Perth

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Perth image

Perth

Perth
Australië
YaraBon

Perth

Al weer even geleden dat ik een blog heb gepost, maar mijn reis was nog niet voorbij :)

Onze eerste dag in Perth hebben we doorgebracht bij de Ascot Horseraces. Mijn reisgenootje wilde dit graag een keer meemaken, dus zo gezegd zo gedaan. We gingen aan een tafeltje zitten, waar (bleek later) twee Schotten zich aan het vermaken waren met wedden op de paarden. We mochten zelfs met hun geld wedden op een paard naar keuze. Af en toe hadden we wat moeite met hun accent, maar al met al een leuke middag. De dag erna rustig aan gedaan in het hostel. De 4500 km van Adelaide naar Perth hakte erin. Ik heb geleerd om af en toe tijdens het reizen goed mijn rust te pakken. Je maakt zoveel mee, zoveel indrukken. Je moet jezelf de tijd geven om het te kunnen processen, voordat je weer naar het volgende onderdeel gaat.

Het volgende onderdeel in ons geval was een twee nachten naar Fremantle. Fremantle ligt vlakbij Perth. We hebben bij ‘Little creatures’ bier geproefd. Je kunt hier een gratis proeverij doen van allerlei verschillende biertjes, en dat om half 1 ’s middags. Het leven van een backpacker is genieten. Vervolgens zijn we, samen met de toekomstige reisgenoot van mijn reisgenootje, naar Point Walter geweest. Er waren heel veel jongeren die van de kliffen naar beneden sprongen. Ik heb het niet zo op hoogtes, maar het zag er zeker spectaculair uit. Terug in Fremantle de Fremantle Prison bekeken en even op het strand gezeten. ’s Avonds na het eten een rondje gelopen door Fremantle. Het ziet er gezellig uit by night, overal lichtjes en veel mensen op straat. Het reuzenrad is verlicht, leuke sfeer.
Naast een dagje Fremantle te ontdekken, kon een bezoek aan Rottnest Island niet uit blijven. Samen met een aantal backpackers de ferry gepakt. Op het eiland rijden weinig tot geen auto’s. De fiets is hét vervoersmiddel. Heel gek om na 2,5 maand weer te fietsen. Het hele eiland verkend op de fiets. De zee rondom het eiland is super helder. We hebben gesnorkeld, gezwommen en genoten van het prachtige weer. Zelfs nog roze meren gezien (niet zo fel als gehoopt) door het zoute water. Rottnest Island staat bekend om de quokkas die er voor komen. Quokkas zijn enorm schattige beestjes, het lijkt alsof ze altijd lachen en zijn ongeveer net zo groot als een konijn. De grootste kolonie leeft op dit eiland. Ze zijn ondertussen gewend aan de toeristen en veel maken er dan ook selfies mee.

Na een vermoeiend dagje fietsen, terug in het hostel in Perth. De volgende dag genoten van de zon op Scarborough Beach. Dag 6 in Western Australia aan de kust. Tijd om de stad zelf te verkennen: Perth in. Kings Park en de Botanische tuinen gezien, verder door de straten gestruind. De dag afgesloten in de bar ‘The Mustang’, hier voor 5 dollar een burger en bier gehaald. Prima deal. De band die hier aan het optreden was, vonden we niks. Na een aantal kroegen/bars/clubs, kwamen we uit in ‘The Brass Monkey’. Er was een karaoke avond aan de gang, althans bijna ten einde. We konden het niet laten om alsnog een liedje te zingen. ‘Proud Mary’ zongen we de afgelopen weken al heel veel in de auto, dus was hier het perfecte nummer.

Mijn reisgenootje kende iemand vanuit Nederland die op het moment ook in Perth was. Hij had een 4WD auto en haalde ons op om een dagje te toeren. Door de duinen en over het strand gereden. Bij de Moore River uitgekomen, hier komen de rivier en de zee bij elkaar, waardoor er een soort natuurlijke wildwaterbaan ontstaat. Natuurlijk even uitgeprobeerd! Onderweg terug naar Perth langs een park gereden (de naam is me ontschoten), waar allemaal kangoeroes en koala’s waren. Het blijven leuke beesten om te zien. Spontaan ’s avonds weer naar ‘The Mustang’ gegaan op onze laatste avond als reisgenootjes. De sfeer was gezellig!

De laatste ochtend/middag met mijn reisgenootje brak aan. Ik ben samen met haar de reis in Sydney begonnen en heb alles tot nu toe met haar gedaan (zie vorige blogs). Om onze periode van 2,5 maand samen af te sluiten, hebben we gegeten bij Jamies Italian. Vervolgens afscheid genomen. Heel gek om alleen verder te gaan. Gelukkig wist ik met wie ze verder de West Coast af zou reizen, doordat we de dagen ervoor al een paar keer met hem hadden afgesproken. Ik vertrok naar het vliegveld, terug naar Adelaide, terug naar Tim.

Foto's

fa2ab.jpg
fa2ab.jpg
YaraBon
b9947.jpg
b9947.jpg
YaraBon
b17f3.jpg
b17f3.jpg
YaraBon
5d594.jpg
5d594.jpg
YaraBon
10802.jpg
10802.jpg
YaraBon
a4e67.jpg
a4e67.jpg
YaraBon
41318.jpg
41318.jpg
YaraBon