Bartholda
Papegaaiduiker
Deze foto is genomen op de Farne Islands. De Farne Islands liggen voor de kust van noordoost Engeland op ongeveer 15 kilometer van de grens met Schotland. In juni/ juli is het een goede tijd om deze eilanden te bezoeken, want dan zitten er papegaaiduikers met jongen. Deze foto is van begin juli en toen kwamen de ouders af en aan vliegen met visjes voor de jongen. De jongen kregen we niet te zien, omdat die in een hol onder de grond zitten. De eilanden zijn gemakkelijk te bezoeken met een boot van uit het kleine plaatsje Seahouses. Er zijn maar 2 eilanden open voor toeristen. 's Morgens kan je naar Staple Island en 's middags naar Inner Island. Je kan ook een combi maken. Op beide eilanden zitten papegaaiduikers, maar ook veel andere vogels. Deze foto is genomen op Staple Island. De vogels komen heel hard aanvliegen (80 km pu) om dan sterk af te remmen door hun vleugels en poten uit te gooien. Daarna verdwijnen ze zo snel mogelijk in het hol om hun jong te voeren. Dit moet snel, omdat er overal meeuwen op de loer liggen, die de visjes af willen pakken.
Stoere jongen
Deze jongen maakt deel uit van de etnische groep Kotokoli. Tijdens een dansvoorstelling was hij samen met 5 andere jongetjes stoer uitgedost. Er wordt hierbij handig gebruik gemaakt van afvalmateriaal, zoals een leeg blikje tomatenpuree.
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Happy Feed
Hier in he zuiden is het 3-4 dagen per jaar Carnaval. Die pinguins lopen elke dag blij rond te springen of vrolijk de polonaise te lopen. Blijft een genot om naar te kijken! Deze foto is in de avond genomen op Hafl Moon island. Beter licht konden we niet wensen!
(Host) Oma and child
Earlier I posted our host family greeting us at the door of their home. Here, the Oma with one of her grandchildren. She looks after the children while the younger women are at work in the fields. These are Khumi people, one of the many tribes in this region.
Street kid-1
Tijdens m’n laatste Centraal-India-reis heb ik dikwijls de buurten waar straatkinderen zich ophouden (dikwijls met hun familie) opgezocht om er een portfolio van 13 foto’s mee samen te stellen. Omdat ik nooit een paparazzi-fotograaf wil zijn, zijn alle foto’s van heel dichtbij met m’n 18-50 mm genomen. Om de dramatiek van hun leefsituatie wat kracht bij te zetten heb ik aan kleurreductie en contrastverhoging gedaan.
Green Heron
Deze kleine groene reiger was zijn jachtterrein in de wateren van Tortuguero aan het bestuderen op zoek naar lekkere vissnackjes. De lange nek wordt vaak dicht tegen het lichaam gehouden waardoor hij nog kleiner lijkt dan hij werkelijk is. Wanneer hij een kleine prooi zoals een insect heeft gevangen, eet hij deze soms niet op, maar gebruikt hij deze als lokaas om grotere prooien zoals vissen en kikkertjes te vangen.
Roodoogmaki
De roodoogboomkikker of roodoogmaki heeft als het licht is een perfecte camouflage. Ze drukken zich dan geheel groen plat tegen bladeren aan en zien er dan erg vreemd uit vind ik. Als het donker wordt komen deze nachtdiertjes tot leven en laat hij zijn mooiste kleurtjes zien, waaronder de knaloranje vingertjes en de blauwe kleuren aan de zijkant. Met een zaklamp op pad vonden wij ze vanaf ongeveer 1 meter in de beplanting. Erg leuk om 's-avonds op speurtocht naar deze kleurrijke kleine kikkertjes te gaan. Ze zijn prachtig om te zien.
Deadvlei awakenings
Snel doorrijden na de zonsopkomst bij Dune 45, om 15 kilometer verderop aan te komen bij de toegang tot de Sossusvlei. Hoge zandduinen met daartussen kleigrond, door drooggevallen rivier. De Deadvlei is eem kom tussen de hoge duinen waar door die droogte honderden jaren geleden de Acacia bomen zijn uitgedroogd en verstild tot skeletten. Het geeft een prachtig surrealistisch en fotogeniek beeld, dat zo uit de schilderijen van Dalí kan komen. Als je een 4WD hebt, hoef je niet te parkeren aan het einde van de toegangsweg en een taxibusje te nemen, je kunt dan lekker door het woestijnzand doorrijden tot in de Sossusvlei. Scheelt een horde toeristen op de foto's ;-) Maar je moet wel avontuurlijk zijn ingesteld, want je kunt vast komen te zitten in het mulle zand...
Baby aapje Gibraltar
Eigenlijk hoort deze foto ook een klein beetje bij Engeland. De rots waar deze foto gemaakt is staat namelijk in Gibraltar. Dit is een Engelse Enclave. De Britten hebben een apenkolonie op de rots uitgezet, wat nu een natuurreservaat is. Wel uitkijken dat ze er met je auto-antenne vandoor gaan!!
Anker binnen halen
Het is dat je met een Ranger naar het nationale park Menjagan gaat, dit is de plek om te snorkelen omdat het een beschermd gebied is. Je gaat met een klein bootje en je doet een aantal plekken aan. Op de foto haalt de Ranger het anker binnen, tijd om verder te gaan.
Lynx in de sneeuw in.
Het Bayerischer Wald is een Nationaal park waar een groot gebied is afgezet waar lynxen kunnen leven. Het park ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Tsjechische grens en vooral in de winter kun je hier fraaie foto's maken van lynxen in de sneeuw.
Wolf in de sneeuw in.
Het Bayerischer Wald is een Nationaal park waar een groot gebied is afgezet waar wolven kunnen leven. Het park ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Tsjechische grens en vooral in de winter kun je hier fraaie foto's maken van wolven in de sneeuw.
Waterversnelling bij.
Eindelijk kwamen we bij Prospect een waterval tegen die zo groot was dat je ook nog een paar stenen erbij kon vastleggen op de foto. Het was eigenlijk maar een stroomversnelling. Ik wilde de beweging vastleggen overdag met een lange sluitertijd, ik heb daarom ook een filter die 10 stop tegenhoud gebruikt dus kwam al snel uit op een belichting van zo een 40 seconden. Oregon is overweldigend mooi en voor mij tot nu toe de mooiste staat in de VS. Must see!
Reactiesnelheid
Er zijn veel snelstromende kolkende rivieren in Canada en kayakken is er dan ook razendpopulair.. Snelle mannetjes en vrouwtjes in naar mijn idee te kleine snelle bootjes….. Een heel avontuur op het water. Omslaan gebeurt onverwacht en snel kunnen reageren is dan ook een vereiste, deze kayakker kwam weer veilig boven. In ieder geval leuk om naar te kijken, ik heb het zelf maar niet geprobeerd.
Full Speed
Allereerst iedereen de beste wensen. Bij het maandthema "snelheid" moest ik gelijk aan de papegaaiduikers denken die we afgelopen zomer op de Farne eilanden gezien hebben. Ik had geen idee dat die beesten zo snel waren. In het begin dacht ik: die krijg ik er nooit fatsoenlijk op. Ik had het idee dat die clowneske beetjes een beetje sloom waren met die te grote kop, dat ronde lijf en die kleine vleugeltjes. Niets is echter minder waar. In alle opzichten zijn deze beesten razendsnel. Ze kunnen onderwaterzwemmend een snelheid van wel 20 kilometer per uur halen. Als ze op topsnelheid vliegen gaan die kleine vleugeltjes per minuut wel 400x heen en weer en halen ze een snelheid van 90 kilometer per uur. Deze vogel komt met visjes aanvliegen voor het jong. Dat doen ze op volle snelheid om de meeuwen te ontlopen. Op het laatste moment gooien ze hun vleugels en poten uit om af te remmen en in het hol van het jong te duiken. Op de foto is ondanks de sluitertijd van 1/ 6400 nog beweging in de vleugels te zien. Hij ging hier nog full speed met dus 400 vleugelslagen per minuut.