Australië

Australië ligt op het zuidelijk halfrond en bestaat uit het vaste land en een aantal eilanden. Er wonen meer dan 22 miljoen inwoners. Het land staat bekend staat om zijn outback, bergketens, tropische regenwouden en eindeloze kustlijn. De hoofdstad is Canberra , dat bekend staat vanwege musea en kunstgalerijen.

West-Australië is de grootste van alle Australische deelstaten. Het is zowel een enorm stuk woestijn, heet en droog, als een smalle strook groen langs een schitterende kustlijn. Perth is de perfecte uitvalsbasis voor uw unieke Western Australian ervaring: bars, restaurants, winkels en cultuur, Kings Park, prachtige wijngaarden en de prachtige stranden, waar je zelfs kunt zwemmen met dolfijnen. In de stad Broome kun je de zonsondergangen en de exotische geschiedenis beleven.

In de subtropische staat New South Wales ligt de oudste en grootste stad van Australië: Sydney . De fotogenieke stad kan bogen op de grootste natuurlijke haven ter wereld en meer dan 70 stranden, waaronder het beroemde Bondi Beach. Bezoek de bekende Sydney Opera House en beklim de Harbour Bridge. Even buiten de stad liggen de Blue Mountains . Je kunt hier prachtig wandelen tussen de eucalyptusbomen, die de hemel een blauwe gloed geven. Elders in New South Wales vind je een smalle kuststrook, woestijnvlaktes en fantastische skigebieden als de Snowy Mountains.

Queensland , de op één na grootste staat, is het zonnetje van Australië vanwege zijn (sub)tropisch klimaat. Je vindt hier een aantal Werelderfgoedmonumenten, waaronder Fraser Island - het grootste zandeiland ter wereld - en het Great Barrier Reef , met 2000 kilometer het langste koraalrif ter wereld. De natuurparken rondom de stad Cairns zijn eveneens een populaire toeristische trekpleister. De rivierstad Brisbane heeft een bruisend nachtleven, goede restaurants, parken en historische gebouwen.  

In Victoria , de kleinste deelstaat van Australië, ligt Melbourne . Deze wereldstad staat bekend om zijn fantastische festivals, uitgebreide winkelaanbod en levendige kunst- en uitgaansscene. Zowel de Australian Open als de Grand Prix vinden hier plaats. Het landschap in Victoria is divers, van het regenwoud in Gippsland en de met sneeuw bedekte Australische Alpen tot de hete woestijn van het noordwesten.

South Australia is de droogste staat van Australië. Naast woestijnen als de Grote Victoria en de beruchte Simpson vind je hier ook ruige bergketens, prachtige kusten en een fascinerende Aboriginal cultuur. In de uitgestrekte Outback komen onder andere emoes, kangoeroes, wombats en koala's voor. De staat is eveneens de thuisbasis van de Australische wijnbouw.

In het noorden vind je de Outback Country met de wereldberoemde Uluru (Ayers Rock) en het Kakadu Nationaal Park National Park, waar je uren doorheen kunt rijden zonder een mens tegen te komen. De grootste steden zijn Darwin , Palmerston, Alice Springs , Lichfield en Katherine.

Het schilderachtige eiland Tasmanië ter grootte van Nederland is de zuidelijkste deelstaat van Australië en gezegend met een overweldigende hoeveelheid natuur, van regenwoud tot uitgestrekt moerasgebied. Maar liefst 40 procent van het totale landoppervlak bestaat uit nationale parken die op de Werelderfgoedlijst staan.

Australië is groot, afwisselend, relaxed en avontuurlijk!

Informatie over Australië

Alle highlights van Australië

Beste foto's & tips van Australië

'553269' door Haribobanaan '553269' door Haribobanaan

Australië

Australië

Moeraswallaby's

Haribobanaan

Tower Hill Reserve is een uitgedoofde vulkaan die ongeveer 32.000 jaar geleden is uitgebarsten en nu een paradijs is voor wildlife. Het park was echter niet altijd zo, want de eerste Europese kolonisten hadden de vegetatie helemaal verwijderd. Het is pas in de jaren 50 dat men aan een her-vegetatie project is begonnen. En dit op basis van een van de schilderijen van Eugene von Guerard uit 1855. Het schilderij was zo gedetailleerd dat individuele plantensoorten konden worden geïdentificeerd. Tussen de bomen doken uit het niets twee moeraswallaby's op. We hadden vrij veel geluk aangezien deze wallaby een solitair nachtdier is. Hij loopt, anders dan andere kangoeroes, met de kop omlaag en de staart naar achteren. De moeraswallaby eet enkel plantaardig materiaal als bladeren. Hij voedt zich ook met giftige planten.

'499294' door deerik '499294' door deerik

Australië

Australië

Kalbarri

deerik

De meeste toeristen bezoeken de Oostkust als ze Australië bezoeken, dat verbaast mij eigenlijk omdat de Westkust veel natuurlijker en veel puurder is. Maar ja, misschien wat minder toegankelijk?! Zo ook kustlijn bij het plaatsje Kalbarri, je hebt prachtige vergezichten gecombineerd met de ruige kliffen. Ook het nationaal park Kalbarri is meer dan de moeite waard om te bezoeken, het ligt 485 km ten noorden van Perth. De belangrijkste toeristische attractie in het park is de 80 km lange kloof die de rivier de Murchison in het landschap uitgesleten heeft op het einde van haar loop.

'552897' door Haribobanaan '552897' door Haribobanaan

Australië

Australië

Abercrombie Caves

Haribobanaan

De Abercrombie Caves zijn een reeks van kalksteen grotten. Mijnwerkers van de omliggende gemeenschappen brachten vroeger vaak een bezoek aan de grotten voor recreatie. Vandalisme vond in de vroege dagen plaats toen vele stukken van wit marmer door bezoekers als souvenir werden meegenomen. Daarnaast beschadigden mijnwerkers veel van de formaties door hun geweren op de stenen af te vuren.

Praktische informatie over Australië

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  variabel
 • Internet extentie
  au
 • Hoofdstad
  Canberra
 • Aantal inwoners
  20 miljoen
 • Oppervlakte
  11x Frankrijk
 • Reistijd
  21:00
 • Talen
  Engels
 • Religie
  anglicaans (26%), rooms-katholiek (26%), christelijk (24%)
 • Tijdverschil
  door de verschillende tijdszones schommelt het tijdsverschil tussen de 7 tot 10 uur later
 • Telefooncode
  61
 • Voltage
  230 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum of Electronic Travel Authority (ETA)
 • Douane
  visum of Electronic Travel Authority (ETA)
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Cairns(CNS), Canberra (CBR), Melbourne (MEB), Sydney (SYD), Perth (PER)
 • Nationale feestdagen
  26 januari Australiëdag, 25 april ANZAC Dag

Kaart van Australië en omgeving

Ervaar het Great Barrier Reef buiten de gebaande paden

Als je denkt dat een reportagereis naar het Great Barrier Reef in Australië superrelaxed is, dan heb je het mis! Niks luieren op stranden en cocktailtjes drinken - voor Columbus-reporters Mark Mackintosh en Malou van Breevoort is het vooral haasten om van de ene naar de andere paradijselijke plek te...

Als je denkt dat een reportagereis naar het Great Barrier Reef in Australië superrelaxed is, dan heb je het mis! Niks luieren op stranden en cocktailt...

Kinderen omringd door honderden haaien. Heeelp!

Strandgangers op Red Bluff Beach in West-Australië haalden opgelucht adem toen een groepje spelende kinderen in het water ongedeerd bleef. De dreiging? Honderden koperhaaien die slechts meters onder hun voeten circuleerden. Gelukkig hadden de haaien meer oog voor de reusachtige school vis in het ond...

Strandgangers op Red Bluff Beach in West-Australië haalden opgelucht adem toen een groepje spelende kinderen in het water ongedeerd bleef. De dreiging...

Bizar! Tv-crew stuit op verstekeling op onbewoond eiland

Kun jij je de film Cast Away nog herinneren? Iets soortgelijks overkwam de Australische visser Tremine. Hij moest zien te overleven op een onbewoond eiland ten noorden van Australië. Hij werd uiteindelijk gevonden door de filmcrew van een Animal Planet-serie. Dit filmpje móét je zien.

Kun jij je de film Cast Away nog herinneren? Iets soortgelijks overkwam de Australische visser Tremine. Hij moest zien te overleven op een onbewoond e...