Falkland eilanden beste reistijd

Het weer op de Falkland eilanden

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Falkland eilanden te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op de Falkland eilanden? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.
 

Beste reistijd voor de Falkland eilanden

De Falkland eilanden kennen een koud zeeklimaat. het regent er op minimaal de heflt van de dagen van het jaar. De beste reismaanden zijn januari en februari. Dit zijn de enige maanden dat het er nauwelijks sneeuwt en de temperatuur ligt dat rond de 13 graden

 

 


Reisadvies
Voor Falkland eilanden en de Falkland eilanden geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Antarctica heeft geen feestdagen.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Falkland eilanden

Beste foto's & tips van Falkland eilanden

'416271' door antwan '416271' door antwan

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Koningspinguïn met...

antwan

Deze foto is genomen op de Falkland eilanden. Hier leeft de best bereikbare kolonie koningspinguïns ter wereld. Op enkele uren hobbelen, dwars door een moerasgebied, vanaf Stanley vind je een kolonie met ongeveer 600 pinguïns. Het is hier een drukte van jewelste en een komen en gaan van deze prachtige beesten. Als je dan ook nog een beetje geluk hebt zie je ook nog een pinguïn met jong.

'241313' door deerik '241313' door deerik

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Eigenwijs

deerik

Nog even een portretje van de meest eigenwijze pinguinsoort, de 'Rockhopper'. Ze broeden op onmogelijke plekjes en met hun wilde kapsel stelen ze helemaal de show.

'334367' door Bowral '334367' door Bowral

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Shag

Bowral

Een 'imperial shag', ook wel 'Blue-eyed shag genoemd, bij West Point op de Falklands. De vogel is familie van de aalscholvers en komt voor in het zuiden van Zuid-Amerika. Ik heb ze ook gezien op het Antarctisch schiereiland. Kenmerkend voor deze vogel zijn de blauw geringde ogen en de geel/oranje knobbel boven de snavel. Ze voeden zich voornamelijk met vis.

Laat kaart zien