Menno Schaefer

profiel Menno Schaefer

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

59

Blogs

0

Lid sinds

18 november 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

IJsland

Fav. stad

Reykjavik/Vancouver

Over mij

Ik ben Menno en ben werkzaam bij de grootste krant van Nederland in de Technische dienst.
Daarnaast ben ik semiprof fotograaf en ik fotografeer voornamelijk wildlife maar ook landschappen vind ik mooi. Heb ook in verleden veel autosport gedaan omdat ook een passie is van mij. Het liefst fotografeer in de vrije natuur maar soms doe ik dit vanuit een schuilhutten. Ik fotografeer serieus sinds 2008 en heb ook al diverse malen op de kalender van National Geographic mogen staan en ook in het magazine wat ik als eer beschouw. De vakantie's worden afgestemd op het maken van foto's mijn vriendin is het hier gelukkig mee eens en zij heeft heeeellll veel geduld als we weer eens staan te wachten op mooi licht of bij een waterval waar ik net even dat ene beeld wil maken.
Ik vind het prachtig om dichtbij de dieren te mogen komen en hun te kunnen fotografen in hun doen en laten maar zeker met respect voor de dieren. Hoop dat ik jullie kan laten genieten van de beelden die ik maak.

Mijn Motto

'Probeer iets te plannen maar laat veel over aan het toeval en geniet van wat er op je pad komt. En heb respect voor natuur en dieren.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

1Dx

Overige

Teveel

 

20 reactie(s) bij "Menno Schaefer"

 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitatie, Menno! Jij gefeliciteerd met je drie welverdiende rode sterren! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-03-25 19:19:38
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met de sterrenregen!

  Door indi • geplaatst op 2019-03-25 11:46:35
 • profile image comment

  Proficiat met deze dubbelslag!! Groet Gé

  Door chateau • geplaatst op 2019-03-25 11:03:58
 • profile image comment

  Hoi Menno en weer komt er een sterrenregen jouw kant op, van harte gefeliciteerd! fijne dag gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-03-25 10:36:31
 • profile image comment

  Hoi Menno, dank je wel voor je mooie woorden bij mijn eerste bloeiers, ik voel me vereerd dat deze foto bij je favorieten mag staan. fijne dag gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-03-25 08:22:55
 • profile image comment

  Hallo Menno; wat woon je dan in een prachtgebied. Wij wonen op de Veluwe en dan is het voor ons helemaal een schitterend gebied met het vele water, de vogels en de molens en de echte Hollandse dorpen. Het Nh landschap heeft het mooi voor elkaar. Mooi ook je overzichtsfoto.

  Door Willemien • geplaatst op 2019-03-24 12:25:32
 • profile image comment

  De truc is om in de auto te gaan zitten en dan NIET te toeteren (dan verjaag je ze), maar om even gas te geven. Dat vinden ze interessant en kijken ze waar dat rare geluid vandaan komt. Ook dan moet je wel geduld hebben.

  Door Dalix • geplaatst op 2019-03-24 09:47:26
 • profile image comment

  Dankjewel voor je reactie bij mijn foto van de yogareis in Annapurna Base Camp, dat is zeker een prachtige plek. Gefeliciteerd met jouw titel deze week, je foto's zijn geweldig!

  Door LanaDonse • geplaatst op 2019-03-23 08:54:30
 • profile image comment

  Hoi Menno, Dank voor je mooie reactie bij de zonsopkomst in het Karstgebergte en wat leuk dat deze bij je favorieten mag staan! Dat waarder ik! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-03-22 08:15:51
 • profile image comment

  Bedankt Menno, voor jou leuke reactie op Meneer den Uil.. grt Fred

  Door akerkvliet • geplaatst op 2019-03-19 21:54:21
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je eretitel en de sterren Menno!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2019-03-17 19:55:56
 • profile image comment

  Hallo Menno. Ja op de Farne eilanden ben ik ook geweest voor de papegaaiduikers, maar het vergelijk was toch wel erg groot vond ik. Hier was het veel, veel rustiger en de beestjes zelf waren ook niet zo gestrest als op de Farne eilanden. Daar was het eigenlijk vreselijk. Gaotisch druk met mensen die totaal niet diervriendelijk waren en eieren vertrapten van de sterns en bovenop de holletjes van de Puffins gingen zitten enz. Bootlading na bootlading en maar dringen. Erg !! Ik heb dingen gezien. En dat allemaal voor een foto.

  Door wisseschout • geplaatst op 2019-03-16 07:07:45
 • profile image comment

  Hoi Menno, bedankt voor jou leuke reactie op mijn foto "ik heb zo'n trek". In kleur is leuk maar soms vindt ik zwart wit net iets mooier.. Grt Fred

  Door akerkvliet • geplaatst op 2019-03-15 22:46:28
 • profile image comment

  Hoi Menno van harte gefeliciteerd met de titel...

  Door akerkvliet • geplaatst op 2019-03-15 22:27:09
 • profile image comment

  Bedankt Menno dat je een foto van mij bij je favorieten hebt gezet. Zeker van jou een groot compliment. Je maakt jaloers makend mooie foto's :), waar ik elke keer weer van geniet Groetjes Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2019-03-14 21:50:23
 • profile image comment

  Welverdiend Menno, Je bent zo actief en plaatst als je prachtige foto's. Gefeliciteerd met deze titel

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-03-14 20:40:04
 • profile image comment

  Dank voor de felicitatie Menno, leuk die waardering!

  Door karinm • geplaatst op 2019-03-14 18:15:30
 • profile image comment

  Van harte met je eretitel en je rode sterren

  Door aticketto • geplaatst op 2019-03-14 14:18:39
 • profile image comment

  Ha Menno van harte gefeliciteerd met de titel en terecht want je maakt prachtige plaatjes. groets Wim

  Door gestreepteolifant • geplaatst op 2019-03-14 11:31:35
 • profile image comment

  Bij nieuwste foto's , rechtsboven nieuwste foto's en tips, als je daar op het pijltje rechts klikt zie je onderaan de columbus topfoto's. Als je dat aanklikt zie je alle rode sterfoto's. En bij je eigen homepage zie je rechts de toppers van de week staan.

  Door Dianadm • geplaatst op 2019-03-13 18:54:44

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (59)

'1092101' door Menno Schaefer '1092101' door Menno Schaefer

IJslandVatnajökull

IJslandVatnajökull

De wandelaars in...Ke

Menno Schaefer

IJsland Juni 2016, dit maal hadden we een route via de Westfjorden naar F35 de Kjölur Highland route naar het zuiden uitgekozen. Langs deze route naar het zuiden kom je een afslag naar de F347 tegen welke je naar het prachtige en betoverende gebied brengt dat Kerlingarfjöll heet. Hier kan je als fotograaf helemaal los gaan. We hadden voor deze plek speciaal 1 dag uitgetrokken om hiervan te kunnen genieten. Gelukkig werkte het weer mee en zag het er allemaal prachtig uit. De rit er naar toe is ook geweldig mooi. Wel met een 4x4 want anders red je het echt niet en het is ook verboden om met een 2 wiel aangedreven auto over F wegen te rijden. In dit gebied heb je veel modderbronnen en toen wij er waren lag er nog hier en daar sneeuw. Aan het begin van dit gebied heb je ook een soort van basiskamp waar je wat kan eten en ook nog kan overnachten in leuk punt huisjes. Voor deze foto gekozen omdat dat wandelaars zo mooi aangeven hoe je in dit gebied staat als mens. Klein dus.

'1092196' door Menno Schaefer '1092196' door Menno Schaefer

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Grizzly moeder en wel

Menno Schaefer

Tijdens onze reis door Alaska hadden we in Homer een trip geboekt naar de Grizzly beren die leven in het Nationaal Park Lake Clark. In dit gebied hebben de beren een soort van overeenkomst met de menselijke bezoekers, doen jullie ons niks doen wij jullie niks. Met een watervliegtuig en een groep van 10 andere fotografen zijn we vanaf Homer daar naar toe gevlogen. Hier aangekomen sta je bijna direct tussen de grote Grizzly beren in. We hadden al Grizzly beren gezien eerder in de reis maar dat zijn beren die leven van bessen en zaden. Deze beren zijn vele malen kleiner en lichter dan de beren die zich te goed kunnen doen aan het rijke dieet van zalm. Beren die dit dieet kunnen volgen wegen dan ook zomaar 600kilo. We hadden al snel beren in het oog en later zelfs een moeder beer met 2 jonge welpen. We konden hun een beetje volgen en zagen zodoende dat de moeder beer de welpen aanspoorde om zelf zalm te gaan vangen. De moeder beer beet dan een zalm half dood waarna de kleine zich er op stortte als of hij deze zelf had gevangen. Later die dag zagen nog een heel groot mannetje die ons best dicht nadere en als je dan bedenkt dan de gids geen geweer of iets bij zich heeft moet je er maar goed vertrouwen in hebben dat de eerder gemaakte afspraak blijft staan.

'1092890' door Menno Schaefer '1092890' door Menno Schaefer

IJslandAkureyri

IJslandAkureyri

De drinkende...Dinosa

Menno Schaefer

IJsland 2016, in 2012 tijdens de rondreis stonden we hier ook. Alleen met hoog water waardoor een foto met een laag standpunt niet mogelijk was. We hadden in 2016 een slaapplaats geboekt bij http://www.hof-is.com een Nederlandse vrouw getrouwd met een IJslander. Super mooie stek en zeer vriendelijk. Vanuit deze plek zijn we nogmaals naar de vogelrots Hvítserkur gereden. Nu was het wel eb en konden wel naar beneden, Wel wat steil glibberig padje maar wel te doen. Maar eenmaal beneden de camera opgesteld en wat filters gemonteerd om een lange sluitertijd te krijgen. En dat leverde deze foto op.

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1093457' door agrotewal '1093457' door agrotewal

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

De eerste bloeiende..

agrotewal

Na jaren het voorjaar te hebben gemist in Nederland, nu eindelijk een keer in de gelegenheid om de bloeiende bollenvelden vast te leggen. In Julianadorp worden vooral hyacinten, tulpen en narcissen gekweekt. Een enkel smal veld krokussen heeft al gebloeid, daar ligt dit jaar zeker niet de kracht van de kwekers. Vanmorgen ben ik vroeg op gestaan om de zonsopkomst mee te maken, maar helaas was het toen erg bewolkt. Dit is een foto van de eerste echte zonnestralen. Je kunt ook goed zien dat de hyacinten net beginnen te bloeien. Over een weekje of zo zie je de grond niet meer door de bloemen heen schemeren zoals nu nog wel het geval is.

'1093341' door Dalix '1093341' door Dalix

ChinaZhangjiajie National Forest Park

ChinaZhangjiajie National Forest Park

Zonsopkomst in het...

Dalix

Zhangjiajie was voor James Cameron ooit de inspiratiebron voor de setting van zijn film ‘Avatar’. Deze plek in het Karstgebergte van China kent ook spectaculaire zonsopkomsten. Onze gids weet de perfecte plek hiervoor en om 5 uur ‘ochtends rijden we in het donker over kleine weggetjes naar een ‘zijn spot’. Bij aankomst zijn er slechts een paar Chinese toeristen, dus plaats genoeg om ons te installeren, te wachten tot de zon de hemel geel en oranje kleurt en deze foto te maken.

'1092973' door wisseschout '1092973' door wisseschout

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Burgerlijke...ongehoo

wisseschout

Het park Bardenas reales mag je alleen bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Omdat er geen controle bij de ingang is zijn we toch vlak voor de zon opkwam het park ingereden. We wilden de bergen roze/rood zien kleuren. We stonden er nog maar net of er kwam controle. Of we stiekem met de camper hier hadden overnacht. Nee we hebben op de officiële camperplek bij het dorp gestaan. En toen was het goed. Pfff. Gelukkig.