PleunGroeneveld

'1061509' door PleunGroeneveld '1061509' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Goud zoeken

PleunGroeneveld

Ons cruiseschip deed ook het plaatsje Skagway aan, een echte oude goudzoekers plaats. Je waant je hier in het decor van een Western. Je kunt er een mooie ongeveer 2,5 uur durende rondrit maken per trein waarbij je via een smalspoor naar de White Summitt en terug gaat. Onderweg krijg je mooie uitzichten over het landschap te zien. En met een beetje fantasie zie je hier de goudzoekers die grond aan het ziften zijn in de rivier.

'1058194' door PleunGroeneveld '1058194' door PleunGroeneveld

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Wild Pacific Trail

PleunGroeneveld

In de omgeving van Ucluet kun je de wild pacific trail lopen, een leuke wandeling o.a. rond de vuurtoren. De wandeling is ongeveer 6kilometer over goed begaanbare paden. Je hebt ook de mogelijkheid om een lus rondom de vuurtoren te lopen welke 2,6 km. is. Je hebt hier mooie uitkijkpunten over de oceaan.

'1057109' door PleunGroeneveld '1057109' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Shocking

PleunGroeneveld

Tijdens onze cruise in Alaska vaart het schip in prachtige omgevingen en zien we ook diverse gletsjers. Wat mij echt verbaasde is dat er smerige lagen vervuiling op het gletsjerrijs liggen, de foto laat dit goed zien. Dit gaf mij toch maar weer eens te denken dat we zo niet door kunnen gaan en echt bewuster met het milieu om moeten gaan, om onze kinderen al het moois op aarde in de toekomst ook te kunnen laten zien

'1055162' door PleunGroeneveld '1055162' door PleunGroeneveld

MaleisiëBatu Caves

MaleisiëBatu Caves

Kleurrijke...afbeeldi

PleunGroeneveld

Ik heb weleens eerder van de Batu Caves foto's geplaatst. De Batu Caves liggen een kilometer of 15 buiten Kuala Lumpur en zijn gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Je kunt er vele uitingen zien van waarin de Hindoe gelooft. De foto hierboven is een voorbeeld hiervan. Vraag vooral aan mij niet wat je in het tafereel kunt zien, daarvoor weet ik er te weinig van. Het ging mij vooral om het kleurrijke plaatje.

'1053158' door PleunGroeneveld '1053158' door PleunGroeneveld

CanadaBlue River

CanadaBlue River

Eenzame zwemmer

PleunGroeneveld

Tijdens een boottochtje in Blue River zagen we deze beer het water in gaan om tien minuten later op de andere oever aan te komen. Dat zijn toch de dingen die je graag wil zien als je in Canada bent

'1041715' door PleunGroeneveld '1041715' door PleunGroeneveld

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Pinisi Bouwen

PleunGroeneveld

In het plaatsje Tanah Beruh worden heden ten dage nog steeds schepen met de hand gebouwd. Dit is nog puur vakmanschap van de bouwers. De zogenaamde Pinisi's worden gebouwd als schepen voor vrachtvervoer of als jacht voor de rijken. Mocht je ooit in de buurt komen van Tanah Beruh ga er dan vooral even kijken. Iedereen is welkom en je mag zelfs overal opklimmen of inklimmen.

'1039857' door PleunGroeneveld '1039857' door PleunGroeneveld

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Vissers in Ha long Ba

PleunGroeneveld

Wat een mooi gebied is Ha Long Bay, het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Echt leuk om te verkennen met een boot en naar de eilandjes en grotten te varen. de foto komt geopend beter tot zijn recht

'1038151' door PleunGroeneveld '1038151' door PleunGroeneveld

IndonesiëUbud

IndonesiëUbud

Tegallalang

PleunGroeneveld

De rijstvelden van Tegallalang liggen in de omgeving van Ubud en zijn prachtig aangelegd. Bovendien kun je er heerlijk tussendoor wandelen. Als je in de buurt komt zeker gaan doen.

'1033632' door PleunGroeneveld '1033632' door PleunGroeneveld

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Rituelen

PleunGroeneveld

De Tirta Empul tempel ligt in Tampak Sering (Tampaksiring. De tempel wordt als één van de zes belangrijkste tempels van Bali beschouwd. De naam "Tirta Empul" betekent "kristal heldere stroom" waarmee wordt aangeduid dat het wordt gebruikt als heilig water voor religieuze ceremonieën. De heilige bron heeft volgens de Balinezen heilzame krachten. Zodoende gaan zij elk jaar een keer naar Tirta Empul om zich hier te baden. Volgens de legende is de bron door de god Indra geschapen. Toen zijn krachten door Mayadanawa waren vergifitigd, boorde hij een gat in de grond om een fontein van "onsterfelijkheid" te maken die vervolgens zijn krachten weer tot leven zouden wekken. Zij die gaan baden moeten alle waterloopjes gebruiken.

'1030323' door PleunGroeneveld '1030323' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Kingstone Grave

PleunGroeneveld

Het klinkt een beetje bizar, begraafplaatsen bezoeken op je vakantie, maar de schitterende begraafplaatsen in Torajaland en de bijbehorende cultuur zijn fenomenaal en uniek in de wereld. Op de foto zie je de koningsgraven van Suyaya. Hier liggen de koningen van de familie Sanggala begraven. Prachtig zijn de tau-tau poppen die vanaf de balkons het landschap bekijken.

'1029019' door PleunGroeneveld '1029019' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Schoonheid

PleunGroeneveld

Ik hou erg van het maken van portretten, de vrouw op de foto kwamen we tegen toen we een traditioneel dorp bezochten. Ik was oprecht blij toen ze mij toestemming gaf haar te portretteren.

'1027051' door PleunGroeneveld '1027051' door PleunGroeneveld

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Komodo varaan

PleunGroeneveld

Het was voor mij een lang gekoesterde wens om eens op Komodo naar de varanen te gaan kijken. Wij zijn zowel op Rinca en op Komodo geweest. We hadden geluk dat we op Komodo 's morgens vroeg als een van de eersten op het eiland aan land stapten. Het voordeel hiervan is dat er op dat moment nog weinig toeristen op het eiland zijn, en je tijdens een trekking niet gehinderd wordt door andere toeristen als je een varaan tegenkomt. Het zijn niet moeders mooiste dieren maar wel imponerend als je ze tegenkomt.

'1026049' door PleunGroeneveld '1026049' door PleunGroeneveld

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Paradijsje

PleunGroeneveld

Een dagje overvaren naar het paradijselijke Pulau Liungkang, wat tegenover Tangjung Bira ligt is een lekker dagje uit. Je kunt er prima snorkelen , de kleine moslimgemeenschap bezoeken en heerlijk relaxen. Bovendien kun je er ook nog heerlijk eten aan het mooie strandje. Pure verwennerij dus!!!!!

'1023049' door PleunGroeneveld '1023049' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Buffelmarkt

PleunGroeneveld

Als buffel kun je een mooi en lang leven hebben zoals deze mooie buffel die voorbestemd is om vele nakomelingen op de wereld te zetten. Daarmee verdiend de buffel heel veel geld voor zijn trotse eigenaar. Helaas zal ook deze mooie buffel een keer worden verkocht om geschonken te worden aan de familie van een overledene. Het is te hopen dat dit prachtexemplaar nog een poosje van zijn leven mag genieten.

'1015695' door PleunGroeneveld '1015695' door PleunGroeneveld

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Dansende Dani

PleunGroeneveld

Met veel plezier kijk ik terug op ons bezoek aan de Baliemvallei, we hebben daar genoten van het Baliem Festival. De vele stammen die daar aan meededen met o.a. authentieke dans waren echt leuk om te zien.

'1014340' door PleunGroeneveld '1014340' door PleunGroeneveld

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobudur vanaf de...

PleunGroeneveld

Voor liefhebbers van mystieke foto's kan ik een sunrise trip naar een uitzichtpunt tegenover de Borobudur aanbevelen. Vraag aan een locale gids hoe je op dit uitzichtpunt wat op een heuvel ligt komt. Sta in ieder geval vroeg op om een plekje op het uitzichtpunt te veroveren. Ook aan te bevelen is iets warms te dragen want het kan er fris zijn, en neem iets te eten en te drinken mee want je moet wel wachten tot de zon opkomt. Als het weer mee wil werken maak je een bijzonder mooie sunrise mee.

'1013386' door PleunGroeneveld '1013386' door PleunGroeneveld

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Madeira

PleunGroeneveld

Madeira is een prachtig groen eiland met een hele goede infrastructuur. Mede daarom is het zeer aantrekkelijk om een auto te huren en mooie ritten te maken over het eiland. Op de foto zie je een hele mooie kustlijn, en geniet onderwijl van leuke kleine dorpjes waar je langskomt of doorheen rijd.

'1013346' door PleunGroeneveld '1013346' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Surrealistisch

PleunGroeneveld

Door mijn foto's bladerend kwam ik deze foto gemaakt in de Lower Antelope Canyon tegen. In deze canyon sta je telkens weer versteld van de vele surrealistische vormen die er in duizenden jaren zijn gevormd, als je die kant op gaat mag je dit eigenlijk niet missen.

'1012384' door PleunGroeneveld '1012384' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

PleunGroeneveld

Voor mij blijft Bryce Canyon een van de hoogtepunten in de rondreis die we gemaakt hebben door diverse staten. Je hebt hier prachtige vergezichten en je kunt er fantastische wandelingen maken.

'1010332' door PleunGroeneveld '1010332' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Uitvaart feestje

PleunGroeneveld

Na een aantal dagen is het dan zover, de overledene wordt naar haar laatste rustplek gedragen. De baar word gedragen door een man of 20. Dit is ook wel nodig want de baar kan wel 500 kg wegen. Vanuit het dorp over smalle weggetjes bergje op bergje af. Om de 25 meter stoppen de mannen ermee om even bij te komen. Nou ja bijkomen? Tijdens de stop wordt er met water naar elkaar gegooid, besmeuren ze elkaar met modder en soms zelfs mest en ze hebben de grootste schik. Je moet het maar geloven, niet het leven vieren, maar de dood. Voor mij ook een feestje om voor de baar uit te lopen om dit op de plaat vast te leggen.

'1007594' door PleunGroeneveld '1007594' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Buffelmarkt

PleunGroeneveld

Met de traditionele begrafeniscultuur in Torajaland heb je als buffel niet zo'n prettig vooruitzicht, want ritueel geslacht worden is nu niet bepaald een prettige manier om aan je eind te komen. Er worden op deze markt in Rantepao zeer veel van deze dieren verkocht. Ook worden er veel varkens verkocht maar die worden op een heel andere manier tentoongesteld een manier die niet zo fraai is om te zien.

'1006202' door PleunGroeneveld '1006202' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Kelimutu kratermeren

PleunGroeneveld

Eerder heb ik een foto van de zonsopkomst op de Kelimutu vulkaan geplaatst. Na de zonsopgang is het alleszins de moeite waard om nog even te blijven en te wandelen naar een ander uitkijkpunt waarvan je de schoonheid van de kratermeren kunt beleven.

'1005640' door PleunGroeneveld '1005640' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Roadtrip Trans Flores

PleunGroeneveld

Een roadtrip op Flores gaat veelal via de Trans Flores Highway , de belangrijkste weg op het eiland die noord en zuid met elkaar verbind. Denk niet dat het een weg is zoals wij die kennen want dan kom je bedrogen uit. Over een stuk van 150 kilometer doe je gerust tussen de 4 en 5 uur. Dit komt omdat het vooral een tweebaans slingerweg is door de bergen waar ook nog vaak aan wordt gewerkt om de weg te repareren of te verbeteren door nieuwe stukken aan te leggen. Daarvoor krijg je wel fantastische uitzichten terug, dus alleszins de moeite waard om relatief lang in de auto te zitten.

'1005171' door PleunGroeneveld '1005171' door PleunGroeneveld

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Met locals onder de..

PleunGroeneveld

Wat is er nu nog mooier dan samen met locals pret maken. Bij de waterval van Bantimurung in het zuiden van Sulawesi, ligt dit nationale park op een uurtje rijden van Makassar. Als toerist moet je er trouwens flink voor betalen om toegang tot het park te krijgen (maar dat mocht de pret niet drukken). Helaas mag jezelf niet op de foto staan maar geloof mij dat wij (mijn vrouw en ik) met veel plezier aan de waterpret hebben meegedaan.