dianethone

'1097883' door dianethone '1097883' door dianethone

IJslandSkaftafell

IJslandSkaftafell

Skaftafellsjökull

dianethone

Slecht weer in IJsland is eerder gewoon ! Maar met de mist en de regen wordt het landschap mysterieus en sfeervol . Foto : Het streepje blauw van de Skaftafellsjökull nog net te zien .

'1097806' door dianethone '1097806' door dianethone

BelgiëGent

BelgiëGent

Gent in een bel

dianethone

Dagje Gent in goed gezelschap ! Onverwacht verrassend en sfeervol ! Een bellenblazer aan het werk tot vermaak van velen. En de stad weerspiegeld zich in de fragiele zeepbellen...

'1097794' door dianethone '1097794' door dianethone

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Roofvogel

dianethone

Wie weet de naam van deze roofvogel?? Bij een bezoek aan een valkerij in Frankrijk / Alsace viel deze mooie vogel me op ! Kan er me iemand helpen ??

'1096342' door dianethone '1096342' door dianethone

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Brussel -Het Mima...m

dianethone

Eens een keertje dicht bij huis .. Brussel . Onbekend en onbemind bij mij maar het moet gezegd.. het heeft me verbaasd ! Vooral dan het Millennium Iconoclast Museum of Art (Mima) waar je hedendaagse kunst te zien krijgt. Erg leuk ! En niet in het minst deze hangende mega cd's. Adres : Henegouwenkaai,41,1080, Sint-Jans-Molenbeek. Maandag en dinsdag gesloten. www.mimamuseum.eu

'1093175' door dianethone '1093175' door dianethone

IJslandVatnajökull

IJslandVatnajökull

Abstrakt !

dianethone

Op de immense Vatnajökull in een ijsgrot. De natuur als abstrakt kunstenaar. Daar sta je dan het fenomeen te bewonderen , het ijs is deels glashelder en deels gewolkt maar van een onverwacht blauw. Om het enigzins duidelijk te maken : hier kijk je recht omhoog naar de

'1092978' door dianethone '1092978' door dianethone

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Skaftafellsjökull

dianethone

Nog maar eens de Skaftafellsjökull bezocht tijdens mijn laatste IJsland reis. Deze keer geen zon ,ook geen sneeuw meer (die was helemaal weg door de aanhoudende regen) maar toch wel sfeervol door de laaghangende wolken. Ach ja,in IJsland moet je het weer nemen zoals het komt ! Geopend komt de foto beter tot zijn recht !

'1092903' door dianethone '1092903' door dianethone

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Diamond Beach

dianethone

Jökulsárlón - Diamond Beach. De van de gletsjer afgebroken ijsbrokken worden meegevoerd door het water en op het zwarte strand geworpen...Daar liggen ze nog even te schitteren tot ,uiteindelijk,de zee wint ! Maar hoe mooi kan zoiets zijn....

'1092452' door dianethone '1092452' door dianethone

IJslandVatnajökull

IJslandVatnajökull

Bezoek eens een...ijs

dianethone

Een ijsgrot bezoeken ?? Het kan in IJsland ! En het is een "one in a lifetime" gebeurtenis ! Wel een winters gebeuren ! Er zijn talloze ijsgrotten weliswaar niet allemaal even veilig of bereikbaar wist onze gids te vertellen. Of niet even blauw... Met een hoog op de wielen staand voertuig gaat het gletsjerwaarts. Daarna krijg ge crampons onder je voeten en een helm op. De korte wandeling over de gletsjer is ook al een spektakel op zich. Het ijs lijkt op een glasplaat,je ziet er er allerlei structuren door... Maar dan daal je af in de grot ...het is er te mooi voor woorden...en blauw in alle schakeringen... Onvergetelijk ! Er hangt een onzedig prijskaartje aan natuurlijk... En daar denk je uiteraard wel even over na maar een mens mag al eens gek doen! Niet ? Verscheidene touroperators bieden ijsgrot tochten aan. De onze vertrok aan het Jökulsárlón café.

'1092328' door dianethone '1092328' door dianethone

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Black beach bij...Sto

dianethone

Het zwarte strand bij Stoksness met de Vestrahorn op de achtergrond. Wat een verrassing ! En zelfs niet moeilijk te vinden. Komende van Hofn sla je rechtsaf net voor de tunnel een gravel weg in. En na ong.5 km bereik je het Viking café waar je 800 kronen p.p. entree moet betalen. En dat is het dubbel en dik waard ! Wij waren er eigenlijk te laat én er stond een onvervalste stormwind die je letterlijk zandstraalde en bijna van je sokken blies. Maar wat een uitzonderlijk landschap !!

'1017814' door dianethone '1017814' door dianethone

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Aurora Borealis

dianethone

Evenes. Nog voor het daglicht helemaal verdwenen was danste het Noorderlicht al langs de hemel. We voelden ons echt gezegend, op 10 dagen tijd het toch 4 maal mogen aanschouwen... Da's toch mazzel,niet??

'1003909' door dianethone '1003909' door dianethone

ZwedenAbisko NP

ZwedenAbisko NP

Abisko N.P. 3

dianethone

Abisko N.P. In de buurt van Narvik / Noorwegen of Kiruna / Zweden ? Dan is het Abisko N.P. niet veraf ! Korte hikes of enkele dagen backpacken en genieten van de onbezoedelde natuur... Een aanrader !

'1000816' door dianethone '1000816' door dianethone

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Polar park 3

dianethone

Onderweg naar het eiland Senja toevallig bij het Polar park beland. En daar veel tijd besteed bij de wolven. Wij hadden geluk, een tweetal wolven liet zich gewillig spotten. En na een tijdje geeuwen en zich krabben ( echte hondenmanieren ) begonnen ze in koor te huilen. En dat was wel apart !! Foto : Spijtig zonder klank ,die moet je erbij denken ! Kom je hier in de buurt ? Zeker doen !!

'1000785' door dianethone '1000785' door dianethone

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Wolken en Noorderlich

dianethone

Lofoten -Hadselsand. Verdorie zeg !! Typ ik hier een hele tekst bij die dan mysterieus verdwijnt ! Hallo redactie !!!!!!!!!!!! Zodus : om mijn verdwenen, uitgebreide tekst even samen te vatten : Om op 10 dagen tijd het Noorderlicht op verschillende plaatsen kunnen bewonderen moet je mazzel hebben ! Foto : In Hadselsand konden de toch wel prominent aanwezige wolken het schouwspel niet storen .

'1000526' door dianethone '1000526' door dianethone

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Polar park 2

dianethone

Polar Park Spannend als je het woongebied van de wolven nadert....zouden ze zich laten zien ?? Je speurt het struikgewas af....en ja hoor, daar zit er eentje goed gecamoufleerd tussen het groen. En na een tel zie je ineens dat er nog een tweede wolf is... Die zat nog beter verstopt. Echt opvallen doen ze niet. Het veranderd wanneer ze in koor beginnen te huilen.. Een concert zonder weerga !

'1000469' door dianethone '1000469' door dianethone

ZwedenAbisko NP

ZwedenAbisko NP

Plaggenhut

dianethone

Zweeds Lapland -Abisko National Park. Ligt net over de grens met Noorwegen ,je bent in een wip van Narvik naar Abisko. Een heleboel natuurschoon ,wandelingen van kort tot dagenlang en ook nog dit Sami dorp. Het nomadische bestaan van de Sami werd in de winter effe 'on hold' gezet. Ze bouwden dan een plaggenhut (foto) om de barre tijd door te komen. En een kleinere versie plaggenhut was bestemd voor de geiten die sommigen hielden terwille van de melk.

'1000433' door dianethone '1000433' door dianethone

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Polar park

dianethone

Polar park...toevallig voorbijgekomen en een kijkje gaan nemen. Een echte aanrader voor diegenen die graag dieren willen kijken. Je kan er beren ,wolven, muskusoxen ,elanden ,rendieren en ook lync's spotten. En een beetje geluk is nodig want de dieren leven daar in een natuurlijke omgeving, de habitat die ze daar hebben is mega groot. Je kan dus best er aan zijn voor de moeite. Vooral de wolven zijn geweldig ! Tegen het etenstijd is beginnen ze allemaal in koor te huilen , waarlijk een heel concert ! Het park is schitterend gelegen,niet ver van Narvik . Langs de E6 na de splitsing met de 84 kom je een bord "Polar park " tegen. Polar park Bonesveien 319 9360 Bardu www.polarpark.no

'1000385' door dianethone '1000385' door dianethone

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Beach op 70°...noorde

dianethone

Kvaløya -Grøtfjorden. Zo'n 350 km boven de Poolcircel Wie verwacht een wit zandstrand in het hoge Noorden? Wij alvast niet,we waren dan ook verrast bij deze ontdekking ! Het was er stil op het murmelen van het water na ,het water nodigde uit om de voetjes nat te maken en daarna hebben we, gezeten op een rotsblok ,ze laten drogen in de zon. Meer moet dat niet zijn ,niet ?? Grøtfjorden ligt niet ver van Tromsø af . Rij het eiland Kvaløya rond en neem de kleinere baan Fjordvegen en later de Fv 57.

'1000279' door dianethone '1000279' door dianethone

ZwedenAbisko NP

ZwedenAbisko NP

Abisko N.P.

dianethone

Abisko Nationaal Park in Zweeds Lapland. Zo'n 77 km² groot en makkelijk te bereiken via Kiruna in Zweden of Narvik in Noorwegen. Het park leent zich voor korte ,middellange en dagenlange hikes . Kijk op de website www.nationalparksofsweden.se en ontdek wat je er allemaal kan beleven,zowel in de zomer als in de winter. Foto : Wij wandelden langs de Abiskoeatnu canyon, een korte maar erg mooie wandeling.

'1000204' door dianethone '1000204' door dianethone

NoorwegenTromsø

NoorwegenTromsø

Tromsø by night

dianethone

Tromsø by night. Met de kabelbaan naar boven om daar de zon te zien ondergaan en langzaamaan de lichtjes van de stad te zien aangaan. Wel een statief meenemen natuurlijk !!

'882906' door dianethone '882906' door dianethone

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Lofoten

dianethone

Lofoten ,ergens langs de E 10. Verfrissend om naar te kijken met deze hitte , in februari overal sneeuw en ijs en temperaturen onder of rond het vriespunt. Maar bovenal erg mooi !

'858317' door dianethone '858317' door dianethone

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

IJsland -Westfjorden

dianethone

IJsland - Ergens in de Westfjorden. Ondertussen al even geleden,in 2014 ging ik voor het eerst de rondrit maken. In mijn eentje ! En behalve af en toe spannend was het vooral erg rustig daar ! Slechts af en toe zag je een andere auto en nergens was het dringen. Ondertussen is het wel anders.... Helaas !

'852429' door dianethone '852429' door dianethone

IerlandDublin

IerlandDublin

Een echte Ier ?

dianethone

Dublin. Bizar toch...zo'n , rosse baard en een afwijkende haarkleur ! De man zelf werd er niet warm of koud van , of hij nu gefotografeerd werd of niet,hij liet er zijn lektuur niet voor !

'851317' door dianethone '851317' door dianethone

IerlandDublin

IerlandDublin

Geduldig...

dianethone

Dublin. Geduldig wachten paard en baas aan de uitgang van het Guinness Storehouse op een vrachtje. T.t.z,, het paard staat een beetje te soezen terwijl de baas zich eerder aan het vervelen is. Ik zag hem toch een paar keer uitgebreid geeuwen.....

'850251' door dianethone '850251' door dianethone

IerlandDublin

IerlandDublin

Millenium bridge

dianethone

Dublin. Geen leuk verhaaltje zoals bij de Ha'Penny bridge maar de Millenium bridge doet het s'avonds toch ook goed ! Mooie weerspiegeling in het zo goed als onbeweeglijke water van de Liffey.