Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Northern Territory image

Adelaide naar Alice Springs, deel 2

Northern Territory
Australië
YaraBon

Adelaide naar Alice Springs, deel 2

Vervolg van mijn Adelaide-Alice Springs trip met reisorganisatie Grroovy Grape.

Dag 4: Kings Creek Cattle Station-Yulara
Zoals elke dag ging de wekker weer vroeg. Om 5.30 werden we gewekt, de sterrenhemel nog boven onze hoofden. Ik vond het niet erg om zo wakker te worden, geweldig. Vandaag stond Kings Canyon National Park (ook wel Watarrka National Park) op de planning, om 7.15 (ja, echt). We hebben de zes kilometer lange route genaamd ‘Kings Canyon Rim Walk’ gelopen. Prachtig weer, prachtige omgeving, echt genoten. Met de groep geluncht en onze terug weg vervolgd, het was namelijk nog vier uur rijden. De avond heel bijzonder afgesloten met eten en de zonsondergang bij Uluru, het voelde heel onwerkelijk. Een van de dingen die voor mij een must see waren in Australië en ik was er gewoon.

Dag 5: Yulara
Een bijzondere ochtend. Ik ben ‘beroofd’ door een dingo. Iedereen was aan het opruimen om weer te vertrekken. Ik was mijn swag aan het oprollen toen iemand riep dat er een dingo was. Hij kwam heel dichtbij mij en jatte zo mijn plastic zakje waar wat spulletjes in zaten voor ’s nachts (denk aan zaklamp, oordoppen, slaapmasker). Ik snel achter dat beest aan gerend, gelukkig op een powerbank na alles terug kunnen vinden. Het was wel even schrikken, want de nieuw gekocht opaal ketting zat ook in het zakje. Wat een belevenis! Tijdens de zonsopgang bij Uluru bijgekomen, adembenemend mooi. Verder gewandeld in Kata Tjuta, 7,4 kilometer lange wandeling door het park. Het weer was weer goed, maar ook warm. ’s Middags het cultureel centrum bezocht, na weer een heerlijke lunch van de tour guide. Wat kan die man koken, de goeie maaltijden heb je ook wel nodig met het vele wandelen. Vervolgens nog een korte wandeling van 2 kilometer bij Uluru gemaakt, de zon weer onder zien gaan. De laatste avond/nacht kamperen met de groep in swags was aangebroken.

Dag 6: Yulara-Alice Springs
Zoals we ondertussen gewend waren: om 5.00 de wekker. De lang verwachte wandeling rond Uluru stond op het programma! 10,4 kilometer gewandeld vanaf 6.30, rond 9 uur waren we klaar. Het was een hele bijzondere wandeling, want de zon kwam op tegen Uluru aan. Het licht zorgde ervoor dat Uluru veranderde van kleur, echt prachtig. Enorm van deze wandeling genoten. Onderweg een stop gemaakt bij een camel farm, we mochten voor maar zeven dollar een stukje op een kameel rijden. Echt super hard gelachen, wat een grappige beesten en de manier waarop je op de rug hobbelt als ze lopen, hilarisch. De weg naar Alice Springs vervolgd, waar we rond half 6 allemaal in de verschillende hostels waren. Gezellig met de hele groep samen gegeten als afsluiting en naar een bar geweest. Lekker gedanst en laat in bed. 2870 kilometer afgelegd van Adelaide naar Alice Springs, kun je het je voorstellen? En dat in maar zes dagen tijd. Eindelijk kon ik weer uitslapen.

De dag doorgebracht in Alice Springs. Met een aantal van de groep door het stadje gewandeld en zonsondergang gekeken vanaf het Anzac Memorial, dit is ongeveer het hoogste punt van Alice Springs. De avond afgesloten met eten in één van de hostels met een groot deel van de groep. Echt super gezellig.

Foto's

43f49.jpg
43f49.jpg
YaraBon
f427f.jpg
f427f.jpg
YaraBon
243a3.jpg
243a3.jpg
YaraBon
6bb0f.jpg
6bb0f.jpg
YaraBon
ef42b.jpg
ef42b.jpg
YaraBon