hestermaasdam

'1093286' door hestermaasdam '1093286' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Jain tempel

hestermaasdam

Ellora is een oud dorp 30 km verwijderd van de stad Aurangabad , beroemd om zijn prachtige rotsarchitectuur bestaande uit ruim honderd grotten, waarvan er 34 toegankelijk zijn. Gebouwd tussen de 6de en 10de eeuw na Christus.

'1093264' door hestermaasdam '1093264' door hestermaasdam

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Salineras

hestermaasdam

Zoutmeren van Maras. Sinds de Inca-tijden wordt zout verkregen in Maras door zout water uit een lokale onderaardse stroom te verdampen. Het zeer zoute water komt uit bij een bron, een natuurlijke uitlaat van de ondergrondse stroom. De stroom wordt naar een ingewikkeld systeem van kleine kanalen geleid, zodanig geconstrueerd dat het water geleidelijk naar beneden loopt naar de honderden jaren oude terrasbekkens. Deze dame met kindje op haar rug gaat een kleimuurtje openen zodat "hun" bekken vol kan lopen, ze zal er bij blijven zitten totdat het bekken vol is, om dan het muurtje weer te sluiten

'1093237' door hestermaasdam '1093237' door hestermaasdam

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Thee plukster

hestermaasdam

Er zijn veel theeplantages in de omgeving van Bandarawela. Er moet 18 kg. thee per dag ,per persoon geplukt worden, om de 2 uur is hun zak vol dan komen ze naar beneden om te wegen, dit is het werk van de opzichter die het gewicht noteert in een boekje . Vervolgens gaan de dames met een nieuwe baal weer verder plukken.

'1093218' door hestermaasdam '1093218' door hestermaasdam

PeruCusco

PeruCusco

Plaza de armas in...C

hestermaasdam

Nog nooit zoveel militairen gezien dan in Peru, waar we ook kwamen altijd zag je wel een parade. En ja hoor we zitten op een balkonterras aan een bakkie en daar komt weer een troep voorbij.

'1093198' door hestermaasdam '1093198' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Katoen

hestermaasdam

Ergens tussen Mandu en Maheshwar passeerden we een katoen fabriek waar we met plezier een bezoekje gebracht hebben. De oudste geschreven bron heeft betrekking op Indische katoen. Katoen wordt in India al meer dan drieduizend jaar verbouwd, en er wordt naar verwezen in de Veda's die waarschijnlijk rond 3000 v. Chr. zijn geschreven. Meer dan tweeduizend jaar later schreef de grote Griekse historicus over Indische katoen: "Er zijn daar bomen die in het wild groeien en het fruit daarvan is een wol die mooier en beter is dan die van schapen. De Indiërs maken hun kleren van deze boomwol".

'1093163' door hestermaasdam '1093163' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Kleine goudrugspecht

hestermaasdam

Ajanta heeft prachtige boeddhistische grotten, deze liggen aan het riviertje Waghora, dat hier een diepe kloof in de vorm van een halve maan heeft uitgesleten, waarvan de wanden loodrecht staan. Nadat we deze bezocht hebben genieten we op een terras van een drankje en het uitzicht op een boom waar veel vogels in zitten.

'1093122' door hestermaasdam '1093122' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Betwa rivier

hestermaasdam

In Orchha kan je genieten van het Jehangir Mahal paleis en de tempel van Lakshmi Narayan met mooie muurschilderingen, maar ook leuk is het om een tijdje bij de Betwa rivier te zitten en naar de mensen te kijken, er is een brug waar alle mogelijke verkeer over komt; volgeladen tuktuks of brommers met 5 of 6 mensen er op. Deze dame geniet ervan om naar toeristen te kijken.

'1093095' door hestermaasdam '1093095' door hestermaasdam

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Tourist trap?

hestermaasdam

Vanuit Kisoro gaan we met een gids naar een pygmeeën dorp hier in de buurt. Eerst gaan we langs een winkel om maismeel te kopen en jerrycans met bakolie, pennen en schriften. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een rondleiding langs de paar hutjes. Er worden nieuwe huisjes voor hun gebouwd door niet Pygmeeën, wat ik vreemd vind. Het zijn ingehuurde Ugandezen die door een stichting betaald worden. Er is een stuk land waar kool op verbouwd wordt, ziet er netjes uit, maar ik krijg ook hier mijn twijfels bij. Ik heb het idee dat wij dit allemaal in stand houden mede door ons bezoek en de spullen die we geven. Maar de Pygmeeën zelf zie ik hier nog niet een beter leven door krijgen.

'1093074' door hestermaasdam '1093074' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca vallei

hestermaasdam

De Colca vallei gaat uiteindelijk over in de Colca Canyon, wij stoppen bij het overgangsgebied. Wat een prachtig landschap, iets verderop is Cruz del Conder, ( 3650m) waar je vroeg in de morgen de condors ziet opstijgen gebruikmakend van de thermiek. Nog wat verder ligt Cabanaconde, waar we 2 nachten zullen verblijven, om vandaar uit de omgeving te verkennen.

'1093032' door hestermaasdam '1093032' door hestermaasdam

IndiaLodi Gardens

IndiaLodi Gardens

Lodi Gardens

hestermaasdam

Lodi gardens , in New Delhi was eerst vernoemd naar de vrouw van de Britse resident, Lady Willingdon die 2 dorpen had laten ontruimen in 1936 om een park te creëren dat haar aan thuis zou herinneren. Nu dankt het zijn naam aan de tombes uit het Lodi tijdperk ( 15de eeuw).

'1093004' door hestermaasdam '1093004' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Sadhu

hestermaasdam

Orchha werd gesticht in 1501 door Maharaja Rudra Pratap Singh, als zetel van het gelijknamige vorstenland. Nu is het een leuk dorp met zo'n 10.000 inwoners, het ligt aan de Betwa rivier waar mensen zichzelf en hun kleding wassen. Deze vriendelijke sadhu lacht ons toe en verwacht niet eens een roepie voor de foto! ( tijd voor hem om ook de rivier eens in te gaan)

'1092961' door hestermaasdam '1092961' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Gevaarlijke eekhoorn!

hestermaasdam

Hooggelegen boven de vlakte van de Narmada rivier, herbergt Mandu de beste voorbeelden van Afghaanse architectuur in heel India. Ooit in de 6de eeuw- onder de naam Mandva- gesticht door een Rajput- prins. In de koninklijke enclave is o.a. de Hindola Mahal ofwel het swingende paleis. Hier werden we zo ongeveer aangevallen door een eekhoorn, en wij waren toch iets voorzichtiger omdat een groepsgenoot een paar dagen eerder gebeten is door een aap en nu 4 injecties moet halen tegen Rabbies. Dus maken we dreigende bewegingen richting eekhoorn; dan zet ik mijn tanden maar in een boek moet deze gedacht hebben.

'1092914' door hestermaasdam '1092914' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Op het spoor

hestermaasdam

We zitten in de trein naar Gwalior, het is nog vroeg , koud en een beetje mistig, ik vond het een apart sfeertje met graffiti op de muren. Waar gaan ze heen, deze drie jongens op het spoor....

'1090531' door hestermaasdam '1090531' door hestermaasdam

PeruCusco

PeruCusco

Inka bouwstijl

hestermaasdam

Qosqo, Cusco of Cuzco, gelegen op 3550 m hoogte, was ooit de hoofdstad van het machtige Inka Rijk en staat sinds 1983 op de Wereld Erfgoed Lijst van UNESCO. Volgens een lokale legende werd Cusco voor het eerst gesticht in de twaalfde eeuw door de Inka Manco Cápac. Ondanks dat zelfs de Spanjaarden bewondering hadden voor de indrukwekkende bouwstijl van de Inka’s, werden velen van de bouwwerken gesloopt, zodat de solide funderingen als ondergrond onder meer voor Spaanse kerken konden dienen. Dit is voorlopig mijn laatste foto, morgen vertrekken we voor een maand naar India.

'1090514' door hestermaasdam '1090514' door hestermaasdam

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Dallol

hestermaasdam

De Danakildepressie of Afar-driehoek is een gebied in de Hoorn van Afrika, waar drie tektonische platen samenkomen. Bij de driehoek bewegen deze platen zich langzaam uit elkaar, wat met grote regelmaat aardbevingen veroorzaakt. In de Afar driehoek liggen drie bijzondere gebieden: de Danakil woestijn, het Assalmeer en Dallol. Het Assalmeer omvat het laagste punt van Afrika, op 155 meter onder de zeespiegel. Dit gebied, met vele vulkanische activiteiten en zoutformaties, is een van de indrukwekkendste plekken in Ethiopië. Het gesteente van de Danakildepressie bestaat vooral uit basalt. Dallol is een van de warmste plekken ter wereld. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen veranderen zwavel, ijzeroxyde, zout en andere mineralen in de kleuren groen en neon geel.

'1090493' door hestermaasdam '1090493' door hestermaasdam

Roemenië

Roemenië

Biertan

hestermaasdam

In Biertan staat de Mariakerk, het is een versterkte kerk, hij dateert uit 1516 en bevindt zich op een heuveltje dat uitkijkt over het dorp en geeft een mooi uitzicht op de oude daken. Een stukje ten westen van Sighisoara; aan een zijweg van de 14 vind je Biertan.

'1090467' door hestermaasdam '1090467' door hestermaasdam

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Zilverrug

hestermaasdam

In Bwindi NP. gaan we op zoek naar een gorilla familie, als we die eenmaal gevonden hebben zien we de vrouwtjes voedsel verzamelen, sommige op de grond en andere zitten in de bomen vruchten naar beneden te gooien die wij ook op ons hoofd krijgen. De zilverrug zit wat lager en vooral achter bomen en struiken. Als ons uur ( langer mag je er niet bij) voorbij is komt de zilverrug wat duidelijker in beeld. Gelukkig mogen we een kwartiertje langer blijven en kunnen we van de leider van de familie ook nog even genieten.

'1090450' door hestermaasdam '1090450' door hestermaasdam

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Blauwe Trekkervis

hestermaasdam

De Trekkervis wordt 55 cm. groot, komt voor in lagunen, baaien en semi-beschutte buitenriffen. In water van een halve tot 50 meter diep. Als de Trekkervis zand weg blaast om voedsel te vinden zijn er altijd andere visjes in zijn omgeving om een graantje mee te pikken.

'1090420' door hestermaasdam '1090420' door hestermaasdam

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Consuegra

hestermaasdam

Consuegra is een klein stadje aan de voet van een heuvel; de meest bekende Don Quichot-locatie: elf windmolens, waarvan vier nog werken, op een bergrug met prachtig uitzicht over het omliggende land. Het is zeker dat het verhaal zich afspeelde in La Mancha, maar welke dorpen precies door Don Quichot zijn aangedaan op zijn reis, is tot op heden een geliefd discussiepunt onder kenners.

'1090344' door hestermaasdam '1090344' door hestermaasdam

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Observeren

hestermaasdam

Bij de haven van Essaouira is van alles te zien; meeuwen scheren laag over de mensen en boten ,in de hoop een visje mee te pikken, vissers zijn druk met hun vangst te lossen en een paar katten sluipen rond om ook een visje stelen. Vrachtwagens worden geladen met kratten vis. Aan de overkant wordt een boot te water gelaten. Niet alleen leuk voor toeristen maar ook voor de autochtonen.

'1090293' door hestermaasdam '1090293' door hestermaasdam

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Park in Lijiang

hestermaasdam

Lijiang is een oude stad,door zijn systeem van waterwegen en bruggen wordt Lijiang ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Het is een UNESCO Werelderfgoed sinds 1997. In iedere stad in China is het leuk om in het park te gaan kijken, altijd zijn er mensen aan het dansen ,zingen of sporten.

'1090248' door hestermaasdam '1090248' door hestermaasdam

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Hagedissen

hestermaasdam

Ergens in de omgeving van Sao Vicente maken we een wandeling, ( Madeira is een prachtig eiland om te wandelen) zien we deze hagedisjes zich opwarmen op de warme rotsen.

'1090207' door hestermaasdam '1090207' door hestermaasdam

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Dorpsplein Taquile

hestermaasdam

Na een prachtige wandeling over het eiland Taquile komen we aan op het dorpsplein, hier is een winkel met gebreide sokken, mutsen en wanten. Al het breiwerk is door mannen gedaan. De vrouwen spinnen en weven en zorgen dus voor de wol voor het breien. Deze vrouw zat op haar gemak voor de breiwinkel toeristen te kijken.

'1090171' door hestermaasdam '1090171' door hestermaasdam

MarokkoVolubilis

MarokkoVolubilis

Volubilis

hestermaasdam

Volubilis is in het begin van de eerste eeuw n. Chr. gebouwd. Het groeide uit tot een rijke stad . In Volubilis vonden contacten plaats tussen de Berber stammen en de Romeinen. De Romeinen zijn er nooit in geslaagd deze stammen te onderwerpen. Wanneer dat wederzijds voordeel opleverde werkten de Berbers met de Romeinen samen. De Berbers noemden de plaats in de 3e eeuw Oualili. De huidige Marokkaanse naam voor Volubilis is nog steeds zo. Het is in beide talen de aanduiding voor lelie, althans een bloem die bij licht opent en bij duisternis sluit.