Jeruzalem

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heilige grafkerk

Jeruzalem,
Israël


De binnenkant van de heilige grafkerk was ontzettend mooi en indrukwekkend. Ik had het geluk om in deze ruimte een paar minuutjes alleen te zijn, zo kon ik de prachtige omgeving in mij opnemen.En nu net lees ik dit nieuwsberichtje op internet van gisteren. De wereldberoemde Heilige Grafkerk in Jeruzalem is wegens een ruzie over onbetaalde waterrekeningen met sluiting bedreigd. Een woordvoerster van het Israëlische ministerie van Toerisme zei vandaag dat men zich inspant om het probleem op te lossen.

Aanleiding voor de ruzie zijn betalingsvorderingen van de Israëlische watermaatschappij Gihon. De watermaatschappij heeft de rekening van de kerk laten blokkeren, omdat ze achterstallige betalingen van circa negen miljoen shekel (rond de 1,8 miljoen euro) niet betaald heeft. De kerk geeft echter aan dat ze al decennialang van betalingen is gevrijwaard. Pas in 2004 begon Israël rekeningen voor het water te sturen.

De Grafkerk in het oude stadscentrum van Jeruzalem is de heiligste plaats van het christendom. Volgens het christelijk geloof staat ze op de plaats van de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus.