Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria image

Via Great Ocean Road naar Sale

Victoria
Australië
Judith

Via Great Ocean Road naar Sale

G'day!

Afgelopen vrijdag zijn we van Launceston, Tasmanie naar Melbourne gevlogen om daar opgewacht te worden door Lotje, een vriendin van Nadine die al jaren in Australie woont. In haar auto hebben we de shortcut genomen naar een (begin- of eind-)punt van de Great Ocean Road, Port Campbell. Een enorm slaperig stadje (alweer) wat in de zomer vast heel veel tijdelijke inwoners heeft maar het seizoen is nog niet begonnen.

Lotje had al een heel schema gemaakt en de verschillende hotels geboekt voor 3 nachten dus we hebben alweer heel weinig zelf hoeven doen, heerlijk! We zijn dan ook na aankomst in het hotel direkt naar The Loch Ard gegaan waar in 1848 een schip is gezonken en naar de highlight van de Great Ocean Road; The Twelve Apostles. Prachtige rotsformaties in zee, ooit waren het er nog 12 maar toen waren er nog maar 7....

De dag erna naar de Gable Lookout en weer een Echidna tegen gekomen, ze zijn echt erg schattig. In Apollo Bay geslapen en op zondag met de auto naar Cape Otway en onderweg kwamen we enorm veel koala's tegen, FANTASTISCH! Uiteraard zijn we uitgestapt en zijn we het bos ingegaan om ze beter te bekijken. Ze zijn zo cute! Ze bewegen nauwelijks wat natuurlijk ideaal is om te fotograferen (ze slapen 18 uur per dag).

Uiteindelijk toch maar verder gereden om bij Kennett River een drankje te drinken. En daar kwamen we de eerste kookaburra tegen (ijsvogelsoort). We kwamen in gesprek met 2 locals en die regelden wat vlees voor ons zodat we deze vogels konden voeren (ze eten ook kleine slangen, ik vind ze nu al leuk!). Een stukje vlees tussen duim en wijsvinger en dan vlogen ze erlangs en pikten ze al vliegend het vlees tussen je vingers eruit.

We hebben dus de Great Ocean Road vanaf Port Campbell tot Anglesea gereden en het is echt prachtig. Een slingerende kustweg met dan weer tropische strandjes, dan weer kliffen en dan weer een stuk regenwoud. Overigens heeft Lotje ons laatst getrakteerd op oesters. Normaal raak ik ze écht niet aan maar deze waren a la Killpatrick en die waren erg lekker! Je proefde geen oester meer wat natuurlijk ideaal is....!

En dan is nu de tijd aangebroken dat we toch écht zelf moeten gaan plannen en regelen! We hebben besloten om vandaag met de trein naar Melbourne te gaan, daar een nachtje te blijven slapen in een hostel en dan met de bus naar Merimbula (aan de kust, nog ruim onder Sidney) om daar walvissen te gaan spotten! Als het goed is dan zijn ze er nog tot eind november en tot en met gisteren hebben ze iedere dag walvissen gezien. Ach ja, we hebben een leuk pakketje gevonden en daar zit ook een dineetje bij in het Bowling Center, Dus mochten we geen walvissen zien dan hebben we in ieder geval de unieke mogelijkheid gehad om te eten in een echt authentiek Bowling Center ! In Merimbula zullen we 2 nachtjes blijven slapen en dan langzaam omhoog naar Sidney trekken.

Over hostels gesproken, ze zijn niet voor mij gemaakt (of ik niet voor hun) want ik heb ringworm opgelopen..... (nee, dat is geen worm maar een soort zwemmersexceem maar dan op mijn buik). Gelukkig absoluut geen last van, het is ook maar een klein plekje en bij de apotheek een zalfje gehaald en dat helpt al aardig.


Liefs,

Judith

Foto's

7bfd0.jpg
7bfd0.jpg
Judith
3fb98.jpg
3fb98.jpg
Judith