Trude

'1000126' door Trude '1000126' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Doublet Pool

Trude

In Yellowstone National Park vinden we talloze kleurige hete bronnen. Een ervan is Doublet Pool en deze is 2,4 meter diep. Geweldig mooie kleuren en prachtige versteende randen heeft deze pool.

'1000052' door Trude '1000052' door Trude

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Uitzicht op La Coupee

Trude

Het eiland Sark is per boot bereikbaar vanuit Guernsey. Sark behoort ook tot de Kanaaleilanden, maar is wat minder bekend. Het is handig om Sark te verkennen met de fiets. Een mooie plek op het eiland is La Coupee vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de woeste kliffen. Er zijn ook kleine ( zeer stille) strandjes die bereikbaar zijn via hoge trappen. Sark is echt het ontdekken waard. Veel accommodatie is er niet. Er is een camping (klein) een B&B en 1 hotel.

'998155' door Trude '998155' door Trude

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Shell Beach

Trude

Vanaf St. Peter Port vaart er meerdere keren per dag een boot naar het eiland Herm. De boottocht duurt ongeveer 20 minuten. Op Herm is geen gemotoriseerd verkeer en er zijn geen fietsen te huur. Het is een wandeleiland. In ongeveer twee uur loop je het eiland rond. Wanneer je in oostelijke richting wandelt, kom je vanzelf aan bij Shell Beach. Het is een schitterend mooi en rustig zandstrand. Je vind hier gemakkelijk een plek waar je rustig kunt genieten van de mooie natuur om je heen. Het strand dankt zijn naam aan het feit dat het strand bezaait is met miljoenen piepkleine schelpjes.

'998109' door Trude '998109' door Trude

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Uitzicht op St. Peter

Trude

De belangrijkste stad op Guernsey is St. Peter Port. In het laaggelegen deel van St. Peter Port bevindt zich de oude stad met de smalle kronkelige straatjes. De bovenstad biedt een fraai uitzicht op het havengebied en de eilandjes Sark en Herm. Vanuit St. Peter Port kun je een boottocht boeken naar deze kleine eilandjes. Vanaf de boot heb je dan dit uitzicht op de stad.

'996978' door Trude '996978' door Trude

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

La Coupee op het...ei

Trude

Sark bestaat eigenlijk uit twee kleine eilandjes; Big Sark en Little Sark. Beide zijn met elkaar verbonden door La Coupee. Dit is een smalle natuurlijke heuvelrug, die zo'n 60 meter boven het water oprijst. De weg over La Coupee, met een van de fraaiste uitzichten op de woeste kliffen, ligt lager dan de beide stukken eiland die hij verbindt. Tot 1900 werd de weg niet beschermd door leuningen, zodat schoolgaande kinderen er bij harde wind kruipend overheen gingen. Nu mag je alleen te voet overheen of met de fiets aan de hand. Als je er toch overheen fietst, kan je dat een bekeuring opleveren.

'886642' door Trude '886642' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mount Moran

Trude

We verlaten Yellowstone en rijden Grand Teton National Park in wat in het verlengde ligt van Yellowstone. De bergketens van Grand Teton zijn een van de jongste bergketens van Noord Amerika. De bergen zijn aan alle kanten omgeven door staatsbossen, ongerepte natuur, wildreservaten en imposante bergen. We rijden de Teton Park Road en worden verrast door talloze fraaie vergezichten. In het midden van deze bergketen ligt Mount Moran. Mount Moran is 3.840 meter hoog en is de berg in het midden van deze foto.

'886640' door Trude '886640' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

West -Thump

Trude

West- Thumb is een prachtig gebied met schitterende poelen en geisers. Er liggen zelfs geisers in zee. Via een board- walk kun je een prachtige wandeling maken en kun je de geisers zien die in zee liggen. Toen wij er waren, konden we slechts een deel van de wandeling maken. Een ranger had een deel van de board-walk afgesloten, omdat er een moeder elk liep met haar jong. De ranger baalde er een beetje van dat de moeder met haar jong in het gebied verbleef. Ze voelde zich een soort oppasser, omdat de moeder met haar jong op deze manier voor lange poos bescherming kreeg en niet ten prooi kon vallen aan andere roofdieren.

'886418' door Trude '886418' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Fumaroles

Trude

In Yelllowstone National Park ligt Norris Geyser Basin met de heetste ondergrond van het park. Norris is een combinatie van een aantal geysers en veel fumaroles. De fumaroles stoten en sissend geluid uit en produceren veel stoom tussen de rotsen.

'875957' door Trude '875957' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mesa Arch

Trude

Langs de hoofdroute door Island in The Sky zijn veel goed aangegeven plaatsen waar je kunt stoppen en een wandeling kunt starten. Een korte wandeling vanaf de parkeerplaats brengt je naar deze schitterende plek Mesa Arch vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. De beste tijd om dit te bezoeken is vroeg in de ochtend. Dan zijn er nog niet zoveel toeristen en kun je dit uitzicht rustig op je n laten werken.

'875956' door Trude '875956' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Crested Pool

Trude

Yellowstone is een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten en staat bekend om de vele geisers en hete bronnen. Hier staan we bij The Crested Pool. Een wandeling over houten vlonders voert je langs fraaie hete bronnen met waanzinnig kleuren.

'856166' door Trude '856166' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Needles District

Trude

In het zuidoosten van de staat Utah, midden op het uitgestrekte Colorado Plateau ligt Canyonlands National Park. Canyonlands bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Island in the Sky en in het zuiden ligt het gebied The Needles. Kies Highway 191 zuidwaarts en ga daarna over op Highway 211 en je bereikt dan het Needles District. Het Needles District doet absoluut niet onder voor Island in the Sky. Het Needles District is een stuk minder toeristisch dan het noorden van Canyonlands. Maar het landschap is ontzettend indrukwekkend met de ruige rotformaties en grote bergpieken. Dit moet je echt gaan zien.

'856154' door Trude '856154' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Lower Falls

Trude

Yellowstone is een van de grootste nationale parken ( en naar alle waarschijnlijkheid ook het oudste) van de VS en is befaamd om de vele geisers en hete bronnen en daarnaast staat het ook bekend om de fraaie en indrukwekkende watervallen. Vanaf een van de parkeerplaatsen start een steile wandeling, waarna je aankomt op een plateau met uitzicht op de Lower Falls. Hier stort het water zich met geweld naar beneden om zich vervolgens een weg te banen tussen de nauwe rotsen.

'855025' door Trude '855025' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Niet ver van Fort Yellowstone ligt Mammoth Hot Springs. De terrassen strekken zich uit over een groot gebied. Na een aantal jaren kunnen de terrassen droogvallen, waardoor het landschap steeds wisselt en daardoor ook andere kleuren kan aannemen.

'854975' door Trude '854975' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Lonely cowboy

Trude

Arches staat bekend om zijn zandstenen bogen. Ze zijn vaak vuurrood en zijn op z'n mooist in de vroege ochtend of bij zonsondergang. Ik was er vorige week en koos ervoor om de bogen te fotograferen in het ochtendlicht. Bij toeval stond er net iemand in de boog en dit geeft weer hoe groot deze zandstenen bogen zijn.

'854973' door Trude '854973' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Fountain Paints Pots

Trude

In Yellowstone liggen de Fountain Paint Pots. Een goed aangegeven wandeling over vlonders voert je door dit geisergebied. Fascinerend om dit schouwspel te zien van de spuitende geisers en de steeds wisselende kleuren van de poelen. Veel toeristen bezoeken deze Fountain Paint Pots. In het hoogseizoen kan het daardoor lastig zijn een parkeerplek te vinden.

'853495' door Trude '853495' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Doublet Pool

Trude

Het is echt een must om een wandeling te maken bij Old Faithful. Old Faithful mag dan wel de bekendste geiser zijn, maar tijdens de wandeling in dit gebied kom je de prachtigste dingen tegen. Op deze foto zien we de mooie kleurrijke versteende randen van de Doublet Pool.

'853306' door Trude '853306' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Binnen Yellowstone is Mammoth Hot Springs een van de belangrijkste geothermische gebieden. In Mammoth Hot Springs komen geen geisers voor, wel zijn er honderden hete bronnen die variëren van minieme stroompjes tot echte riviertjes.

'853304' door Trude '853304' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

De Grand Presmatic...

Trude

In Yellowstone National Park vinden we het Midway Geyser Basin. De Grand Prismatic Spring ligt in dit Midway Geyser Basin. Prachtig zijn hier de kleuren van deze bron. Yellowstone National Park werd in 1976 uitgeroepen tot biosfeer-reservaat en in 1978 tot Unesco-Werelderfgoed, niet alleen vanwege de bijzondere warme bronnen en geisers, maar ook omdat het een van de laatste ecosystemen ter wereld is.

'834314' door Trude '834314' door Trude

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zwartvoetpinguins

Trude

Ten zuiden van Simon's Town liggen de granietrotsen van Boulders Beach. Hier leven duizenden zwartvoet-pinguïns. Er loopt een wandelroute, met diverse uitzichtpunten, langs het leefgebied van deze dieren. Vanaf de wandelroute kun je ze goed observeren. Het is de moeite waard om hier even te gaan kijken.

'834313' door Trude '834313' door Trude

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Kaaps Schiereiland

Trude

Vanaf Kaapstad is het een mooie gelegenheid het Kaaps Schiereiland te bezoeken. Wanneer je de M4 rijdt, wordt je verrast door fantastische vergezichten. Vanaf dit punt heb je een fraai uitzicht op de baai waar aan de overkant Simon's Town ligt.

'834310' door Trude '834310' door Trude

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Witkeellawaaimaker

Trude

Voor het maken van deze foto werd mijn geduld zwaar op de proef gesteld. Veel fotos die ik maakte waren onscherp of er zat een takje voor de lens. Ik zag deze witkeellawaaimaker in de buurt van het Krugerpark. Vreemde naam voor dit prachtig kleurige vogeltje.

'569789' door Trude '569789' door Trude

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Wegblokkade

Trude

Vlakbij Krugerpark ligt Kapama Buffelo Camp. Een mooie plek om olifanten te spotten. Deze kudde blokkeerde onze weg. We vonden het niet erg om deze groep voorrang te geven.

'569626' door Trude '569626' door Trude

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Zwartvoetpinguins

Trude

Er zijn hele kolonies ( broedende) zwartvoetpinguins te vinden op Boulders Beach aan de zuidkant van Simon's Town. Ze liggen op de granietrotsen of wandelen met z'n allen over het strand. Boulders Beach is een van de drie broedkolonies op het Afrikaanse vasteland.

'569623' door Trude '569623' door Trude

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Mother and child

Trude

In Addo Elephant National Park zijn de olifanten niet agressief en vaak van dichtbij te bekijken. Wij zagen in Addo deze moeder olifant met haar kind. Een prachtig gezicht om te zien. Onder het eten van de struik hield de moeder haar kind nauwlettend in de gaten.