Zuid West Nieuw-Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid West Nieuw-Zeeland image

Hokitita en Fox Glacier

Zuid West Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Hokitita en Fox Glacier

Hoi Allemaal, hier zijn we alweer..dit keer sneller dan vorige keer!!

Vanuit onze standplaats in Hokitika hebben we de omgeving verkend. Het is een leuk klein plaatsje aan de kust met een klein centrum. We hebben in de ochtend eerst een rit terug gemaakt naar een oud goudmijn dorpje genaamd Shantytown. Rondom ca. 1870 was er een goldrush aan de Westkust en er zijn nog overblijfselen vanuit die tijd. Wij vonden het wel leuk om te zien hoe de mensen toen leefden en waar ze eigenlijk aan begonnen. Het dorpje is een replica van vroeger, maar wel veel te zien. Zelfs een oude stoomlocomotief, uit 1886, gemaakt in Engeland. We hebben hier ook gezien dat er veel chinese immigranten naar deze stadjes toekwamen op zoek naar betere tijden en Goud natuurlijk. We hebben zelfs nog even mogen proeven van het zoeken naar Goud, een echte Goldpanning. Helaas geen goudklompen voor ons. Moet je ook echt geduld voor hebben. In de middag zijn we nog de natuur ingegaan op zoek naar mooie plekjes rondom Hokitika. Zo zijn we via een Bush wandeling terecht gekomen op een strand met heel veel zwerfhout en uitzicht op de bergen. Mooie kiekjes kunnen maken. Helaas geen zwerfhout mee kunnen nemen, was een beetje zwaar... Ook kun je hier op de stranden de Greenstone vinden, bekend van deze regio. Elke keer dacht Dennis dat hij er een had, maar is een beetje kleurenblind, dus waren het weer grijze stenen...We hebben een grote steen in de winkel zien liggen t.w.v. 2.400 euro!!
Vanwege het mooie weer ( 22 graden) hebben we onszelf getrakteerd op een lekker traditioneel NZ ijsje. Dat noemen ze hier Hokey Pokey ijs en smaakt echt goed...smaakt naar vanille met caramel en koekstukjes, mmmmmmmm....
Daarna zijn we naar het Kiwi center geweest, waar we nu echt de tijd hadden om Live kiwi's te spotten...hahahaha...Jaja...we hebben ze weer gezien en nu langer dan vorige keer en wel 3 stuks...echt maffe beesten en ze zijn eigenlijk gewoon geinig...we hebben er stiekem 1 meegenomen ;)
Nog ff boodschappen gedaan in een grote supermarkt hier...zijn ook tot 21.00 uur open en heel veel keuze...Daarna snel terug naar de accommodatie om nog even snel de zonsondergang mee te maken...mooi uitzicht vanuit onze kamer, want we zaten hier direct aan het strand.

Vandaag zijn we weer vroeg op pad gegaan richting de bergen / gletsjers. We zijn opgestaan met schitterende blauwe luchten en heerlijke temperatuur. Vandaar dat we ook nog niet echt een kerstgevoel hebben, morgen maar een cd'tje opzetten of zo.
Onderweg zijn we een paar keer gestopt om mooie uitzicht foto's te maken en gestopt aan de voet van de Franz Josef Glacier. Hier kun je een korte wandeling maken met een schitterend uitzicht op de gletsjer.
Nergens ter wereld komen de gletsjers zo dicht bij de oceaan als hier en ze grenzen ook aan tropisch bos.
In de middag aangekomen in het dorp Fox Glacier (258 inwoners) waar we de komende 2 nachten zullen slapen. Hier hebben we een van de hoogtepunten van onze vakantie beleefd. We zijn om 15.00 uur 's-middags een Heli Hike guide gedaan naar de Fox Glacier. Dit was best spannend qua voorbereiding, want je weet niet wat je moet verwachten.
We hadden eerst een rit met de bus naar de landingsbaan van de Heli's. Daar kregen we speciale boots en sokken. Vanwege het goede weer hoefden we geen dikke truien of mutsen mee te nemen. Gewoon een shirtje en een pullover, heerlijk!! We zaten in de 2e heli en Anouk zat voorin en Dennis achterin aan de zijkant. Een korte vlucht naar de gletsjer met schitterend uitzicht waarna we midden op de gletsjer werden afgezet, zo'n 400 meter hoog. Ongelooflijk dat moeder natuur zoiets kan maken...en dan te bedenken dat zoveel jaar geleden de gletsjer tot voorbij het dorp lag.
We hebben toen met een gids een tocht over de gletsjer gemaakt, nadat we eerst stijgijzers onder de schoenen hadden gebonden. Heel mooi om je zo klein te voelen in zoveel natuurgeweld!! We hebben hier ongeveer 2 uur rondgelopen, nou ja gelopen..noem het meer klauteren door spleten en over uitgehakte paden van de gids, en genoten van het heerlijke weer. We hebben hier echt geluk gehad dat we zo'n mooie dag hadden.
Na terugkomst hebben we afgesloten met een etentje op het terras in het dorp. Voor het eerst dat we buiten hebben kunnen eten op dit tijdstip van de dag (19.00 UUR).
Morgen nog een dag in deze omgeving, voordat we op 1e kerstdag vertrekken richting Queenstown. Kijken of we nog ergens een kerstboom kunnen omhakken in een bos, hebben ze toch zat hier ;-))

Oh ja...nog even wat reacties op jullie berichies;

Pa en Ma van den Bergh; Heel veel plezier in Portugal en geniet van de kerstdagen en uitkijken met de huurauto!

Pa en Ma Banffer; Geniet lekker van de komende feestdagen en rust lekker uit, relaxen dus!!!
Oh en Pa, moet ik me hier al geestelijk gaan voorbereiden op een comeback bij Nieuwerkerk??hahaha...

Heyyy Broerrrrrrrrrr....are you still ALIVE?????? Is jullie internet verbinding uit de lucht of zo..
Alles goed met Bora en Jill???
Zijn er nog tussenstanden te melden?? Eredivisie weet ik al...gaat nog steeds goed met je cluppie he???

Eus, helene en Milan; het gaat allemaal z'n gangetje hier...met de camera gaat alles goed..Dennis heeft alleen soms wat problemen met in en uitzoomen..te grote handen!! Maken jullie je alvast maar op voor een marathon avond film en foto's kijken..blaas de luchtbedden maar alvast op!!

Rajna; leuk te horen dat alles goed gaat met die kleine, nu alleen nog die pretecho, moet je maar zeggen dat ze nog niet zo moet zwaaien naar al die mensen:)

Verder wensen we natuurlijk iedereen een hele fijne kerst toe, niet teveel eten en drinken want dat doen wij al hier:)

Veel liefs van Dennis en Anouk uit een lekker warm NZ!!!

Foto's

563d4.jpg
563d4.jpg
Deanbanffer
393cd.jpg
393cd.jpg
Deanbanffer
15722.jpg
15722.jpg
Deanbanffer