Dunedin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dunedin image

Dunedin en Otago Peninsula

Dunedin
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Dunedin en Otago Peninsula

HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vanuit een nog steeds zonnig NZ. Dat is wat anders dan in NL horen we wel, dat wordt echt wennen voor ons die temperaturen....

We zijn op de 30e vertrokken uit de Catlins op weg naar de van origine Schotse stad Dunedin, blijkt namelijk in het keltisch gewoon Edinburgh te zijn;)
Aangezien we vandaag maar een korte afstand moesten rijden, en het weer was weer mooi, hadden we besloten om eerst even een uurtje op het strand te gaan liggen. Even lekker relaxen en genieten van de ochtendzon, want dat is toch het beste hier om in de ochtend of einde van de dag in de zon te gaan.
Rond een uurtje of 13.00 aangekomen in ons hotel in Dunedin, gelukkig aardig centraal gelegen dus dat is gunstig voor Oudjaarsavond!
In de middag zijn we even het centrum in gegaan omdat we om 15.30 een tour hadden geboekt met ELM Wildlife Encounters naar de Otago Peninsula. Op dit schiereiland, gelegen aan Dunedin, kun je vele dieren zien zoals de zeeleeuwen, zeehonden, albatrossen en ja weer de geeloog pinguins. We hadden deze organisator als tip gelezen op deze website en deze dus ook geboekt:) Elm Tours gaat naar natuurreservaten waar alleen zij mogen komen, waardoor je er zeker van bent pinguins en zeehonden te zien. Onze eerste stop was bij een enorm grote zeehonden kolonie, gaaf hoor om te zien. Een hoop kleintjes en zelfs nog een gevecht gezien tussen twee grote mannetjes zeehonden. Die moeten iedere dag hun territorium verdedigen, zwaar leventje... Wederom veel foto's en film geschoten hier, want wat is er nou mooier om deze dieren in het wild te zien:)?
Onze tweede stop was bij een strand waar veel geeloog pinguins hun nesten hebben. Het is niet altijd zeker dat je er veel ziet, maar ook hier hadden we geluk, meteen langs het padje stonden er twee (mannetje en vrouwtje beetje te zoenen:)) en verderop stond er eentje alleen. We gingen vervolgens het strand op en zagen er eentje uit het water komen, toen moesten we een schuilplaats in zodat we die vanaf daar konden bekijken. Je mag pinguins namelijk niet storen in hun dagelijkse doen en laten. Even later kwam zelfs een vrouwtje aan land om haar jongen te voeren en dat hebben we ook gezien, dat gebeurde bijna nooit!!! Check alle foto's maar:)
De 3e stop was bij de albatroskolonie, ook die hebben we gezien ondanks het warme weer deze dag. Die beesten hebben gewoon een spanwijdte van ruim 3 meter!!!! Vliegen ieder jaar van NZ naar Chili, ruim 4000km en leven 1 jaar op zee en komen dan pas weer aan land om te nesten. Apart hoor!
Als laatste klap op de vuurpeil hebben we ook nog een zeeleeuw gezien, onze BIG 4 was gelukt!!!

De volgende dag lekker uitgeslapen, want we moesten natuurlijk wel nog een beetje fit zijn voor de avond.
Dunedin heeft de steilste straat ter wereld, die wij natuurlijk ook wilden zien en rijden. Apart, lijkt net of de auto achterover valt op het laatste stukje;)
Daarna toch nog maar even terug naar de Otago Peninsula op zoek naar meer zeeleeuwen. De gids van Elm Tours had ons namelijk getipt ze wellicht nog meer te kunnen zien bij Sandfly Bay. Deze baai heeft deze naam omdat er vele duinen omheen liggen en er vaak veel wind staat. Het landschap veranderd er dus steeds, en wat een mooie baai was dit. Zo gaaf!!! Ook hier hadden we wederom geluk, we hebben wel 6 zeeleeuwen gezien en toen we op het strand nog iets zaten te eten kwam er zelfs nog een pinguin het strand op gewandeld, onze dag was weer helemaal perfect!
Daarna nog het Larnach Kasteel bezocht, dit is het enige kasteel in heel NZ en is van een oude schotse familie.
S'avonds lekker tapas gegeten in het centrum, waar vanaf 21.30 een band ging spelen. Om 00.00 natuurlijk mooi vuurwerk, alleen afgestoken door de stad en de mensen steken hier niets af, eigenlijk een mooie zaak want geen troep op de straten!
Kortom het was leuk in Dunedin!

Vandaag zijn we weer verder vertrokken richting Mount Cook National Park, laatste verhaal volgt vanuit Christchurch!!

Vele groetjes en dikke kus
Dennis en Anouk

PS. Foto's volgen nog , lukt niet op deze pc......

Foto's

d25c8.jpg
d25c8.jpg
Deanbanffer
16517.jpg
16517.jpg
Deanbanffer
cf607.jpg
cf607.jpg
Deanbanffer
c2dcf.jpg
c2dcf.jpg
Deanbanffer