LBouwhuis

profiel LBouwhuis

Naam

Lianne Bouwhuis

Reviews

4

Foto's & tips

11

Blogs

0

Lid sinds

24 september 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Verenigde Staten

Fav. stad

Londen

Mijn Motto

'Dream. Travel. Discover.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 80D

Overige

Statief Lens 18-55 Lens 75-300

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (11)

'543334' door LBouwhuis '543334' door LBouwhuis

Mongolië

Mongolië

Overnachten in een...

LBouwhuis

Om Mongolië te leren kennen, is het overnachten in een Yurt een echte aanrader. Een Yurt is een Mongoolse nomadentent, die het volk mee nam als ze aan het rondtrekken waren. Het zijn tenten die normaal gesproken snel opgebouwd en weer snel afgebroken kon worden. De Yurts waar we overnachten, waren in bezit van een Mongoolse familie, die ernaast woonden. Dit zijn zeer vriendelijke mensen, die zelf voor ons echt lokaal eten klaarmaakten. De omgeving is er fantastisch, ver weg van de bewoonde wereld en erg stil Echt een omgeving buiten de gebaande wegen en zeker de moeite waard om te bezoeken!

'570995' door LBouwhuis '570995' door LBouwhuis

BulgarijeSofia

BulgarijeSofia

Sofia, onverwachts ee

LBouwhuis

Aangezien een nichtje voor een aantal maanden in Sofia verbleef, hebben wij onze koffer gepakt om haar daar eens te gaan bezoeken. Bulgarije klonk voor mij niet echt aantrekkelijk, waardoor ik ook niet echt een verwachting had van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Toch waren we blij verrast toen we door Sofia heen slenterden. De stad ademde rust, natuur en cultuur uit. Mooie kerken, relaxte parkjes en goed eten. Wat bijzonder was om te zien, was de Sint Joris-kerk. Dit is het oudste gebouw in Sofia en ligt tussen allemaal ruïnes. Het blijkt dat deze ruiïnes nog overgebleven zijn van een oude stad. Best wel bijzonder om te zien. Daarnaast is de Alexander Nevsky kathedraal, die op de foto te zien is, ook echt indrukwekkend om te zien! Wat een prachtig gebouw! Het is heel fijn om door deze stad heen te lopen. We hebben alles lopend kunnen doen, zo groot is het niet. De sfeer is heel relaxt, met hier en daar een parkje dat mooi is aangelegd en na een poos geslenter een fijne plek om even uit te rusten. Ook voor het eten en shoppen kun je er goed terecht. Het heeft een grote winkelstraat met veel gezellige restaurantjes/kroegjes en wanneer je hierdoor heen loopt zie je in de verte de Vitosha gebergte liggen. De stad is echt een aanrader om voor een paar dagen te verblijven. Nog niet platgelopen door toeristen en voor ieder wat wils! Daarnaast is het absoluut niet duur. Vliegtickets en overnachting niet, maar ook het eten en drinken daar is heel goedkoop. Nog een extra tip: we hebben wat gegeten in een typisch Bulgaars restaurant genaamd: 'Manastirska Magernitsa'. We konden er heel leuk buiten zitten in een soort binnenhofje en het eten was heerlijk. Met z'n 4en waren we voor een goede maaltijd en wat drankjes, nog geen 30 euro kwijt. Dus als je dan toch in Sofia bent... :)

'566935' door LBouwhuis '566935' door LBouwhuis

China

China

Hangende Tempels,...D

LBouwhuis

Tijdens de Transmongolië Express, die we in 2015 hebben gedaan, konden we ervoor kiezen om in China meerdere steden aan te doen. Naast Beijing, hebben we ook een stop gemaakt in Datong. Een ietwat onbekende stad in China.. (tenminste, ik had hier nog nooit eerder van gehoord). Datong heeft een paar mooie bezienswaardigheden, zoals de Hangende Tempels en de Yungang Grottoes. Op de foto hierboven zijn de Hangende Tempels te zien. Echt, heel bijzonder!! En bizar. Maar je kunt er echt lopen, al gaat het wat lastig met al die toeristen die maar duwen en willen dat je doorloopt. Zoals te zien, zijn hier veel toeristen. Maar géén westerse toeristen, het zijn voornamelijk Chinezen. Veel Chinezen. Maar dat maakt de Hangende Tempels niet minder mooi. Het was nog een uitdaging om er te komen. Het was een route dwars door de bergen, maar die stond helemaal vast door bouwverkeer. Onze chauffeur wist wel een ander weggetje, maar dan moesten we wel een eindje lopen. Geen probleem natuurlijk, zij het dat een behoorlijk stuk van ons pad onder een waterstroom stond. Met wat gehink over stenen en blote voeten door het water, zijn we heelhuids aan de goede kant terecht gekomen. Na een eindje lopen, eindelijk uitzicht over deze prachtige tempels! Het ziet er indrukwekkend uit, zo in de rotsen. Uiteraard zijn we erop geweest, de gangetjes zijn erg smal en het is best hoog.. dus met hoogtevrees weet ik niet of dit zo leuk is. Maar toch raad ik het zeker aan om dit te bezoeken, mocht je van plan zijn om de Transmongolië Express eens te gaan doen!! Ook grappig: ze zijn daar totaal geen westerse toeristen gewend.. In ieder geval geen toeristen die lang en blond zijn. Dit was dan ook de reden dat ik overal een kind in mijn handen gedrukt kreeg om mee op de foto te gaan.. :)