Antarctica schiereiland en Weddell zee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Antarctica schiereiland en Weddell zee image

ANTARCTICA

Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica
Olofensing

ANTARCTICA

Yeahhhhhhhhhhhh 10 december was het dan eindelijk zover. Om 15.30 hadden wij ons verzameld bij de boot in de haven van Ushuaia. Om 16.00 mochten we eindelijk aan boord en werden onze paspoorten ingenomen en de cabin aangewezen. Daarna was er nog even tijd voorjezelf waarna een voorlichting begon over het wel en niet op de boot. Daarna hadden we gelijk een drill oefening waarbij we onze reddingsvesten aan moesten doen en richting de reddingsboten moesten lopen in een soort polonaise. Tot slot werden wij verwelkomt door de crew met champagne en daarna begon het diner.
Om 18 zijn we de haven uit gevaard waarbij we eerst door The beagle channel varen. Dit is nog redelijk rustig water. Rond middernacht bereiken we The Drake Passage, waarbij the Atlantic en the Pacific Ocean elkaar ontmoeten en dat is de ruigste zee ter wereld. Dus ter voorzorg hebben we maar anti-zeeziek pillen geslikt. Maar we worden niet ziek. Het schip schommelt heen en weer. En sommige mensen breken hun vingers tussen de zware deuren. Het eten is rustig, want de helft van de boot is ziek.
Na 2 dagen bereiken we the South Shetland Islands waar we een aantal landingen maken. Als het weer het niet toe laat of er is teveel wind dan zoeken ze een alternatief. Soms maken we ook een zodiac cruise.
Er zijn hier enorm veel pinguins, die zie je eigenlijk altijd wel. Hele grappige beestjes. En soms zien we zeehonden. Er zijn niet heel veel walvissen en orka´s en als ze gezien worden dat is het heel ver weg en zie je vaag een stipje. Maar op de laatste middag zien we een moeder en kalf steeds dichter bij de boot komen en iedereen klikt er op los met zijn camera. Wij dachten dat we een leuke camera hadden, maar er is hier een groep met chinezen en die stelen de kroon. Een lens zo groot van je voet tot je knie, maar die kost dan ook wel 10.000 dollar. Of een camera tussen de 20.000/30.000 dollar. Echt niet normaal, maar niet alleen de chinezen de meesten hebben wel een leuke lens.
De dag bestaat uit ontbijt om 7.30, rond 9 uur de eerste landing of cruise, om 12.30 de lunch en rond 15.00 de tweede landing of cruise. Om 19.00 de briefing van vandaag en morgen en om 19.30 is het diner. Het eten is echt dikke prima en meestal 3 a 4 gangen. Niet slecht zo´n dagje. Je doet genoeg en heb ook nog tijd om even bij te komen tussendoor.
Het weer zit niet helemaal mee, we hebben een dag waarbij we s´ochtends bijna in de t´shirt op het schip lopen en smiddags sneeuwt het zo hard dat er binnen de korste keren een laagje sneeuw op het schip ligt. Soms sneeuwt het en soms regent het maar er zijn ook droge landingen tussen. En bovendien is het gewoon genieten van de omgeving en de dieren. Er drijven soms ijsbergen rond die echt enorm zijn, groter dan de boot. Heel veel gletsjers en heel veel sneeuw. Het is onbeschrijvelijk, dus de foto´s zullen hier boekdelen spreken.
Na 2 dagen zetten we dan eindelijk voet aan wal op het continent Antartctica!!!!!!!! Er is hier een station van de Britten en daar kunnen we ansichtkaarten versturen. Ook is er een souvenierswinkel. Dus shop till you drop op Antarctica hahah
De laatste dag gaan we nog naar een Argentijns station en wederom is daar een postkantoor en souvenierswinkeltje. Het is een stuk groter station, waar in de zomer wel 160 mensen wonen. Er is een kerk, bank, supermarktje, ziekenhuis. Alles wat men nodig heeft. Er is hier ook het enigste vliegveld van Antarctica. Er vliegen wat vliegtuigen over en in de haven liggen schepen die het station bevoorraden.
De laatste dag aan boord krijgen we als kado foto´s die de crew heeft gemaakt van ons tijdens de expeditie, alle info over wat we hebben gedaan en alle lezingen die aan boord zijn gegeven. Heel erg leuk.
´S avonds worden de certificaten uitgedeeld, het bewijs dat je op Antarctica bent geweest!!!
Het was een boot met ongeveer 80 passagiers en en het is erg leuk om kennis te maken met de verschillende culturen van iedereen. Maar aan alles komt een einde en zo ook aan dit verhaal.

Het verhaal is kort, maar je moet echt de foto´s zien. Dat zegt genoeg. COOOL

Voor nog meer foto´s zie : http://www.mijnalbum.nl/Uitnodiging=EJPBKD6B

Foto's

c872f.jpg
c872f.jpg
Olofensing
cc0b2.jpg
cc0b2.jpg
Olofensing
c229a.jpg
c229a.jpg
Olofensing