hestermaasdam

'1097976' door hestermaasdam '1097976' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Bibi Ka Maqbara

hestermaasdam

Bibi-Ka- Maqbara;( 1660) een replica van de Taj Mahal. De tombe staat in Aurangabad. Gebouwd in opdracht van Mughal keizer Aurangzeb, in herinnering van zijn eerste vrouw Dilras Banu

'1097938' door hestermaasdam '1097938' door hestermaasdam

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Onderweg naar de Erta

hestermaasdam

We zijn onderweg naar de vulkaan Erta Ale, we rijden door woestijn en krijgen steeds meer lavavelden te zien. Mensen zien we bijna niet maar wel af en toe een dromedaris. Bij het basiskamp zullen we wachten tot de zon onder is ( dan is het iets koeler) en dan aan de beklimming van de Erta Ale beginnen. Dat klimmen valt mee, het pad loopt geleidelijk omhoog.

'1097900' door hestermaasdam '1097900' door hestermaasdam

MarokkoFès

MarokkoFès

Mozaïek

hestermaasdam

We bezoeken een pottenbakkerij in Fès, wat een prachtige spullen verkopen ze. Mooie mozaïek tuintafels in alle soorten en maten, prachtige bijzettafels, mooie potten en schalen. Het is allemaal lastig meenemen dus niets gekocht maar wel met bewondering gekeken hoe al dit moois gemaakt wordt.( Openen graag)

'1097869' door hestermaasdam '1097869' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Verupaksha tempel

hestermaasdam

In Aihole zijn zo'n honderd tempels uit de 4de en 6de eeuw waarvan de meeste nu ruïnes zijn, maar 1 is er nog in gebruik , mensen komen offers brengen en laten zich zegenen ,het is een komen en gaan van mensen.

'1097853' door hestermaasdam '1097853' door hestermaasdam

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Isalo Nationaal park

hestermaasdam

Isalo heeft prachtige zandsteenformaties, diepe kloven, een natuurlijk zwembad . Het nationaal park telt meer dan 400 soorten planten. De vegetatierijkdom is met name groot in de kloven en omvat verschillende endemische soorten,

'1097835' door hestermaasdam '1097835' door hestermaasdam

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Vuurwants

hestermaasdam

De wants is voornamelijk een planteneter die soms dode of levende insecten eet. De wants kan niet vliegen en is soms massaal aan te treffen bij lindebomen en andere favoriete voedselbronnen, vaak in bewoond gebied. Hij kan, in het nauw gedreven, steken en een onaangename geur verspreiden.

'1097801' door hestermaasdam '1097801' door hestermaasdam

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Naar de markt

hestermaasdam

We gaan een kerkje (Naäkuto Laäb) ong. 3 km. buiten Lalibela bezoeken, het is markt vandaag in Lalibela en we komen dus veel mensen met hun markthandel tegen. Als we terug zijn van het kerkje is de markt nog steeds bezig dus dat bewaren we voor later.

'1097779' door hestermaasdam '1097779' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Tijd voor een bad!

hestermaasdam

De grottempels in Badami zijn uit de 6de tot 8ste eeuw met prachtige beeldhouwwerken. Ook Badami zelf is leuk om te verkennen. s' Morgens worden teilen en emmers met water gevuld en die staan voor de huisjes om de was en dergelijke te doen. Deze aap heeft zo te zien een teiltje geclaimd.

'1097744' door hestermaasdam '1097744' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Tombe van Golgumbaz

hestermaasdam

Bijapur We lopen al vroeg naar de Golgumbaz tombe , dit mausoleum heeft de tombes van Keizer Mohammed Adil Shah (1627-56) zijn 2 vrouwen en zijn minnares Rambha, 1 van zijn dochters en een kleinzoon. Het gebouw heeft 7 verdiepingen, boven in de koepel is een geweldige akoestiek. Bovenop het gebouw kan je ook nog een rondgang maken, dit is een van de torentjes langs de rondgang. Op elke hoek staan grotere torens.

'1097722' door hestermaasdam '1097722' door hestermaasdam

El SalvadorSan Salvador omgeving

El SalvadorSan Salvador omgeving

Suchitlán meer

hestermaasdam

Suchitoto is de plaats waar het originele San Salvador werd gesticht. Nadat de hoofdstad werd verplaatst naar een andere vallei bleef het originele stadje echter nog wel voortbestaan. Suchitoto is door heel El Salvador bekend om zijn kerk en vooral de met kasseien ingelegde straten. Dit geeft het geheel een pittoreske sfeer. Vanuit Suchitoto heb je een prachtig uitzicht over het Suchitlan meer, het grootste meer van El Salvador.

'1097687' door hestermaasdam '1097687' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Focus

hestermaasdam

Vlakbij Daulatabad fort, is de Panchakki watermolen uit 1744 die wij bezoeken. Op het terrein zit deze jongen in zijn rolstoel en ik geef hem wat geld. Toen ik terug liep gebaarde hij dat hij op de foto wilde, hij heeft moeite met zijn ogen te focussen maar voor de foto lukte dat goed!

'1097659' door hestermaasdam '1097659' door hestermaasdam

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Bruine...borsteltandd

hestermaasdam

De borsteltanddoktervis wordt 26 cm. groot, komt voor in lagunen en op rifplateaus en buitenriffen. Niets is fijner dan om alleen te snorkelen, geen gids die bepaalt waar je heen moet en hoelang je ergens mag kijken. Hier lenen hotels met een huisrif zich uitstekend voor. Je loopt de pier over naar het buitenrif en je kan je gang gaan. Soms kan je vanaf het strand of halverwege de pier al in een baai of lagune snorkelen.

'1097629' door hestermaasdam '1097629' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Aihole

hestermaasdam

In Aihole zijn veel tempels . Zo'n honderd tempels uit de 4de en 6de eeuw waarvan de meeste nu ruïnes zijn. Toch zeker de moeite van bezoeken waard. Natuurlijk al veel tempels gezien tijdens deze reis en daarom genieten we ook van het dorpje zelf; smalle straatjes waar veel te zien is.

'1097589' door hestermaasdam '1097589' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Stoepa in Sanchi

hestermaasdam

Keizer Ashoka, die zich tot het Boeddhisme bekeerde liet in Sanchi in de derde eeuw voor Christus de eerste stoepa bouwen. Nu zijn er verschillende stoepa's en tempels op dit complex. Oorspronkelijk waren stoepa’s hopen van steen of aarde waarin sharira/relieken van Boeddha begraven lagen. Bijvoorbeeld een haar of een sleutelbeen, die wonderbaarlijke krachten zouden hebben. Later ontwikkelden deze bouwwerken zich tot grote, halfronde gebouwen met onder andere de torana (poort), de vedica, de harmika (vierkant, omheind platform boven op de stoepa), de chattrayashti en een rondgang om de stoepa. Middenin worden nog steeds de relikwieën bewaard.

'1097543' door hestermaasdam '1097543' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Veeboeren

hestermaasdam

Ergens tussen Omkareshwar en Ajanta ligt Borgaon en op het moment dat wij daar passeren is er een veemarkt gaande. Natuurlijk gaan we daar een kijkje nemen, toeristen zijn ze duidelijk niet gewend ; we hebben de volle aandacht. Deze foto vind ik vooral leuk doordat de rechter man zo schattig tegen de andere man gaat staan.

'1097524' door hestermaasdam '1097524' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Tombe van Khan...Hos

hestermaasdam

De 75 km. lange muren die het heuvelfort van Mandu omsluiten hebben 12 toegangspoorten, waarvan Delhi Gate in het noorden de hoofdingang vormt. De bouwwerken kunnen in 3 hoofdgroepen worden verdeeld: de Koninklijke Enclave, de Centrale groep en de Rewa Kund groep. Van de centrale groep is de tombe van Khan Hosang het belangrijkste bouwwerk. De tombe is bijzonder fraai ontworpen en men zegt zelfs dat Shah Jahan zijn architect naar Mandu stuurde om deze tombe te bestuderen, ter voorbereiding op het ontwerp van de Taj Mahal.

'1097499' door hestermaasdam '1097499' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Pachmari

hestermaasdam

We slapen in een klein resort in Pachmari , van hieruit gaan we het Pachmari nationaal park verkennen. Er is ook tijd om het dorpje zelf te bezoeken, de mensen zien hier nog niet veel westerse toeristen en zijn erg vriendelijk. Alleen kinderen en dan vooral jonge jongens kunnen erg opdringerig worden. Zodat ik mijn camera op een gegeven moment weggeborgen heb en niet meer te voorschijn gehaald.

'1097467' door hestermaasdam '1097467' door hestermaasdam

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Zilverrug

hestermaasdam

In Bwindi impenetrable NP. gaan we op zoek naar gorilla's, het was een pittige wandeling maar die ben je snel vergeten als je eenmaal bij een groep gorilla's bent aangekomen. Vervolgens mag je een uur bij de gorilla familie blijven, wij kregen een kwartiertje extra omdat de zilverrug steeds slecht te zien was en pas op het laatst wat meer onze richting op kwam.

'1097439' door hestermaasdam '1097439' door hestermaasdam

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Lekkers

hestermaasdam

Al wandelend over de souk in Marakech kom je ogen te kort, alle geuren en kleuren zijn meer dan wij gewend zijn. Bij een kraam als deze moet ik toch wel wat uitproberen. sommige koekjes zijn heel zoet maar er zitten lekkere tussen.

'1097424' door hestermaasdam '1097424' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Rupmati paviljoen in.

hestermaasdam

Het Rupmati paviljoen staat bovenop een helling met nog een glimp van de Narmada rivier in zicht. Baz Bahadur was de laatste heerser van Mandu. ( 1555-61) Zijn paleis was een mix van Rajastani en Mughal stijl. Het paviljoen bouwde hij voor zijn herderin met prachtige stem en zo kon ze toch nog naar de vlakte kijken waar ze vandaan kwam.

'1097406' door hestermaasdam '1097406' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Mandu

hestermaasdam

Hooggelegen boven de vlakte van de Narmada rivier, herbergt Mandu de beste voorbeelden van Afghaanse architectuur in heel India. Ooit in de 6de eeuw- onder de naam Mandva- gesticht door een Rajput- prins, verwierf Mandu pas echt aanzien toen Raja Bhoj er in de 10de eeuw een geweldig fort liet bouwen. Later werd dit veroverd door de sultan van Delhi, maar toen de Afghaanse gouverneur van Malwa zich van Delhi losmaakte in 1401, stichtte hij zijn eigen sultanaat ( 1401- 1531) , met de plaats Dhar als centrum. Na een paar jaar echter verplaatste zijn zoon Khan Hoshang de hoofdstad naar Mandu, dat omgedoopt werd tot Shadiabad, de “ stad der vreugde”. In deze periode beleefde Mandu een gouden tijdperk en werd de stad verrijkt met de belangrijkste monumenten, waaronder de triomfpoort Delhi gate en de Jama Mashid.

'1097392' door hestermaasdam '1097392' door hestermaasdam

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Stenen woud

hestermaasdam

Het Stenen Woud bestaat uit grote formaties kalksteenrotsen , ooit was dit een ondiepe koraalzee. Het werd later door omhoog stuwende krachten opgeheven tot het huidige niveau, waarna de erosie er vat op kreeg. Leuk om over de smalle paadjes en trappen te gaan, er is ook een paviljoen wat je beter kan mijden want daar gaan de Chinezen graag heen en dat zijn er nog al wat.

'1097371' door hestermaasdam '1097371' door hestermaasdam

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Thee plukster

hestermaasdam

Soms wel zes dagen per week trekken de theepluksters in Sri Lanka door de plantages om thee te plukken. Dit is een precies klusje, vandaar dat het nog altijd niet gemachineerd is. Na zo’n drie uur plukken zit een mand vol met vijftien tot twintig kilo thee. Voor een hele dag plukken ontvangen de vrouwen twee tot drie euro.

'1097339' door hestermaasdam '1097339' door hestermaasdam

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Tashiding klooster

hestermaasdam

Tashiding klooster is gebouwd in 1716 en staat op een conische heuvel tussen de Rathong en Rangit rivier, op een plek ingewijd door Guru Rimpoche. De heiligste Chorten van Sikkim is hier ; alleen al er naar kijken brengt zegen en wast de zonden weg. Het bevat relieken van Boeddha en staat op een veld met veel stupa's en omringd door een mani muur. (Een mani muur met gegraveerde stenen met boeddhistische gebeden in Tibetaans manuscript).