Do’s en Dont’s in Oman Afgelopen weekend plaatste ik een foto van Oman en kreeg vervolgens een verzoek van een medereisreporter om wat tips over dit land te geven….wat zijn de do’s en don’t’s? Dit... Lees meer
Giraffe
Stoffig
In het dorpje Bassar - bekend van de ijzersmeden - in het noorden van Togo stond deze prachtige vrouw in de deuropening van haar lemen huis. De 'witte wolk' die je ziet is opgewaaid zand en stof dat wordt gefilterd door het zonlicht
Binnen de lijntjes
Na een halve dag hobbelen zonder iets of iemand tegen te komen doemt daar ineens een ger op. Het blijkt een kinderdagverblijf voor 20 kinderen uit de omgeving (straal van 25 km) Daar zat dit meisje heel geconcentreerd een door Unicef gesponsorde kleurplaat in te kleuren.
Geiki Gorge
Door mijn kampeerplekje (vorige foto) kon ik mooi nog een paar keer naar Geiki Gorge zelf. Iedere keer weer anders. Maar deze keer was door de wolken mij favoriet.
Bedelen om wat lekker
Na een enorme bui regen (tja dat krijg je als je in dit land blijft...) was het grappig te zien hoe alle vogels na de regen weer over gingen tot de orde van de dag: eten zoeken. De jonge Lepelaars liepen daarbij voortdurend achter mammi aan om om wat lekkers te bedelen, wat af en toe tot irritatie leidde bij moeders....
Nr 606
Een van de jongste deelnemers aan de paardenrace over 10 km tijdens het Nadaam festival. Hij probeerde z'n paard stil te krijgen voor de foto. Hij had als een van de weinigen oog voor de camera en dacht wellicht via deze publiciteitsstunt de Nederlandse kranten te halen.
Citadel - Amman
Afgelopen april zijn we naar Jordanie geweest, prachtig land. Tegen de zonsondergang maakte ik deze foto. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Asbeekje
De groene vallei Thorsmork is momenteel zwartgrijs door de uitbarsting van de Eyjafjallajokull. Het water weet als altijd haar weg te vinden met dit soort kleine beekjes in een pikzwarte omgeving als gevolg.
Tulpen uit.... Potsda
De tuinen van slot Sans Souci in Potsdam zijn naar Frans ontwerp, de beelden Romaans, en de bloemen (tulpen) Nederlands, een vreemde combinatie vond ik zelf.
Verlegen
Heel trots is ze op haar kleine broertje en met recht. Met een chocolat in de hand kijkt hij ons wat verlegen aan maar een tijdje later was dat helemaal verdwenen
Jinshanling wall
Een bezoek aan de Chinese muur stond al (te) lang bovenaan mijn reiswensenlijstje. Mede door het heldere open vriesweer afgelopen februari was het nog vele malen overweldigender dan ik had verwacht. We besloten, ondanks de koude, een flinke wandeling te maken om de muur echt te kunnen beleven. Deze foto is genomen nabij Jinshanling. In de eerste helft van onze 4 uur durende wandeling over zowel goed als vrijwel niet gerestaureerde delen van de muur richting Simatai kwamen we alleen vijf locals en bewakers tegen, dat maakte de ervaring nog bijzonderder.
Eenzaam fantje
Locatie; Etosha NP, Namibië Deze eenzame olifant zagen we in het oosten van Etosha NP. Omdat het er nog erg veel regende was er voor de meeste beesten nog niet echt een reden om de waterpoelen op te zoeken. Pas als het veel droger wordt komen er ook meer olifanten naar het park. Ondanks de regen hebben we nog redelijke foto's kunnen maken en persoonlijk vind ik dit één van de mooiste foto's die Sandra gemaakt heeft.
Artwork
Zomaar een van de vele creatieve mensen die we tegenkwamen in een park in Georgetown. Onverstoorbaar was deze man aan het werk en liet zich niet afleiden door het warme weer, de nieuwsgierige voorbijgangers of door de fotograaf.
Vlieg 'm erin
De Grijskopmeeuw (Chroicocephalus cirrocephalus) is een vrij kleine meeuwensoort die verspreid in Zuid-Amerika en in Afrika ten zuiden van de Sahara broedt. Soms wordt deze soort ook gesignaleerd op het vasteland van Europa, in Spanje. Hij broedt in grote kolonies in rietbanken en in moerassen. Het is geen echte zeevogels zoals veel meeuwensoorten, maar komt wel veel aan de kust en in estuaria voor. Echter het is één van de weinige meeuwensoorten die je ook ver in het binnenland kan zien. Deze meeuwensoort is iets groter dan onze eigen bekende Kokmeeuw met een lengte van 42cm. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze meeuwensoort in zijn broedkleed een grijze kopkap, die hij in de winter net als onze kokmeeuw verliest. De geslachten zijn aan elkaar gelijk. Deze foto maakten ik bij Cape Vidal in de Greater St. Lucia Wetlands. Deze vloog bijna de camera in.