Antarctica Artikelen & Blogs

Bizar

Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

Gepubliceerd: 13 dec 2016 4
Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.Skiën in de onaangetaste natuur van Antarctica. (Foto: Columbus Reisreporter jeannette)Onder toeziend oog van de lokale pinguïnpopulatie ski je van de meest steile bergen af. Er is weliswaar geen skilift aanwezig, dus het is helaas even klimmen. Zodra je de top bereikt en het adembenemende uitzicht in je opneemt is het die klim echter helemaal waard.Ongerept en onaangetastDe vijfsterrenresorts die je in de Alpen vindt, zijn hier niet. Après-skiën doe je samen met de pinguïns en zeehonden. Maar als je een skigebied wil hebben met honderd procent onaangetaste sneeuw en ongerepte natuur, dan zit je in Antarctica helemaal goed.Op expeditieEr zijn verschillende organisaties die een expeditie aanbieden. Ice Axe Expedition heeft een 13-daagse poolexpeditie voor €8500 waarbij je, met 120 anderen, skiet, hiket en wildlife spot. Wil je nog exclusiever gaan – en heb je nog meer te besteden? Dan is Chimu Adventures een optie. Met vijf anderen 28 dagen lang op een privéjacht Antarctica rond gaan, al skiënd en hikend, voor zo’n €23.681. Heb je het geld en ben je een echte avonturier, dan zouden wij dit skigebied zonder meer aanraden!


deel dit artikel met je vrienden:

Meer Antarctica artikelen

'March of the Penguins'-maker over Antarctica

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd op de zuidpool.

Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regis...

Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden....

 

3 reactie(s) bij "Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied"

 • profile image comment

  Sorry, maar ik ben hier totaal niet mee eens! Ongerepte natuur is prachtig en moeten we behouden. Die arme pinguins (en andere animals) moeten hun territorium kunnen behouden, en niet dat rijke luis mensen (en ook prof. skiers en snowboarders) het van ze afpakken door er een skiresort van te maken. Ik vind dat antartica beschermt moet blijven; de mens zorgt al voor genoeg vernieling op aarde.

  Door SHendrikse • geplaatst op 2016-12-13 12:58:08
 • profile image comment

  Ik ben het ook eens met de anderen. Gaan we nu het mooiste werelddeel ook vernielen.

  Door Doekemeijer • geplaatst op 2016-12-14 15:34:36
 • profile image comment

  Ik ben het eigenlijk wel met Simone eens.

  Door marcvankessel • geplaatst op 2016-12-13 16:00:25

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.