Perth

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Perth image

Perth

Perth
Australië
Nansje

Western Australia

Dogtrack, Northam, Tootyay and staying with family

Het was ongeveer een uurtje rijden van het vliegveld naar Jack en Sue hun huis in Rabbit Hill. Ze wonen zo leuk zeg.. leuk schattig huisje met een lap grond er omheen waar je u tegen zegt. Het huis is groot genoeg voor Jack en Sue, 14 hazewindhonden en Thomas de dikke kat (onze vervanger voor King en Pimp).

Lekker uitgeslapen tot 13:00 de dag erna! Mag ook wel aangezien we 2 dagen in een vliegtuig hebben gezeten! Wat lag het bed lekker zeg, eindelijk een normaal bed en ook een douche!!!!! :D We zijn die middag met ze viertjes naar het plaatsje Northam gereden waar de honden racen werden gehouden.. Erg leuk om dat een keer mee te maken! En je raad het nooit? Jack & Sue hun hond won!!! Now we have to come every week said Sue! haha... :) :) Na de race moet de hond ongeveer nog 1 uurtje blijven en wordt dan ook getest of er geen drugs in zijn/haar bloed zit. Dit wordt altijd gedaan als de hond onder de 30 seconden eindigd en in de vorige racen erg slecht heeft gescoord.

Hun zoon Dale wachtte op de hond en wij zijn het stadje in gegaan om boodschappen te doen en ook centjes te pinnen. Woolwarth supermarkets are very BIGGG!!!! :) En alles is ook veel goedkoper dan in NL.. pppfff.. We hebben lekker avondeten gekocht en zijn daarna weer terug gegaan naar huis. 's avonds hebben we lekker rustig aan gedaan, lekker gekletst en vroeg naar bed gegaan.

Vandaag (2 september) zijn we rond 10 uur opgestaan. Damwnn wat kan het koud zijn hier zeg.. BBRRRR!!!! :S zelfs met 2 dekens, een electrische deken en Thomas is het nog koud!! Die Thomas lag lekker op Lenn ze buikkie.. gheghe..

Jack & Sue waren ook al wakker en Sue was bezig met het ontbijt.. Eggs with bacon and sausages!! :D en heel veel thee en sap.. We hebben lekker op de veranda in het zonnetje ons ontbijt op gegeten.. LEKKER ZEGG!!

Daarna hebben we eigenlijk rustig aan gedaan en zijn we naar Northam gereden om daar op een berg te gaan staan en zo kon je de hele stad zien.. WAT EEN UITZICHT ZEG!!! (zie het filmpje) Daarna zijn we naar het stadje Tootyay gereden en hebben we lekker een kopje thee gedronken op het terras..

's avonds hebben we Jack en Sue mee uiteten genomen bij een heerlijke Chinees in het plaatsje Mundaring. Zit je dan een half uur in de auto om even uit eten te gaan, Als je dat in NL doet verklaard men je voor gek! :S

King's Park, Fremantle and the Sunset Coast

Vandaag zijn we echt vet vroeg opgestaan, zo rond 7:00 uur!! Eigenlijk waren we al veel eerder wakker want het was 1) weer veel te koud 's nachts en 2) er kwamen politie/ambulancewagens rond 5 uur langs met loeiende sirenes.. :S

Sue had lekkere tosti's gemaakt voor het ontbijt en daarna voor de 2e keer in de auto gestaopt om te oefenen met het links rijden. Nee dat is leuk! haha.. je wend er zo aan hoor.. :)

We zijn eerst naar Dale's huis gereden om daar onze spullen te droppen en daarna zijn we eerst naar de wijk Subiaco gereden om een kennis van mijn collega Hans zijn broer te vinden. Nou na een half uur/drie kwartier eindelijk het gevonden, maar.... GEEN SHARLENE!! :S

We zijn naar King's Park gereden en god wat is het mooi daar zeg! 10x groter dan het Vondelpark in Amsterdam. Van daaruit kon je ook de hele stad zien liggen, prachtig!! Na een uurtje door het park gelopen te hebben zijn we naar het plaatsje Fremantle gereden.. Wat een huizen hebben we onderweg gezien zeg.. WOW!!! Onbetaalbaar voor de Ozzies in dollars, maar in euro's zeker wel te betalen!! :D :D :D *kwijl kwijl*

We zijn lekker door Fremantle gelopen en ook even gelunched daar. CARPACCIO!! erg lekker, maar btje jammer dat het nog ijskoud was aan de binnenkant.. :S We hebben de scholen gezien, de havens, de stranden, de boten, de oude gebouwen, het station.

Jack heeft ons alle plakken laten zien waar hij vroeger heeft gewoond of kwam. Daarna zijn we langs de Sunset Coast gereden. prachtige stranden, waarna we uiteindelijk zijn geeindigd in Hillary's Boat Harbour. Prachtige boten lagen daar, kewl petje gescoord en lekker gegeten!

's avonds hebben we fish and chips gegeten met Jack en Sue bij Dale en Alana thuis en zijn we lekker gaan slapen..