Australië feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Australië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Australië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

6 januari – Driekoningen
Viering van de dag dat drie wijzen (later Koningen) een bezoek brachten aan het kind Jezus, met behulp van een wonderlijke ster die hen daarnaartoe had geleid.

26 januari - Australia Day
Herdenking van de oprichting van de eerste Europese nederzetting in Port Jackson, nu onderdeel van Sydney, in 1788.

April – Goede vrijdag
Herdenking van de dood van Jezus.

April – Pasen

25 april – ANZAC Day
Anzac Day (Australian and New Zealand Army Corps) is de dag waarop Australiërs die stierven in oorlogen, conflicten en vredesoperaties worden herinnerd.

14 mei -  Hemelvaart
De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

24 & 25 mei – Pinksteren
Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

13 juni – Koninginnedag
Viering van de verjaardag van de koninging.

25 & 26 december – Kerstmis

Naast de feestdagen zijn er ook nog een aantal noemenswaardige festivals:

Fringe Festival
Het Fringe Festival wordt eind februari in Adelaide gehouden. Het evenement begint met een parade op Rundle Street. Tijdens het festival zijn er allerlei optredens van artiesten zowel binnen als buiten.

Shinju Matsuri
Het Shinju Matsuri is een jaarlijks festival dat wordt gehouden in Broome.  Het festival vindt eind augustus of begin september plaats. Er worden in de stad straatparades gehouden en bootraces. Op het strand zijn er concerten en in de avond is er vuurwerk. Ver van tevoren een accommodatie boeken is aan te raden vanwege de drukte van het festival.

Fringe Festival
In Melbourne wordt jaarlijks in oktober het Fringe Festival gehouden. Voor drie weken is de stad in de ban van voorstellingen en exposities van experimentele en alternatieve aard.

Informatie over Australië

Meer Australië inspiratie

'479225' door dcwvankooten '479225' door dcwvankooten

Australië

Australië

Echtheidsverklaring i

dcwvankooten

Wie naar Australië reist (en deze tip zal voor meerdere landen gelden) heeft officieel een Internationaal Rijbewijs nodig. In Nederland is dat alleen verkrijgbaar bij de ANWB. Hoewel het een uiterst goedkoop ogend drukwerkje is, is het erg prijzig: 15,95; het wordt ieder jaar duurder en het is maar 1 jaar geldig. Op korte termijn moet Nederland, volgens een Europese richtlijn, deze rijbewijzen 3 jaar geldigheid meegeven en gaat de RDW ze verkopen. Maar er is nog een beter alternatief! Via de site van de RDW kan een echtheidsverklaring worden aangevraagd voor 4,90. Gewoon via het internet te bestellen. Een echtheidsverklaring is een verklaring (in de vorm van een brief) afgegeven door de RDW in de Engelse taal, waarin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. Wij hebben van de Australische politie de bevestiging gekregen dat deze verklaring geaccepteerd wordt en ook de camperverhuurder die een Internationaal Rijbewijs vroeg neemt er genoegen mee. Het is net zo lang geldig als je rijbewijs, veel goedkoper dan een Internationaal Rijbewijs en je hoeft er niet voor naar een ANWB winkel! Dick & Elke van Kooten

'480227' door iKat '480227' door iKat

Australië

Australië

Eerste keer Australië

iKat

Wil je graag naar Australië en weet je niet waar je moet beginnen in dat grote land? Dan hoop ik dat ik je een beetje kan helpen om je route samen te stellen. Bijna alle (goedkopere) vluchten starten in Sydney en die stad is geweldig en daar kun je met een gerust hart beginnen. Niet alleen de stad maar ook de natuur is super, ga naar de Blue Mountains! Neem de veerboot naar Manly Beach om de skyline te bewonderen. Dus starten met 4 dagen Sydney. Daarna een binnenlandse vlucht van Sydney naar Darwin in het Noorden, een 4x4 auto huren en in 10 dagen naar Uluru rijden, de mythische rode steen in het midden van het land. Litchfield Park en Kakadu National Park bij Darwin zijn absolute aanraders. Vergeet Katherine niet om te kanoën en Mataranka om van een hot spring oase te genieten. Alice Springs vonden wij niet zo bijzonder maar de MacDonnell Ranges daarentegen adembenemend! Je hoeft niet terug te rijden van Uluru naar Alice Springs (is toch zo’n 460 km!), zonde van de tijd. Neem een vlucht van Uluru naar Cairns in het noordoosten. Ten noorden van Cairns is het erg mooi (Cape Tribulation!) maar vermijd de regentijd! Rij dan met een gewone auto of met een camper naar Brisbane. Dat hebben wij gedaan in 17 dagen. Vergeet alsjeblieft Fraser Island niet, het grootste zandeiland ter wereld. Wij hebben de veerboot genomen vanaf Hervey Bay en een 4x4 gehuurd die je echt wel nodig hebt. Ook moet je de Whitsundayeilanden niet missen. Erg mooi en precies wat je verwacht van tropische eilanden. Bovenstaande kan in 5 weken maar heb je meer tijd of kies je liever voor het prachtige zuiden dan voor de oostkust of de ruige outback, rij je van Sydney naar Adelaide via de spectaculaire Great Ocean Road in 2 of 3 weken. Wilsons Prom Park is daar een aanrader en Kangaroo Island is waanzinnig! Het Westen is ook top met hoogtepunten als Broome, Monkey Mia, Coral Bay, Margaret River en Perth. Kan makkelijk in 2 weken van Broome naar Perth. Australië is een land waar je verliefd op wordt, of je wilt of niet. Twijfel niet en ga er heen!

'467188' door A.Verleg '467188' door A.Verleg

Australië

Australië

Bescherming tegen...h

A.Verleg

Beter voorkomen dan genezen. Dan is het met recht "no worries mate". Want van alle landen in de wereld lopen Australiers en dus de toeristen de grootste kans op huidgezondheidsproblemen, op de stranden en in het water. De gezondheids(huid)service wordt steeds uitgebreider. Het is zeer aan te raden een hoofdbedekking en een T-shirt met lange mouwen te dragen. Het merk Billabong heeft perfecte shirts, van technisch materiaal, die elastisch en luchtig zijn, soepel te dragen en om mee te zwemmen. Op de stranden lopen mensen die je van een laagje zonnencreme, factor hoog, voorzien. Er zijn op veel plaatsen tenten voor de schaduw en waar je veranderende plekjes op de huid kunt laten nakijken op huidkanker en eventueel wordt doorverwezen. Toch zijn er nog steeds toeristen die uren zonnen en dat alleen maar om bruin thuis te komen. Gezien de huidproblemen die je kunt krijgen, echt niet slim. Denk aan je gezondheid.

Bekijk alle foto's en tips