Bay of Plenty, Coromandel, Eastland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bay of Plenty, Coromandel, Eastland image

Hahei en Rotorua

Bay of Plenty, Coromandel, Eastland
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Hahei en Rotorua

Hi there everybody!!

Even wennen weer in het Nederlands, haha, grapje natuurlijk, maar we zijn inmiddels wel een beetje Kiwi aan het worden.
Het links rijden gaat al goed, af en toe nog steeds de ruitenwisser, maar die zit hier ook op een rare plek hoor..
Afein..leuk om al jullie reacties te lezen op onze vorige blogs. Zo is het voor ons ook weer een extra reden om weer een leuk bericht te posten.

Vanuit KeriKeri, Bay of Islands, zijn we op weg gegaan naar Hahei, gelegen op het schiereiland Coromandel. We hebben deze dag veel in de auto gezeten en alleen even gestopt bij Whangarei Falls, mooie waterval in een bosrijke omgeving. Daarna weer door over de bochtige wegen, ook wel door ons benoemd als : Slingerdeslang wegen!!!
Concentratie is vereist en af en toe moet je uitkijken dat je niet teveel naar links afwijkt!! Anouk zegt dit regelmatig tegen Dennis, elkaar wakker houden dus. Uiteindelijk waren we om ca. 16.30 uur in Hahei en gelijk doorgereden naar het strand, want de zon scheen en het was een heerlijke temperatuur (23 graden). Hahei heeft een mooi strand met rotsen voor de kust en behoorlijk wit zand. Ook hoge golven, maar hadden helaas onze surfboard niet bij ons.
Daarna ingecheckt in de kerk, oftwel The Church, ons verblijf voor twee nachten. Het restaurant is gelegen in een oud kerkje , vandaar de naam. Ook de kamers hebben details, zoals een kerkraam. We hebben nog even gebeden voor het slapen gaan, AMEN.

Volgende dag op weg naar Cathedral Cove, een wandeling van 2 uur door een mooi landschap met uitzicht op de ruige kust. Ook veel wildlife gezien, echte Kiwi koeien, jaja...en mooie vogels. Beneden aangekomen was er een mooi uitzicht over het strand en de baai. Cathedral cove is een uitgesleten rots die half in zee ligt en waar je tussendoor kunt lopen bij eb. Hebben hier mooie foto's gemaakt en we hadden goed weer.
Hierna op weg naar onze eerste thermale ervaring!! HOT WATER BEACH.
Onder dit strand liggen twee vulkanen die in totaal 4 uur per dag warm water afgeven naar de oppervlakte. Wat dus betekent dat wanneer je een gat graaft op het strand, je een eigen hottub kunt maken, erg cool eehhh hot dus!!
Overigens een vreemde gewaarwording, met zoveel mensen naast elkaar in je eigen zandkuil met heet water. We hebben onze kuil graaf techniek afgekeken van de duitsers naast ons. Dit zijn toch wel de experts op dit gebied.
Verder wilden we nog andere stranden bezoeken, want de lucht was heel mooi blauw en het werd steeds warmer. Helaas was de aangegeven route iets langer dan we dachten, dus we hebben eigenlijk alleen maar slingerdesleng bochten gemaakt op weg naar mooie stranden. Kwamen we daar aan, was het weer omgeslagen, bewolkt en wind van zee, lekker dus!! Toen maar weer terug naar Hahei en nog even zonsondergang meegemaakt.
Die avond nog wat gegeten in plaatselijk restaurant, Spare ribs voor Dennis en fish en Chips voor Anouk. SPare ribs raden we niet aan. Zou toch misschien een idee zijn om een Beer restaurant hier te beginnen.

Op zaterdag zijn we vroeg op pad gegaan richting de meest toeristische regio van NZ, Rotorua. In dit gebied kun je heel veel natuurparken vinden met thermale en vulcanische activiteiten, zoals geisers, modderpoelen en kratermeren.
Onderweg naar dit gebied zijn we nog gestopt bij KIWI 360, om een tour te maken door de kiwi plantages. Aangezien we dit fruit elke dag eten, moesten we toch even zien waar deze nu vandaan komt. Echt een gigantisch groot gebied, waar ieder jaar 20.000 mensen komen werken om de kiwi's te plukken en te zorgen dat deze op weg gaan naar ruim 70 landen over de hele wereld. Natuurlijk hebben we nog even geproefd en gedronken. JaJa, je hebt zelf kiwi wijn, likeur, noem maar op.
Rond de middag aangekomen in Rotorua en het informatiecentrum bezocht. We hadden maar 1 nacht hier en wilden weten welke highligts we dan het beste konden bezoeken. We hebben toen een keuze gemaakt en werden heel goed gaeadviseerd door een nederlandse vrouw, die al 13 jaar in NZ woont en getrouwd is met een Maori. We hebben die middag het Waimangu National Park bezocht. Echt bizar mooi met stoom uit de grond en uit de rotsen. Ook mooi verscholen in de natuur. Ook hebben we hier een korte hike gedaan over een heuvel, best wel pittig. We hadden ook een boottocht over het kratermeer gereserveerd. Was best nog even haasten op het eind, want was laatste afvaart en helemaal aan het eind van de wandelroute, dus conditie is weer op peil!!
Na dit natuurgeweld, moesten we snel terug naar hotel, want binnen een uur werden we opgehaald voor een traditionele Maori avond in het dorp Mitai, een Maori stam.
We werden verwelkomd door met een optreden van de leden van de stam. Ze kwamen in een echte oorlogskano aanvaren en gekleed in traditionele kleding, nou ja kleding, alleen een lapje voor de mannen, waardoor je het betere bilwerk goed kon aanschouwen, volledig met tattoes bedekt. Dit vond Anouk wel interessant!!
Hierna een tradtionele Hangi maaltijd gegeten, waarbij het eten in de grond wordt gekookt op hete stenen. We hebben hier Kip, Lam, Zoete aardappel, rijst etc gegeten. Na het eten gingen we opnieuw de bush in om de Kiwi in levende lijve te zien, nu de vogel dus!! Dit viel achteraf een beetje tegen, want de groep was eigenlijk veel te groot. Hierdoor hadden we soms niet genoeg tijd om alles te zien, MAAR....We hebben de Kiwi gezien..echt een grappig beest, met een lange snavel en het loopt heel snel, soort van huppelen.
Al met al een geslaagde dag en we zijn voldaan gaan slapen in onze luxe hotelkamer!!! We hadden een upgrade gekregen met uitzicht op het vulkanische gebied achter het hotel.

Verdere avonturen volgen weer...next is Lake Taupo en Tongariro National Park, veel natuurgeweld weer dus...
Liefs Dennis en Anouk

Foto's

aa1c3.jpg
aa1c3.jpg
Deanbanffer
280e2.jpg
280e2.jpg
Deanbanffer
14938.jpg
14938.jpg
Deanbanffer