darios

'416588' door darios '416588' door darios

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Vlammend hart

darios

Antelope Slot Canyon heb ik al eerder een foto van geplaatst. Deze heb ik gebruikt voor mijn Kerstkaart 2013. Tijdens het bezoek aan Antelope Canyon vertelde onze gids dat enkele plekken zeer interessant zijn voor detail foto's. Deze noemde zij "vlammend hart".

'416549' door darios '416549' door darios

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon

darios

Grand Canyon, dat is een imposant schouwspel. Velen hebben het gefotografeerd, en ik heb er zeker veel foto's van gemaakt. Voor deze foto ben ik 3 keer terug gegaan naar de uitkijkplaats omdat ik het, naar mijn mening, juiste licht wilde hebben. Wat mij specifiek faschineert is het rotsblok links op de foto. Het lijkt alsof de natuur een eerbetoon wilde brengen aan de eerste bewoners van het gebied

'416548' door darios '416548' door darios

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Sleeping beauty

darios

Tijdens de middag drive reden we langs deze rustende leeuw. Het bleek al snel dat hij diep te rusten lag, want wij hebben hem niet weten te wekken (motorgeluid van jeep, ons gepraat, etc).

'416547' door darios '416547' door darios

Tanzania

Tanzania

Flamingo

darios

Lake Natron is een groot alkalisch meer dat gedeeltelijk in Tanzania ligt (zuid kant) en gedeeltelijk in Kenya (noord kant). Vanuit Arusha kan je het meer uitsluitend bereiken via paden (tracks) waar geen enkele richting wordt aangegeven en die zo nu en dan ophouden, waardoor je een stuk door savanna moet rijden met behulp van kompass. Wij hebben meer da 6 uur er over gedaan om er te komen. Het was zeer zeker de moeite waard. Vroeg in de ochtend hebben we 3km over een droog gevallen, glibberig stuk moeten lopen om de flamingo's in hun natuurlijk habitat te bewonderen.

'416543' door darios '416543' door darios

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Broertjes

darios

Ngorongoro Crater is een wildlife systeem op zich. Hoewel het weer niet optimaal was, hebben we een groot aantal wilde dieren kunnen bewonderen, waaronder deze twee jonge leeuwen, die genoten van een straaltje zon.

'412646' door darios '412646' door darios

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Maasai jongen

darios

Hier het portret van de Maasai jongen, die we tijdens onze stop bij God's Pitt tegen kwamen. Hij was ongeveer 10 jaar oud, maar had al een eigen Maasai speer, en hij beweerde dat hij al een leeuw had aangevvallen en gedood. Gelet op zijn zeer serieuze toon, zijn wij er van uitgegaan dat het verhaal waar is.

'412645' door darios '412645' door darios

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Maasai meisje

darios

Van Lake Manyare gingen we naar Lake Natron, een reis dat vooor 75% op "pistes" werd afgelegd, dus geen officiele wegen, nog verharde paden, maar een soort "olifantenpad" voor reizigers. Onze driver zocht een bescht plaatsje, bij een krater (God's Pitt). De Jeep stond nog niet stil of uit het niets twee jonge kinderen naar onss toe kwamen. Hier het portret van het meisje, die ook armbanden had voor de verkoop.

'412543' door darios '412543' door darios

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

De Okavango vanuit de

darios

Vanuit Maun vertrokken met de "lucht taxi", een vliegtuig dat een rondje maakt van de landingsstrips, die vlak bij een bush camp liggen. Tijdens de vlucht is het goed te zien hoe het water dooor van de Delta stromt, om uiteindelijk in de Kalahari te "verdwijnen".

'412541' door darios '412541' door darios

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Kaartje Leggen

darios

Vroeg in de ochtend in Shanghai, voor het begin van eenn vergadering, had ik nog even tijd om door Shanghai te slenteren. Shanghai is een stad met contrasten: oud, traditioneel, nieuw en futuristisch. In het midden van de ochtend drukte zag ik dit groepje volledig opgaan in het spel.

'411512' door darios '411512' door darios

TanzaniaSelous Game Park

TanzaniaSelous Game Park

Sterk vermagerd welpj

darios

Deze welp kwamen we in de Selous tegen. Hij lag een paar honderd meter van zijn moeder vandaan en, niet ver van haar lag er een leeuw. Onze gids vertelde dat het welpje ten dode was opgeschreven omdat hij door zijn moeder was verstoten. Dit omdat zij drachtig was en de leeuw, die niet ver van haar lag, niet zou verdragen dat het welpje (niet zijn nakomeling) zou blijven leven. Twee opties: of hij zou het welpje doden, of hij zou worden uitgehongerd. Gelukkig hebben we niet gezien wat er verder is gebeurd, maar we hebben de rest van de dag een knoop in de maag gehouden.

'410620' door darios '410620' door darios

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Markt nabij Arusha

darios

Op weg van Arusha naar Tarangire National Park passeerden we deze druk bezochte markt. Het was niet het juiste moment om door de markt te lopen en fot's te maken. Kreeg wel toestemming om een overzicht foto te maken. Hebben nog een halfuurtje van afstand bekeken; heel leuk om de interacties van handelaren en kopers te bekijken.

'410619' door darios '410619' door darios

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

White Rhino Bull

darios

Umlani, nabij het Krugerpark. Tijdens de ochtend drive kwamen we deze stier tegen. Hij was zeer geirriteerd en was niet van plan ons doorgang te verlenen. Onze driver vond het verstandig om een andere route te kiezen.

'410617' door darios '410617' door darios

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Olifanten invasie

darios

Umlani is een reservaat dat aan het Krugerpark grenst. Het is een klein kamp en, toe wij er waren, een plaats waar men geen elektriciteit wilde, maar een ecologische benadering tot de natuur er op nahield. Hier hebben wij de belangrijkste les geleerd, en in praktijk gebracht: "we are visitors, this is not our house. When the owners op this place will come, we will retreat to our roundavels until they will leave again". Nog geen uur later kwam een kudde van ongeveer 100 olifanten het kamp binnennlopen. Een geweldige ervaring.

'409896' door darios '409896' door darios

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Death Valley USA

darios

Death Valley is een gebied waar je het liefst geen autopech zou willen hebben. Dat hebben wij gelukkig niet gehad, maar hebben wel een pechvogel gezien (werd gelukkig al door anderen geholpen). Wij hebben in Death Valley gelogeerd bij de Furnace Creek Resort, en hebben ervaren wat 50.3 graden Celsius betekent. De foto heb ik bij zonsondergang genomen.

'409847' door darios '409847' door darios

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Wildebeest in Etosha

darios

Eindelijk had ik een wildebeest dichtbij en hij bleef nog poseren ook. Heb dan ook tijd genomen om er zeker van te zijn dat ik hem op de gewenste pose kon fotograferen.

'409826' door darios '409826' door darios

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Goden van indianen

darios

Vancouver Island is een zeer groot eiland en de hoofdstad Victoria is Engelser dan de Engelsen. Desondanks men heeft veel energie en ruimte gestoken in het behouden van de oorspronkelijke cultuur. "First People Exhibit" was een tentoonstelling in het museum van Victoria en was een unieke expositie van de eerste bewoners van het eiland. Bijzonder mooi opgezet en met heel veel referentiemateriaal. De foto heb ik gemaakt in een zaaltje waar verschillende goden werden belicht, niet allee qua achtergrondverhalen, maar ook letterlijk. Geen verlichting in de zaal maar spotjes, die op het juiste moment de juiste god belichtten. Een paar seconden en dan door.

'409823' door darios '409823' door darios

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Termietenhoop in...Ta

darios

Tarangire in de late namiddag. Op weg naar ons tented camp Swala, hebben we even de jeep laten stoppen om te genieten van het prachtig panorama.

'409822' door darios '409822' door darios

NamibiëRehoboth

NamibiëRehoboth

De rode sterduinen va

darios

Met een oppervlakte van 50.000km2 is de Namib Naukluft Park het 4de grootste natuurpark ter wereld, en wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Het bestaat uit 3 gebieden: Skeleton Coast, Namib Plains en Great Sand Sea. De rode "ster"duinen van Sossusvlei behoren tot de hoogste ter wereld en behoren tot het Great Sand Sea gebied. Wij vonden ze imponerend.

'409821' door darios '409821' door darios

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra in Etosha

darios

Etosha National Park (in Herero taal betekent Etosha : "Great White Place") heeft een oppervlakte van 22.900km2 (de helft van Nederland) en doet zijn Herero naam eer aan. Hier hebben we veel wildlife gezien, onder anderen deze zebra.

'409250' door darios '409250' door darios

NamibiëRehoboth

NamibiëRehoboth

De rode sterduin bij.

darios

Namibië heb ik ervaren als een zeer afwisselend land. De rode sterduinen zijn faschinerend, vooral in de vroege ochtend als de zon nog niet te hoog is en de schaduwen zo sterk aanwezig zijn. Deze duin hebben we niet beklommen, wel duin 45.

'409121' door darios '409121' door darios

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Luipaard met welp

darios

Deze foto heb ik tijdens de ochtend drive gemaakt. Wij verbleven in het Thorny Bush in het Tangala tented camp, een klein kamp dat ruimte heeft voor maximaal 24 mensen. Dit is de eerste en tewens ook de laatste keer dat we een luipaard met een welp hebben gezien.

'409119' door darios '409119' door darios

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Leeuwin in Tarangire

darios

Mijn vrouw en ik vinden Tarangire een van de mooiste wildlife parken die we gezien hebben. Het is een relatief klein park in het noorden van Tanzania. Naast een geweldig landschap, is het rijk aan wild. Op we naar ons tented camp Swala, kwamen we deze leeuwin tegen, het was tegen het eind van de middag en het licht was een voordeel.

'408354' door darios '408354' door darios

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Kind met snotneus

darios

Deze foto heb ik gemaakt in het zelfde dorp als de foto van moeder met kind. Wat mij bijzonder integreerde was dat dit jongetje ons een hele tijd, van afstand, volgde, en snel wegliep als wij naar hem toe liepen. Uiteindelijk heb ik achter een roundavel schuuilend hem toch gefotografeerd. Daarna heb ik zijn moeder gevraagd of ik de foto mocht houden of moest verwijderen. Na het zien van de foto kreeg ik haar toestemming. Via onze gids heb ik haar een foto toegestuurd.

'408352' door darios '408352' door darios

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Moeder en kind

darios

Tijdens een van onze bezoeken aan Tanzania hebben mijn vrouw en ik een Maasai dorp bezocht (wij waren de enige bezoekers). Het was tegen het einde van de regentijd. We hebben een half uur rondgelopen en een aantal foto's gemaakt.