gelugpa-orde. De reis ernaar toe is al een belevenis; in de pelgrimsbus zitten vooral boeddhisten die naar het klooster gaan om daar te mediteren en de kora te lopen, een type meditatie waarbij rond een klooster of stupa wordt gelopen. Het is goed mogelijk dat je de enige toerist bent, en op zichzelf een bezienswaardigheid! Na vele haarspeldbochten kom je aan bij het Ganden klooster, er zijn 2 kora's, een lage en een hoge. De lage kora loopt min of meer om het klooster, de hoge kora gaat nog hoger de berg op. Het is verstandig om te zorgen dat je voldoende geacclimatiseerd bent, anders is met name de hoge kora erg heftig! Bij de hoge kora klim je nog een paar honderd meter omhoog, en loop je een ronde met een prachtig uitzicht over de vallei, samen met pelgrims en monniken. Je komt ook langs een sky-burial site, waar de lichamen van overledenen worden achtergelaten om opgegeten te worden door dieren, vooral gieren. Voor ons best een luguber idee, voor de boeddhisten is de ziel dan al uit het lichaam en blijft slechts een omhulsel over. Meestal worden buitenstaanders niet toegestaan bij dit soort luchtbegrafenissen, wij hebben het ook niet gezien. Natuurlijk zie je tijdens het lopen van de kora veel gebedsvlaggen, dat maakt het heel kleurrijk!

'553877' door karinm '553877' door karinm

MaliDogonland

MaliDogonland

Dogon dorpje

karinm

(Even foto openen) Als je in Mali bent moet je zeker de Dogon bezoeken. Het is een gebied ten noord-oosten van Bamako en ook de naam van de bevolkingsgroep die er woont. Met een local heb ik hier meerdere malen een wandeltocht gemaakt van een aantal dagen. Onontbeerlijk om een lokale gids mee te hebben, hij weet veel van de Dogon-cultuur en spreekt natuurlijk de taal. Meestal komt hij ook uit een van de dorpen die je bezoekt, en maak je kennis met z'n familie. De Dogon staan bekend om hun kleurrijke maskers, ceremonies en ze hebben een eeuwenoude cultuur. Op de foto zie je een stukje van een klif-dorp, deze dorpen worden volgens een specifieke structuur gebouwd. De Dogon kennen een complexe religie met vele rituelen. Heel bijzonder zijn de rituelen rondom het overlijden, ik kan me de nachtelijke lange gezangen in de verte, begeleid door trommelmuziek, nog herinneren. Voordat de Dogon het gebied bevolkten, woonden de Tellem er, hun vervallen huisjes liggen hoger tegen de klifwand aan. Tijdens je wandeltochten zul je ook kennismaken met het uitgebreide begroetingsritueel van de Dogon; nog ver nadat mensen elkaar gepasseerd zijn klinken over en weer de begroetingen.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste blogs (5)

De Lofoten....ik heb er al zoveel moois over gezien en gelezen, en dat we er nu zelf heen gaan is een droom die uitkomt. Natuurlijk hopen we op Noorderlicht maar ook van het mooie zachte licht overdag... Lees meer

Mijn fans (10)

Ik ben fan van (10)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (51)

'1099018' door HenkVanetie '1099018' door HenkVanetie

BelgiëGent

BelgiëGent

Gent by Night

HenkVanetie

Ik was voor mijn werk op een dinsdagavond in België . Overnachting in Gent dan kan je camera niet thuis laten. Deze foto is om 23.00 uur genomen en wat mij opviel hoeveel mensen er nog rond de Leije en de terrassen. Het blauwe uurtje is net voorbij vandaar de toch wat donker blauwe lucht. Dit is o.a. de Sint-Michielsbrug met zijn stenen boog in het hartje van oud Gent. De brug ligt over de rivier De Leie. Deze brug dateert van ca. 1905/1909. Deze brug is gebouwd na het oprichten van het postgebouw. Een prachtig stukje Gent !

'1096511' door hbplaatjes '1096511' door hbplaatjes

ZimbabweMashonaland

ZimbabweMashonaland

Wilde honden puppies.

hbplaatjes

Safari in Mana Pools National Park in het uiterste noorden van Zimbabwe is anders dan anders. De auto mag niet van het pad, maar je mag wel zelf uitstappen en aan de wandel gaan. Hierdoor was het mogelijk om al voor zonsopkomst heel dichtbij wilde honden pups op de grond te zitten/ liggen. De oudere wilde honden lagen ongeveer 10 meter verder op. We hadden bewust gekozen voor een positie tegen het licht van de opkomende zon in. Hierdoor zou de achtergrond rood kleuren en het licht door hun haren schijnen. De pups werden rond zonsopkomst wakker waardoor het plan werkte.

'1096271' door Royz.nl '1096271' door Royz.nl

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Glenfinnan - Schotlan

Royz.nl

Iedereen die naar Glenfinnan gaat, gaat eigenlijk voor de Harry Potter trein. Echter als je de andere kant op loopt heb je een prachtig water waar je je prima kunt vermaken. Toen ik er was, was er een jongen van een jaar of 11 die fluit aan het spelen was. Dit maakte de scène echt volledig af. Ik waande me in een film!