gerardmeuffels

'487174' door gerardmeuffels '487174' door gerardmeuffels

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Jonge Groene Baviaan.

gerardmeuffels

In Noord Tanzania in het Nationale Park Lake Manyara zagen we deze jonge Groene Baviaan. Deze wordt ook Anubis baviaan of in het Engels Olive Baboon genoemd en komen hier in grote getalen voor. Dit kleine hummeltje was nog erg jong. Als moeder zich verplaatst lift de kleine mee op moeders rug. Ze zijn vrijwel onbehaard en hebben grote oortjes en zijn erg nieuwsgierig naar wat er in de omgeving gebeurd. In Lake Manyara heeft men drie soorten apen. Naast de Bavianen vindt je er Vervet monkey’s of Zuid-Afrikaanse groene meerkatten of blauwapen. De derde apensoort is de Blue Monkey of Diadeemmeerkat - Blauwe of Grijze meerkat. Lake Manyara is een Nationaal Park waar je langs rijdt als je naar Serengeti N.P. en/of Ngorongoro Conservation Area (krater) rijdt. Een tussenstop is aan te raden. Het heeft een oppervlakte van 325 km 2 waarvan het meer ongeveer 200 km 2 is en maakt geologisch deel uit van de Oost Afrikaanse slenk.

'486892' door gerardmeuffels '486892' door gerardmeuffels

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Oude toegangspoort...

gerardmeuffels

Jerash een stad in het noorden van Jordanië ligt 45 km vanaf de hoofdstad Amman. Jerash heeft een grote archeologische site n.l. de oude Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad Geresa. Een van de Dekapolis steden in het Midden-Oosten. In de stad zijn vele overblijfselen uit die tijd. Op de foto zie je de oude Romeinse toegangspoort het Noordelijke Tetrapylon aan de oude toegangsweg naar de stad. Jerash is zeker een aanrader om naar toe te gaan.

'486636' door gerardmeuffels '486636' door gerardmeuffels

Turkije

Turkije

Binnenplaats Mevlâna.

gerardmeuffels

Ongeveer 250 kilometer van de Middellandse Zee in het zuidwestelijk deel van Midden-Turkije ligt Konya. Konya staat bekend om zijn dansende derwisjen waar het Mevlâna museum grotendeels aan gewijd is. Men vindt er het mausoleum van Jalal ad-Din Muhammad Rumi, een Perzische soefi mysticus ook wel bekend als Mevlana of Rumi. Het was ook de derwisj lodge (Tekke) van de Mevlevi orde, beter bekend als de dansende derwisjen. Tevens zou hier de Heilige Baard van Mohammed liggen waardoor de stad als heilige plaats beschouwd wordt en een bedevaartsoord is. Op de foto de binnenplaats met grafzerken en een van de groene koepels.

'486580' door gerardmeuffels '486580' door gerardmeuffels

NoorwegenNoordkaap

NoorwegenNoordkaap

Haven van Honningsvåg

gerardmeuffels

Haven van Honningsvåg - gemeente Nordkapp. Dit is de noordelijkste stad van het Europese vasteland met een beschutte haven. Daarom is dit een belangrijke vissershaven met ruim 150 vissersboten als thuishaven. Tevens komen er hier jaarlijks een honderdtal cruiseschepen voor vaak een bezoek aan de Noordkaap die hier niet ver weg ligt. Voor wie oostwaarts vaart is Honningsvåg de laatste halte vooraleer men de Noordelijke IJszee bereikt.

'485874' door gerardmeuffels '485874' door gerardmeuffels

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Glaciar Piedras...Bla

gerardmeuffels

Patagonië ligt in het zuiden van Argentinië en staat bekend om zijn vele gletsjers. In het Glaciers National Park kan je deze in grote aantallen bekijken. El Chaltén ca.220km van El Calafate is het minst toeristische gedeelte. In dit noordelijke gedeelte dat aan de basis ligt van het Cerro Torre en Cerro Fitz Roy gebergte bij de rivier Río de las Vueltas kan je prachtige wandelingen maken. Houd er rekening mee dat het weer hier onbetrouwbaar is en neem voor alle weersomstandigheden kleding mee. Het weer kan in korte tijd omslaan van mooi naar slecht, regenachtig, koud en soms stormachtig weer. Je kan een wandeling maken naar de gletsjer, Glaciar Piedras Blancas. Deze wandeling loopt gedeeltelijk over dezelfde route als de wandeling naar de Laguna de las Tres. Maar men buigt op een gegeven moment af. De wandeling heeft prachtige uitzichtpunten en vergezichten op de rivier de las Vueltas en de bergen Cerro Torre en Cerro Fitz Roy met zijn gletsjers, afgewisseld door bossen, moerasachtig en/of bergachtig gebied. Bij de gletsjer Piedras Blancas loopt men door bosgebied. De wandeling is heen en terug vanaf El Chaltén ca. 20km. Bij de gletsjer heb je ook een prachtig gekleurd gletsjermeer. Eventueel combineer je beide wandelingen en loop je door i.p.v. terug te lopen de afslag naar de Glaciar Piedras Blancas te nemen en daarna door te lopen. je eindigt dan bij de rivier de las Vueltas waar ook een hotel ligt. Vanaf hier moet je een taxi regelen naar El Chalten wat ca. 30 minuten rijden is.

'485856' door gerardmeuffels '485856' door gerardmeuffels

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Laguna de las Tres...

gerardmeuffels

In het zuiden van Argentinië ligt Patagonië. Een gebied dat bekend staat om zijn vele gletsjers. Een uitstekende plek om deze te gaan zien is het Glaciers National Park. Twee gedeeltes kan je bezoeken. Het Noordelijke minst toeristische gedeelte bij El Chaltén ligt aan de basis van Cerro Torre en Cerro Fitz Roy gebergte bij de rivier Río de las Vueltas. Dit is een prachtig gebied om te wandelen. Men kan diverse wandelroutes lopen. Houd er rekening mee dat het weer hier onbetrouwbaar is en neem voor alle weersomstandigheden kleding mee. Het weer kan in korte tijd omslaan van mooi naar slecht, regenachtig, koud en soms stormachtig weer. Een must is een lange pittige wandeling naar de Laguna de las Tres het kobalt blauwe gletsjermeer aan de voet van de berg Cerro Fitz Roy. De wandeling is 10,2km lang en zelfde route terug dus ruim 20km, 8-9uur lopen. Daardoor ook makkelijk in te korten. De wandeling heeft prachtige uitzichtpunten en vergezichten op de rivier de las Vueltas en de bergen Cerro Torre en Cerro Fitz Roy met zijn gletsjers, afgewisselend door bossen, moerasachtig en/of bergachtig gebied. Tot 2km voor de Laguna de las Tres is het met redelijke conditie goed te lopen. Hier vindt je de basic camping Poincenot waarna een zeer steile klim van 1 1/2km begint naar het gletsjermeer. Al klauterend en zigzaggend ga je over een pad van rotsblokken naar boven. Je hebt hier wel een redelijke conditie voor nodig maar het is zeker de moeite waard. Vanuit het uitzichtpunt bij de Laguna de las Tres kan je mooi zicht hebben op een gletsjermeer en de diverse bergtoppen rondom. Loop dezelfde weg terug om weer naar El Chaltén te gaan.

'461460' door gerardmeuffels '461460' door gerardmeuffels

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Zicht op de Torres de

gerardmeuffels

In Chileens Patagonië vindt je Torres del Paine National Park. In het tot Unesco uitgeroepen biosfeerreservaat kan je heerlijk wandelen. Met wandelen kan je het beste de natuur beleven en een aantal mooi plekken bereiken. Met auto ben je beperkt tot vergezichten. Wijzelf hebben natuurlijk ook gewandeld en zijn vanaf Hotel des Torres al klimmend en dalend langs een riviertje naar het eindpunt de Torres del Paine gegaan. Na een wandeling van ca. 3 uur kwamen we na een steile klim van ca.45 min. bij het eindpunt het gletsjermeer Base de las Torres. Het prachtige uitzicht was een beloning voor het zware werk. Het blauwe water van het meer waarin rotsen en een gletsjer in uitkwamen. En daarboven de rotsformaties van de Torres. De drie torens waar we de toppen een enkele keer tussen de wolken zagen verschijnen. Deze wandeling hoort bij de hiking route W waarbij je de belangrijkste plekken in het park tegenkomt.

'461459' door gerardmeuffels '461459' door gerardmeuffels

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Trieste aanblik...ver

gerardmeuffels

Tijdens een wandeling vanaf refugio Paine Grande in het Nationale Park Torres del Paine kwamen we grote stukken verbrand bos tegen. Er is namelijk enkele jaren geleden een grote brand geweest door onoplettendheid van enkele toeristen met eten koken. Doordat de berken bomen de schors losgelaten hebben zien ze er nu wit uit. Een triest aanblik maar enerzijds toch een bijzonder plaatje. Na de brand is de voorlichting in het park verbetert en zijn de straffen m.b.t. gebruik van open vuur aangescherpt. Want vuur hoort natuurlijk niet in de natuur thuis.

'445240' door gerardmeuffels '445240' door gerardmeuffels

Ecuador

Ecuador

Lokalen in kleurige..

gerardmeuffels

TIjdens een bezoek aan de Ingapirca ruines was er een braderie - muziekoptreden waar de plaatselijke bevolking in hun kleurige kleding en hoeden aan de kant zaten te kijken. Een mooi gezicht.

'445209' door gerardmeuffels '445209' door gerardmeuffels

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Drijvende keuken op..

gerardmeuffels

Op de drijvende markt Damnoen Saduak ca.90km ten zuidwesten van Bangkok verkoopt men in bootjes vele artikelen zoals o.a. groenten, fruit en lokale producten. Op deze foto zie je dat er ook in de bootjes gekookt wordt. Het gerecht wordt a la minute bereid en men kan het etr plekke opeten. ’s Ochtends vroeg is de beste tijd om de Damnoen Saduak markt te bezoeken dan is er namelijk de meeste bedrijvigheid te zien. De Damnoen Saduak markt is dagelijks geopend van 07.00u tot 11.00u.

'445206' door gerardmeuffels '445206' door gerardmeuffels

Ecuador

Ecuador

Kleurige kleding en..

gerardmeuffels

Bij een braderie- muziekfestival in de buurt van Ingapirca ( Cañar Provincie) zaten vele lokale mensen in hun traditionele kleding aan de kant te wachten tot men begon.Hierbij ook deze kinderen. Ze droegen alle kleurrijke kleding en hoeden en voor de koude nog een extra broek en jas. Mooi dat ze deze kleding blijven dragen i.p.v. de standaard westerse kleding. Maar zal men dit nog lang blijven doen. Ingapirca is een belangrijk archeologisch complex dat de Cañari en Inca’s hebben nagelaten

'445199' door gerardmeuffels '445199' door gerardmeuffels

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Bromfietsen in...over

gerardmeuffels

In Thailand en op deze foto in Chiang Mai of Chiengmai gebruikt men als vervoer vaak de bromfiets. Deze moeten natuurlijk geparkeerd worden zoals in deze winkelstraat.

'445049' door gerardmeuffels '445049' door gerardmeuffels

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Sólheimajökull...glet

gerardmeuffels

Sólheimajökull gletsjer een uitloper van de Mýrdalsjökull ijskap Bij de gletsjer met de rivier zagen we dichtbij de gletsjer steeds meer ijsschotsen in het water. Deze braken regelmatig af van het uiteinden van de gletsjer die aan het smelten was. Door vulkaanuitbarstingen was deze ook bedekt met een dikke laag zwart lava as. Soms op wat gesmolten stukken zag je het witte van het ijs. Je kon wel goed de verschillende ijslagen en scheuren in het ijs zien. Onder de gletsjer was een ondergrondse gesmolten waterstroom die uitkwam in de snelstromende rivier

'444696' door gerardmeuffels '444696' door gerardmeuffels

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Hurtigruten de MS...F

gerardmeuffels

Hurtigruten de MS Finnmarken onder de 1016 meter lange Tromsøbrug die een verbinding geeft met het eiland Tromsøya waar het stadscentrum en vliegveld van Tromso ligt. De Hurtigruten is een lijndienst die vooral passagiers maar ook vracht vervoert over de oude postboot route tussen Bergen en Kirkenes. De Hurtigruten doet dagelijks 34 havens tussen Bergen en Kirkenes aan en wordt als mooiste zeereis gezien.

'444682' door gerardmeuffels '444682' door gerardmeuffels

NoorwegenNoordkaap

NoorwegenNoordkaap

De haven van...Honnin

gerardmeuffels

De haven van Honningsvåg - gemeente Nordkapp noordelijkste stad van het Europese vasteland De haven ligt beschut en is daarom een belangrijke vissershaven met ruim 150 vissersboten als thuishaven. Er komen hier jaarlijks een honderdtal cruiseschepen. Voor wie oostwaarts vaart is Honningsvåg de laatste halte vooraleer men de Noordelijke IJszee bereikt. Men stopt hier om de Noordkaap te bezoeken.

'444255' door gerardmeuffels '444255' door gerardmeuffels

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Nymfaeum in Perge ee

gerardmeuffels

Perge een oude Grieks - Romeinse stad in Pamphylië, zo'n 15 kilometer ten oosten van het huidige Antalya. Op de foto het Nymfaeum waardoor water via een gegraven kanaaltje door de hoofdstraat stroomden.

'443912' door gerardmeuffels '443912' door gerardmeuffels

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Prachtig landschap aa

gerardmeuffels

Prachtig landschap aan de westkust van Noorwegen op het eiland Senja bij Hamn I Senja. Aan de Nationale Toeristische weg 86 richting ferry Gryllefjord - Andenes

'482196' door gerardmeuffels '482196' door gerardmeuffels

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Anemurium of Anamuriu

gerardmeuffels

Langs de Middellandse zeekust 7km van Anamur aan de doorgaande weg D400 Alanya - Anamur - Mersin liggen de overblijfselen van de oude Romeins-Byzantijnse stad Anemurium of Anamurium Antik Kenti. Het was een welvarende Romeinse stad in de 1ste tot 4e eeuw na Christus. Daarna bleef het zo in de Byzantijnse periode. Na een aardbeving in 580 na Christus en aanvallen van piraten en Arabische legers in de 6e eeuw verliet men de stad en werd het een spookstad. Het eerste gedeelte van de stad is een Necropolis of Necropool, stad van de doden of dodenstad. Elke Romeinse stad had zo''n begraafplaats buiten de stadsmuren liggen. Het grootste gedeelte van de Necropool is verwoest door de tijd maar ook door de vele grafrovers die er in het verleden de graven leeggeplunderd hebben. Maar de resten van de graven zijn er nog goed te zien. Vaak waren het grote constructies, kleine gebouwen, soms zelfs met 2 etages. Door de oude stad loopt een geasfalteerd pad. Ik vond het heel verrassend wat ik er zag. Je komt er de resten van een theater tegen, een badhuis ( halk hamami ) uit de 4e eeuw met nog een groot gedeelte van het gebouw wat uit twee verdiepingen bestaat. Je ziet enkele muren met halfronde inham van een altaar van een Byzantijnse kathedraal en een klein gedeelte van een aquaduct. Aan het einde van de stad heb je goed zicht op een gedeelte van de stadmuur die om de stad heeft gestaan. Maar het best bewaard is het Odeon. In de oudheid werd deze gebruikt als klein theater waar men zang- muziekvoorstellingen, wedstrijden maar ook voordrachten en (raad)vergaderingen werden gehouden. Meestal waren deze halfrond. In het Odeon in Anamurium zie je een grotendeels bewaard gebleven podium met zitplaatsen van steen. Het Odeon is omsloten door muren en als je de redelijk steile tribune opklimt heb je mooi uitzicht op de Middellandse Zee en de diverse resten van de oude Romeinse-Byzantijnse stad. In het Odeon op de halfronde vloer voor het podium zijn mozaïeken te zien. Het grootste gedeelte is bedekt met grind om deze te beschermen. Als je de archeologische vondsten die in Anemurium zijn gevonden wilt bekijken kun je naar het Anamur Müzesi (Anamur Museum) Adnan Menderes Caddesi 3 in Anamur. Kijk eventueel op mijn website voor meer informatie.

'435850' door gerardmeuffels '435850' door gerardmeuffels

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Drukte tijdens...game

gerardmeuffels

Grote drukte met safariwagens, jeeps tijdens gamedrive of wildsafari met naar wild kijkende toeristen in het centrum van Serengeti National park - Tanzania - Afrika Kijk ook bij een van mijn tips over het rustiger Noordelijke gedeelte van de Serengeti Nationaal Park of op mijn website

'435838' door gerardmeuffels '435838' door gerardmeuffels

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Necropolis of...Necro

gerardmeuffels

Necropolis of dodenstad van de oude Romeins-Byzantijnse stad Anemurium (Anamurium Antik Kenti) die buiten de stadsmuren ligt. Hier vele graftombes, vaak waren het grote constructies, kleine gebouwen, soms zelfs met 2 etages. In de oude stad zelf zie je o.a. een groot 2 etage badhuis, overblijfselen van een Byzantijnse kathedraal en een goed bewaarde Odeon, een klein theater. Ook rondom gedeelte van een stadmuur. Anemurium ligt ongeveer 7km van Anamur iets van de doorgaande weg D400 Alanya - Anamur – Mersin.

'430195' door gerardmeuffels '430195' door gerardmeuffels

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Vervoer met speedboat

gerardmeuffels

Het vervoer tussen de verschillende Galapagos eilanden gaat per speedboat op soms onrustige zee. Op de foto op de achtergrond het eiland Isabela het grootste eiland van de archipel.

'418185' door gerardmeuffels '418185' door gerardmeuffels

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Silverback en...bergg

gerardmeuffels

In Oeganda - Bwindi Impenetrable National Park tijdens een Berggorilla wandel tracking hoorden we enkele gorilla's onze kant oplopen. Er was een grote dikke boom (omtrek ca.1m) waar wij verhoogd een soort uitzichtspunt hadden. Zagen daarbij een silverback en vrowutjes berggorilla op enkele meters langs ons lopen. Wat een ervaring. Kijk voor meer informatie bij een van mijn tips.

'417318' door gerardmeuffels '417318' door gerardmeuffels

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Zebra's nerveus bij..

gerardmeuffels

Vanwege de grotere aantallen wilde dieren Serengeti National Park –Tanzania is dit mijn favoriete Wildlife bestemming. Ik heb nog nergens zoveel dieren gezien als hier tijdens onze Afrika reizen. En er is meer variatie in landschap dan je denkt. Op de foto een groep zebra’s die aan het drinken waren in een waterplas. Ze waren erg nerveus en om de paar minuten stormde ze het water uit. Waarschijnlijk waren ze bang voor roofdieren die in de buurt waren. Naderhand zagen we een grote groep leeuwen er niet ver vandaan.

'417317' door gerardmeuffels '417317' door gerardmeuffels

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Arun een...boeddh

gerardmeuffels

Vrijwel tegenover het Grand Palace en het historische centrum van Bangkok aan de Chao Phraya rivier ligt Wat Arun een boeddhistisch tempelcomplex met als blikvanger de centraal gelegen grote Prang (pagode) Deze is 79m hoog en aan de onderkant 234m in doorsnede. De verschillende pagodes zijn voorzien van kleurrijke ornamenten van chinees porselein en demonen. Kijk verder bij mijn tip over Wat Arun.