Dalix

profiel Dalix

Homepage

Naam

Marcel van Dalen

Positie

188

Score

1962

Reviews

0

Foto's & tips

13

Blogs

0

Lid sinds

30 december 2015

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Chili

Fav. stad

Antigua, Guatemala

Over mij

Al op jonge leeftijd ontdekte ik de magie van reizen. Eerst met m'n ouders naar landen als Frankrijk en Italië, vervolgens 'interrailen' met vrienden door zo'n beetje heel Europa en op latere leeftijd naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Hoogtepunten zijn er enorm veel, zoals Antarctica, Spitsbergen, de Galápagos eilanden, een reis van anderhalf jaar door Midden- en Zuid-Amerika, Tibet, IJsland, China en de Afrikaanse 'wildlife' landen. Er valt zoveel moois te ontdekken. Het mooie is dat je nog zo vaak terugdenkt aan deze indrukwekkende ervaringen.

Mijn Motto

'Door te reizen ontdek je niet alleen de wereld maar ook jezelf.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

7D en 70D

Overige

15-85mm Canon, 70-300Lmm Canon, 10-18mm Canon, 60mm Canon, 100-400mmL ISIICanon

 

11 reactie(s) bij "Dalix"

 • profile image comment

  Hallo Marcel. gefeliciteerd met de de titel reisreporter van de week.

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-12-09 11:53:41
 • profile image comment

  Proficiat Marcel!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-12-08 12:53:50
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd. je hebt de ere titel verdiend. Groetjes Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-12-08 12:08:16
 • profile image comment

  Dank je wel voor je compliment!

  Door jeroenkleiberg • geplaatst op 2018-12-08 11:54:49
 • profile image comment

  van harte met de eretitel RR van de week

  Door aticketto • geplaatst op 2018-12-08 11:32:00
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Dalix met de eretitel van reisreporter van de week

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-12-07 21:15:24
 • profile image comment

  Profoiciat met je eretitel RR vd week!

  Door karinm • geplaatst op 2018-12-07 18:59:42
 • profile image comment

  RR van de week, van harte gefeliciteerd, gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-12-07 16:26:55
 • profile image comment

  Beste Marcel, leuk om te zien dat je weer actief bent op onze website als Columbus Reisreporter. Begrijpelijk dat je nog even snel wilt meedingen aan de wedstrijd van dit jaar, want je kunt echter al met 1 inzending winnen ... Omdat je zo actief ben geweest afgelopen week en bij iedere foto wel wat interessants te melden had, hebben we je uitgekozen tot de Reisreporter van de week. Gefeliciteerd in ieder geval met deze titel ... We hopen uiteraard in de toekomst ook nog meer moois hier van jou voorbij te zien komen, zodat je anderen weer kunt inspireren met prachtige reisfoto's -en verhalen. Een fijn weekend gewenst! Groeten namens de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2018-12-07 14:30:56
 • profile image comment

  Hoi Marleen, Je hebt gelijk, het zijn er wat veel in één keer. Dit betreft geen inhaalslag, maar het nog op tijd mee kunnen doen aan de fotowedstrijd. Wellicht dat ik er een aantal na de wedstrijd verwijder en ze dan later mondjesmaat weer upload. Dank voor je tip! Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2018-12-06 14:45:23
 • profile image comment

  Hi Marcel, welkom op deze site. Ik zie dat je heel enthousiast foto's aan het plaatsen bent. De meeste plaatsen hier maximaal drie foto's per dag. Dan krijgen ze ook de aandacht die ze verdienen. Foto's waar nog geen reactie bij staat kun je eventueel nog verwijderen en later nog een keertje plaatsen. Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2018-12-06 14:40:03

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (13)

'1067397' door Dalix '1067397' door Dalix

SpitsbergenNordvest Spitsbergen NP

SpitsbergenNordvest Spitsbergen NP

Varen rond...Spitsber

Dalix

Met het zeilschip de Antigua helemaal rond Spitsbergen varen is een hele belevenis. Het is bovendien spannend of het wel lukt. Je bent immers afhankelijk van de windrichting, de stroming en niet te vergeten het ijs. De grootste kans maak je in de zomer en in 2017 heeft de Antigua het rondje in 16 dagen kunnen maken. Twee keer per dag ga je met de zodiac aan land en maak je de meest schitterende wandelingen. Je ziet er besneeuwde bergen, gletsjers, woeste landschappen, maar ook dieren als ijsberen, walvissen, poolvossen en allerlei vogelsoorten, zoals de drieteenmeeuwen op deze foto. En de stilte is er overweldigend.

'1065129' door Dalix '1065129' door Dalix

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Antarctica, de andere

Dalix

Deze ijskathedraal verscheen als een van de vele langs de boot op weg van South Georgia naar het antarctisch schiereiland. Dit 'laatste continent' lijkt het meest op een droomwereld. Naast adembenemende ijslandschappen is het ook rijk aan vele dieren, zoals verschillende pinguïn kolonies, allerlei soorten vogels, zeehonden, zeeleeuwen en walvissen. Een bezoek aan het meest afgelegen continent van onze planeet is eigenlijk met geen woorden te beschrijven. Alleen door er te zijn geeft het je een indruk van de magie van deze indrukwekkende ijswereld. Klimaatverandering en opwarming van de aarde treffen echter ook Antarctica. De gemiddelde temperatuur is er sinds een eeuw toegenomen en blijft toenemen. Laten we hopen dat dit continent niet ooit zal verdwijnen.

'1065074' door Dalix '1065074' door Dalix

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Bewonder dieren die..

Dalix

De Galápagos eilanden bevinden zich ongeveer duizend kilometer ten westen van Ecuador. De naam komt van de Spanjaarden. Galápagos betekent zadel, een verwijzing naar de vele reuzenschildpadden die ze hier zagen. De Galápagos bestaan uit dertien vulkanische eilanden met elk unieke diersoorten. Deze kennen de mens niet als natuurlijke vijand, dus is het een bijzondere ervaring om letterlijk tussen de iguana's en zeeleeuwen te lopen. De bestudering van deze dierenwereld leverde mede de grondslag voor de evolutietheorie van Charles Darwin, die in 1835 de eilanden bezocht tijdens zijn legendarische reis met het zeilschip 'De Beagle'. Deze theorie beschrijft het proces waarbij erfelijke eigenschappen binnen een populatie van organismen veranderen in de loop van de generaties als gevolg van genetische variatie en natuurlijke selectie. Een bezoek aan deze eilanden geeft je de kans al deze unieke dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

Mijn fans (0)

Er zijn nog geen mensen fan van jou

Je bent nog geen fan van een reporter.

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Je hebt nog geen favoriete blogs