Falkland eilanden stekker

Falkland eilanden – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Falkland eilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Falkland eilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Falkland eilanden

Beste foto's & tips van Falkland eilanden

'416271' door antwan '416271' door antwan

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Koningspinguïn met...

antwan

Deze foto is genomen op de Falkland eilanden. Hier leeft de best bereikbare kolonie koningspinguïns ter wereld. Op enkele uren hobbelen, dwars door een moerasgebied, vanaf Stanley vind je een kolonie met ongeveer 600 pinguïns. Het is hier een drukte van jewelste en een komen en gaan van deze prachtige beesten. Als je dan ook nog een beetje geluk hebt zie je ook nog een pinguïn met jong.

'241313' door deerik '241313' door deerik

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Eigenwijs

deerik

Nog even een portretje van de meest eigenwijze pinguinsoort, de 'Rockhopper'. Ze broeden op onmogelijke plekjes en met hun wilde kapsel stelen ze helemaal de show.

'334367' door Bowral '334367' door Bowral

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Shag

Bowral

Een 'imperial shag', ook wel 'Blue-eyed shag genoemd, bij West Point op de Falklands. De vogel is familie van de aalscholvers en komt voor in het zuiden van Zuid-Amerika. Ik heb ze ook gezien op het Antarctisch schiereiland. Kenmerkend voor deze vogel zijn de blauw geringde ogen en de geel/oranje knobbel boven de snavel. Ze voeden zich voornamelijk met vis.

Laat kaart zien