karinm

profiel karinm

Homepage

Naam

Karin Mooren

Positie

22

Score

24746

Reviews

13

Foto's & tips

335

Blogs

2

Lid sinds

27 februari 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Kaapstad, Sydney, Lhasa, NY

Over mij

Mijn grootste passie is reizen, vooral naar plekken met ruige, overweldigende natuur, weidse vergezichten of bergachtig gebied. Heerlijk om daar te fotograferen en thuis met die foto's nog na te genieten, zodat de reis nog iets langer duurt. Ook de kennismaking met andere culturen fascineert me.
Graag maak ik verre reizen, maar vaak kan een plek dichter bij huis ook prachtig zijn.
Mijn eerste echt verre reis ging naar Mali, ik was toen 19. Inmiddels heb ik al veel van de wereld kunnen zien, maar er blijft gelukkig nog heel wat te ontdekken over!

Ik ben vereerd als je mijn foto's wilt gebruiken, maar vraag vooraf wel even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen: zo veel mogelijk mooie plekken ontdekken, mensen ontmoeten, mooie foto's maken en vooral: genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon lens 18-70 1:3.5-4.5 Nikon lens 70-300 ED 1:4-5.6 Nikon lens 200-500 ED VR 5.6 En soms m'n iPhone SE

 

20 reactie(s) bij "karinm"

 • profile image comment

  bnee hoor niet koud, we hadden heel goed weer in november

  Door jeannette • geplaatst op 2018-05-25 22:50:29
 • profile image comment

  haha, moest lachen om je leuke reacties op m'n rode sterren. Dank je wel! Trek een flesje Australische wijn open vanavond ; )

  Door krijnvandergiessen • geplaatst op 2018-05-25 05:16:22
 • profile image comment

  Hoi Karin, dank voor je felicitatie, leuk!

  Door JoshuaX • geplaatst op 2018-05-24 22:48:43
 • profile image comment

  Hallo Karin, bedankt voor de felicitatie! Ik ben er ontzettend blij mee! Gr. Martin

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-05-24 19:31:39
 • profile image comment

  Dank je wel Karin

  Door MarcelBettonville • geplaatst op 2018-05-24 17:40:39
 • profile image comment

  Hoi Karin, ja ik ben weer beetje terug: was even druk met andere zaken, en de website werkte natuurlijk ook niet helemaal fijn. Lijkt nu weer goed te zijn! gr. Saskia

  Door hamminga • geplaatst op 2018-05-24 10:32:26
 • profile image comment

  Hallo Karin, de Lower Canyon is sowieso minder druk dan de Upper. Wij hadden enorm veel geluk want wij maar met een groepje van zes. Ook een toffe gids die ons de mooie plaatjes toonde en zo kon ieder rustig foto's nemen. Fijne dag nog.

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-05-22 11:40:41
 • profile image comment

  Hallo Karin, de Lower Canyon is sowieso minder druk dan de Upper. Wij hadden enorm veel geluk want wij maar met een groepje van zes. Ook een toffe gids die ons de mooie plaatjes toonde en zo kon ieder rustig foto's nemen. Fijne dag nog.

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-05-22 11:40:39
 • profile image comment

  Hi Karin, we gaan 2 weken "offroad" binnenland in, dus er komen vast wel wat plaatjes na de zomer van de IJslandse zomer :). Veel zin in.

  Door NLreizen • geplaatst op 2018-05-18 13:26:34
 • profile image comment

  FreddY Mercury uiteraard, spelfoutje...

  Door OutOfTheBlue • geplaatst op 2018-05-17 20:50:58
 • profile image comment

  Bedankt voor de tip. Als we in Tanzania terechtkomen zal daar zeker weten een paar dagen Zanzibar aan vast geplakt worden. Mijn man is een grote fan van Queen (en ik kan ze inmiddels ook wel waarderen haha) en Stone town is de geboorteplaats van Freddh Mercury, dus ja... :)

  Door OutOfTheBlue • geplaatst op 2018-05-17 20:49:41
 • profile image comment

  Dankjewel! :) De plannen voor dit jaar zijn Kenia/Tanzania of Masagaskar, nog afhankelijk van de periode waarin we weg kunnen.

  Door OutOfTheBlue • geplaatst op 2018-05-17 13:48:59
 • profile image comment

  Ah ok, bedankt voor de tip. Ik heb ook zoveel foto's van Saoedie Arabie ;-)

  Door Hollandsmeiske • geplaatst op 2018-05-17 12:37:44
 • profile image comment

  Hey Karin, ben een kijkje gaan nemen naar je foto van de Dogon in kleur. Persoonlijk gaat hier mijn voorkeur naar uit. Gr Martin

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-05-16 22:20:15
 • profile image comment

  Dank voor je reactie op mijn foto Taxfree shoppen. Het vliegveld van Maroansetra is idd het primitiefste vliegveld waar ik geweest ben, maar het heeft ook wel wat. Er ging iemand op de balie staan en hield één voor één de koffers omhoog. Je kon een leuke uitzoeken :-) . Het ging nog wonderbaarlijke snel ook allemaal. Groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-05-16 07:31:44
 • profile image comment

  Wauw! Cool man. Is dat niet ontzettend eng?

  Door baatjes • geplaatst op 2018-05-15 21:30:52
 • profile image comment

  Hoi Karin, dank voor je reactie. nee, wij waren met Gannet Safari, ik wist toen nog niet dat je het ook kon lopen maar mijn partner is ook niet zo´n wandelaar....

  Door sidonius • geplaatst op 2018-05-15 14:35:16
 • profile image comment

  Hoi Karin. Bedankt voor je reactie. Het is hier heerlijk!! Voorlopig gaan we het eiland niet af, er is hier genoeg te ontdekken. Nu lekker veel aan´t werk, in juni komt er wat familie, dus dan gaan we er meer op uit. Hoe gaat het met jou? Zin in de zomer?

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-05-15 11:47:36
 • profile image comment

  Hoi Karin, vond het een leuk boottripje, mooi dat je toch dichtbij de dieren kan komen.

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-05-14 17:05:02
 • profile image comment

  Dankjewel! :)

  Door OutOfTheBlue • geplaatst op 2018-05-14 14:21:57

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (335)

'552913' door karinm '552913' door karinm

TibetLhasa

TibetLhasa

Uitzicht over Ganden.

karinm

Pas plaatste ik een foto van het Gandan klooster in Mongolië, deze foto is van het Ganden klooster in Tibet. Het klooster ligt ten oosten van de hoofdstad Lhasa, op een berg op 4300m hoogte. Het is één van de 3 grote kloosters van de gelugpa-orde. De reis ernaar toe is al een belevenis; in de pelgrimsbus zitten vooral boeddhisten die naar het klooster gaan om daar te mediteren en de kora te lopen, een type meditatie waarbij rond een klooster of stupa wordt gelopen. Het is goed mogelijk dat je de enige toerist bent, en op zichzelf een bezienswaardigheid! Na vele haarspeldbochten kom je aan bij het Ganden klooster, er zijn 2 kora's, een lage en een hoge. De lage kora loopt min of meer om het klooster, de hoge kora gaat nog hoger de berg op. Het is verstandig om te zorgen dat je voldoende geacclimatiseerd bent, anders is met name de hoge kora erg heftig! Bij de hoge kora klim je nog een paar honderd meter omhoog, en loop je een ronde met een prachtig uitzicht over de vallei, samen met pelgrims en monniken. Je komt ook langs een sky-burial site, waar de lichamen van overledenen worden achtergelaten om opgegeten te worden door dieren, vooral gieren. Voor ons best een luguber idee, voor de boeddhisten is de ziel dan al uit het lichaam en blijft slechts een omhulsel over. Meestal worden buitenstaanders niet toegestaan bij dit soort luchtbegrafenissen, wij hebben het ook niet gezien. Natuurlijk zie je tijdens het lopen van de kora veel gebedsvlaggen, dat maakt het heel kleurrijk!

'553877' door karinm '553877' door karinm

MaliDogonland

MaliDogonland

Dogon dorpje

karinm

(Even foto openen) Als je in Mali bent moet je zeker de Dogon bezoeken. Het is een gebied ten noord-oosten van Bamako en ook de naam van de bevolkingsgroep die er woont. Met een local heb ik hier meerdere malen een wandeltocht gemaakt van een aantal dagen. Onontbeerlijk om een lokale gids mee te hebben, hij weet veel van de Dogon-cultuur en spreekt natuurlijk de taal. Meestal komt hij ook uit een van de dorpen die je bezoekt, en maak je kennis met z'n familie. De Dogon staan bekend om hun kleurrijke maskers, ceremonies en ze hebben een eeuwenoude cultuur. Op de foto zie je een stukje van een klif-dorp, deze dorpen worden volgens een specifieke structuur gebouwd. De Dogon kennen een complexe religie met vele rituelen. Heel bijzonder zijn de rituelen rondom het overlijden, ik kan me de nachtelijke lange gezangen in de verte, begeleid door trommelmuziek, nog herinneren. Voordat de Dogon het gebied bevolkten, woonden de Tellem er, hun vervallen huisjes liggen hoger tegen de klifwand aan. Tijdens je wandeltochten zul je ook kennismaken met het uitgebreide begroetingsritueel van de Dogon; nog ver nadat mensen elkaar gepasseerd zijn klinken over en weer de begroetingen.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste blogs (2)

Tijdens mijn wereldreis, alweer lang geleden, was er ook het idee om naar Tibet te gaan vanuit China. We probeerden uit te zoeken of het kon, maar stuitten steeds weer op een aantal regels: je moet ge... Lees meer

Noorwegen, het land van fjorden, ruige nationaal parken, gletsjers, dat wordt onze bestemming deze zomer! Omdat we niet al te veel tijd hebben, besluiten we om alleen Zuid-Noorwegen te verkennen. We k... Lees meer

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (9)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (24)

'845281' door Obiwan '845281' door Obiwan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zondag markt van...Ba

Obiwan

Babao town, Guanngnan county in Wenshan. De eerste serieuze markt die we bezochten tijdens de reis door Yunnan was meteen prijsschieten. Een onvoorstelbaar kleur pallet van de diverse verschillende minderheid groeperingen.

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

Je hebt nog geen favoriete blogs