Jeanne

'1093235' door Jeanne '1093235' door Jeanne

Portugal

Portugal

Vroeger

Jeanne

Santana, op het eiland Madeira, is bekend om zijn traditionele puntgevelhuizen. Inmiddels geven de voormalige bewoners de voorkeur aan nieuwbouw huizen in verband met de beperkte ruimte. Het terrein waar deze huisjes staan is een openluchtmuseum.

'1093142' door Jeanne '1093142' door Jeanne

Spanje

Spanje

Sierra Nevada.

Jeanne

Parque Nacional de Sierra Nevada is overweldigend mooi. Witte schilderachtige bergdorpjes met soms niet meer dan 350 inwoners. Het uitgestrekte landschap met slingerende wegen die van hoog naar laag gaan, maken het tot iets onvergetelijks.

'1092850' door Jeanne '1092850' door Jeanne

Spanje

Spanje

Zon en Wijnroute

Jeanne

In het achterland van Nerja liggen schilderachtige witte bergdorpjes die deel uitmaken van

'1092121' door Jeanne '1092121' door Jeanne

Spanje

Spanje

Aquaduct The Eagle te

Jeanne

Het aquaduct The Eagle nabij Maro is gebouwd tussen 1870 en 1880 in de stijl van de oude Romeinen. De brug diende er destijds voor dat het water vanuit Nerja naar de suikerfabriek in Maro gebracht kon worden. De suikerfabriek is nu een ruïne maar het aquaduct wordt nog steeds gebruikt voor de irrigatie van de gebieden rond Maro. In de droge rivierbedding kun je ook een wandeling maken.

'1091945' door Jeanne '1091945' door Jeanne

Portugal

Portugal

Sao Miguel Azoren

Jeanne

Vanaf het hoog gelegen Emerida de Nossa Senhora da Paz heb je heel fraai uitzicht op de kustplaats Villa Franca do Campo. De rijkelijk gedecoreerde trappen geven het kerkje een prachtig entree. Een aanrader dit te bezoeken.

'1091391' door Jeanne '1091391' door Jeanne

Canada

Canada

Stanley Park Vancouve

Jeanne

Het Stanley Park in Vancouver is mooi om op de fiets te doen met zijn 9 km. lange fiets en wandelpaden. Jaarlijks trekt het park vele miljoenen bezoekers. Het park kreeg in 1888 de status van stadspark en is daardoor nu beschermd tegen uitbreiding van de stad Vancouver. Op de foto is de Lion's Gate Bridge (1938)te zien, deze verbindt downtown Vancouver met de stadsdelen Noord en West Vancouver. De hoofd overspanning is 472 meter lang en overbrugt de Burrard Inlet. Stanleypark is één van de grootste parken ter wereld. Even openen aub.

'1091319' door Jeanne '1091319' door Jeanne

Portugal

Portugal

Rue de Santa Maria...

Jeanne

Vandaag is de dag van Liefde en Geborgenheid! De oude wijk Zona Velha is een verrassend deel van Funchal. De Rue de Santa Maria is een heerlijk relaxed straatje waar kunstenaars zich uitleven op gevels en deuren. Tegenwoordig is dit deel, van de 500 jaar oude stad, een trekpleister voor toeristen. Boetieks, galleries, restaurants en de koloniale architectuur trekken je aandacht. Maar de stad heeft absoluut meer te bieden zoals bijvoorbeeld, het Fort Fortaleza de Santiago, de markt Marcados Los Lavradores, de Botanische tuinen Monte, Sé Kathedraal, museum D´Arte Secrale en vergeet niet, zo nu en dan het `bekende glaasje Madeira` tot je te nemen! Even vergroten aub.

'1091074' door Jeanne '1091074' door Jeanne

Spanje

Spanje

Het Rijk van Granada

Jeanne

Het Alhambra is een must wanneer je in Granada bent. Het Leeuwenhof ofwel Patio de Los Leones, hier speelde zich het privé leven af van koning Mohammed de V. en zijn familie. Het werd gezien als afspiegeling van het Paradijs. De marmeren zuilen, decoratieve elementen, prachtige plafonds, Arabische kaligrafieën, het water en fonteinen maken het tot een sprookje.

'1090990' door Jeanne '1090990' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Nr. 1001, we gaan wee

Jeanne

Zeer gastvrij verblijf aan het Posomeer op het eiland Sulawesi. Ongeveer 4 km. vanaf Tentena is dit idyllische plekje gelegen. Lodge Dolidi Ndano Towale, is een heerlijke plek om te relaxen tijdens een indrukwekkende reis, hier word je in de watten gelegd. Het mooie van deze gastvrij mensen is, zij houden zich ook bezig met de opvang van 20 kansloze kinderen. Voeding, medische verzorging en scholing is prioriteit no: 1, op die manier hoopt men dat deze kinderen een goede plek in de maatschappij krijgen. Voor ons was dit DE locatie uit duizenden. Inmiddels heb ik er 1000 foto's opzitten en gaan we gewoon verder.

'1090882' door Jeanne '1090882' door Jeanne

Portugal

Portugal

Bretanha Sao Miguel..

Jeanne

Bretanha op het eiland Sao Michel (Azoren) is een plaatsje met ongeveer 630 inwoners. Een lieflijk plaatsje met gekleurde huizen en een molen die boven alles uittorent. De geschiedenis van dit kustplaatsje gaat terug naar de 15e eeuw. De monumentale Parochiekerk Igreja de Nossa Senhora do Pilar uit de 17e eeuw, is van grote betekenis voor de inwoners. De plaats ligt aan de kustweg ER1-1 Voor de scherpte graag even vergroten aub.

'1090863' door Jeanne '1090863' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Zwaar weer

Jeanne

Uitzicht vanaf het terras van ons hotel in Agios Sostis op het eiland Zakynthos Het schildpaddeneiland Marathonisi, links op de foto, dreigt in zwaar weer te komen. Even openen aub.

'1090643' door Jeanne '1090643' door Jeanne

Portugal

Portugal

Vulkaanuitbarsting...

Jeanne

Ponta dos Capelinhos ( Faial), deze ruige landtong is ontstaan tijdens de alles vernietigende vulkaanuitbarsting in 1957/1958. De onderzeese vulkaan heeft meer dan 500 huizen verwoest en er ontstond 2,4 km2 nieuw land. Er is een wandelpad naar de uiterste punt vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Atlantische Oceaan. Op de uitloper domineert de vuurtoren het landschap, tevens is hier een onderzoekcentrum die toegankelijk is voor bezoekers.

'1090618' door Jeanne '1090618' door Jeanne

Portugal

Portugal

Wonderschoon Flores..

Jeanne

We verblijven een paar dagen op het eiland Flores (Azoren). Dit meest westelijke eiland van Europa heeft een oppervlakte van 143 km2, lengte 16,7 km en is 12,2 km breed. Het hoogland van Flores is een onvervalst merenplateau, onderbroken door bergketens en symmetrische vulkaankegels. Het merengebied Sete Lagoas (zeven meren) is de trekpleister van het eiland, wandelingen maken rond de meren is dan ook een absolute aanrader. De soorten mossen die er groeien zijn kussentjes van fluweel, prachtig!! Flores is door UNESCO uitgeroepen tot Biosfeer Natuurreservaat. Het kleine eiland wordt gekenmerkt door de natuur, het heeft meren, watervallen, grillige steile rotskust, bloemen, warmwaterbronnen, moerassen en hooglanden. Het eiland heeft een kustlijn van 72 km. en de hoogste berg Morro Alto is 914 meter hoog en maar liefst 7 kratermeren. Op de foto is Lagoa Comprida te zien. Even openen aub.

'1090553' door Jeanne '1090553' door Jeanne

Mexico

Mexico

TTuluTalum Pueblo

Jeanne

Titel moet zijn Tulum Pueblo!!! Tijdens onze reis door Mexico, Guatemala en Belize verblijven wij eerst een paar dagen in de omgeving van Tulum. Tulum Pueblo is een badplaats die in het weekend vooral wordt bezocht door de Mexicaanse bevolking. Deze plek is ook bekend vanwege de nabij gelegen Archeologische oude ommuurde Mayastad. Het geheel ligt op een klif van 12 meter hoogte aan de Caribische Zee. Even openen aub.

'1090509' door Jeanne '1090509' door Jeanne

Portugal

Portugal

Terceira van bovenaf

Jeanne

Vanaf het eiland Terceira vliegen wij met SATA naar Faial in een half uur. Je kunt ook per boot de eilanden aandoen alleen dat kost meer tijd. Op de foto is het eiland Terceita goed te zien. Even openen aub.

'1090209' door Jeanne '1090209' door Jeanne

Portugal

Portugal

Idyllische plek (Sao.

Jeanne

Parqua Natural da Ribeira dos Caldeiroes op het eiland Sao Miguel (Azoren). Het park is gelegen midden in een weelderige groene omgeving, de watervallen, warmwaterbronnen en smalle paden maken het tot een idyllische plek. Zeker een bezoek waard, entree is gratis en de auto kun je goed parkeren. Even openen aub

'1090146' door Jeanne '1090146' door Jeanne

Portugal

Portugal

Panoramisch beeld van

Jeanne

Flores is het meest westelijke eiland van Europa. Het eiland heeft een oppervlakte van143 km2. Lieflijke kleine verlaten dorpjes waar je zo goed als niemand ziet behalve wat mensen die er hun leven lang al wonen. Jonge mensen trekken naar de grotere eilanden en het vaste land van Portugal. De hoogste berg is de Morro Alto (914m), het eiland heeft een ruwe wilde natuur. De bevolking leeft van de veeteelt, de winning van algen en in de zomer van het toerisme. Flores is uitgeroepen door UNESCO tot Biosfeer Natuurreservaat. Zo'n klein eiland en toch zo uitgestrekt, prachtig!

'1090112' door Jeanne '1090112' door Jeanne

Portugal

Portugal

Monte Madeira

Jeanne

Een bezoek aan de Botanische tuin Jardim Tropical Monte Palace is zeker een bezoek waard. Buiten dat er een zeer grote verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen zijn, zijn er watervallen, vijvers en een mooi aangelegde Japanse tuin. Vanuit Funchal met de kabelbaan naar Monte is een goede manier om er te komen, vanuit de cabine kijk je over de stad en de haven. Even openen aub.

'1090034' door Jeanne '1090034' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Kleurrijk Aperi.

Jeanne

Karpathos is nog niet zo toeristisch, de hoofdstad trekt wel veel toeristen maar als je even landinwaarts gaat is het heel fijn toeven. Kleine dorpjes waar je soms een terrasje vindt en heel vriendelijk en gastvrij wordt verwelkomt. De prachtige bergdorpjes Aperi, Menetes en Volada zijn de moeite waard te bezoeken, in de omgeving kun je mooie wandelingen maken.

'1089708' door Jeanne '1089708' door Jeanne

Spanje

Spanje

Arabische baden

Jeanne

De Arabische baden in het oude centrum van Palma de Mallorca. Het oude badhuis bestaat uit twee ruimtes waarvan er één op prachtige zuilen is gebouwd. De patio waarin de baden zijn gelegen is een heerlijk rustpunt waar bankjes staan te midden van een grote verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen. De baden zijn één van de weinige overblijfselen uit de Moorse periode. Een wandeling door de oude stad is ook een aanrader, de koloniale huizen zijn juweeltjes.

'1089474' door Jeanne '1089474' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Horton Plains N.P.

Jeanne

Horton Plains NP. is schitterend om te wandelen, wel met een gids, is mijn tip. Fenomenale uitzichten, flora, watervallen, stomende beekjes, vlinders, vogels, herten, apen, teveel om op te noemen. Het kan nat en mistig zijn dus volg de weerberichten nauwkeurig. Goede schoenen, warme kleding, eten en drinken meenemen want onderweg is niets te krijgen.

'1089420' door Jeanne '1089420' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Leeuwenrots

Jeanne

De leeuwenrots van Sigiriya in Dambulla is een deel van een 1600 jaar oud complex. De citadel boven op de rots diende als paleis nu is het slechts een ruïne. De twee leeuwenklauwen nodigen je uit om via meer dan 1200 traptreden de rots te beklimmen, eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Goede conditie, goede schoenen, water, en zonnebrand is een must, voor mensen met hoogtevrees is het niet aan te raden naar boven te gaan. Het complex staat op de lijst van UNESCO.

'1089355' door Jeanne '1089355' door Jeanne

Canada

Canada

Waterton Lakes NP

Jeanne

Vanuit Calgary rijden wij zuidwaarts naar Waterton Lakes Nat. Park. Een prachtig wandelgebied en nog niet zo toeristisch als de andere N.P. in Canada. Het is de moeite waard om een boottocht te maken over het meer, tijdens de tocht passeer je zelfs de grens Canada/Montana USA. Hoe mooi is het als het weer dan ook nog mee zit en de zon prachtig over het landschap schijnt.

'1089314' door Jeanne '1089314' door Jeanne

Duitsland

Duitsland

Historisch Diez an de

Jeanne

Het historische plaatsje Diez ligt aan de rivier der Lahn in de deelstaat Rijnland -Palts. Een stadswandeling is zeer de moeite waard, het nabij gelegen Slot Oranienstein is een kasteel van het Huis van Oranje. Het dal van Lahn is een vruchtbare omgeving, er is veel wijnbouw. Leuke plaats om te bezoeken is ook Limburg an der Lahn. Dit prachtige deel van Duitsland is zeer geschikt voor wandelaars, fietsers, rustzoekers en voor diegene die cultuur zoeken.