Terwijl hij weg rijdt in de kleine witte taxi kijk ik hem na. Ik zie zijn lange zwaaiende arm uit het raam steken. Ik denk terug aan het moment dat wij ruim tien jaar geleden begonnen te schrijven met... Lees meer
FRIEDAJANSEN
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Straathandel
Wat valt er veel te zien op straat! Je blijft fotograferen op Madagaskar, zoals hier bij deze mensen in Ambositra. Rijk zullen ze van hun handel nooit worden maar elke dag proberen ze er opnieuw iets van te maken!
Bijeneter - blauwbors
Bijenetersdag vandaag volgens mij, dus kan ik het niet laten er ook ëén of eigenlijk twee te plaatsen. Dezefoto is genomen op nieuwjaarsdag 2011 aan het Langanomeer een paar uurtjes rijden ten zuidoosten van Addis Abeba. We hadden overnacht in de Wenneylodge. Geen activiteit en zeker geen vuurwerk te bekennen van oud op nieuw. Voordeel daarvan was dat ik de volgende ochtend redelijk op tijd op was en nog tijd had om op het terrein van de lodge rond te lopen. Alles werd in één keer goedgemaakt bij het zien van deze kleurrijke soort bijeneter. Het is de Ethiopische ondersoort van de blauwborst bijeneter, want die heeft ook een blauw voorhoofd, waardoor hij kleurrijker is dan de gewone blauwborstbijeneter. Ze worden 17 tot 19 centimeter en komen voor in struik-/ bosachtig gebied dat wat op hoogte ligt (tot 3 km).
Trotse moeder
Na een mooie rit door een heuvelachtig landschap met sesam- en mosterdzaadvelden, arriveerden we in Pindaya, gelegen aan de voet van een berg met de bekende kalksteengrotten waarin 8000 boeddhabeelden staan opgesteld. Pindaya is een kleine rustige stad met een leuke kleurrijke markt waar veel Pa’o-minderheden hun groenten, fruit en andere handelswaar te koop aanbieden. Daar ontmoette ik deze moeder die haar kleintje liefdevol in haar armen hield. Trots als ze was, wilde ze graag gefotografeerd worden met haar kind.
Processie in Axum
's Morgens om 4u opgestaan om deze processie te zien! Rond 5u stond een groot deel van de stad paraat om deze processie mee te volgen......met veel belletjes en gezang wordt er een heilig boek rondgedragen door de stad, gevolgd door een groot deel van de bevolking, en ik, samen met 6 andere leden ven de groep waren ook paraat! Je moet er iets voor over hebben op vakantie als je iets wil zien! Heel indrukwekkend, en ja, ook dit is Ethiopie, maar dan wel in het Noorden, compleet anders dan het zuiden...
Wenteltrap Caixa Foru
Wenteltrap in het Caixa Forum, een centrum voor moderne kunst in Madrid. Eén van de minder bekende musea aan de Paseo del Prado, tussen Prado Museum, Reina Sofia Museum en Thyssen Bornemisza Museum.
Rickshaw Art
Rickshaw Art: Initially, rickshaws were pretty much left undecorated, but starting in the late forties, the faces of movie stars began appearing as decorative motifs on shields at the back of the rickshaws along with a variety of floral paintings. Each district took its own style. For instance, Chittagong being a more pious city then Dhaka mostly has floral or scenery in the rickshaws where as Comilla has plain rickshaws with beautiful dark blue or green hood on which is sewn an applique of a minaret or floral design enshrining the word "Allah". Rajshahi boasts film stars and film heros. These art on moving wheels are done using very bold, bright and raw colors, like fluorescent green, dark red and so on.
Worstelaars Naadam
Het Naadam festival wordt ieder jaar van 11 tot en met 13 juli in heel Mongolie gehouden en betekent 'de drie mannelijke spelen': boogschieten, worstelen en paardenraces. Wij bezochten het grootste festival in het stadion in Ulaanbatar en kregen deze dikke worstelaars nog net op één foto!
Een speciaal feest
In Ouida, op het nationale voodoofestival op 10 januari, zijn wij getuige van rituelen om de goden op te roepen. De trommelaars spelen hierbij een belangrijke rol. Hun ritme bepaalt welke god wordt opgeroepen. Deze trommelaar roept Kokou, de oorlogsgod, op. De mensen die in trance raken door deze god voelen geen pijn en proberen zich te snijden met elk scherp voorwerp dat ze te pakken kunnen krijgen. In principe laten ze toeschouwers met rust, maar je moet wel uit de buurt blijven, omdat ze in trance nauwelijks beseffen waar ze zijn.
Spelende cheetah's
De cheetah (of het jachtluipaard) is een van de kleiner katten van afrika. Door zijn beperkte spiermassa, relatief klein hoofd, en kleine longen is het echter wel het snelste land-dier. Over de daadwerkelijke topsnelheid is niet iedereen het eens maar er wordt gezegd dat het tussen de 90 en 115 km per uur zou moeten liggen.
Onderdanig
Deze leeuwin lijkt aan te geven dat ze onderdanig is, maar in werkelijkheid zijn de leeuwinnen degene die de meeste prooien doden. Het was wel zo bij deze leeuw dat hij het meest alert was bij de welpjes. Er lagen twee leeuwinnen en twee welpjes bij hem die hij nauwlettend in de gaten hield terwijl de vrouwtjes sliepen.
Schoolkinderen
De Gouden Tempel in India is gelegen in het oude centrum van Amritsar en is de heiligste plaats van het sikhisme in India en daarbuiten.Deze foto van de schoolkinderen gemaakt aan de gouden tempel.Het meisje centraal op de foto kijkt heel serieus en de anderen willen ook zeer graag op de foto.
Lotus Tempel
Van recente datum (1986) en in een zeer moderne bouwstijl is de 40 meter hoge Lotus Tempel in New Delhi. Zo genoemd omdat het gebouw de vorm heeft van een gigantische lotusbloem. De 27 "bloembladeren" van deze prachtige tempel zijn van wit marmer en zijn gerangschikt in groepen van drie, zodat er negen zijden ontstaan. De Lotus heeft in het hindoeïsme (en het boeddhisme) een symbolische betekenis. De lotus wordt genoemd " het kind van het universum, dat de gelijkenis van de moeder in haar schoot draagt" en staat symbool voor goddelijke geboorte, puurheid en schoonheid. Indische goden worden dan ook vaak afgebeeld met een lotusbloem in de hand. Om het gebouw liggen 9 vijvers die de bladeren symboliseren waar een lotus op drijft. Het is een tempel van de bahäi- geloofsgemeenschap, die vindt dat alle wereldgodsdiensten zich moeten verenigen. Daarom mag ook iedereen de Lotus Tempel betreden, ongeacht de godsdienst die men heeft. Het is de Moeder-tempel van het Indische subcontinent en 1 van de 8 tempels wereldwijd (de tempel voor Europa ligt in Frankfurt). Elk jaar bezoeken meer dan vier miljoen bezoekers de tempel; gemiddeld ruim 13.000 per dag!
Jonge monnikken
In Bakhtapur, een van de oude koningssteden van Kathmandu kwamen we deze Monniken tegen, ietwat beduusd en zich afvragend wat er allemaal gaat gebeuren, ze wisten niet precies wat er nu zou gaan gebeuren.
Volke bak
In de plattelandsdorpjes rijdt geen bus. Deze rijdt alleen op de doorgaande wegen die langs de dorpjes loopt. Als je dan naar de markt bent geweest en je hebt een behoorlijke hoeveelheid boodschappen meegenomen, dan ga je niet naar de weg lopen, maar dan neem je de plaatselijke paard-en-wagen-taxi die je voor een paar yuan naar de bushalte brengt. Alles gaat mee; ouderen, moeders met kinderen en natuurlijk al de aankopen. De zware spullen worden onder de bankjes gestopt en de manden zet je op je schoot. Nog één persoon kan mee; er is nog plaats op de bok. Met de "chauffeur" mee zitten er 10 personen op deze kar. Een zwaar karwei voor dat paardje.
Eten!
Hier is goed te zien hoe een Giraffe eet. Tussen de doorns vandaan worden de blaadjes gehaald. Dat gebeurd meestal met zijn blauwe lange tong. Je kunt zien hoe flexibel de lippen zijn om daarbij te assisteren.
Driemaal is...scheeps
Bath Abbey is de laatste overgeblevene van de grote middeleeuwse kathedralen van Engeland. Het begon allemaal in het jaar 757 na christus, sinds die tijd hebben er drie verschillende kerken op deze plek gestaan. De Anglo-Saxon Abbey Church (757-1066) werd neergehaald door de Normandiërs. Een grote Normandische Kathedraal werd gebouwd in 1090 en lag eind 15e eeuw in puin. De bouw van de huidige Bath Abbey kerk is in 1499 begonnen, het was echter pas in 1611 helemaal af. (bron: www.allesoverengeland.nl) Tegenwoordig wordt de kerk vooral bezocht door toeristen. De kerk wordt daarnaast nog actief gebruikt voor erediensten en lezingen. De Bath Abbey Church is vooral bekend om zijn formaat en zijn moderne kerkramen. In het grote raam aan de oostzijde van de abdijkerk zijn 56 taferelen uit het leven van Christus uitgebeeld