Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Billabong sanctuary

Queensland
Australië
Jonneke

Billabong sanctuary

Lieve mensen,
ben vandaag naar de billabong sanctuary geweest, een soort dierentuin hier in de buurt.
Ik werd vanochtend om kwart over 9 met een busje opgehaald bij m'n hostel en na 20 minuten rijden waren we er.
Toen ik aankwam was er bijna niemand (is de hele dag zo gebleven, ik denk dat er in totaal zo'n 30 mensen waren). Om 11 uur was er een soort van presentatie over de wombat en voor 10 dollar mocht je er eentje vasthouden (het is een bedreigde diersoort, het geld wat ze ophalen gaat naar de bescherming van de beestjes). Dat wilde ik wel want die beesten zien er echt enorm schattig uit (echt knuffelbeertjes). Dat beest werd heel voorzichtig op m'n schoot gezet en toen zat het daar heel kneuzig voor zich uit te kijken. De foto's zien er daarom ook erg grappig uit.
Daarna kwam er een presentatie over koala's en ook die mocht je vasthouden. Dat heb ik ook maar gedaan (het is echt te verleidelijk, koala's zien er zo lief uit). De koala die ik vast had hield blijkbaar heel erg van knuffelen en ze greep me echt vast, dat was zo schattig!
Daarna mocht je nog wat reptielen vasthouden waaronder een zoutwater krokodil (een heel kleintje maar hoor)!
En toen kwamen de slangen.. eerst een paar kleintjes en toen trok die verzorgster een grotere zak tevoorschijn. 'Wie wil me helpen met deze jongen?' vroeg ze. Niemand in het publiek reageerde en ik kreeg zowat medelijden met dat vrouwtje dus ik riep 'ikke wel hoor!' Toen moest ik naar voren komen en haar helpen een nogal grote pyton uit die zak te halen. Toen ie eruit was legde ze 'm om me nek en toen ging zij staan vertellen. Stond ik daar met een weet ik het hoe zware wurgslang om m'n nek. Maar het was wel super gaaf! Slangen zijn echt mooie beesten en eigenlijk ook helemaal niet eng. En ik vertrouwde het ook wel omdat er 3 verzorgers in de buurt waren, haha. Daarna kwam er nog een grotere pyton en ze koos zo'n man uit het publiek om haar te helpen. Toen ze de slang om zijn nek legde werd hij super bang en moest de slang er af gehaald worden. Toen legde ze 'm op mijn nek! (deze was dus nog zwaarder dan de eerste!) Ik voelde me wel een held, hahaha.
Daarna ging ik kijken bij het voeren van de krokodillen, dat was echt gaaf om te zien! Die beesten zijn wel 4 meter lang en ze lanceren zichzelf uit het water om bij het eten te kunnen.
Verder nog een beetje rond gelopen, alle beesten goed bekeken en, natuurlijk, heel veel foto's gemaakt. Die zal ik hier zo snel mogelijk op zetten. Ik heb helaas een virus op m'n camera waardoor ik geen foto's rechtstreeks op de computer kan zetten maar ik heb ze laten branden op dvd. Die is morgen klaar dus dan zal ik proberen wat foto's hier te plaatsen.
Morgen waarschijnlijk naar 'the museum of tropical queensland' en dan woensdag door naar Airlie Beach (weet eigenlijk niet of Bram en Tiiu daar nog zijn) en daar zeilen op de whitsundays'!! Daar heb ik ook echt heel veel zin in!

Liefs!



Foto's

781da.jpg
781da.jpg
Jonneke
7b89d.jpg
7b89d.jpg
Jonneke
a0dc9.jpg
a0dc9.jpg
Jonneke