Papoea Nieuw Guinea stekker

Papoea Nieuw Guinea – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Papoea Nieuw Guinea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Papoea Nieuw Guinea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Papoea Nieuw Guinea gebruikt kunnen worden zijn : Type I
Stekker I

Informatie over Papoea Nieuw Guinea

'538010' door Esthers '538010' door Esthers

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Mount Gurupoka

In de buurt van Goroka hebben we met een lokale gids in traditionele kleding naar de top van Mount Gurupoka gelopen om van een prachtig uitzicht over de vallei van Goroka te genieten. Voor deze mensen is de berg heilig, op het hoogste punt worden varkens geofferd om de geesten gunstig te stemmen. Je hebt er ook nog een paar grotten waar de Australiërs in de tijd van 2e wereldoorlog schuilden en een uitzichtpunt hadden tijdens de strijd met de Japanners. Het miezerde toen we de foto namen, dus als je hem vergroot kan je druppeltjes zien.

'394829' door Karindewolf '394829' door Karindewolf

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Mooi aangekleed!

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe overweldigend West-Papoea wel was; ik heb nog zoveel mooie kiekjes en zal jullie zeker laten meegenieten van deze beelden. Hier een krijger bij het varkensfeest!

'339288' door Kaatje64 '339288' door Kaatje64

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

De mooiste van het...

De mensen die op het grote varkensfeest kwamen (ik schat ongeveer 3.000 !) hadden zich mooi gemaakt met verf, veren van de casuarisvogel en paradijsvogels. Sommige mannen hadden zwijnentanden door hun neus gedaan. Deze meneer was wel de allermooiste met (terecht) de meest trotse houding van allemaal.

Bekijk alle Papoea Nieuw Guinea foto's en tips