Australië stekker

Australië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Australië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Australië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Australië gebruikt kunnen worden zijn : Type I
Stekker I

Informatie over Australië

'227819' door albertensandra '227819' door albertensandra

Australië

Australië

Met de vlam in de pij

Locatie; ergens in Australië. Behalve de kangaroe en koala kent Austrtalië nog wel andere iconen. De roadtrain is er één van. Metname op dirtroads is het opassen geblazen en kun je beter een stuk van de weg af zetten om zo een steentjes douche en gesneuvelde voorruit te besparen. En eventjes afremmen doen ze niet voor je, eer zo’n gevaarte van 55 meter die 120km p.u. rijdt stilstaat ben je wel een kilometertje verder.

'310570' door albertensandra '310570' door albertensandra

Australië

Australië

Road to nowhere

Locatie: Simpson desert Tijdens onze tocht door de fantastische rode en droge woestijn horen we vaak de muziek van Talking heads: Road to nowhere. Een geweldig lekker nummer wat hier zeker bij past. Honderden duinen hebben we overwonnen en we genoten elke keer weer van fantastische uitzichten. Zie evt. mijn tip over de Simpson desert.

'499294' door deerik '499294' door deerik

Australië

Australië

Kalbarri

De meeste toeristen bezoeken de Oostkust als ze Australië bezoeken, dat verbaast mij eigenlijk omdat de Westkust veel natuurlijker en veel puurder is. Maar ja, misschien wat minder toegankelijk?! Zo ook kustlijn bij het plaatsje Kalbarri, je hebt prachtige vergezichten gecombineerd met de ruige kliffen. Ook het nationaal park Kalbarri is meer dan de moeite waard om te bezoeken, het ligt 485 km ten noorden van Perth. De belangrijkste toeristische attractie in het park is de 80 km lange kloof die de rivier de Murchison in het landschap uitgesleten heeft op het einde van haar loop.

Bekijk alle Australië foto's en tips